Ha szeret főzni és egy hosszú nap után éhes szájak várják otthon, akkor engedje be konyhájába Jamie-t, aki bemutatja hogyan tud mindössze harminc perc alatt olyan vacsorát készíteni friss alapanyagokból, amivel kivívhatja csemetéi és párja elismerését. Fél óra nem is gondolná mi mindenre elég, ha sarokba állítjuk félelmeinket, úgymint "leég a vacsora, hanem nézem folyamatosan". Engedje el magát és főzzön úgy, mint még soha, a jelszó: halál a porlevesre!
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
ponca
2020 aug. 23. - 17:38:00
Egy magára valamit is adó séf hogyan használhat ennyi konzervet, fűszer keveréket, előre gyártott valamit? Ezeket egy képzetlen háziasszony is bele tudja borítani egy edénybe és meg tudja melegíteni..
Ja, olyan étele alig van, amibe ne kerülne chili meg olívaolaj. Tipikus szigetországbéli alapanyagok...
Az olasz "körútján" valamelyik adásban fõzött a helyieknek. Persze, amit csak arrafelé talált, mindent beletett, a paradicsomtól a citromig. Megkérdezte, ízlik-e. Az olaszok feszengve dicsérték, hogy jó, csak hozzátették, hogy az ilyesmit õk egyszerûbben készítik...
Az alapanyagok egy része (pl. halfélék, bárány, passiógyümölcs, stb.) egyrészt minõségi, másrészt drága, nálunk beszerezhetetlenek az átlagember számára.
Ehhez képest Hugh Fearnley-Whittingstall (River Cottage) vagy a két éhes olasz, egyszerûen, "vidékiesen" fõz. De Nigella is inkább "háziasszonyosan" készíti az ételeket (most az általa magyarnak gondolt szendvicsrõl jótékonyan feledkezzünk el...).
Amúgy Jamie-edényeket, felszereléseket a neten lehet több helyen is rendelni.
Azt, hogy mi történik egy zárt konyhában teljesen nyilvánvaló, hogy a kívülállók nem tudják!
A TV mûsorról meg nem igen tudsz nekem újat mondani, mivel operatõr a szakmám, így jól tudom, hogy mennek ezek a dolgok! Ettõl függetlenül a Jamie gyerek gyerek mûsorában nincs kivágva az igénytelenség, és a kéztörlés, látni a sok szanaszét szórt kajamaradékot, a cupától tocsogó kezét, stb.
A szakácsok pedig nyilván a kezüket használják, hiszen lábbal fõzni elég macerás lehet. :)
A fõzésrõl meg annyit, hogy gyerekkorom óta fõzök, úgyhogy ez sem jött be!
És hogy ezt egy étteremben hogy csinálják, azt is tudom, mert az volt a "második otthonom".
Mirõl beszélsz??? Olvasd már el értelmesen amit írtam!
Nem baktériumokról van szó, meg nem steril körülményekrõl, hanem arról, hogy emberi módon is lehet a konyhában dolgozni. Édesanyám is volt szakács itt a helyi étteremben, ahová gyerekkoromban minden nap bementünk, de még ott is sokkal tisztábban dolgoztak, mint ez a Jamie gyerek néha.
Azért mert pörgünk, meg sütünk-fõzünk, attól még nem kell magunk körül disznóólat csinálni a konyhában, meg lehet "néha" használni konyhaszalvétát vagy papírtörlõt is, nem úgy mocskos kézzel végigfogdosni az egész konyhát.
Gondolom akkor van otthon mikroszkópod amivel a konyhában fellelhetõ baktériumokat felkutatod fõzés elõtt és persze mindezt gumikesztyúben és megfelelõ segédeszközökkel mint pl. csipesz nehogy valamit kézzel meg kelljen fogni....áááá az ilyen antibakteriális jaj mindjárt rám ugrik egy baci emberektõl mentsen meg az Úristen. 1. a fõzés, sütés elpusztítja a kórokozókat, 2. az a kevés meg kell az egészséges immunitáshoz.
Na, hogy ne haljak meg hülyén, azért utána olvastam ennek a csávónak, hogy ki a csuda ez valójában.
Na lehet, hogy a Brit Birodalom lovagja, meg lehet, hogy nagyon frankó csávó, hogy jótékonyságból hátrányos helyzetûeket foglalkoztat, meg lehet, hogy sok könyvet írt, de az tuti, hogy ûberbrutál igénytelen és gusztustalan, ahogy fõz.
Nálam eddig Stahl Judit volt a "Szutyok Panna", mert Õ aztán tud igénytelen dolgokat csinálni sütés, fõzés közben (pl. puszta kézzel nyúkál a kajába, majd ezzel a kézzel készíti a következõ dolgot, így fogdos össze mindent a konyhában.... vagy pl. többször láttam, hogy a kajás, maszatos kezét a gatyájába törli... könyörgöm konyhaszalvéta vagy papírtörlõ nincs?? Vagy pl. a tisztaság a konyhában, nem az erõssége... stb.), de ez a Jamie gyerek ilyen szempontból mindent visz.
Az, ahogy szétfröcsköli, szétszórja, szétmarcangolja a kaját az asztalon, és mindezt végig úgy is hagyja, majd így tálalja fel pl. egy vágódeszkán, hogy a kaja fele a deszkán van a tányér helyett, meg azt mondja, hogy Õ nem mos meg semmi gyümölcsöt amit a piacon vesz, mert az úgy frankó, ahogy van, meg sorolhatnám még a szörnyûbbnél szörnyûbb dolgokat.
Ilyen szempontból Kovács Lázár nagyon patent csávó, pedig Õ is iszonyat tud pörögni a konyhában, tehát ez nem lehet kifogás, de mindig megtörli a kezét, kajakészítés közben többször is, ha kiszóródik a kaja a tányér mellé, azt idõben feltakarítja, állandóan pakolgat, rendezkedik, hogy ne zavarják a fölösleges cuccok, amire nincs szükség, nemcsak úgy odaokádik a fõzõpultra, oszt had szóljon, meg hasonló apró dolgok.
Hozzáteszem, hogy nem vagyok tisztaságmániás, még véletlenül sem, csak egy negyvenes pasi, aki szeret a konyhában sürögni forogni, jókat fõzõcskézni, és örülni annak, ha megdicsérik a fõztömet.
Meg sem tudnám mondani, hány éve nézek fõzõmûsorokat, talán még gyerekkoromban a Fõzõcske c. mûsor sorozat volt az elsõ valamikor a hetvenes években, de nálam ez a Jamie gyerek nagyon kiverte a biztosítékot.
Amikor csak tehetem, megnézem a mûsorát, mert imádok borzongani, mint egy jó kis horror filmen, és szeretek tanulni, hogy hogy nem szabad fõzni. :)
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások