Téma: Yoo Seung-Ho

10/10
kevita 2013 febr. 04. - 16:34:19 10/10
(1039/1199)
Én még annó a MU-ról szedtem, de úgy nézem, a DA-n fenn van a Special:

http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_100082.htm

Igazság szerint az elsõ reakcióm, mikor kezdett "elborulni" a dolog, nem volt ilyen higgadt. Cho Ripet aztán mindennek elmondtam, hogy miért nem beszél elõbb Yeo Wonnal, hogy miért köpi be ilyen alattomos módon, mikor pontosan tudja, mekkora szerepe volt a lázadás leverésében. Meg hasonlók. Nem igazán tûrne nyomdafestéket. :-)
Aztán kezdtem belátni Cho Rip igazát, még ha nem is értek egyet azzal, hogy besúgóként viselkedett.

Nem hagy nyugodni ez a sorozat sem, talán mégsem pont a Missing You után kellett volna befejeznem. Nem vagyok egy sorozaton bõgõs fajta, de ennek a kettõnek hála, mintha a könnyeimmel mosdanék, hogy Dabdit és a Maydayt is idézzem. :-)
andi44 2013 febr. 04. - 14:02:26
(1038/1199)
És tetszik? Hayako kitette ?
10/10
kevita 2013 febr. 04. - 07:54:25 10/10
(1037/1199)
Összességében, nálam abszolút újranézõs, újrahallgatós, újraagyalós sorozat.

Dong Soo könyörületes volt, ízig-vérig jószándékú, és kitûnõ harcos, de ez kevés volt ahhoz, hogy megvédje a szeretteit és a koronaherceget. Kicsit érthetõbb, miért is ment el a Kardszent annak idején. Neki nem volt egy Yeo Wonja.

Ha Yeo Won nem "váltja le" a régi Ég urat, a lázadás valószínûleg sikerrel jár. Ha Yeo Won nem vesz részt cselszövésben, a lázadás sikerrel jár. Azok a bûnök, amiket elkövetett, tették lehetõvé, hogy a megfelelõ idõben ott legyen abban a pozícióban, amire szükség volt ahhoz, hogy megakadályozhassa az uralkodó és a koronaherceg megölését.

Ha nem Yeo Won az Ég úr, Dong Sooék elbuknak. Úgyhogy lehet agyalni, hogy melyik út a helyes. :-)
10/10
kevita 2013 febr. 04. - 07:44:38 10/10
(1036/1199)
Rengeteg éjszakai jelenet volt, biztos leszívta a szereplõk "sötétebbik gárdáját". Ha jól emlékszem, az Ég urat csak párszor láttuk napfénynél, és hát Yeo Won is ezt a napszakot részesítette elõnyben a cselekvésre.
10/10
kevita 2013 febr. 04. - 07:41:27 10/10
(1035/1199)
Boil, az Ég úr kicsit másképp! :-)
10/10
kevita 2013 febr. 04. - 07:37:43 10/10
(1034/1199)
Konkrétan visítottam a röhögéstõl amikor végigvették, hányszor is halt meg majdnem az a rikácsoló, sipítozó, harcsabajszú tetûláda. Tényleg túlzás volt, hogy mindent túlélt. Na meg az, amit elõadott a haldoklásai alatt (fõleg azok a hangok), csoda, hogy nem okozott agykárosodást a nézõkben. :-)

:-))))))))))))))))))))))
10/10
kevita 2013 febr. 04. - 07:34:53 10/10
(1033/1199)
Vasárnap reggel jutottam csak el a filmezésig, a 26-ossal kezdtem, de 5 perc nem telt el, és teljesen beszipantott. Hónapok óta nem néztem, mégis olyan könnyen visszazökkentem a történetbe, a sorozat hangulatába, hogy meg is néztem 3 részt zsinórban. Ha akartam, se tudtam volna ellenállni a kísértésnek. Hála az égnek, az angolja se túl nehéz, úgyhogy 28-ig gond nélkül lekövettem az eseményeket. Az utolsónak csak délután ültem neki, éreztem, hogy nem lesz kellemes.

