Nell Nelson, a nemzetközileg elismert étteremkritikus visszatér szülőföldéjre, Skóciába, hogy felfedezze a helyi konyhaművészet legjavát. A sorozat végigköveti Nell kalandjait Skócia festői szépségű tájain átvezető kacskaringós bicikliútjain, a folyóparti főzésektől kezdve a komolyabb gasztronómiai élményekig. A néző nemcsak a hagyományos skót konyhával ismerkedhet meg, de bepillantást nyerhet az új, fúziós irányzatba is, mely forradalmasította a skót konyhaművészetet és ezáltal Skócia újra meghatározó gasztronómiai célponttá vált a világ kulináris térképén. A sorozat egyedülálló ötvözete a főző- és utazós műsornak, és Nell lelkesedése arra ösztönzi a nézőket, hogy megolajozzák a bicikliláncukat és maguk is gasztro-túrára induljanak a skót felföldre, méghozzá két keréken.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
pozsizsuzsi
2008 febr. 22. - 13:31:05
Belenéztem oszt nem tetszett. Az ajánlóval ellentétben ("egyedülálló ötvözete a fõzõ- és utazós mûsornak") inkább egyik sem. Mellesleg fõzõs utazós mûsor van még jópár, de ez ezek között tényleg egyedülállóan érdektelen.
Különben, hogy már a téma is szóba kerüljön én belenéztem, és elég laposkának tûnt, mint a Nigella sorozatai, úgyhogy továbblapoztam. És rohadt lumma sem volt sehol. De azért még egy esélyt kap, hátha csak nekem volt rossz napom.
külföldön volt, és adták. a helyi erõ, aki az utcán sütötte, esküdött rá, hogy tengeri malac, de ennyi erõvel akár patkány is lehetett. a húsa viszont olyan volt, mint egy kicsit öreg csirke, ízre csirke, csak kicsit szárazabb... sok chilivel jó volt az.
Biztos amatõr módon ízesítettétek, és megsütöttétek. Hol itt a mûvészet és az ínyencség? És a zokogó gyereknek hogy magyaráztátok meg, hova lett a kedvence? És hogy mi is volt a vacsi? :D
Viszont igen egyszerû az elkészítése, igaz lumma nemigen terem mifelénk, de ezzel az erõvel magyaríthatnánk akár csatornapatkányra is... Na abbahagyom magam. Bár, állítólag a húsa igen jó:D
Azt hiszem GR (aki tudtommal maga is skót) a fickó f-fel c. sorozatában volt egy szösszenet, amikor valami igen északi zord partvidéki specialitás miatt odautazik, na a specialitás valami hordóban hetekig rohasztott lumma volt, a szurkos sár-szerû löttybõl cápáztak ki egy lilás szürkés kékes zöldes színû ázott borzalmat, nyersen fogyasztandó, külön tálalandó a zsíros, külön az egyéb részeket. Az illatok, amik a helységet belengték, szerencsére nem jönnek át a tévén, de Gordon arca sokat elárult. Na ezt aztán bevitte valamelyik ultramenõ éttermébe, és megkóstoltatta egy étteremkritikussal... He he he :)))
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások