Téma: Kicsinyítés

perry 2018 máj. 29. - 16:26:53
(25/65)
S P O I L E R ! Nagy Lászlót méltatlanul idézve "... a kicsinyítőket megvessük-e?" Mert ugye merre is halad az emberiség? A szép új jövőbe, a szép fogyasztói társadalomba? Vegyünk csak helyi vegyértékű helyzetet
a tekintélyelvű társadalom felé? Így lehetne tovább sorolni milyen berendezkedés humánus, gyilkos ne tán megengedő, konformista, demokratikus vagy zsarnoki. Egy bizonyos az emberi motiváció, a cselekedetek melyeket végrehajt magában hordozza az önpusztítás lehetőségét is. Mert hát, szeretjük a komfort érzetünket kinek- kinek lehetősége és pénztárcája szerint, velük szemben pedig ott vannak a gondolkodók a tenni akarok a komfortba be nem simulók. Lehetne ez a film egy akár a környezetharc
zászlóshajója de az én olvasatomban mégsem az.
Nekem keserédes és erősen ironikus utópia arról, hogy mennyire nem vagyunk tudatában annak mit bízott ránk a természet, hitbizományban és nem örök adományként. A film keserű gondolata az ember azon kívül, hogy feléli a rá bízott kincseket sokkal többet nem tesz. Gyűjt és szór, élvez és romból , teszi ezt tudatosan és önszántából.
Hiába a tudomány, jelen esetben a kicsinyítés és a csoda marketing a kábító kicsi vagy de nagyok lesznek a lehetőségeid szlogen a változás nulla. Lesznek kiszolgálók, nincstelenek, ügyes üzletemberek
Akik egy 0,7 dl vodkás üvegből vagy 2-3 ezer "Albániában" sodort kubai szivarból a "mennybe mennek".
Persze lesznek olyanok is akik a "forrásnál maradnak" a megmentők akik a túlélésért küzdenek.
Idézve a kommuna vagy a virággyermekek korát.
Mert csak a cél ad értelmet az emberi létnek, cél nélkül élhetsz jól de az egyre inkább az élvezetek és a fogyasztás világa spiráljában haladsz, igaz sokan vannak akik ezt teljes életnek érzik. Vagy törődjünk a minket körülvevőkkel amikor kataklizma fenyeget mert bizony ez is lehet a küldetés egyik formája, vagy rendezkedjünk be a túlélésre, hogy ezt a szép és érdekes fajt az embert megmentsük. Mennyi út és mennyi kérdés felnyitja -e az emberiség a hetedik pecsétet ? Majd nézhetjük a helyzetet atomsilók indítógombjának szemszögéből . Végső sorban a földalol is. Mert hol vagyunk otthon, mi motivál minket, hogy járjuk utunkat, talán az erős ösztön arra amit célnak , küldetésnek nevezünk. Egy kép villan be számomra mikor a film főszereplője modern merevített falú guri-guri bőröndjének "kattogása" közepette eltűnik a föld mélyében. A választás mindig a miénk akár szolgálat, elhívatottság vagy haláltánc képében.
Ezzel kicsit mindig el is vesztünk magunkból valamit. Talán az utópiákban vetett hitet, talán azt amit vágynak hívunk. Egy bizonyos, az emberi kötődés úgy látszik mindent felül ír és ez lehet olyan igazi fjordos naplementés a giccs határát súroló fogás, ha nem érezném mögötte a gondolat fájdalmas koptatásig emlegetett iróniáját.
7/10
expa 2018 máj. 28. - 21:11:58 7/10
(24/65)
Egész jó film volt, csak lazíts és menni fog :) Nekünk tetszett...
1/10
Koztom 2018 ápr. 25. - 23:25:30 1/10
(23/65)
10/3 nem is nagyon akarom ragozni. Hol hirdették ezt vígjátéknak? + még korhatáros is.
6/10
beo71 2018 márc. 15. - 18:22:54 6/10
(22/65)
Nem túl izgalmas, nem túl jó film, de a végén van egy olyan érdekes érzés az emberben - az emberiség megérett a pusztulásra, nincs mit tenni, de azért vannak jó emberek és jót tenni jó , ennyi, ami tőlünk elvárható - igy igazából nem tudok haragudni rá. 6/10.
