offtopic
meszag 2009 jan. 20. - 17:14:03
(68/108)
De mielõtt nekem esnél, csak azért kotyogok bele, mert kezdtek elveszni a részletekben. Mennyivel közvetítenek most többet a beíktatási ceremóniáról, mint Bush-éról, nem tudom, de a gazdasági helyzetbõl, a várakozásokból adódóan kicsit érthetõ. Akit érdekel, megnézi.
offtopic
meszag 2009 jan. 20. - 16:12:50
(67/108)
Hát ezzel mi is így vagyunk.. a statisztikával.
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 20. - 15:28:41
(66/108)
Ez nevetséges! Mert amiért õk 300 milliónyian vannak, mi meg csak 10 milliónyian, akkor mi már porszemek vagyunk, meg minek foglalkozzanak õk velünk, kis senkikkel, meg mi vagyunk az übermenschek, amiért nem vagyunk hajlandóak minimális szóváltás nélkül elmenni amellett, hogy jóformán sz.rba sem néznek. A demokrácia védelmében bevonulnak Irakba, mert õk kinevezték magukat a világ csendõreinek, holott ezt senkitõl nem kérdezték meg, hogy megtehetik-e. Nyilván õk is annak a statisztikának hisznek, amit õk maguk hamisítanak, de akkor sem hinném, hogy a statisztikai adatoknak, felméréseknek ne lenne szerepe, hiszen rengeteg tudomány azon alapszik.
norton15 2009 jan. 20. - 13:48:35
(65/108)
Ez a sztereotípia. Viszont van benne egy szemernyi igazság. Pl az amerikaiak nagy többsége tényleg buták, mi tényleg pesszimisták vagyunk, semmi sem jó, illetve az olasz gengszterekben is van valami. Persze ezt egy egész országra nem lehet rásütni.
ondok 2009 jan. 20. - 01:02:20
(64/108)
Az önkormányzatok döntõ többsége Fideszes,ezért nem érdekeltek a karcsusításban,és mivel 2/3-os törvény ,nem is lehetett bevezetni a régiós rendszert pl.
offtopic
aalfa 2009 jan. 19. - 23:20:15
(63/108)
Egyet értek, a magyarok nagy része azt se tudja, hogy hol van Washington állam, és mi a fõvárosa. A másik viccünk meg azt kérdezi, hogy hívják amerika fõvárosát "nevjork" vagy "nyujork" , én azt tapasztaltam, hogy Washington neszükbe se jut azoknak, akik annyira zokon veszik a Budapest-Bukarest sztorit. Mi szüksége volna egy amerikainak tudnia hol van Budapest? Amerre megfordúltam Puskást ismerték-még a Szaharában is!! Egy kis történelmi földrajz , hol is van az egykori Háromszék, Fehér vármegye, vagy a cseszneki vár? Ismerd meg hazádat! Klagenfurt, Wels, Dachau, Maastricht, Waterford, Cork, Limerick és ez csak 1-2000Km. Amcsiban kicsit mások az arányok, csak a fõvárosban annyian vannak, mint egész Mo-n és hozzászoktak a nagy dolgokhoz. Sajnos a térképen olyan kicsiny a hazánk, hogy csak "Mo"val van jelölve, mert ki se fér az ország neve. Tehát, fel kell hagyni a übermenschenes, mindenkit lehurrogó viselkedéssel, utána megtanulni, amit jobban tesznek, mint mi. Sírva örül a magyar! Sokan nem tudnak ünnepelni, mert állandóan valami rossz jut az eszükbe, és az ünnepek alatt akarják rendezni problémáikat ezzel elrontva mások örömét. Meg kellene tanulnnunk a yenkiktõl a rendzavarás nélküli ünneplést. Aztán- Hass, alkoss, gyarapíts s a haza fényre derül!
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 23:06:35
(62/108)
Kuser, nem érted a lényeget. A baj nem Magyarországgal vagy éppen Burundival van, hanem az USÁ-val. Felesleges belemenni, hogy mindenhol vannak hülyék, meg mindenhol vannak okosak is, ez nyilván közhely. De az általános tapasztalat, vagy éppen egyes statisztikai felmérések is botrányos képet adnak arról, hogy valójában milyen is ott a szint.
