1/10
stanmore 2013 febr. 01. - 22:18:29 1/10 Előzmény Fõnix_császárnõ
(108/228)
Szerintem ami eddig volt az is túl sok volt,mert ez nem más mint egy magánbeszélgetés ha lehántjuk róla a Fiala féle plusz baromságokat,hogy néha adja a hülyét (sikerrel egyébként),amibõl már az ATvn is van több is és jóval értelmesebb emberek által vezetett mûsorok (Rónai,Juszt stb)
Fõnix_császárnõ 2013 febr. 01. - 21:50:01
(107/228)
Vajon lesz második évad?
1/10
stanmore 2013 febr. 01. - 21:42:27 1/10
(106/228)
Igen tényleg benned van a hiba és az un jobbosokra jellemzõ logikádban,ami abszolút fals.Ugyanis ha az összes embert lecserélik a sajátjaikra ,az nem azt jelenti hogy eddig a másik oldal emberei ültek ott.Hanem urambocsá azt is jelentheti hogy SZAKEMBEREK ültek ottan,és nem kizárólag pártkatonák mint manapság dívik.És még azt is jelenti hogy a baloldal nem tisztogatott ki minden intézménybõl minden olyan embert ,aki nem tett hûségesküt neki ,mint azok akik erre kényszerülnek,mert szakértelem híján kénytelenek nyalni.Erre láthatunk mostanság ezer és egy példát kezdve Matolcsytól folytatva Hoffmann Rózsáig ,hogy mit jelent az ország rombolásában ez az orbáni káderpolitika.És akkor még nem beszéltem arról, hogy ez igazi komcsi módszer ,sõt felül is múlja a késõ kádári rezsim pofátlanságát is.
Örülök hogy segíthettem:)
olahmiki1959 2013 febr. 01. - 20:11:06
(105/228)
A tegnapi adásból, - Jordán Tamás volt a vendég - egy dolog, legalábbis a számomra, kiderült.

Ha egy jobboldali kötõdésû igazgatót neveznek ki egy színház élére, az megengedhetetlen, az égbekiáltó, sérül a demokrácia, felszámolják a jogállamot, és különben is, a harmincas évek csizmáinak a dübörgését halljuk a lelki füleinkkel.

Ha egy baloldali kötõdésû igazgatót neveznek ki egy színház élére, akkor az a világ legtermészetesebb dolga, "szakmai döntés született", - ahogy mondani szokták, - senkinek semmi kifogása ellene, pláne nem a liberális sajtónak, ez így helyes, helyreállt a világ rendje, stb...

Elgondolkodtató...

Még egy kérdés felmerült Fiala mûsora közben, mégpedig az, hogy igaz-e, hogy a mostani kormány vidéken minden színházba a saját embereit helyezte vezetõ pozícióba.
Jordán Tamás cáfolta ezt.
Rendben, de egy pillanatig tételezzük fel, hogy igaz a szóbeszéd, és próbáljunk mögé nézni.
Mit is jelentene az, - ha igaz lenne, - hogy a jelenlegi kormány mindenhová a saját embereit nevezte ki vidéken?

Azt, hogy EDDIG SEHOL NEM AZ Õ EMBEREI VOLTAK VEZETÕ POZÍCIÓBAN!

Ugyanis, ha az õ emberei lettek volna, akkor nem kellett volna lecserélni õket a saját embereire.
Hiszen, a saját embereket nem kellene saját emberekre cserélni!
Nem?
Ez pedig azt jelenti, hogy mindenhol baloldali kötõdésû emberek voltak, - és szerintem maradtak - a vidéki színházak élén, és érdekes módon, ez ellen a gyakorlat ellen én a baloldali, liberális sajtóban soha egyetlen egy kifogást, zokszót, rosszallást nem olvastam még.

Biztosan énbennem van a hiba... Nem figyeltem eléggé...:)))DDD
offtopic
Kaktuszné 2013 jan. 31. - 11:58:46
(104/228)
Mikor értitek már meg, h nincs jobbos meg balos, arról szól OSZD MEG ÉS URALKODJ!
Összefogás kell, nem ellenségeskedés, barmok!

Mikor fognak az emberek a pártokon túl látni, soha?
1/10
stanmore 2013 jan. 31. - 11:41:29 1/10 Előzmény vénasszonyok -nyara
(103/228)
"Mindazok nevében, akik a rendõrterror áldozatai lettek. "Bruhahaha,röhögnöm kell.Akkor minden focimeccs után lehetne sápítozni még talán jogosabban, hogy a csõcselék a rendõrterror áldozata lett.Azért mert ezt a hülyeséget sulykolja a Fidesz aki puccsot akart elkövetni, és ezért felbérelte a huligánokat ,ne gondold hogy az emberek ezt be is veszik.Persze az olyanokat leszámítva ,mint Te:)De szerintem Te sem gondolod komolyan ,hanem vérjobbos vagy, és azok pl gyarmatok sem akarnak lenni:)
-csengõzoli-- 2013 jan. 28. - 14:49:12
(102/228)
A miniszter szó eredeti jelentése szolga, segéd.
Hát sajnos ettõl tényleg messze vagyunk.
Az a bizonyos politikai etika azért nem létezik,mert itt nem pártokról és jobb vagy baloldali politizálásról beszélünk, hanem vallásokról és hívõkrõl.
Itt a "szent cél" - a másik kiszorítása- érdekében minden megengedhetõ.
Nincsenek határok és nincs kontroll, az adott pártvallás bármit is tesz,az jó!
Tökmindegy,hogy lop,csal, hazudik, az jó,mert oka volt rá.
Hát ezeket a komcsikat ki kell szorítani,nemde?
Na és persze Orbán diktatúráját is le kell rombolni minden erõvel!
Nem? Hát dehogynem! A cél meg szentesíti az eszközt.
Etika, ugyanmár... 2013-ban Magyarországon?
Ahol 80 ezerért ölik egymást az emberek? Ott mondjon le egy politikus,ha rajtakapják? Ott legyen bárki erkölcsös?
A hívõk úgyis megmagyarázzák,hogy amit tett,annak oka volt, jól tette.
Gyurcsány öszödi beszédét ,mint jó példa osztogatták MSZP rendezvényeken.
Büszkék voltak rá!
Az egész politikai elitünket megvették kilóra a rendszerváltáskor, ezt már baromi nehéz lenne visszacsinálni.
20év alatt elértük,hogy egy teljesen lejáratott, erkölcsileg nulla politikusi gárda vezeti az országot és nekünk átlag embereknek egyetlen választási lehetõségünk maradt csupán, 4 évente eldönteni ki az aki a legkevésbé rossz.
perry 2013 jan. 28. - 14:19:59
(101/228)
Talán még annyit tennék hozzá, hogy elvileg léteznie kellene politikai etikának és vannak közszolgák ha jól emlékszem ez latin eredetiben szolga vagy segédet jelent, bár mára ez a jelentés annyira megkopott, hogy
alap értelmét a mai politikusokra vetítve tökéletesen elvesztette.
Az az érzés tölt el, -és megértem azokat a most 40-60 éveseket akik egy "gondoskodó" vagy úgy is mondhatnám "jó apa"
típusú államban nõttek fel-, hogy ezek az emberek akik a régi rendszert siratják, nem is képesek szemléletet váltani. Mélyen beléjük ágyazódott az a "bartel" létforma, ahol az állam gondoskodik te csak élj és ne lázadj majd mi megmutatjuk neked az irányt. Õk, szerintem már nem igazán fognak új lehetõségeket keresni vagy "új szelek szárnyán repülni", maximum csak jobb létre szenderülnek.
Ráadásul a polgári létformát sem lehet húsz egynéhány év alatt tökéletesre csiszolni.
Szerintem alapvetõ érték válság kellõs közepén élünk, ahol a politikai morál mint létezõ lehetõség igen csak alacsony hatásfokon mûködik.
Szerintem az érdekek mentén politizálás jellemzõ a politikai elitre, a tömegek felé érthetõ és befogadható üzenetek helyett frázisok vagy azok sem jutnak el.
Koránt sem gondolok arra, hogy egy jogász kitûnõ mezõgazdász, fantasztikusan érzékeny a mûvészetekre, vagy az ipar nagy megújítója.
Törvényt gyártani pedig tényleg lehet, csak az a kérdés milyen minõségben, mert lehet az briliánsan kidolgozott de lehet "gányolt" fércmunka is.
Talán az sem véletlen , hogy a közvélemény a politikusokat tartja végtelenségig megvesztegethetõbbnek, szavahihetõségük roppant alacsony.
Egyre-másra olvashatunk családtagok vagy rokonság helyzetbe hozásáról.