1/10
csiguszmano 2018 jan. 31. - 21:07:57 1/10
(21/65)
elképesztõen gyenge. nem tudtam hol vagyok, egy unalmas termékbemutatón? félóráig bírtuk... hogy lehet ennyire elszúrni egy remek témát? hát így:(
Bigpapa 2018 jan. 31. - 10:40:28
(20/65)
Mi jókat nevettünk a filmen. Igen, azért ebbõl a sztoriból többet ki lehetett volna hozni, na meg ez a kínai csaj baszott ronda, szóval ez ami nem tetszett. De az alapötlet jó, nagyon jól megcsinálták a kicsinyítést. Azt nem értettem,miért kell kopaszra, amikor a lovat, bárányt simán kicsinyítik, de hát gondolom dramaturgiailag így akarták megoldani. Pár jelenet kimaradt ebbõl is, ami a bemutatóban ott van, de kárpótolt érte a "kis szerb muki" :D

8/10
7/10
vandorbab 2018 jan. 31. - 09:34:29 7/10
(19/65)
Trendi lett szapulni ezt a filmet, de nekem élvezetes volt. Nehézkesen kategorizálható, így a \"mire ülök be\" is végül büntetés lehet. 14 éven felüli családi mesének gondolom.
Matt Damon kapta a fõszerepet, de neki túl sok vívódás jut, míg a többiek elviszik a szellemesebb pillanatokat.
Az alap felütés jó, a rendezõ végig kézben tartja, és a film néhány pillanata örökre emlékezetes marad nekem.
Ha csak minimum ennyit kapnék minden filmtõl...
1/10
DireStraits 2018 jan. 29. - 22:52:07 1/10
(18/65)
De jó, h barinõmet lebeszéltem errõl a filmrõl. Inkább pizza meg sör lett a mozijegy árából Mett Démon meg egyre szarabb filmekben játszik...
1/10
kizartdologmertnemtudom@h 2018 jan. 29. - 16:08:35 1/10
(17/65)
* SPOILER *
Súlyos. Foggalmam sincs, hogyen vették rá erre Matt Damont. Ami még inkább foglalkoztat, hogy Christoph Waltzot hogyan vették rá, hogy elvállalja a szerepet. Nem is tudom hol kezdjem...Az alapötlet...? Azzal semmi gond. Egy jó film is lehetett volna ha a film fõtémájából indulunk ki. Bár a \"drágám a kölykök összementekbe már láttuk ezt. De lényeg, hogy sajnos egy rettentõen gyenge, vontatott, értelmetlen film lett belõle. Mint sok filmnél, itt is el lett követve a hiba, hogy a rendezõk nem tudták eldönteni, hogy milyen filmet forgatnak épp. Scifit, drámát, vag vígjátékot. Így hát egy katyvasz lett. 3 jó poén volt benne körülbelül tehát emiatt a vígjáték kateg. már ki is esett. Scifinek szintén gyenge volt, nem foglalkozott azzal hogyan mõködik a kicsinyítási folyamat stb. sok megválaszolatlan kérdés maradt. Drámának szintén kevés. Teljesen összefüggéstelen volt, rengeteg jelenet és történés indokolatlan volt. A kérdések: miért ment el egy call centerbe dolgozni, ha milliárdos a mini-világban? Mekkora a város a valódihoz képest? Mit lehet ott csinálni? Hogy gyártották le nekik a mini ételeket,tárgyakat mini-mindent? Mit akartak azzal a bulijelenettel? Christoph Waltz ki volt tulajdonképpen a filmben? Meg az a másik haverja? Mi történt a feleségével miután meggondolta magát? Mik voltak az a természeti katasztrófa részletei ami a világvégét illeti? Hogyan építették meg a titkos bunkert? Mi lett így a többii emberrel? Az amerikai elnökkel? Mi az a kolónia a végén? Mi volt ez a hippi beütés a végén? A kolónia miért él külön a többi lekicsinyített embertõl? MI A LÓSZAR EZ A FILM????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? nem fér ki ide az összes kérdésem, csak azt tudom/érzem hogy szétdurranok az idegességtõl.
kareshu@citromail.hu 2018 jan. 29. - 00:53:24
(16/65)
Az elsõ felénél reménykedsz, hogy alakul ez, jó kis érdekes film is lehet még belõle. Mert a lapos kezdet talán átvált szürreális poéntengerbe, lesz itt majd jó kis CGI csodavilág.. De aztán jön a lejtõ, és mintha egy másik fimet vágtak volna hozzá, amit egy másik ember írt.. És már csak azt várod, hogy vége legyen, mert így elszabni valamit.. Tessék a rendezõnek visszaadni a mozijegy árát!! Há mi vót ez??! Az eleje sci fi, aztán grotexzk vígjáték, aztán jönnek a vietnamiak meg a mexikóiak, és átváltunk egy silány drámába. Igazi hangulatgyilkosok voltak a készítõk, nem értem, hogy mehetett át a filmgyár belsõ marketingeseinek szûrõjén így.
