golding 2016 márc. 28. - 18:45:09 Előzmény Nótárius
(37/57)
Miért ezt a szarabb változatot tûzik mûsorra???? Muzsikálni nem lehet a különbséget mennyivel jobb a Lee Lee Sobieski féle Jean d' Arc !!!
ilali 2016 jan. 03. - 11:28:06
(36/57)
***SPOILER***
„A már fölébredt nemzeti szellem pedig a szûzzel együtt nem semmisült meg a roueni máglyán, sõt növekedett…”A francia nemzeti szellem ébredése
***SPOILER VÉGE***
Ha nem személyesen tapasztaltam volna, csodálkoznék a mérhetetlen idõtlen ellenszenven, ami még a családot is képes megosztani. Ez a legszomorúbb.
(Férfiszemszögbõl: Azt írják, mondják az okosok a testi impotencia természetes jelenség. Igyekszem majd méltósággal viselni, ha megérem. Remélem a lelki impotencia nem természetes velejáró.)
1/10
rhobi 2015 dec. 30. - 22:55:41 1/10
(35/57)
Szánalmasan gyenge film, csapni való rendezés és színészi játék.
10/10
Nótárius 2015 okt. 14. - 14:21:35 10/10
(34/57)
Én ezt láttam:
Lebilincselõen zseniális film, nagyon szép és részletekig korhû érzetû, nagyszabásún szép látványvilággal; kiváló színészekkel; erõs, elkülönülten megformált karakterekkel, a mellékszerepekben is; pergõ izgalmas cselekménysor (még a történelmet ismerõk számára is); szituációs tömörségû, elgondolkodtató és szórakoztató párbeszédek.
Egy ilyen komor drámaiságú filmnél külön kiemelendõ számomra: a fõképp a film elsõ felét átszövõ (mával is összekacsintó), leginkább az értetlenségbõl és az elképedt rajongásból fakadó sajátos és erõteljes hatású humor.
Egyes részeket emiatt többször is visszajátszottam, eddig még nem tudtam megunni. ;-)
Milla Jovovich pedig külön elismerést érdemel hitelesen erõteljes, nagyszerû alakításáért!
golding 2015 aug. 30. - 02:03:24 Előzmény kareshu
(33/57)
A béka segge alatt van ez a feldolgozás a Leelee Sobieski féle filmhez képest!
sioux 2015 aug. 29. - 20:50:22 Előzmény Viktor6665
(32/57)
Nem túl dramatizált és erõs színészi teljesítmény. Viszont mai szokás szerint naturalistán kegyetlen csatajelenetek. Az Ingrid Bergman féle régi változat is jó, az is ment ma egy másik adón.
kareshu 2015 ápr. 06. - 19:09:00
(31/57)
Remek film! Milla igenis szenzációs benne. (jegyezzük meg Kéry Kitti szinkronját is!) Ott a helye az otthoni DVD gyûjteményben. Akik meg jó magyar szokás szerint osztják az észt a fórumon, meg nyavalyognak - menjenek jobb filmet csinálni!.. Mért van ennyi tévedhetetlen kult-inkvizítor ebben az országban? Kényszeres negatív kritika mindenrõl, mert õk felülemelkednek az átlagnézõn? Én ajánlom, csakazért is, szépek a páncélok, van némi misztikuma, csipet humorbonbonok, klassz a szinkron, stb. És tuti, hogy utánaolvasol mozizás végén vagy a filmnek, vagy a történelemnek.
ilali 2015 márc. 20. - 18:26:28
(30/57)
***SPOILER***
„A földi hatalmasság iránti engedelmessége okozza tragédiáját.” M.Gy.

„A történészek csak a férfiak történetérõl tudnak... Felhasználják azt a kettõsséget, hogy sok nyelv ugyanazzal a névvel jelöli az emberi nem képviselõit általában, mint a hímnemûeket, és azon a címen, hogy az "emberek" történetét mesélik el, a férjek, fivérek, fiúk és apák történetére szorítkoznak. A lányok, asszonyok, nõvérek és anyák csendben jelen lehetnek, mint titkos utasok; csak mellõztetésük által léteznek. Vannak ugyan közöttük olyanok, akik helyet kaptak az emberiség évkönyveiben, de azok máris gyanúsak, hogy hûtlenek lettek nõiességükhöz. Jeanne d'Arc-ot azért is égették el, mert makacsul férfiruhát hordott.” P.G.
***SPOILER VÉGE***
5/10
Viktor6665 2015 márc. 19. - 16:44:58 5/10
(29/57)
Túldramatizált és gyenge a színészi teljesítmény.
