olahmiki1959 2013 jan. 04. - 06:53:40
(28/228)
Amikor ma este véget ért Fiala mûsora, akkor levettem a hangot a tv-rõl, lassan kifújtam a levegõt, hátradõltem a fotelban, lehunytam a szemem, és hosszú percekig semmit nem csináltam, csak élveztem a csendet.
A pulzusom lassan visszaállt a normális értékre, a gyomromban a nyomás is érezhetõen enyhült, a fejem zúgásának elmúlásáig kicsit hosszabb idõre volt szükség, de aztán az is csillapodni látszott.

Mi volt ez az õrület? - kérdeztem magamtól, amikor már képes voltam összeszedetten gondolkodni. (Egyesek szerint az összeszedett gondolkodást illetõen a mai napig igen nagy kihívásokkal küszködöm, de az õ véleményüket most nem veszem figyelembe...)))
Az ATV ilyen nagy bajban van?
Olvasom a hírekben, hogy az új évben többek között Sas Józseffel, és Fiala Jánossal akarnak "erõsíteni". Õk tudják...

Többekkel ellentétben én Fialát nem tartom tehetségtelennek, egy okos ember, csak a személyes, emberi tulajdonságai teszik õt teljességgel alkalmatlanná a médiaszereplésre, a mûsorvezetésre, és ezt nem én találom ki, hanem a tapasztalat mutatja.
A rádiós mûködését csak elnagyoltan, alkalmi belehallgatásokból ismerem, ott is gyakorlatilag élvezhetetlen a mûsorvezetõi stílusa, a kapkodása, a szövegfoszlányok közbeni felerõsített, lehalkított, majd újból felerõsített zenékkel, és legfõképpen a betelefonálókkal szembeni, érezhetõ utálata és türelmetlensége, ami abban nyilvánul meg, hogy ha valaki nem úgy kezdi a mondandóját, ahogy neki tetszik, vagy nem úgy vesz levegõt, ahogy õ elvárja, abban a pillanatban kikapcsolja az illetõt az adásból.
Visszaél azzal, hogy megteheti, és nagy élvezettel meg is teszi, amikor csak lehet.
A tévés tevékenységérõl pedig annyit, hogy gyakorlatilag az összes eddigi mûsorával megbukott a stílusa miatt. Ezt felelõsséggel mondom, ugyanis minden mûsorát láttam, a beszélgetõs, politikai jellegû adásokat ugyanúgy, ahogyan a fõzõmûsorban való méltatlan bulvárszereplését is, és a celebekkel együtt Afrikába való elutazását is, ahol kb. öt perc alatt utálta meg mindenki, az összes szereplõt és az egész tv stábot is beleértve.

Szerintem el kellene gondolkodnia azon, - nem fog, mert sokkal nagyobb embernek képzeli magát, hogy bármiféle ilyen kritikát elfogadjon, - hogy véletlenül nem õbenne van-e a hiba.
Lehet, hogy szerinte egyedül õ az okos, a tévedhetetlen, és mindenki más hülye, aki körülötte van?

Ebben a formában ez a mûsor néhány adás múlva le fog kerülni a képernyõrõl, ebben szinte biztos vagyok.
Ugyanez történt évekkel ezelõtt az M1-en, aztán az Echo tv-n, a nézõi felháborodás egy idõ után olyan mértékûvé vált, amit már a tv csatornák vezetõi sem hagyhattak figyelmen kívül, és kénytelenek voltak szakítani Fialával.
Aki - úgy látszik, - nem tanul az esetekbõl.