SPOILER

Egyszerûen imádtam Yeo Won tervét, teljesen odavoltam, mikor megtett mindent a lázadás meghiúsításáért. Nagyon tetszett, hogy minden félreértés viszonylag hamar tisztázódott az utolsó részekben. Már-már a boldog végrõl álmodoztam, mikor jött Cho Rip beszámolója a koronahercegnek arról, hogy Yeo Won is részt vett Sado herceg meggyilkolásában. Az indokait értem, a koronaherceg reakcióját még inkább, de mégis... nem tudtam elvonatkoztatni a Missing Youtól. Harryvel összehasonlítva Yeo Won jobban megérdemelte volna a megbocsájtást. Õszintén megbánta tetteit, és bármit megtett volna, hogy jóvá tegye. Amikor a koronaherceg adott neki egy utolsó lehetõséget, hatalmas kõ esett le a szívemrõl, de elég nagy baromságnak tûnt már akkor is, hogy csak úgy szélnek eresztik az orgyilkosokat, oszt ennyi volt. A Cho Rippel történtek után Yeo Won kicsit sem hezitálva meghozta azt a döntést, hogy életét adja a békés jövõért, az elkövetett bûnökért cserébe. Mikor Dong Soo megkérdezte, õ tette-e ezt Cho Rippel, és YW úgy bólintott, mintha mázsás súly lenne a vállán, megindultak a könnyeim. Bármilyen tragikus is volt, és bármennyire is tudtuk, mi lesz a vége, mégis vegyült egy kis öröm a szomorúságba, mikor Dong Soo képtelen volt kárt tenni barátjában, hiába hergelte az kisebb sérüléseket okozva. Mindegyik megölhette volna a másikat, de nem tudták bántani egymást. Ettõl csak még tragikusabb volt a vég. Ahogy Yeo Won gyakorlatilag felnyársalta magát, már oda se bírtam nézni. Persze aztán megnéztem még egyszer, órákkal késõbb, de még akkor is rám jött a sírhatnék. Azok után, hogy leverte a lázadást, és azt tervezgette, hogyan számolja fel a Hoksa Chorongot, milyen boldog volt! Azt hitte, kapott egy esély a normális életre. :-(
Nagyon tetszett ahogy Dong Soo iszogatás közben Yeo Wont látta maga mellett, nagyon kedves jelenet volt.

Azt hiszem, ami ezután következett, azt nevezi Boil operettszerûnek. Túl sok volt a jóból, az ellovagolunk a naplementébe rész meg zacskóért kiáltott. Amúgy se bírtam ezt a csajt soha, olyan semmilyen volt végig. Na de ez mellékes. Tõle eltekintve, szerettem a szereplõket. Remekelt az ügyeletes fõgonosz, imádtam Sa Mot, Jin Git és Jin Jut, az "idõsebb" szerelmi háromszög tagjait, szinte mindenkit.

SPOILER Vége

A sorozat zenéje szerintem fantasztikus! Elhallgatom naphosszat. Dabdinak köszönhetõen beszereztem a bõvített albumot, amin mindenféle betétdal rajta van.

Megnéztem a Specialt is, kellett egy kis vidámság. Nagyon jó volt, ehhez nem volt angol felirat, de most majd körülnézek, remélem készült hozzá, a szereplõkkel készült interjúkra nagyon kíváncsi vagyok.
10/10
kevita 2013 febr. 03. - 18:34:24 10/10
(1032/1199)
Most fejeztem be a WBDS-t.

SPOILER

A 26-28-as részek szuperek voltak, a 29-es meg olyan jóféle szomorúsággal tölt el. Holnap bõvebben, most még nyelem a gombócokat.
andi44 2013 febr. 03. - 11:43:11
(1031/1199)
http://www.youtube.com/watch?v=xzXQrOw2RzY

Szép napot nektek, hol vagytok elveszve?
10/10
kevita 2013 febr. 01. - 17:05:28 10/10
(1030/1199)
Hát tudnék írni bõven, újabb és újabb dolgok ugranak be.
Nagyon sajnálom, hogy ilyen szaggatva néztem, egy csomó mindenre már nem emlékszem tisztán. Megpróbálom én is bekebelezni a maradékot a hétvégén.
10/10
kevita 2013 febr. 01. - 15:54:18 10/10
(1029/1199)
SPOILER WBDS

Ezzel a sorozattal is úgy vagyok, hogy hiába gyilkos az Ég úr és Yeo Won, sokszor esendõbbnek és szimpatikusabbnak tûnnek a többieknél. Abban legalábbis, ahogy szeretnek. Az Ég úrnak bármilyen hatalma is van, Ga Ok szerelméért odadobta volna az életét. A Kardszentet viszont visszatartotta a felelõsség, amit a pozíciója miatt érzett.

