Az aktuális rész ismertetője:
Krúdy Gyula (1878-1935) kiváló regény-és hírlapíró a debreceni és nagyváradi újságírói munkássága után 1896-ban költözött Budapestre. Rendkívül termékeny író volt, több mint 60 regényt, mintegy 3000 elbeszélést, ezernél több karcolatot, cikket, és négy színművet írt. Az igazi közönségsikert A Szindbád ifjúsága és Szindbád utazásai című kötet után A vörös postakocsi című regénye hozta meg számára 1914-ben. Lelkes híve volt a Tanácsköztársaságnak, a forradalom bukása után azonban visszavonult, és újra emlékeibe merült. Magos Zoltán szakács húslevest tálal, benne főtt hússal, ahogyan illik. Aztán a Krúdy megidézésekor" már-már kötelező velős csont kerül az asztalra, de ez még csak a kezdet. Főételként paprikás csirke érkezik galuskával és az elmaradhatatlan uborkasalátával, az étkezést túrós csusza zárja. Krúdy Gyula világának megidézésében Pála Károly irodalomtudós és Gintli Tibor irodalomtörténész segít a nézőknek.
A műsort Sándor Erzsi vezeti.
Közreműködők: Pála Károly, Gintli Tibor
A műsor ismertetése: A tízrészes sorozat ismert vagy kevésbé ismert szemelvények segítségével idéz meg egy művet, egy alkotót, egy korszakot, egy várost, és nem utolsósorban egy étket, amely az adott irodalmi műben kiemelten fontos szerepet kapott. Sándor Erzsi újságíró és Magos Zoltán szakács segédletével elkészítik és meg is kóstolják az ételeket, melyek segítségével elevenné varázsolnak egy letűnt világot, hiszen az asztal körül helyet foglaló vendégek minden esetben történészek, művészettörténészek, gasztronómiai szakértők, irodalomtörténészek.
Hozzászólások