Téma: Yoo Seung-Ho

10/10
kevita 2013 jan. 22. - 18:24:59 10/10
(939/1199)
Nálam szakaszok voltak, azt hiszem.

SPOILER

A gyerekekrõl ódákat lehetne zengeni.

Aztán jöttek a felnõttek, és nekem nagyon tetszett Zoe megformálása, igaz, Harry ekkor még kevesebbet szerepel, és a fõ hangsúly JW vezeklésén van. YEH eléggé megosztó személyiség ahogy elnéztem, vagy szeretik vagy a falat vakarják tõle, nem sok közömbös véleményt olvastam róla.

Nekem is tetszett Yoochun játéka, de valahogy JW túl jófiú, és így számomra kicsit unalmas. Harryhez és Zoéhez képest legalábbis annak tûnt. De azért voltak epizódok, amikor elagyaltam rajta. Ha annak idején nem rabolják el, akkor is ilyen jó lenne? Biztos nem mérgezte volna meg az apja? A bûntudat és a fájdalom hajtotta évekig, és tette ennyire jó emberré? Stb.

Aztán jobban elõtérbe került Harry, és a másik kettõ szép lassan érdektelenné vált hozzá képest.

A mellékszereplõk közül Coffoska csalt sokszor mosolyt az ember arcára. Aztán ott volt az a jelenet Zoe anyjával, ahogy az étteremben nézi a híreket a patkány haláláról (ha jól emlékszem), és egyszercsak oda a jókedv, csak ül, és nézi, mintha újraélné az egészet. Ez eléggé megmaradt bennem. A többiek is "rendben voltak", nekem csak Harry2 volt sok egy kicsit, mikor felirat nélkül néztem azt a részt, amelyikben kihallgatták, esküdni mertem volna, hogy szerelmes Harrybe. :-)

A nyomozó lánya ahhoz képest, hogy több plakáton is ott van, elég kevés szerephez jutott.
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 18:08:12 10/10
(938/1199)
Azt hiszem, õk egészen más befejezést terveztek eredetileg, csak engedtek a nyomásnak. Annyiból nem bánom, hogy Harry túlélte, hogy dédelgethetem a folytatás reményét, persze nyilván hiába.

Akárhogyis, remek sorozat, és még mindig jobb egy nem várt happy end, mint egy elkerülhetõ, de mégis bekövetkezõ zsebkendõfelvásárlás.
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 18:01:14 10/10
(937/1199)
Jajj, de jó, hogy felhoztad! Mikor arról beszéltek, hogy az elsõ gyilkosság oka, hogy ne szakítsák el tõle Zoét, annyira vártam a percet, mikor kiderül, hogy nem, nem azért ölt elõször. Biztos ez indította el ezen a nagyon mély lejtõn, biztos könnyebben tette meg késõbb emiatt az elsõ alkalom miatt, de nem önzésbõl vagy gonoszságból ölte meg a nyomozót. Nem és nem! Sajnálom, hogy az elsõ gyilkosság indítéka nem derült ki. Ez önvédelem volt, semmi több. Igazságot Harrynek! :-)
andi44 2013 jan. 22. - 17:43:33
(936/1199)
Kiteregetjük lapjainkat, hát, nekem a Rooftop P befejezése sem tetszett, meg a City H- é sem.

Igaza van Pattinak, végignéztem, és akkor vége? csak ennyit gondoltam
Én aki nem nézek elõre részeket, ezt mindig úgy vártam, alig bírtam megvárni a fordítást, és volt, hogy megnéztem nélküle, hajnalban, mert annyira érdekelt.
Hayako 2013 jan. 22. - 17:14:14
(935/1199)
Egyértelmû. A nyomozók csak Harry ujjlenyomatát találták meg a kólás dobozon, nem tudták milyen indítékból és mi történt azon a helyen, ahol Harry és Su Yeon rejtõzködtek. Ez tényleg kimaradt!

Én azért kíváncsi lennék, hogy ki volt Jung Woo anyja, mert nem Harry-é az biztos!
Hayako 2013 jan. 22. - 17:09:28
(934/1199)
Én is így vagyok vele. Szerintem a sírós jelenet metaforikus lehet. Harry ahogy sír, azt jelképezi, hogy elvesztett mindent, ami számára értékes volt, ami ugye meg is történt. Hiszen emlékezzünk az elején, milyen hideg, számító embernek írták le. A holttest pedig azok az emberek lehetnek, akiknek halálában részt vett.