Anditos 2013 aug. 13. - 12:49:42 Előzmény Dan9089
(28/57)
Azt írtam hogy "szolgálóféle", mert rajongó is volt, hû barát és igen, szolgálta is õt. És ehhez nem kellett gazdagnak lenni. Ha érdekel az igazság, olvasd el a fenn maradt peranyag, Jeanne és a körülötte élõk vallomása és a 'napló' alapján írt könyvet, hû képet ad a korról. Nem regény, hanem történelmi leírás, rendkívül olvasmányosan megszerkesztve. Csak most nem jut eszembe az író neve. :)
Dan9089 2013 aug. 08. - 09:16:13 Előzmény Anditos
(27/57)
Mikor eljött a falujából akkor egy senki volt úgyhogy nem hinném hogy volt mellette egy szolga aki bármit leírt volna. Jeanne-t elítélték majd máglyán meg is égették ill boszorkánynak kiáltották ki úgyhogy nem akarták a történetírók (akik mindig a gyõztesek) úgy ábrázolni hogy szép nõ lett volna de ilyen esetekben mindig túloznak.A történelem során több ilyen eset volt.Nem kell mindent elhinni!
Ezüstliliom 2012 júl. 02. - 21:49:30
(26/57)
Szerintem meg nagyszerûen játszott. Valahányszor megnézem ezt a filmet, mindig újra letaglóz.
agarik 2012 júl. 02. - 19:07:38
(25/57)
De ebben a szerepben tényleg gáz.
10/10
offtopic
zz76zz 2011 dec. 21. - 07:57:59 10/10 Előzmény Anditos
(24/57)
sajna ez már a boniésklájdnál el lett baszva :D
ja és adj el egy tejet a dobozán egy csúnya síró gyerekkel
vagy
próbáld meg ugyan ezt egy boldog mûmosollyal rendelkezõ csillogó szemû gyerekkel . . .
offtopic
Anditos 2011 dec. 20. - 15:29:54 Előzmény marie1
(23/57)
Nekem már ott kisiklott az egész, hogy Jeanne-t gyönyörû nõnek ábrázolják a filmben. Azon kevés középkori történelmi személyiségek egyike õ, akinek szinte minden lépésérõl tudunk, miután elhagyta szülõfaluját. Mert volt mellette egy szolgálóféle, aki szinte naplót vezetett róla, és fent maradt perének szinte teljes anyaga is. Ezekbõl kiderül, hogy Jeanne apró termetû volt és molett, teljesen átlagos arccal. Miért nem lehet egy film készítését azzal kezdeni, hogy a szereplõ kinézetét hitelesen ábrázolják? Olyan kiábrándító ez így.
10/10
zz76zz 2011 dec. 20. - 15:17:56 10/10
(22/57)
**********spojleres lehet itt ott********************
elolvastam néhány hozzászólást és õszinte megdöbbenéssel fogadtam, hogy félõrültség rossz ábrázolásáról írtok, pedig itt (szerintem) nagyon jól megformált és megkomponált sérül, beteg személyiség nagyszerû tetteit láthatjuk.
akkoriban még elfogadott és természetes volt olyat, aki egy a nõvérét megerõszakoló és megölõ cselekményt végignézõt dilisnek tituláljanak és lecsukjanak. ez volt a sötét középkor, de gondolom ti már így érett 21 század embereiként nem így látjátok :D
**********spojleres lehet itt ott vége********************
drabál 2010 dec. 14. - 23:43:50 Előzmény Wilde
(21/57)
A zseniális mellékszereplõk kellenek is,amikor a fõszereplõ tehetségtelen tyúk.Szerencsére apuci meg tudta fizetni õket.
marie1 2010 dec. 14. - 23:35:23 Előzmény Batyumadzag
(20/57)
Az egész mondandóddal mélyen egyetértek, olyannyira, hogy pont ugyanezt írtam volna a filmmel, és Milla-val kapcsolatban is. Nézhetetlen...
offtopic
imrenyibalazs 2010 nov. 26. - 03:28:06
(19/57)
Nos nem tudtam túl sok hozzászólást elolvasni, Milla itt valóban nem olyan összetett, bonyolult, de ha a végét nézem, igen komoly film.
2/10
Batyumadzag 2010 nov. 11. - 11:20:42 2/10 Előzmény orgyen
(18/57)
Bakker, az a film..., jobban mondva Jovovich, egy borzalom. Besson mocskosul melléfogott a kedves, nulla színészi képességekkel "megáldott" Milla-val. Egyszer hebeg-habog, szipog, mint egy dilettáns 5 éves, utána meg üvölt és sikít, mint a fejõs malac! Hát, istzonyú és élvezhetetlen. Én kétszer ültem neki, hátha két részben sikerül végig szenvednem, de így sem értem a végére.
Jó szórakozást mindenkinek.