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 21:08:04
(61/108)
Én meg azon a véleményen vagyok, hogy ha egy nyugati, angol vagy amerikai embernek elmondom, hogy magyar vagyok, Magyarországról jöttem, akkor ne azon kezdjen el gondolkodni, hogy a fõvárosunk Budapest vagy Bukarest, hanem azon, hogy vajon mért lepõdöm meg azon a kérdésén, hogy ha Magyarországról származom, akkor hogy hogy nem vagyok fekete. (Konkrét példa, megtörtént eset!)
Ez egy minimális elvárás, hogy alapdolgokkal legyen tisztában. Sajnos amíg ilyen szellemben nevelkednek, s ez náluk az igazi tudás, hogy csak õk léteznek és mindenki más csupán csak egy valaki, valahol a világban, addig ez a tudás nekem soha nem fog tetszeni és soha nem fogom elismerni.
offtopic
aalfa 2009 jan. 19. - 19:49:23
(60/108)
6, azaz hat gyermekem jár angol-szász iskolába úgy hogy tudok különbséget tenni a magyarországi és az itteni eredmények között. Az a gond, hogy azt a "hatalmas" tudást, amit egy magyar iskolában szerez az átlag csemete kihasználatlanul marad. Nem véletlenül kerülnek a találmányok és az ország "agya" külföldre. Az ismeretnek közeg is kell a gyümölcsözéshez. Az sem mindegy, hogy az elsõ kérdés egy szülõin, hogy szeret-e a gyerek az iskolában. Nincs röp dolgozat, stersszelés. Szeptemberben megkapják a gyerekek a dolgozat írások pontos idejét, de házi feladatot ellenõrizni sem kell, mert mindenki megcsinálja magától. Magam is elgondolkodtam, hogy a Mo-on kitünõen tanuló csemetéim "okosak" legyenek, vagy funkcionális analfabétának titulálják ugyan õket, de boldogok legyenek és boldoguljanak. Tanítanak 1-2 idegen nyelvet is-az angol mellett természetesen. Sütés-fõzés, varrás, házi munkák, fa munkák fullosan berendezett konyhákban 12 éves kortól. Az elkészített "ebédet" pedig itthon közösen megesszük. Munkám miatt megfordultam több EU országban és afrikai oktatási intézetben is. Na ott voltak még ilyen gondolkodásu emberek, akik meg voltak gyõzõdve, hogy a bölcsesség velük fog kiveszni. Az meg bizonyára tévedésbõl eshetett, hogy a svájci bankok és gyógyszergyártó cégek nem az õ hazájukban vertek tanyát. Annyi fusztrált idõs embert sehol sem láttam, mint kis hazánk környékén, mert nem vitték sokra, míg sok "ostoba" boldogul és élete végén is öröm vele beszégetni.
Nagyon-nagyon vissza kellene fogni ebbõl a magyar übermenschen gondolkodásból, és átgondolni miért is nem megy elõre Mo. és hogyan elõznek le bennünket a szomszédaink
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 18:00:21
(59/108)
Nagyon jól látod, a "saját zsebre mutyizás" a fidesz-érában is megvolt, és semmi jel nem jutat arra, hogy ez az újabb fidesz-érában másként lesz! Sajnos tényleg adott, hogy rossz és rosszabb között lehet választani.
Mit tehet ilyenkor az ember? Valamilyen alapon elmegy szavazni (legtöbbször szánalmas indulati alapon), vagy éppen a "lábával szavaz", azaz otthon marad. Ez történt a ferencvárosi idõközi választások elsõ fordulójában is.
Ez az egész magyar politika szégyene, s nem kizárólag Fletóé!
