Bemes 2015 márc. 28. - 11:27:08
(1773/4273)
Hol van már a régi Güney, aki a félretett pénzét Kuzeynek adta?!
Mostanra már rögeszméjévé vált, hogy a testvére az ellensége. Innentõl Güney így is viselkedik, irigy és gyûlölködõ. Azt hiszem itt már érezhetõ, hogy véglegesen elromlott a kapcsolatuk.
malvinkicska 2015 márc. 28. - 07:34:16 Előzmény Érsekvári
(1772/4273)
Megnéztem érdekesen alakulnak a dolgok a nõ kezd gyanakodni, de elég rugalmasan oldotta meg,a problémát Kuzey. Az a szemét aggódik a lánya miatt minden áron elõbb akarja megtalálni, mint mások. Cemre az apja nagyon féltik, baja lesz. Güney volt otthon olyan szemét önzõ, mint volt teljesen ki van fordulva magából. A golf pályán, Baris és Burak össze szólalkoztak, még Burak fellökte Barist jól kezdi zsarolni a céggel kapcsolatban igazán érdekes. Mindenkinek szép hétvégét kívánok, majd még folytatjuk.
BMariska52 2015 márc. 27. - 20:32:24
(1771/4273)
Hiányolom magamnál, hogy még nem olvastam az Édesek és Mostohákat, sürgõsen pótolnom kell! A tavalyi évünk elég húzós volt, a könyvtárat is hanyagoltam, visszatérek pár régi jó szokásomhoz, már egy kicsit több idõm van, bár most ez a Kuzey-Kivanc mánia õrület, ennyit sosem ültem a gép elõtt!
8/10
Érsekvári 2015 márc. 27. - 18:02:08 8/10
(1770/4273)
Szia Gabus !
Köszi szépen nagyon hasznos , fogom alkalmazni .
Már csináltam magamnak kézi szótárt a fordítóval és a felirattal összegeztem a szavakat és igyekszem magamévá tenni .
Valami ragad az emberre ennyi sorozatnézés alkalmával , gyakorlat teszi a mestert azt mondják . Jó sok !
További szép estét Neked :)
8/10
Érsekvári 2015 márc. 27. - 17:53:00 8/10
(1769/4273)
Izgalmas a mai rész , Kuzey mint egy titkos ügynök . Megvan szervezve minden a hadnagy jó fej nagyon .
Ez a szegény Deniz lány rettegésben éli az életét , nem lehet könnyû neki ilyen apát kapni az élettõl.
Zeynep egyre bunkóbb folyton Cemrén köszörüli a nyelvét , az pedig õrlõdik A fiú miatt .
Gazdagéknál emberi módon beszélnek az alkalmazottakkal náluk ez a természetes . Handan esetében ez nem így van és ez a legrosszabb az uborkafára felkapaszkodott ember tipikus esete :((
9/10
gabus53 2015 márc. 27. - 17:44:40 9/10
(1768/4273)
Szia Érsekvári!

Mostanában kicsit ritkábban vagyok fent itt az oldalon, de azért figyelemmel kísérem.

Neked és mindenkinek tudok ajánlani egy oldalt, amire véletlen akadtam rá, szerintem nagyon egyszerûen meg lehetne tanulni törökül (és még +50 nyelven), hanganyag is van hozzá, amit le lehet menteni. Nagyon jónak tûnik az oldal: http://www.goethe-verlag.com/book2/HU/HUTR/HUTR002.HTM

Ha esetleg 2 napon belül törölnék, akkor kérem, hogy akit érdekel, privibe írjon nekem és megadom a linket.