Nem ezt a befejezést vártam, nekem nem tetszik! Még 1 részt akarok!
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 17:04:18 10/10
(933/1199)
Annyiszor volt már, hogy egy menthetõ szereplõt tettek el láb alól valahogy a sorozatok végén, ami miatt a falat vakartam. Sosem hittem, hogy majd valaha azt kívánom, bár ne lett volna happy end! :-)
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 17:02:10 10/10
(932/1199)
Látom, páran még fennakadtak ezen a befejezésen.

Bemásolom én is a lényegét annak, amit Boilnak és Andinak írtam az utolsó rész után:

SPOILER

Én azt érzem túlzásnak, hogy mindenki él, és szegrõl végrõl mindenki boldog. Valahogy ez számomra túlságosan elüt a teljes sorozat hangulatától. Zoe és JW megérdemelten boldogok. Annak is örülök, hogy Harry nem emlékszik. De így együtt ez a sok boldogság... és hogy a gonosz is elnyerte méltó büntetését, szerintem túl meseszerû. Fõleg egy ilyen kemény 20 rész után.
Ami borzasztóan tetszett:
- a raktáras jelenet,
- Zoe és JW esküvõje hihetetlen édes volt, és imádtam Zoe hajában azt a felcsatolt fátyolt, gyönyörû volt,
- Harry a kórházban, ahogy nyújtja ki a kezét, és felidézõdnek a kezes jelenetek, amik amúgy is a gyengéim,
- a három gyerek a végén; emiatt a jelenet miatt megbocsájtom a teljes happy endet, mert sokat vesztettem volna, ha ez kimarad.

Ezeket így felsorolva mégiscsak tetszett nekem ez a rész? :-) Talán csak a szirupot sokalltam.
Ami viszont nemigen megbocsájtható, hogy a sorozat elején, mikor Harry a botjába kapaszkodva sír egy holttest mellett, kimaradt. Egy-két percnél megakadt és ugrott a lejátszás az utolsó 2 résznél, lehet, hogy pont átugrott ezen?
Arra is gondoltam, hogy ez a jövõ. Harry visszanyeri az emlékeit, hiszen a kezét nyújtja Zoe után és emlékszik dolgokra (ahogy az édesanyja is emlékezett), és talán késõbb be akarja majd végezni, amit elkezdett? Csapongok itt megint. Ne haragudj, nem bírok szabadulni egy sötét befejezés gondolatától. :-)
Pattika69 2013 jan. 22. - 16:36:44
(931/1199)
Tombol a kettõsség bennem!!!

Most, a legvégén nem szorult ökölbe a gyomrom és maradt úgy órákig esetleg napokig, mint általában, olyan jól esõ simaság, nyugalom szállt meg......DE.......aztán újranéztem és megint, és én is azt gondolom, hogy bármennyire is sajnáltuk volna, ha bárkivel tragédia történik, de mi már annyira megedzõdtünk a k-drámákon, hogy ez a befejezés már-már sziruposnak, meseszerûnek tûnhet!!!

Egyetlen egy jó volt benne, Harry arca!!!!, amely talán soha nem volt ilyen kiegyensúlyozott és boldog, mint az utolsó percekben!!!
Hayako 2013 jan. 22. - 16:16:01
(930/1199)
SPOILER
Igazából én sem ezt a befejezést vártam volna. Tipikus ,,nyálas végkifejlet", a gonoszok megbûnhõdnek a jók elnyerik jutalmukat..... NA NE!!! A vége számomra költõi igazságszolgáltatás!

Szerintem a készítõk tisztában voltak a Su Yeon-Jung Woo páros rajongótáborának nagyságával, ezért lett végül happy end. Nem tudom. Bennem kettõs érzelmek dúlnak. Egyrészt sajnálom Harry-t, amiért így bûnhõdött meg. Ha belegondolunk, egy olyan kivételes intelligenciával bíró embernek, mint õ, mekkora sokk lehet azzal ébredni, hogy nem tud többé járni és beszélni. Ráadásul mindenkit elvesztett, akit valaha szeretett. Ezzel nem próbálom felmenteni õt a gyilkosságok alól. Ha számításba vesszük, azok az emberek, akikkel végzett gonoszak és kegyetlenek voltak(a rendõrt kivéve). Õket nem sajnálom. A másik dolog, hogy az elsõ 30 perc tényleg idegõrlõ volt, azt jól eltalálták. Úgy gondolom, mégis jobb lett volna Harry-nek, ha meghal. Milyen élet az, amikor nem tudsz mozogni, halálra ítélve a saját börtönöd foglya vagy. Yoo Seung Ho tényleg zseniális színész felejthetetlen alakítással! Az utolsó részben Yoon Eun Hye és Micky Yoochun is eltalálta a karaktert és jól játszottak.

