3/10
szõnyegtáska 2011 dec. 22. - 01:29:23 3/10
(5/5)
Én Nigella ujjait vágnám rusztikus darabokra (mint Õ a parmezánt), és egyesével dugnám fel az orrába... mert ez olyan egyszerû :) mindehhez vigyorognék, mint Nigella, 253 foggal, és szajkóznám, hogy milyen egyszerû ez az egész, és nem is tud mit kezdeni magával a rákfasírtok készítése közben, és amúgy milyen szép dolog, ha szólunk a vendégünknek, ha rátapad a fogára a friss koriander, ami hipp-hopp, bármikor könnyen elõkapható a fiókból :) Komolyan csak egy néger cseléd hiányzik, és tiszta '60-as évek amerikai háziasszonyát látnám, aki euforikus hangulatba kerül, a konyha szó hallatán :)
perry 2011 dec. 14. - 10:14:11 Előzmény nankkka
(4/5)
1 dl olíva olaj, 2-3 gerezd foghagyma törve, 1 csapott mokkás kanál bors, 1 cs. mokk. k. oregano, 1 cs. evõkanál curry por.

fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.Másnap gondosan lekapargatjuk a pácot. A maradék pácba 1-2 evõkanál vizet keverünk. A húsokat grillrácson vagy roston megsütjük, vagy sütõben, közben a páclével kenegetjük.
sonka:


1 fej vöröshagyma
5 db babérlevél
2 evõkanál fenyõmag
1 dkg salétromsó
50 dkg konyhasó
1 evõkanál feketebors
1 evõkanál szegfûbors
1 evõkanál koriander
1 evõkanál majoránna

Ez viszont nem gyors pác szóval érlelni kell és füstölni, egyszerûbb szimpla gyors pácot alkalmazni.
10/10
nankkka 2009 dec. 17. - 09:11:45 10/10 Előzmény kocamama
(2/5)
Szia Mindenki!
Valaki meg tudna adni a pac osszetevoit, amiket Nigella hasznalt a sonkara, az oldalasra es a csirkere?
Szivesen megcsinalnam barmelyiket, de lemaradtam rola.
Koszi
kocamama 2007 dec. 24. - 16:03:43
(1/5)
Nemcsak az ételei, hanem Nigella kisasszony is nagyon OK.