Ugyanez történik most Yeo Wonnal, Dong Sooval és a hangyaképû csajjal (bocs, de engem annyira egy hangyára emlékeztet). Dong Soonak küldetése van, felelõsség van a vállán, ami egyre nõ. Vele szemben a sötétben lopakodó Yeo Won mindig szemmel tartja a lányt, és nem egyszer védte már meg, mikor Dong Soo a környéken sem volt.

Teljesen ugyanaz a történet, azzal a különbséggel, hogy Yeo Won rájött a helyzet egyetlen megoldására.

Egyrészt eldöntötte, hogy nem követi a "sors" által kijelölt utat. (Hála az égnek, már akkor egyértelmû volt, hogy nem "született gyilkos", mikor a társait nem tudta megölni, csak megsebesíteni. Nagyon rühellem az apját, amiért ezt sulykolta a gyerekbe, ahelyett, hogy szeretettel terelgette volna a jó irányba.)

Másrészt Yeo Wonnak a Hoksa Chorong urává kell válnia, hogy megszabaduljon minden béklyótól. Felszámolja a szervezetet és lelép a lánnyal. Azt hiszem, ez a terve, bár nem egyértelmû. Ha a Hoksa Chorong nincs többé, sokkal nehezebb lesz aláásni a koronaherceg pozícióját, a trón nagyobb biztonságban lesz, és nem kell, hogy a fiúk, akivel nevelkedett, meghaljanak, és nem kell, hogy a szíve hölgye olyan összeesküvésekben vegyen részt, amelyek az életébe is kerülhetnek. Dong Soo szerelmeként már alapból nagy veszélyben van.

Nagyon megfogott az Ég úr és Ga Ok kapcsolata. Mintha osztoznának egymás magányában. Aztán, mikor felmerül a gyanú, hogy Ga Ok lánya az Ég úré, borzasztóan megható, hogy mit vált ki a tudat a férfiból. És utána, nem tudom, meddig láttad, nem akarom lelõni a meglepit, de még jobban magával ragad, hogy mit meg nem tesz egy olyan szerelem emlékéért, amiben nem is szerették viszont.

Asszem ma folytatom is, meghoztad a kedvem! :-)
10/10
kevita 2013 febr. 01. - 08:55:37 10/10
(1028/1199)
:-) Nekem sokáig érdekesebb volt az õ hármuk története, mint a fiataloké. Elkezdtem írni a sorozatról, de olyan hosszú és spoileres lett, hogy inkább kitöröltem.

A 25. részig láttam, az utolsó 4-et egyszerre akartam megnézni, ha kész az utolsó felirat is, de szerintem megnézem angolul. Na, ebben a sorozatban simán el tudnám képzelni, hogy viszonylag boldog vége lesz. De gondolom, csalódni fogok majd.

A kedvenc betétdalom a "tanítóké", nálam dobogós:

http://www.youtube.com/watch?v=DdHzbZBlv4Y
10/10
kevita 2013 jan. 31. - 08:15:20 10/10
(1027/1199)
19??? Jó ég, nem semmi a tempód! :-)

Nekem is ez a "sors vagy saját akarat" kérdés tetszett a legjobban, és imádtam benne, ahogy az Ég úr és a Kardszent kapcsolatát szép lassan bontották ki. Minden adaléknál tapadtam a képernyõre!
10/10
kevita 2013 jan. 31. - 07:48:45 10/10
(1026/1199)
:-)
10/10
kevita 2013 jan. 31. - 07:47:59 10/10
(1025/1199)
.
10/10
kevita 2013 jan. 31. - 07:47:36 10/10
(1024/1199)
.