További szép estét és kellemes hétvégét mindenkinek. :-)
BMariska52 2015 márc. 27. - 17:28:56
(1767/4273)
Szia! Nagyon sokban hasonlít az ízlésünk, a kosztümös, a történelmi témájú filmeket egyformán szeretem én is. A Szulejmán szerepénél a Seherezádéban sokkal jobb karaktert formált meg Halit, abban a filmben nagyon szerettem még az idõs házaspárt, szerintem õk adják vissza legjobban, milyenek az igazi török (idõs) házaspárok, az életvitelük. Szerintem az a baj a Szulejmánnal, hogy nagyon elhúzzák, szinte semmi nem történik, állandóan a hárem körül zajlanak a cselekmények, a történelmi dolgok huszadrangúak. Ezt a filmet fele ennyi idõbe össze lehetett volna hozni. A Szerelemben-t nem néztem, mert nem vagyok fent a FB-n, kénytelen vagyok megvárni, míg meggondolja magát valamelyik csatorna és mégis leadja.
Én is láttam már a reklám reklámját, butának néznek bennünket a pénzünkért, ez elég baj!, mondjuk ez sok téren országos probléma!
Gabusék óriási jót tesznek velünk, hogy nem maradunk Kuzey élménye nélkül! Örök hála Nekik!
BMariska52 2015 márc. 27. - 17:12:39
(1766/4273)
Szia Katica! Szívesen olvasnám a könyvedet! Én rajongok az állatokért! Remélem, senki nem orrol meg a Fórumon ránk, hogy másról is szó van néha, de ez mind abból fakad, hogy a Kuzey iránti rajongás hozott össze bennünket itt, aztán szép lassan rájövünk, hogy sok közös vonás, sok ízlésbeli hasonlóság is van közöttünk, ami egyáltalán nem furcsa! Ez óriási, annyira szeretem a rokonlelkekkel való találkozást! Az egyik nagy kedvencem az Észak és Dél, már vagy 4x láttam. Tudtad, hogy van egy másik Észak és Dél is? Azt 3x láttam, a tévécsatornák is szerencsére többször leadták, Patrick Swayze fõszereplésével! http://www.filmkatalogus.hu/Eszak-es-Del--f9246 Ez a film az amerikai polgárháborúban játszódik. Nekem az egész romantikám 14 évesen az Elfújta a szél-lel kezdõdött... (sokkal korábban versekkel) Még nem jöttem rá, mi az, amit annyira imádok Kuzey-ben, de szerintem mindent! Ezt az egész filmsorozatot olyan szinten szeretem, hogy mellette mostanság nálam semmi nem rúg labdába, a "futottak még" kategória a többi.
8/10
Érsekvári 2015 márc. 27. - 17:09:59 8/10
(1765/4273)
Igazad van és volt abban , hogy mindig is a feliratozás mellet voksoltál.
Most , hogy a lányok feliratozzák a sorozatot sokkal jobban élvezem az eredeti hangokkal és a török nyelvet nagyon bírom .
Ha sokat nézed ( márpedig évek óta eredeti nyelven szoktam ) és most a felirattal pláne nagyon lehet tanulni a nyelvet .
Persze Kenant is eredetiben imádom a legjobban , úgy ahogy van :x nehéz lenne találni olyan színészt aki megfelelne hozzá .
Az Ezelben Viczián Ottó volt a hangja , annak ellenére , hogy még csak hajszálnyira sem hasonló típus ( szõkés hajú ) érdekes módon a hangja piszokul jól illett hozzá .
A Szulejmánban Ibrahim pasát is õ szinkronizálja .
Szóval nagyon klassz a felirattal nézni :D
Bárcsak a másik sorozatunknál is így mûködne !
Bemes 2015 márc. 27. - 15:51:16
(1764/4273)
John Jakesnek van egy sorozata (mármint könyv).Egyenként is élvezhetõek, egy család életén keresztül mutatja be Amerika létrejöttét, bostoni teaháború, függetlenségi háború, észak-dél polgárháború, rabszolgatartás stb. közben az emberek mindennapjai stb.
Follettõl nekem minden megvan, imádom. Szerintem is a katedrális kiemelkedõ, de többször olvasható a trilógiája, melynek kötetei a világháborúkkal, elõzményeikkal, az utolsó pedig majdnem napjainkig öleli fel a történéseket.valós történelem, valós történelmi személyek bemutatása a szereplõkön keresztül. Itt is a szereplõk generációin mutatja be az eseményeket.
malvinkicska 2015 márc. 27. - 07:31:20
(1763/4273)
Megnéztem a soros részt az mégis borzasztó, hogy annak a féregnek a keze minden hova el ér, nem tudom elképzelni, ennek minden sikerül, már a lányának is menni kellett. A másik Handan asszony egy hatalom éhes buta liba, mindig olyanba üti az orrát amibe nem kéne. A fia, menye jól ki oktatták, az már borzalom amit követ, még a virágot sem állja, mert Burak hozta. Kuzeyt meg csókolta a nõ a rendõr élcelõdött vele, kicsit irigykedve. Cemret sajnálom , mert állandóan csipkedi Zeynep, mert valóban féltékeny, jobban szereti C-t, mint õt ejtette, ezt nehezen érti meg.
Bemes 2015 márc. 27. - 07:20:22
(1762/4273)
Jók azok a filmek amiket említettél, megközekítik a könyv nyújtotta élményt. Pedig ez nem mindig sikerül a filmeknek.
Nem tudom olvastál-eJohn Jakes , vagy Ken Follett könyvet (bár mindegyiktõl volt már film készítve) szóval lenne mibõl az amerikaiaknak, angoloknak jó filmet csinálni a sok fantáziafilm, helyett.
Bemes 2015 márc. 27. - 07:10:40
(1761/4273)
Katica, most szinte mindent leírtál amit gondolok!

