A legendás Paul Bocuse által alapított Bocuse d'Or-t 1987 óta minden második évben megrendezik. Olyan eseménye ez a nemzetközi gasztronómiának, mint a sportnak az olimpia. A két nap alatt 24 szakács, számos nemzet küldötte méri össze a tudását. Öt és fél órája van minden versenyzőnek arra, hogy elkészítsen az előre megadott fő alapanyagokból egy ételsort. 2007-ben ez a halibut nevű halfajta, a csirke - a híres bresse-i csirke -, és a királyrák volt. A halat a királyrákkal kellett párosítani, és a csirke külön szerepelt, ezen kívül még három köret elkészítése is kötelező volt, de azokat már a szakácsok fantáziájára bízták. 2006 hispán bajnoka, Jesus Almagro volt a nyilvánvaló választás a spanyolok részéről. Csak a napi fárasztó tréningek adhatják azt a reményt, hogy képes lesz helytállni a versenyen és dicsőséget hozni hazája gasztronómiájának. Almagro nem egy arrogáns, önhitt alak, aki félistennek képzeli magát a konyhában, hanem kemény munkása, robotosa a konyhának. Óriási türelemmel és alázattal tűri spanyol kollégáitól és a korábbi Bocuse d'Or versenyzőktől a kíméletlen kritikát, de nem bírja a feszültséget, a közönség bíztatása sem kíméli meg attól, hogy a nagy versenyen könnybe lábadjon a szeme a frusztráció és reménység vegyes érzésétől.
Bemutató dátuma: 2009. január 15.
Forgalmazó: Budapest Film
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
Istenasszony
2011 aug. 22. - 11:00:25
Nem lehet letölteni valahonnan? Megnézném a filmet, de nem találtam sehol.
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki annak a "fõzõs" talán 4 részes sorozatnak (olasz???)a címét, ami egy olasz lányról szól, aki szakács akar lenni ezért elutazik Sp.o-ba (szüleinek étterme van otthon)...ott beáll takarítani egy híres étterembe, mert nincs pénze megfizetni a kurzust.....aztán szerelmes lesz egy sztárséfbe, akivel egy party-n fut össze és aki kifejti a véleményét a nõi szakácsokról, ezért azt hazudja neki, hogy mûvészettörténetet hallgat....stb.stb.
régen láttam egyszer a TV-ben, de azóta sem botlottam bele sehol....
Ez a film tényleg gasztrothriller. Nem vagyok konyhamániás, inkább csak a végeredmény mozgat, de ezt a 86 percet szabályosan végigizgultam, és észre sem vettem, hogy már el is telt. Kicsit klisé, de az egyik legjobb film, amit láttam. Azóta azt nézegetem ,hogy tudnánk a konyhát kétszer akkorára építeni.
Éhesen nehogy beülj a moziba... :)
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások