Az aktuális rész ismertetője: A jó csokoládé - de bármelyik csokoládé - elsősorban arról nevezetes, hogy pillanatok alatt elfogy. Hogyan lehet mégis múzeumba "zárni"? Ezt mutatjuk be Farkas Elemér múzeumában, ahol gyönyörű régi csokis dobozokat, csokoládé-készítési kellékeket láthatunk, sőt, az ide látogatók elkészíthetik saját csokijukat.
A műsor ismertetése: A gyűjtőszellem úgy szabadul ki egyes emberekből, mint a szellem a palackból. Ez az a szenvedély, amely csodálatos értékeket teremt. A gyűjtők személyisége rendkívül érdekes, a tárgyak megszerzésének, vadászatának története kész regény, és akkor még nem is beszéltünk maguknak a tárgyaknak a történetéről, és arról a kultúráról, amit megtestesítenek. A gyűjtők gyűjteményeikkel különböző fázisokban vannak: van aki még gyűjt, van aki felhalmozta a tárgyakat és van aki már múzeumba rendezte azokat. Egy közös van bennük: valamennyien értéket mentenek és mindegyikük a közjót akarja szolgálni.
Hozzászólások