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 17:55:37
(58/108)
Az írástudatlanok szóval délen vannak többen? Ahol a legnagyobb a feketék aránya? (Mississippiben egyenesen minden harmadik ember!) Érdekesebb lenne részletes staisztikákat is olvasni a rasszok szerinti megoszlásról, mert hogy náluk szinte mindenhol megjelölik a rasszt, ha valami statisztikai felmérést csinálnak. Egyébként pedig az amerikaiak nagy része, színtõl függetlenül hülye! :))

Érdekes, hogy mért is állnak sokkal jobban gazdaságilag, mint Európa. Egyrészt nem mondanám, hogy sokkal jobban állnak, de ha jobban megnézzük, lehet, hogy mégis így van. Elõnyük egyértelmûen történelmi. Az alapító atyák a pápisták üldötetései elõl odamenekülõ európaiak (s nem afrikaiak) voltak, akik olyan szellemi örökséget hagytak az utódaikra, hogy az tényleg párját ritkítja! [Az alkotmányuk is a kezdetektõl fogva ugyanaz, s csak kiegészítésekkel (amendment) látják el azt!] De ugyanilyen szerencsés a földrajzi elhelyezkedésük is. Sikeresen kimaradtak mindkét világégésbõl (s minden más háborúból), az egyetlen komolyabb háború Lincoln idejében volt, esetleg még megemlíthetjük a függetlenségi küzdelmeiket, de az közel sem akkora jelentõségû, mint az említett események. Harmadrészt mirõl is szól az amerikai gazdaság? A korlátlan, vég nélküli, teljesen irracionális, meghülyített embereken alapuló fogyasztáson. Fogyassz, mert az a jó, fogyassz, mert amerikai vagy. Menj be a boltba, vegyél meg mindent, amit csak tudsz, majd miután a vásárlás után rögtön ki is dobáltad a tök feleslegesen megvett holmijaidat, ismét menj vissza, és vásárolj be! Így termelõdik ki a konzumidióták mintapéldánya! A rothadó nyugati kultúra talpköve és életbentartó oszlopa, az egész rendszer gerince. Sajnos az egész világ ettõl függ, mert ott minden sz.rt el lehet adni, óriási a piac.
A rengeteg pénz tehát adott, de az a nem mindegy, hogy ehhez milyen áron jutnak hozzá!

Szóval lehet dicsõíteni az Egybesült Állatokat, de hogy egy ilyen Obamát megváltónak tekintsünk? Ez már azért túlzás.
Vince Vega 2009 jan. 19. - 15:14:27
(57/108)
Még sem fogja széjjelrabolni Amerikát, mint Magyarországot ez a komcsi.
offtopic
Vince Vega 2009 jan. 19. - 15:12:19
(56/108)
Óóó, az írástudatlanok kb. 30-40% a Texas-Arizona-i vidékekrõl származik, vagy talán még több is. Amúgy megint kurva nagy divat lett fikázni Amerikát, amikor én kimentem, akkor mindenki egybõl: Nézd má' a szerencsés bolondot, yéé Amerikába megy... Amikor meg hazajöttem, akkor meg: Mivan, hazajöttél már a szaros Amerikából...

Csak tudjátok el lehetne gondolkozni, hogy még is miért állnak sokkal jobban mondjuk gazdaságilag, mint Európa jó néhány országa...;)
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 11:47:48
(55/108)
Persze gúnyosan feltehetném a kérdést, hogy mit várunk egy olyan országtól, ahol a 300 milliós lakosságból mintegy 33 millió funkcionális analfabéta, s akkor a többiekrõl még nem is szóltunk. Ez 10-12% még annyira nem is vészes, de ezzel kapcsolatban rengeteg helyen olvasni, hogy a helyzet folyamatosan romlik az Újvilágban.
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 11:42:28
(54/108)
Gyanúm szerint az önkormányzatokról szóló törvény 2/3-os, ezért igenis a fideszen múlik a megváltoztatása, nem pedig a MaSZoPon.
Persze a gond itt is az, hogy a két oldal a legelemibb kérdésekben sem képes közös nevezõre jutni, s ez a probléma.
A választók jogos elvárásának nem annak kellene lenni, hogy jajj, jöjjön már Ovi, s akkor végre lesz jólét, meg kolbászból kerítés, hanem sokkal inkább az, hogy jöjjön a csõsz, aki szétzavarja az egész haszontalan bagázst, Feristõl, Viktorostól, mindenestõl.
offtopic
Moldávia bánata 2009 jan. 19. - 11:37:00
(53/108)
Nem azért, de már ideje lenne leszámolni a személyi kultusszal. Nem olyan rossz az, sokan igénylik a lángoló váteszt, de ami ekörül küszöbmajom körül megy, az már tényleg nevetséges. Persze tudom, Amerikának tömeghisztéria kell, de jó lenne átgondolni ezt az egészet.