Mielõtt, valaki gyilkos indulattal nekem rontana nem gyõzöm hangsúlyozni, hogy ez párt és politikus semleges akik a "húsos fazék" közelében vannak azoknak mindig nagyobb a kanaluk.
offtopic
-csengõzoli-- 2013 jan. 28. - 09:10:47 Előzmény olahmiki1959
(100/228)
Pedig a dolog nem bonyolult.
Egyrészt mivel mindkét oldal lop, nem szabad egész pályás letámadást indítani,mert akkor 4 év múlva minket is lesittelnek- ez a gondolatmenet elsõ fele.
Kis halakat áldoznak be (Zuschlag) , a nagyok meg kikérik maguknak (Gyurcsány, Veress János)
A másik része,hogy ezek a lopások nem ütköznek törvénybe!
A tûz közelében lévõk pontosan tudják a jogi kiskapukat és röhögve mondják a bíró pofájába pl. hogy igaz,hogy 10 milliót adtam tanácsadásra,ami egyrészt irreális, másrészt nincs nyoma, DE jogilag egy vállalkozónak te annyit adsz tanácsadásra,amennyit akarsz, "nincs ára" a tanácsadásnak, másrészt az illetõ szóban adta a tanácsot, ezért nincs nyoma.
Ennyi.
Mivel gyenge a jogrendszerünk, és egy ilyet muszáj elfogadnia a bírónak - aki csupán a jog betûi szerint ítélkezhet- egy nyilvánvaló csalás is törvényes köntösbe kerül.
És ez csak egy példa...
Ezen ki változtathat? Az egész politikai elit, erõsebb, jobb törvényekkel.
Na,de bolond lenne!
Hány és hány ilyen dolgot lehetne említeni...
Pl a rendszerváltás óta nem vagyunk képesek utat építeni,mind szétmegy fél év alatt. Miért?
Nyilván ,mert kilopnak belõle mindent.
Mennyibe telne ezt megoldani és ezzel százmilliárdokat spórolni?
Hozni kéne egy törvényt,mely szerint a pályázat nyertesének nem lehet mondjuk 10-nél több alvállalkozója és hogy minden állami pályázaton nyert autópálya építést havonta ellenõriz egy állami szervezet embere.
Lehetõleg minden hónapban más szervezet embere ellenõrizzen.
Szúrópróba szerûen kimennének, belefúrnának az aszfaltba, és ha hiányzik bármely összetevõ,akkor az adott cég és a tulajdonosai a következõ 30 évben semmiféle állami pályázaton nem indulhatnak.
Ennyi. A második ilyen után többé nem épülnének szr utak.
Csak,hát nincs meg az akarat, jobb zavarosban halászni.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 28. - 08:49:21 Előzmény drProktor
(99/228)
Te sem változtál, de nem részletezném ezt jelzõkkel, mert egész biztos moderálnák. Inkább a fantáziádra bízom, vagy nézz a tükörbe.
drProktor 2013 jan. 27. - 21:16:45 Előzmény vénasszonyok -nyara
(98/228)
Látom, te még mindig "jó családból származó, jól nevelt budai úrigyerek vagy"
Az intelligenciád és vitakészséged mindenesetre fenomenális.
vénasszonyok -nyara 2013 jan. 26. - 15:22:25 Előzmény olahmiki1959
(97/228)
sajnos a "humora" egy katasztrófa, de azt készséggel elismerem, hogy közel sem olyan kártékony, mint a bajszos .... Amit a 2006-os eseményekrõl írt, az olyan vérlázító, hogy simán ... ha szembe jönne. Mindazok nevében, akik a rendõrterror áldozatai lettek. Régebben az ilyet párbajra hívták és összekaszabolták. Illetve dehogy, ....nem párbajképes.
olahmiki1959 2013 jan. 25. - 19:43:32
(96/228)
Fiala legutóbbi, Budai Gyulával készült, - meg a korábbi, Keller Lászlóval történt - mûsorából számomra az derült ki, hogy teljesen reménytelen, és hamvába holt az az igyekezet, amellyel az éppen hatalmon lévõ kormányok az elõzõ kormányok disznóságait, korrupciós dolgait, kétes ügyeit megpróbálják felderíteni.
Valószínûleg van, vagy lehet egy hallgatólagos megállapodás, hogy látszólag vizsgálatokat indítunk egymás ellen, valójában azonban nem történik semmi érdemleges ezekben az ügyekben.
Hogy ez miért van, arra valószínûleg egy egyszerû halandó, aki nem lát be a politika kulisszái mögé, soha nem fog választ kapni...
olahmiki1959 2013 jan. 25. - 19:36:08
(95/228)
Maksa Zolit ne bántsd.

A két ember között minõségben, szimpátiában, magyarságtudatban!!!, az ország és az emberek javára való tevékenységben, eddigi életútban nagyságrendi különbség van, természetesen Maksa javára...
1/10
stanmore 2013 jan. 24. - 22:43:29 1/10
(94/228)
Hát sajnos ez a Fiala nézhetetlen volt ma a félzsoldéros nõci vendégeivel együtt.Egyébként is a Fiala jelenség egy felfújt óriási blöff: egy hülye komoly csomagolásban.Egyébként még a kabaré mûfajban lehetne valami értékelhetõt mondani róla.Aszongya: "Ha Kádár az akkori rendszer Orbánja ,akkor mért hívták Kádárnak?" Nóóómális? Pityúúú!!
olahmiki1959 2013 jan. 23. - 17:01:18
(93/228)
Azt szokták mondani szakértõk, hogy az emberekbõl stresszhelyzetben jön ki az igazi énjük.:))D

Van, aki mozgósítani tudja a rejtett tartalékait, van, aki összeroppan a felelõsség súlya alatt, és van, aki izgatottságában, - meg azért, mert egyéb eszköz nem áll a rendelkezésére, - gyerekes szintre megy le, gügyögni és selypíteni kezd, ezzel próbálván leplezni a frusztráltságát, amikor egy nálánál nyilvánvalóan magasabban kvalifikált intellektussal találkozik, és nem tud mit kezdeni vele..))D

Ajánlott irodalom:
Mazsola és Tádé
Mosó Masa mosodája
Kisgyermekek nagy mesekönyve
Brumi legújabb kalandjai
drProktor 2013 jan. 23. - 08:37:30
(92/228)
Cúnya a világ!
Gonoszak az emberek, de azér ne sírjon a szád, Mikike!
olahmiki1959 2013 jan. 23. - 05:20:50
(91/228)
Megsajnáltalak...

De tényleg.
Ha egymás után három hozzászólásban is foglalkozol az általam leírtakkal, akkor valamit nagyon eltalálhattam.
Persze, tudom, mielõtt "helyretennél", majd elmondod, hogy mit képzelek magamról, kisszerû vagyok, felkészületlen, összevissza hablatyolok, keverem, illetve elferdítem a tényeket, és különben sem értem, amiket írsz, mert ahhoz nem vagyok eléggé intelligens, amúgy meg egy húron pendülök a nácikkal, ha meg valami értelmes gondolatot írnék véletlenül, azt nyilván másoktól "nyúltam le".

Így van.
Most boldog vagy?

Valamikor, úgy idõszámításunk elõtt lehetett, még emlékszem arra, - persze, a megszépítõ messzeség... - hogy egészen jó hangulatban, különösebb személyeskedés nélkül lehetett veled "dumcsizni" mindenfélérõl, amely beszélgetéseknek adott egyfajta ízt, fûszert az a tény, hogy két eltérõ világnézetû, és más-más politikai oldallal szimpatizáló ember milyen jól el tudott beszélgetni egymással.
No, nem történt meg nagyon sokszor, - az túl szép lenne, - de néhányszor megtörtént.
Azt hiszem, ezek az idõk véglegesen, és végzetesen elmúltak.
Kár...
offtopic
drProktor 2013 jan. 23. - 03:23:36 Előzmény olahmiki1959
(90/228)
Az utolsó bekezdésben valami baromságot állítasz az EU képviselõkrõl.
Nem is értem, mert zavaros. Most akkor baloldalisággal vádolod õket?
Ez csak kicsit rosszabb. mint ha DJ-t Hitlerhez hasonlítod, érdekes, hogy eznem derogál.
Én különbem úgy tudom, hohgy az EU-ban a jobboldal(néppárt) van többségben.

Megsúgom neked, mi a helyzet, az EUban a jobboldali képviselõk is demokraták,
ezt szeretnéd te a szemükre hányni a hazai nácikkal egy hútron pendülve.
Bizony: Van olyan csuda, hogy jobboldali demokrata!
Ezt csak mostani pártunk&kormányunk nem nézi jó szemmel meg a fasisztoid eszmetársak.
offtopic
drProktor 2013 jan. 23. - 03:14:27 Előzmény olahmiki1959
(89/228)
"távol álljon persze tõlem, hogy Debreczenit bármilyen
szempontból Hitlerhez hasonlítsam..."

Álszent vagy. Miért álljon távol tõled, miért nem mered fölvállalni a véleményed?
(Nyilván érze, hogy tarthatatlan)
Miért vagy ráadásul még ilyen beképzelt is, mit képzelsz, ki törõdik azzal,
hogy te pl. Hitlerhez hasonlítod?
Ez a duma részedrõl csak egy fölösleges száj öblögetés,
amit a "nagyoktól" lestél el.

Egyébként a magyar "írók" nem nagyon jeleskednek,
hogy hitelesen megírják a történteket más oldalról nézve.
Ez persze nem céletlen, de ezt te még nem tudod.
Ahhoz, hogy más oldalról meg írhassa bárki, elõször is jól tenné (õ vagy más),
ha megcáfolná azt amit DJ leírt. Na ez sem történik meg.
És ez is olyan dolog, aminek a miértjét te még nem tudod