A kedvenc részem mégsem Harry-vel kapcsolatos, hanem az, amikor Su Yeon elbúcsúzik Jung Woo-tól és bevallja Harry-nek, hogy mindazok ellenére amit tett, szerette, de nem úgy, mint Jung Woo-t. ,,Mert ez a szerelem."

Ez egyszerûen gyönyörû!
andi44 2013 jan. 22. - 15:40:20
(929/1199)
" JJJJJJaaaaaaaajjj, túl egyszerû volt a vége, tudom, így kellett történnie, de nekem túl snasz a vége.
Most mit csináljak? Ez a vége. Befejeztem és az van bennem, b*sszus, vége, ilyen \"rózsaszínen\" nem akarom.

Így kellett befejezni egy végig túlfeszített, izgalmas sorozatot, rendesen, azt gondolom, nem is
kellett a plusz 1 rész. "

ezt nem most írtam, de egyáltalán nem változott a véleményem.
andi44 2013 jan. 22. - 15:37:42
(928/1199)
És a befejezéssel meg voltál elégedve?

Nekem nem volt az igazi, de azt hiszem, megkeresem, amit elsõ felindulásomba írtam boilnak, mert még mindig az a véleményem.
Pattika69 2013 jan. 22. - 15:02:30
(927/1199)
Sziasztok:)
Végignéztem, szenvedek és nagyon hiányzik nekem is!!!
A gyilkosságokra nincs semmi mentség, és sok aljasságot követett el, mégsem tudtam egy percig sem gyûlölni Õt!!!
Mindig valami csodában reménykedtem, és bíztam benne, hogy kiderül Harry jó, és ez az egész valami rossz álom!!!
A film és YS játékának nagy bravúrja, hogy képes volt bennünk szimpátiát ébreszteni (Boil szavaival) egy pchihopata gyilkos iránt!!!
A raktáros jelenetnél a szívem szakadt meg érte, hogy ott már mindent. de mindent odaadott volna a lány egyetlen pillantásáért, még az életét is, de az észre sem vette Õt!!!

Nagyon aranyos jelenet volt, amikor a "lányok" divatbemutatót tartottak és mindenki hajában csipesz díszelgett!!!

Micky-t imádom az SKKS óta, de ezt a filmet YS vitte!!!!

Kár, hogy most megy katonának, de lehet, hogy pont idõben!!! Ez egy picit lassítja majd, tapasztalatokat szerez és mikor 21 évesen leszerel övé lesz az egész világ!!!
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 15:00:47 10/10
(926/1199)
törölve az elõbbi, már magamat is túl gyorsan olvasom vissza :-)
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 15:00:09 10/10
(925/1199)
ismerhetõ = ismerhetõ fel :-)
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 14:59:12 10/10
(924/1199)
Annyira kösz!!! A képek alapján azt hittem nem volt ott, de még ha fel nehezen is ismerhetõ, a hangja összetéveszthetetlen! :-)
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 08:01:49 10/10
(923/1199)
Egy fantasztikus rajongói videó Harryrõl.

Aki még nem látta az utolsó részeket, ne nézze meg!

http://www.youtube.com/watch?v=LsbmiwKnIqg
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 07:51:04 10/10
(922/1199)
Nagyon friss klipbeharangozó:

http://www.youtube.com/watch?v=Ufik3ErCsdo

Szóval holnap jön a teljes! :-)
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 07:46:28 10/10
(921/1199)
Már volt ez a So Ji Subos klipkészítés, de az alábbi videó jobb minõségû, hátha valaki igényt tart rá:

http://www.youtube.com/watch?v=Ka65faYAMaY&feature=player_embedded
10/10
kevita 2013 jan. 22. - 07:21:24 10/10
(920/1199)
Azt hittem, majd rengeteg írnivalóm lesz, de a javát már megírtam Neked meg Andinak.

SPOILER

Hiába néztem harmadszorra az utolsó részt, most is földhöz vágott a raktáras jelenet. És mikor kezdenék feltápászkodni, jön Harry meglátogatása. Aztán ahogy nyúl Zoe után, és felidézõdnek a kezes jelenetek. Hjajj, az embert elönti a szomorúság, amiért nincs kinek a vállát, kezét, karját megszorítania, csak a levegõt markolja. Az arca mégis mosolyra vált, és arra a rossz emlékeket/gondolatokat törlõ mozdulatra. Mintha ez a mozdulat a magányt is eltörölné. :-(