Mivel George Bush az USA történelmének egyik legnagyobb fenegyereke, tetézve azzal, hogy olyan 8 évet hagyott maga után, amit még talán egy elnök sem. Ha a demokraták egy kutyát indítanak, az is megnyerte volna ezt a választást, az a gyanúm. Legalábbis így, utólag. Mert W - jó republikánus módjára - kezdte azzal, hogy óriási adócsökkentést (~1500 milliárd $) hajtott végre, ars poeticaként megfogalmazva, hogy majd így fellendül a gazdaság, s majd ez pótolja a kiesõ bevételeket. (Honnan is ismerõs ez?...) Hát, enyhén szólva sem jött be! Akkora hitelállományt sikerült felvenniük, hogy az eladósodottság okán egyesek viccesen még az államcsõd gondolatával is foglalkoztak. De így járt Kalifornia is, egy-két évvel ezelõtt Schwarziéknál is kongattak valami vészharangot. Az olyan dolgokról, mint pl. Irak meg már nem is érdemes beszélni. Bush képes volt annyira népszerûtlenné tenni magát, hogy ezek után lehetetlenség volt választásokat nyerni, így a demók nyugodtan - bár azért némi kockázatot is magában rejtve - indíthattak az elõválasztásokon egy nõt és egy fekát.
Ehhez képest nem lett valami földcsuszamlásszerû ez a gyõzelem. Egyes kulcsállamokban (Ohio, Florida) valami 1%-nyi volt csak a külöonbség a leadott szavazatok között! Bár igaz, hogy az összlakosságon belül is több szavazatot kapott ez "popsztár", de azért nem kéne annyira elájulni tõle.
Fõleg nem itt Európában.
aalfa 2009 jan. 19. - 11:02:41 Előzmény Obránszky Ármin
(52/108)
Valóban volt fütyülés, ami egy pillanat alatt abba is maradt, mikor Cain felemelte a kezét és rendere utasított. A magyarországi hõbölgõ vármegyés, árpádsávos , gárdás szabadcsapatok nem jobb, vagy bal oldaliak,hanem az ország alsó fertályához tartoznak :) Emiatt nem tudja lecsillapitani õket se jobb, se bal oldali vezér, csak felbujtatták õket, utána meg össznépi, meg nemzeti spontán kezdeményezésnek titulálták a zavargásokat. Az amcsik vittek egy sast az alapító honatyákra emlékezve, mi meg majd cibáljuk a mumifikálódott csontokat, bõr darabkákat és felsorakozik mögötte jobb és bal oldal, majd az épp megválasztott miniszter elnökünk már rohan is a pápához magánkihallgatásra. Ezek miatt néznek ránk furcsán innen Greenwich-tõl nyugatra, de az EU nagy részén is. Lehet miattam jobb,v. bal oldali, csak üsse meg már Kossuth Lajos, vagy Wekerle Sándor szintjét...
offtopic
Obránszky Ármin 2009 jan. 19. - 02:06:43
(51/108)
Nem értek az önkormányzati rendszerhez, ami azt illeti, ahogy a gazdasághoz sem (bölcsész vagyok), ilyen kérdésekben inkább nem nyilatkozom. A sokak által várt nagy összeborulást pedig inkább aggodalommal figyelném, ha nem csupán egyes kérdésekben hozott döntésekrõl van szó, mintsem örömködnék felette.
offtopic
Obránszky Ármin 2009 jan. 19. - 02:02:33
(50/108)
Lehet, h nekem van botfülem az "úri modorhoz", de ameddig az illetõ kése kiáll a vetélytárs hátából, addig akármilyen nagyvonalúan gratulál, az a szememben csak nevetséges alakoskodás, nem a bíztató jövõt elõrevetítõ reménysugár...
offtopic
ondok 2009 jan. 19. - 01:57:39
(49/108)
Állandóan példának hozzák a németeket meg az íreket az összefogásra.És valóban a német ellenzék pl leszögezte ,hogy akialakult helyzetért a kormány afelelõs ,de mivel az országnak az az érdeke megszavaz bizonyos reformokat ,aztán majd aválasztásokon számon lehet kérni.De nálunk mindenki látja ,hoyg az önkormányzati rendszer katasztrófa ,váltani a Fidesz miatt nem lehet.