1/10
Levision 2018 jan. 27. - 23:36:17 1/10
(15/65)
Nagyon gyenge. Értelmetlenül vontatott, értelmetlenül hosszú jelenet sorok. Olyan, mintha a kb a film felénél elfogyott volna az ötlet és teljesen más irányt vett a film. Sajnálom a mozijegy árát. (ilyet ritkán mondok)
10/10
Virgil80 2018 jan. 27. - 23:05:46 10/10
(14/65)
Nagyon nem helyes a vígjáték megjelölés, annak ellenére, hogy számtalan vicces párbeszéd van a filmben! Nekünk nagyon tetszett a film és sajnálom, hogy a \"nagyközönség\" nem vevõ egy olyan filmre, amelynek mondanivalója is van és el is gondolkodtat. Egy percig nem unatkoztunk rajta. Gyerekeknek viszont nagyon nem való!
1/10
Csinga2 2018 jan. 25. - 11:56:25 1/10
(13/65)
Nyuszifül.. miért is fikanikk ? Csak megkímélek néhány embert a pénzkidobástól.. ha nem hallgat rám, szíve joga...
Bár leírták volna elõttem ezt, és nem vesztegetek el 1 órát az életembõl.. de ha neked ez az évszázad vígjátéka, szíved joga.. nem vagyunk egyformák... Tudod, kinek a pap, kinek a paplan....
Valószínû, 2-3 évente van ennyire gáz film, amitõl meg szeretném óvni a többi fórumozót...
1/10
Csinga2 2018 jan. 25. - 10:30:17 1/10
(12/65)
Vígjátééék?? Hol????
Filmrõl kb. 20 éve jöttünk ki utoljára, a Fejjel a falnak címû borzalomról, és most errõl.
A gyereket vittük vígjátékra, hogy lazuljon a felvételi elõtti este.....
Hát kijöttünk, és velünk együtt elindult a fél mozi..... Bor-za-lom !!!!
5/10
Nico71 2018 jan. 23. - 00:08:33 5/10
(11/65)
Egyszer nézhetõ alkotás.
Érdekes a téma fõ csapásvonala, de a film a közepétõl vontatottá válik. Kissé úgy érzi a nézõ, elfogyott a szufla, eddig jutottak a film kitalálásával, innentõl csak szeretnék valahogy befejezni.
Az alapötletet nem dolgozzák ki, tulajdonképp bárhol, bármikor, bárkirõl szólhatna ez a történet, egyszerû emberi sors, melyet avval adnak el a készítõk, hogy a film kétharmada Liliputban játszódik. Bár ennek a többségét nem is érzékeli a moziban ülõ népség, hiszen minimális jelenetbõl vehetõ le, hogy nem egy átlagos életet látunk.
Válaszokat nem kapunk, csupán kérdéseket. Abból pedig igen sok felmerül a nézõkben. Miért, miként, hogyan, mitõl, minek, stb.?
Kinomenõ 2018 jan. 22. - 08:27:18
(10/65)
Jól indult én egy másik történetet vártam volna, de a téma így is érdekes volt. Azért a film a második részétõl elég unalmasra sikeredett...
8/10
TitusLivius 2018 jan. 21. - 11:40:33 8/10
(9/65)
Nagyon alulértékelt film. Szerintem ezért alapvetõen a trailerhez visszavezethetõ téves nézõi elvárás a felelõs, ami talán más hangulatot közvetített, mint amit maga a film adni szándékozik. \"És hát ugye az a lényeg, hogy egy filmnek legyen valódi üzenete, legyen lelke, és a Kicsinyítésnek nagyon is van. És az unalmas részekért nagyrészt kárpótol a fanyar humor, a jól átgondolt részletek, amelyek alapján a kicsik világa felépül, és pár nagyszerû karakter. Kristen Wiig nagyszerû az utolsó pillanatban bepánikoló feleségként, de a film onnan kezd igazán élvezhetõvé válni, amikor megjelenik Christoph Waltz és Udo Kier párosa. És tudom, hogy Waltz mindig ilyen, és mindig ezt a mániákus vicsorgó vigyort veti be, de ez akkor is megunhatatlan, Kier pedig egyszerûen csak Kier, annyi év után is. És megannyi hibája ellenére a film nem csak miattuk szerethetõ, hanem Damon karakterének esendõsége, megannyi valós problémát boncolgató kérdései és õszinte aggodalma miatt is. A világért sem beszélnék le róla senkit sem.\"
1/10
levai113 2018 jan. 17. - 22:52:20 1/10
(8/65)
Több mint két óra unalom, 2 óra szenvedés, agonizálás a semmin, vígjáték helyett egy gyenge dráma, senkinek sem ajánlom.
2/10
Sanyika37 2018 jan. 15. - 09:31:53 2/10
(7/65)
Két óra unalom...
frottirzokni 2018 jan. 13. - 18:29:28
(6/65)
Jó film volt. Engem idegesített az egyik fõszereplõ primitív angolja, de azon kívül élveztem, megérte elmenni :)