Errõl a mûsorról konkrétan annyit, hogy az elsõ félórában három "civil" vendéggel "beszélgetett" Fiala, - azt hiszem, elég sok idézõjelet kell használnom ebben az írásban, ugyanis szinte minden Fialával kapcsolatos kifejezés megkérdõjelezhetõ, vitatható, - a "beszélgetés" abból állt, hogy Fiala feltett egy kérdést valakinek, és amikor az illetõ elkezdett válaszolni, azonnal közbevágott, meg sem várva a válasz érdemi részét, vagy amikor valaki mondott volna valami fontosat, Fiala a mondat közepén, úgy tett fel egy következõ kérdést, hogy az illetõ be sem tudta fejezni a választ az elõbbi kérdésre.
Ez az egész szózuhatag azt eredményezte, hogy a nézõ csak kapkodta a fejét, a vendégek pedig láthatóan egyre kényelmetlenebbül érezték magukat, aztán Fiala a mûsor egy pontján hirtelen, kurtán-furcsán el is búcsúzott tõlük, az álláspontok közelítésének szándéka nélkül, rengeteg levegõben maradt kérdõjellel, rossz szájízzel, a vendégekbe szorult, kibeszéletlen mondatokkal.
Majd jött Keller László, - hogy Fiala miért érezte fontosnak, hogy tíz évvel ezelõtti dolgokról beszélgessen egy vitatható mûködésû, baloldali politikussal, az szintén megérne egy tanulmányt, - aki a neki feltett kérdésekre adott válaszaiban érezhetõen megpróbált úgy fogalmazni, hogy se neki, se másnak ne legyen baja belõle, idõnként megpróbált mellébeszélni, neveket lehetõleg nem említett, a máskor kemény Fiala pedig nem erõltette a baloldalra nézve kényelmetlen kérdéseket.

Fiala sok mindent megkérdezett Kellertõl, azt az egy - szerintem talán legfontosabb - kérdést nem, hogy "közpénzügyi államtitkárként" miért csak a jobboldal vélt, vagy valós ügyeivel foglalkozott, a baloldal ügyeivel miért nem?
A "közpénzügyi államtitkár" kifejezés ugyanis - az én olvasatomban - azt jelenti, hogy ha valaki észlel valami disznóságot, korrupciót, lenyúlást a közéletben, akkor nem azt nézi, hogy azt melyik politikai oldal képviselõje követte el, hanem pártra, személyre, kormányra vagy ellenzékre való tekintet nélkül, megteszi a megfelelõ jogi lépéseket.
Keller persze nem így tett, a jobboldalra ráugrott ezerrel, a baloldalt pedig nagy ívben elkerülte.
(Ezt Adamnak mondom, aki Kellert valamiféle semleges, elfogulatlan politikusnak állítja be, aki annak idején mindkét politikai oldal kétes ügyeit vizsgálta volna, hát, sajnos, kedves Adam, errõl szó sem volt).
Kellerrel szemben pontosan az volt a legnagyobb kifogás, hogy érezhetõen, csak a velük szemben álló politikai oldallal foglalkozott, minden erejével csak egy dologra koncentrálva, és minden eszközt felhasználva ebbõl a célból, csak a jobboldalra próbált minden disznóságot ráhúzni.
(Nem állítom, hogy minden esetben tévedett, vagy melléfogott volna.)

Ha Fiala valóban érdekes, és legalább a látszat kedvéért elfogulatlan mûsort akar csinálni, - ahogy egyszer próbált is célozni erre, más kérdés, hogy ezt ki hitte el neki, - akkor valamelyik következõ mûsorában az elmúlt nyolc év "ügyeit" is nagyító alá vehetné, és kitárgyalhatná a meghívott vendégekkel.
Alapanyag lenne hozzá, az biztos...
adamnagysweetmovie 2013 jan. 04. - 00:03:18
(27/228)
Túlteng a tartalomelemzés...
Mondjuk értelmeset baromi nehéz volt kihámozni, de azért két dolog eléggé kínosan állt, mint az a bizonyos cövek.
1) 2002-tõl volt egy közpénzügyi államtitkár, aki nemcsak az orbáni szennyest lobogtatta (amit aztán Poltpeti gyorsan elásott), hanem a saját kormány mûködését is kontrollálni igyekezett. Na ilyen szándék (hangsúlyozom, csak a szándéknak is örülnék...) MOST hol van? Van egy csontvázvadász Namostabuday, aki csak visszafelé elemez, 0 sikerrel... A gazda meg szabad?
2) Keller szerint 2002 elõtt rendszerszinten ment a korrupció, az állam normál mûködésében volt jelen. Míg 2002 után egyes MSZP-SZDSZ héjják próbátak benyomulni a (részben fidesz-hagyta) kiskapukba, de nem a kormány tekintette ezt üzemi mûködésének... Ez azért sztem elég lényeges különbség, és erõs állítás Kellertõl.

Nem ártalmas ez a kis mûsor, mégha a manírjai miatt nem is fogom nagyon nézni.
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:23:43 1/10
(26/228)
Mellesleg tegnap még nem volt a mûsor aláhúzva,azaz nem lehetett kommentálni,lehet úgy tervezték hogy ne lehessen hozzászólni,valaki érezte a várható reakciókat:)
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:19:02 1/10
(25/228)
Aha ez az amikor a tanítvány felülmúlja a mestert:)
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:17:10 1/10 Előzmény rajongo1
(24/228)
Na ez a baj hogy ilyennek rádiómûsora lehet ,mert a sok sznob ájuldozik hogy a Fiala az a nagy zseni,pedig csak egy élelmes levakarhatatlan tökfej.Nekem eléggé analóg a szintén érdemtelenül felfújt Sándor György humoralistával ,aki azt hiszi hogyha elnyújtja a szavakat ,attól az zseniális lesz.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 03. - 23:13:49
(23/228)
Csak Sultan Cheng hsz-ébõl idéztem, mert õ is kb azt csinálja, mint Fiala.
Nem csoda, hogy kiidegelte...

"Én csípem Fialát (rajongója nem vagyok), de smmi értelmét nem látom egy olyan mûsornak,ahol 3éves gyereknek mutatja magát a mûsorvezetõ és minden apróságra rákérdez.
Semmirõl nem tudnak így beszélgetni,mert folyton elkalandoznak valami új irányba.
Ott hagytam abba,hogy "Mi az a Trabant?" :)
Szerintem rá pár percre már ott tarthattak,hogy: Mi az a kerék? Mi az az õsember? :)
Áh, ehhez nincs idegzetem."
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:10:41 1/10
(22/228)
?
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:09:09 1/10 Előzmény rajongo1
(21/228)
Valamiért fel lett fújva ez a Fiala,talán az önbizalma és a pökhendi beképzeltsége okán,aminek most van keletje (Ld Havas).Pedig hát szegénynek nincs mire beképzeltnek lennie.
adamnagysweetmovie 2013 jan. 03. - 23:08:30
(20/228)
"Semmirõl nem tudnak így beszélgetni,mert folyton elkalandoznak valami új irányba."
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:06:26 1/10 Előzmény perry
(19/228)
A Petõfi rádió éjszakai adásában volt régen, botrányosan rossz volt már akkor is.
1/10
danton b 2013 jan. 03. - 23:03:24 1/10 Előzmény drProktor
(18/228)
Hát kérem évekkel ezelõtt Fiala ezt már eladta a Petõfi rádió éjszakai mûsorában ,amikor ott élõ mûsorok voltak éjfél után,arra emlékszem hogy borzalmasan rossz és unalmas mûsor volt.Eröltetett marhaság,és a legröhejesebb az volt hogy miközben végig komolyan vette magát a legvégén egy betelefonáló hallgatónak ,aki bele volt vonva a mûsorba,azt mondta:vegyük úgy hogy meg sem történt az egész:)
Még produkált hasonló szinvonalú mûsort pl a "Szent lajos király hídja" ,amikor éjszakai járókelõk után csörtettek Kis Gabival a Margit hídon,amibõl csak azt nem lehetett érteni hogy mi köze az egésznek Szent Lajoshoz:)
Mellesleg szerény vélemény szerint Fiala alkalmatlan a pályára és eléggé lökött is,a Napkeltébõl egy adás után levette Gyárfás,mert inszinuálta a vendéget és nyiltan elfogult volt az MSZP mellett.
Ezt az adást nem láttam ,mert nekem elég volt a rádiós emlék és Fiala neve egyébként is eléggé garancia a marhaságra.
Hogy ki nyomta be az ATV be az rejtély,de tuti melléfogott.
1/10
efjé 2013 jan. 03. - 22:38:31 1/10
(17/228)
Fialácska örülhet, hogy az elsõ percekben nem hagyta faképnél a lépten-nyomon leugatott egyeske, ketteske, meg a hármaska. Nézhetetlen.
2/10
pneklara 2013 jan. 03. - 22:15:37 2/10
(16/228)
Ja:))Így nõ meg Havas ázsiója. Anekdotázott, csak azt felejtette el mindig, kirõl, mit akar mondani, de ehhez a mûsorhoz képest élvezetes volt, mert valamiben volt igaza. Fialánál csak felszalad a pumpa, mert az ember nem érti a célját.Miért pörög? Van és lesz valami eredménye ennek a lázas tevékenységnek?
drProktor 2013 jan. 03. - 22:07:25
(15/228)
Még az is lehet, hogy azért találták ki,
hogy kedveljük Havast!
drProktor 2013 jan. 03. - 22:06:13
(14/228)
Akkor már inkább a Sas-ksbaré!

