10/10
nvl 2007 nov. 13. - 13:16:43 10/10
(22/42)
De pont nem az erõszak mértéke a lényeg, vagy a színészek vagy akár a történet.
az imdbn szerintem nagyon lényegretörõen megfogalmazta valaki ezt helyettem:
*The movie is about media-violence, why it exists and why we should think deeper about it. The two sociopaths in this movie are representing the viewer, as are the victims. "Why are you doing this to yourselves?", the torturers constantly ask. Why are they entertaining themselves by killing and torturing people? Why we are watching it, is the real question.

This doesn't just go for this movie, as a matter of fact it goes for almost everything, the movie shows that you can find vicious violence everywhere, in PG-13 action movies, in kids cartoons, and people constantly watch it, maybe not even noticing it. Not only does the movie show the sickness and perversity of this, but also it has the impact on the viewer that violence should have. It's masterfully directed throughout, the actors are good, I think I'd be sobbing and blobbering most of the time too, if I was in the same situation. As for the torturers, they're cold as ice, representing the modern TV-consumer, numbed by the senseless amount of violence they are presented with.

The claiming that the scenario is implausible is simply irrelevant, because this movie works mainly on a deeper level, everything is just symbolic, and the plot isn't the essence here, it's the message. As for the unrealistically feelingless sociopaths, I don't think anyone watches James Bond or Lethal Weapon with a pack of handkerchiefs because so many people get killed. No, we sit and enjoy it just like the sociopaths in the movie. That realisation is the most scary thing in the movie. I don't understand how people can say this movie is sick, it's actually very humanistic, it's just a bit more difficult than your standard GOOD vs. EVIL-crap*

(Forrás: Oliver Blomqvist (oblomqvist@hotmail.com))

de az értelmezésben leginkább maga haneke segít, sokat nyilatkozott ennek a filmnek a kapcsán is, de kb az összes filmje az erõszakról szól, youtube, interjúk...
verdeleth 2007 szept. 12. - 17:57:44
(21/42)
szerintem a film lényege pontosan az hogy ne csinálja annyira durvára Legalábbis képileg Az nézõt az az embertelen gonoszság sokkolja, ez az õrült, kiméletlen játék aminek úgyis mindenki tudja a végét, mégis végig akarja nézni
verdeleth 2007 aug. 02. - 02:36:43
(20/42)
az igen kemény rész Néztem is Aztán kész lettem Ilyet azért nem sokan csináltak.talán senki. Barátnõm valahol itt kezdett kikészülni
Redfield 2007 aug. 01. - 23:54:55
(19/42)
azért vágod... :) a távirányítós rész marha nagy. Egy pillanatra nem is lehet tudni, hogy mit akar... mi? minek kell az neki? :)
verdeleth 2007 aug. 01. - 23:45:52
(18/42)
az bizony elkelt volna
verdeleth 2007 aug. 01. - 13:18:00
(17/42)
ugy értertettem hogy a nézõ elgondolkodik ezeken, hogy talán kegyelmet is adhattak volna, aztán rájön hogy nem, mert visszajöttek Szóval igazán elgondolkodtató film volt Kár hogy a moziban pár hülye végigröhögte. Komolyan Nem tudom ezen mi olyan vicces, de kurva idegesitõ volt
verdeleth 2007 júl. 31. - 22:25:09
(16/42)
huh nagyon király volt A legjobban nem is az értelmetlen erõszak fogott meg, hanem hogy végülis az apa adta az elsõ pofont, valamilyen szinten nem õk kezdték Pont ez a lényeg szerintem Hogy nem itélhetõek el Csak próbálják az ember tûréshatárait És nemcsak áldozataikét Amikor már fellélegeznénk , begurul a képbe egy golflabda és kezdõdik minden Mindenki lehet a hibás a filmben, lehetett volna minden másképp is. Az vékonyabb fiú még ad egérutat a gyereknek a zenével. Egyszóval igazi elgondolkodtató film , azzal együtt hogy lelkileg felkavaró. Az hogy a szinész kiszól a nézõnek nem sok rendezõ meri megcsinálni, nem véletlenül, de itt annyira ott van, ahogy bevon a játékukba, meg ahogy kikacsint na azon nagyon kész Szóval egy igazi 100% os film. Lenyûgözõ és felkavaró
verdeleth 2007 júl. 31. - 09:01:30 Előzmény Redfield
(15/42)
már láttam egyet de nem szenvedtem Láttam már sokkal szarabb horrort is de az le is irtam a topikba Ezeken szenvedtem: tágra nyilt elme, borrower, véres lakoma Ezek annyira szarok hogy tényleg fáj Késõbb leirom hogy tetszett a tegnapi mozi, csak most emgyek el
Redfield 2007 júl. 30. - 12:47:57
(14/42)
Ha ténylegesen igazi szenvedésre vágysz, nézz meg egy Uwe Boll filmet. :)
verdeleth 2007 júl. 30. - 12:32:00
(13/42)
tudom, a kritikákból meg a hozzászólásokból sejtettem.Meg megnéztem a trailerét, jónak tûnik tudnál nekem ajánlani hasonlóan 'mélyen durva' filmeket? láttam párat és nagyon szeretem a hasonló filmeket
verdeleth 2007 júl. 30. - 12:01:49
(12/42)
valahogy én is igy voltam vele Remélem a Furcsa játék is hasonlóan "élvezetes" lesz
verdeleth 2007 júl. 30. - 11:41:46
(11/42)
annak idején ebéd közben néztem a Salót Nézett is apám hülyén
verdeleth 2007 júl. 30. - 11:41:06
(10/42)
mûvészmozi és nincs kukorica Kár
verdeleth 2007 júl. 30. - 02:15:59
(9/42)
holnap nézem meg alig várom Ahogy magam ismerem magam, nem fogok csalódni
Dzshonny 2007 júl. 21. - 01:05:09
(8/42)
Azta lelkifrusztált k*rva isten, akkor mégiscsak attól féljek,hogy ez a film 1 hétre kiüssön olyan sokkot kapjak, mert akkor messzire elkerülöm..:D vagy maradhatok a horror filmek lebeszélõs verziónál?:))
Dzshonny 2007 júl. 19. - 23:58:30
(7/42)
Eszembe se volt összehasonlítani a 2 filmet, de amit láttam azután ha foghúzásról van szó, én inkább a rally autós változatnál maradok:)). De azthiszem a közel jövõben megfogom nézni és kiváncsian várom,hogy fog megprobálni lebeszélni a horrorfilm nézésrõl:)
Dzshonny 2007 júl. 19. - 00:59:14
(6/42)
Én még nem láttam ezt az alkotást. Bár ha lelkileg agyonterhelt filmet akartok megnézni, akkor ajánlom a The dentist - "A fogorvos" :D címû filmet... Kegyetlen:))))
Redfield 2007 júl. 18. - 19:46:06
(5/42)
Hát jó volt megnézni moziban, mert hatásosabb, mint tévében. Ez nem a hangzás és a látvány miatt, ez valami egészen másért. :) Persze mindíg is voltak gyengébb idegzetûek... :) de igen, a hatás mindenképp erõs.
zszoltan 2007 júl. 18. - 13:58:11
(4/42)
OFFTOPIC
OK :) A saját mûtétemet úgyis átaludtam. :) (A szobatársam nem volt ilyen szerencsés. Õt fel kellett ébreszteni mûtét közben - a szíve miatt, vagy mi.)
Redfield 2007 júl. 16. - 23:56:08
(3/42)
Te jó ég... most látom, hogy a Kastély-t is filmre vitte Kafka-tól... látnom kell! :)