Az aktuális rész ismertetője: A mai adásban az ország dél-keleti csücskében lévő Csanádpalotára látogatunk el. A csodálatos természeti adottságokkal bíró és gazdag építészeti örökséggel büszkélkedő településen többek közt olyan finomságok készülnek, mint a csanádpalotai legényfogó leves, a margarinos kifli, a palotai halászlé, a töltött dagadó savanyú káposzta ágyon és a tót kalács.
A műsor ismertetése: Németkér a Mezőföld tájegységnek déli részén található, Tolna megye északi részén. A török háborúk utánra teljesen elnéptelenedett településre 1785-től a Habsburgok és a magyar földesurak által is szorgalmazott betelepítések hatására érkeztek német bevándorlók, zömmel a Hesseni Nagyhercegségből. Ezen bevándorlók tekinthetők a mai Németkér őslakosainak. Műsorunkban a következő sváb ételek elkészítésével ismertetjük meg nézőinket: krumplis tészta, kéri rudacska, kelt gombóc káposztával, hamis mézes puszedli, töltött dagadó, püspökkenyér.
Hozzászólások