Az aktuális rész ismertetője: Kőbánya nem csak a kőről, a sörröl és a hatalmas gyárakról szól, hanem bármennyire is meglepő, a szőlőről és egy világviszonylatban óriási sertéstelepről is. A híres köbányai szőlőhegy levét Cinkotán hamisították, a sertéstelepre pedig turisták ezrei érkeztek. Ezúttal Kőbánya kevésbe ismert arca mutatkozik meg a Magyar Krónikában.
A műsor ismertetése: A MAGYAR KRÓNIKA 26 perces, rendkívül magas színvonalú, hetente jelentkező kulturális magazinműsor. Kifejezetten azoknak szól, akik érdeklődnek mindazon tudományos és művészeti ismeretek iránt, melyek a magyarsággal valamilyen formában kapcsolatosak. A program a legváltozatosabb témákkal jelentkezik minden alkalommal: bemutat tehetséges alkotókat, művészeket, tudósokat, emléket állít az elmúlt időszakok magyar hírességeinek, figyelemre méltó történelmi eseményeket dolgoz fel, de a jelen problémáival is foglalkozik, pl. környezetvédelemmel, a tűzoltók mindennapjaival, a csokoládékészítés rejtelmeivel, a méhészettel, stb., hogy csak a legutóbbi epizódok témáit említsük.
Hozzászólások