Én sem vagyok rajongó, csápolós típus-de ez a film engem is lenyûgöz.
Én is azt hiszem, hogy van valami rokonlelkûség a népeink között, hogy ennyire értjük, érezzük.
Mint ahogyan közöttünk is van hasonlóság ami a film kapcsán kiderült.
Én is szeretem a mûvészeteket, az állatokat, a természetet, a régi korok emlékeit. Valahogy sokkal jobban hatnak rám mint a modern városok. Persze az ember használja a technikai újdonságokat.
Bemes 2015 márc. 27. - 07:00:59
(1760/4273)
Szia!
Hasonló az ízlésünk, mert én is nagyon szeretem a történelmi témájú filmeket, irodalmat. Szeretem a kosztümös filmeket. A Szerelemben...-ban egy picit csalódtam, azt hittem nagyobb jelentõsége lesz benne a történelmi eseményeknek.
A Szulejmán hasonló, nekem kevés a történelem benne, szinte csak a háremen belüli intrikáról szól. Jók a színészek ,de ezekben én nem látok annyira kiemelkedõt. Szerintem azért, mert ezekbõl a szerepekbõl nem lehetett többet kihozni.
Pl. Halit nekem jobban tetszett a Seherezádéban, igaz az a film nekem jobban bejött mint a Szulejmán. Ott is aki Halit mellett a barátját játszotta, nagyon jó volt.
Az Ezelben nekem jobban tetszett Ali megformálása ,mint a fõszereplõ. Pedig ugye Ezel egy jó pasi, Ali pedig csúnya. Szóval nálam nem a szépség dönt.
sok kiváló színészük van a törököknek, igaz sokan is vannak van mibõl meríteni.
Egy biztos, nagyon jók a filmgyártásban ,szerencsére így mindig találhatunk valami kedvünkre valót, "csak" törökül kell megtanulnunk.
BMariska52 2015 márc. 26. - 19:52:59
(1759/4273)
Pár más filmet azért megnézek, pl. Hölgyek öröme, (ezt a Viktoriánus kor miatt, amit imádok), A fehér királyné (ezt pedig azért, mert a Rózsák háborúja idején játszódik és borzasztóan érdekel az, valamint azt követõ történelmi évek), nézem a Szerencsés kutya c. árva kutyákat megmentõ sorozatot, mert még kutyaimádó is vagyok! Most már ezt is tudjátok rólam. Bocsánat a kitérõért! Minden más témát egyébként Kuzey magasan ver nálam!!!!!!
zandra 2015 márc. 26. - 18:26:17
(1758/4273)
Köszönöm a drukkot:)) Még nem tudom pontosan a dátumot, majd értesítenek, de gondolom húsvét után lesz.
malvinkicska 2015 márc. 26. - 17:09:04
(1757/4273)
Meg nyugtatlak van a törököknél párja, mert Halit és Kenan is nagy színészek, ahogy játszik a Karadyba, Bergüzerrel nincs rá jelzõ lélegzet el állító, pedig én csak egy pár percet láttam a játékukból nem nézek más nyelven sorozatot, a fórum társak küldtek egy linket akkor néztem. Halit a Szulejmanba, az szinte neki íródott, igaz az már idõsebb is , mint Kivanc, fiatalok között nagyon jól játszik.
Bemes 2015 márc. 26. - 16:52:37
(1756/4273)
Többször szóbakerült Ezel. Nekem ez a film is pont azért tetszett, mert itt is jól kibontottak voltak a karakterek. Az ember megértette Alit, vagy akár a barátjáva váló bérgyilkost.
Talán nekem azért kevésbé életszerû történet volt( pl. Szabadon járkálhattak ki-be a börtönbe), meg hasonló történettel màr találkozhattunk.
A színészek itt is zseniálisak voltak, és nagyon izgalmas, szórakoztató film volt .Szintén többször is megnézhetõ szerintem.
Nekem tetszett a Gümüs is, de én elfogult vagyok valószínüleg , mert a Kuzey a szívem csücske. Még nem is voltam így filmért oda.
Valahol olvastam , hogy túlzás, hogy Kivanc a legjobb török színész. Erre nem tudok mit mondani, mert tényleg meglepõen sokan vannak. Talán Kuzey figurája, szerethetõsége nagyon nagy lehetõséget adott Kivancnak, hogy tehetségét megmutathassa. Vagyok olyan elfogult vele szemben, hogy azt mondjam, nem tudom elképzelni hogy jobban , nagyobb átéléssel játssza el ezt a szerepet bárki más.
Bemes 2015 márc. 26. - 16:39:04
(1755/4273)
Szandrának ezerrel szorítunk a vizsgájára, küldjük a pozitív energiát!Azért a koncentráltság miatt jó lenne tudni az idõpontot.
Bemes 2015 márc. 26. - 16:36:24 Előzmény BMariska52
(1754/4273)
Szia Mariska!

Én is így vagyok most, minden este .
A múltkor volt egy Alpacino film, hát a Kuzey után szánalmasnak tûnt.

Én is azért kezdtem el elõlrõl nézni, mert Gabusék haladnak és akkor folyamatában érek remélhetõleg a végére. Nagyon érdekes, most veszem észre, hogy millyen finoman alakult az egyes szereplõk jelleme, szinte észrevétlenül fokozatosan.
Tényleg olyan film, amit többször is meg lehet nézni. Könyvben is van néhány, amit az ember idõnként újra elolvashat.