Pedig az is egy határcar!
2/10
pneklara 2013 jan. 03. - 22:03:02 2/10
(13/228)
Az elsõ adás alapján ez egy nagyon gyengére sikeredett próbálkozása az ATV-nek. Fiala nem szimpatikus mûsorvezetõ. Arrogáns, pökhendi, narcisztikus - már- már vetekszik Fábry önimádatával. Miért hív be szereplõket, ha nem is figyel rájuk, csak a saját gondolatait erõlteti végig?Üljön le, meséljen, mit tud biztosan, amit mások csak sejtenek! Sokat mondhatna 45 perc alatt.
S mi a célja a mûsornak? Tisztára akar mosni valamit? Ha szennyes a víz, abban hiába lötyböli a ruhát bármerre, bármeddig, az mindig szennyes marad, sõt, ha véletlenül belekeveredik egy tiszta, az is beszennyezõdik.
Gondolja, egy ilyen mûsor után úgy áll fel az ember, hogy ez igen, ez jó volt, ez kellett volna eddig is nekünk!? Dehogy! megy szódabikarbónáért, mert megüli a gyomrát, amirõl jobb, ha nincs is sejtése.
A Barátok Közt - rõl jöttem át, nem tudom mi végre ment ez az egyeske, meg ketteske - de mint ha az elfekvõben Margit nõvér osztotta volna az ágytálat a szenilis, már nem is embernek tekintett vegetálóknak.
Még adok egy esélyt a mûsornak, de ahhoz nagyot kellene változnia.
drProktor 2013 jan. 03. - 22:00:18
(12/228)
Aszongya a Fiala:
"Nem akarok szimpatikus lenni, nem az a fontos,
hogy szimpatikus legyek, hanem, hogy jó legyen a mûsor.
Ha nem vagyok szimpatikus és jó a mûsor, akkor nincs baj!
Ha nem vagyik szimpatikus és a mûsor rossz, akkor gáz!

Jelentem, kedves Fiala, nagy-nagy gáz!!!!
Határtalanul visszataszító a mûsorvezetõ, amint nem elég, hogy a saját agya híg,
de még mindent megtesz azért, hogy másokét is hígítsa.
Erõszakos, mûagresszív, arrogáns sfej!
Mélység nélküli, fölszínes fecsegõ.
Õsrégi történeteket rángat elõ, amik akkor talán érdekesek lennének,
ha õ pont az ellenkezõje lenne annak, ami!

Remélem, ezt a szánalmas rakás szerencsétlenséget az ATV sem gondolja komolyan.

Jó dolgukban már nem tudnak mit kitalálni,
hude fene korszerûek, de pörög az q*va q-va mûsor!!!

Hogy oda ne rohanjak!!!
perry 2013 jan. 03. - 21:37:22
(11/228)
Ha jól emlékezem akkor a Radio Q n volt ez a típusú mûsora, nekem csak az a gondom , hogy semmitmondó, tartalmilag
feltupírozott, sajnos még üresnek is érzem. Arról nem is beszélve, hogy legkevésbé sem izgat fel mit szeretne Fiala, nem biztos , hogy én meg azt szeretném , hogy egy ilyen személyes megmagyarázom a mechanizmust típusú mûsort akarnék.
-csengõzoli-- 2013 jan. 03. - 21:29:37
(10/228)
Volt már neki ilyen mûsora,olvastam róla. (nem tudom,hogy tv mûsor volt-e vagy rádió)
Ugyanez a cím, ugyanez a koncepció, azaz játszotta a messzirõl jött embert, aki semmirõl sem tud.
perry 2013 jan. 03. - 21:24:25
(9/228)
Te elõbbre vagy az idõben ?:) Nálam még megy.