Milibindi 2014 dec. 20. - 15:25:13
(358/378)
OFF
Igen, nekem is volt agyhártyagyulladásom. Felgyógyultam a mumpszból szaladgáltam, mint egy egészséges 4 éves gyerek. Aztán egy szercsak elfeküdtem a földön. A szüleim azt hitték elõször, hogy csak elfáradtam, mert elõtte beteg voltam, de ahogy megfogtak érezték rogtön, hogy lázas vagyok. Nálam szövõdmény volt. Még így is ment másnap az ÁNTSZ fertõtleníteni a lakásba és a kórházban is karanténban voltam. Anyámékat csak az üvegen keresztül láthattam . Szóval egy agyhártyagyulladás nem gyúgyul ilyen hamar. És három kimenetelû a dolog. Én felgyógyultam,l de a mozgásomon érzem, hogy van visszamaradás. Még az osztálytáncból is majdnem kitetettek anno az osztálytársaim mondván, hogy ez még mozogni se tud.
6/10
napraforgó 2014 dec. 20. - 05:44:20 6/10
(357/378)
Még egy bûnözõ sem hurcolhatja magával mindenhová a pénzét, azt nyilván bankban kell tartania. Ha pedig pénzt vesz föl - akár kártyával, akár bankfiókból, akkor nyomon követhetõ a tartózkodási helye, a mozgása.

A gyerekek születése és így az életkoruk Ok. Jlu bilztetési szokásai nem nagyon érdekelnek, meg a nyalóka-kérdést sem tartom olyan fontosnak.
Amikor JLU magával vitte Rominát, már valamelyest ismernie kellett a pelenkacsere rítusát. Gondolom ez manapság azért nem annyira bonyolult, a korszerû, modern pelenkák korában.
Nekem anno a textilpelenkák korában azért kissé nehezebb volt....

OFF
A gyerekek mozgás- és beszédfejlõdése nagyon egyedi, habár a sok egyedibõl valamiféle általánosítás levonható. Nekem a két fiam sem pont egyformán fejlõdött, két év különbséggel születtek, de az elsõ gyerekem hamarabb állt, járt, mozgott és késõbb beszélt, a kisebbik már 2 évesen szépen "csiripelt", rövidebb mondatokban beszélt, de kicsit késõbb kezdett járni, mint a bátyja. A nagyobbik már az elsõ születésnapján szépen tipegett, a kicsi csak 13 hónaposan kezdet járni.
Ezzel szemben a testvérem két kislánya már egy éves kora körül szépen mondta a mama, papa, baba szavakat, meg a pá-pát, de nem nagyon mozgott. Ahová letették, ott maradt ülve és frankón elfoglalta magát, akár órákon át. Az én fiaim 10 másodpercig sem maradtak egyhelyben, az üldögélést mindkettõ kihagyta a mozgásfejlõdésébõl.
Na persze már ebbõl is lehetne átlagot vonni, de minek? egyikõjükre sem lenne jellemzõ.
Amúgy egy pici gyereknél teljesen érthetõ - akár egy, másfél, vagy két éves, hogy az anyját hívja, ha beteg, rosszul érzi magát. Meg lennék lepve, ha egy gyerek agyhártyagyulladássel - ami nyilván irtó magas lázzal jár - beszédgyakorlatokat tartana és az apukájának produkálná magát. Szóval én semmi furcsát nem látok benne, hogy semmi mást nem mond, csak annyit, hogy "mama, mama".
Amúgy meg ez a gyerek valahogy túl hamar meggyógyult. Azt hittem nagyobb ügy lesz a meningítisze. (Monspart Sarolta a fél lábára lesántult tõle örök életére és tuti nem két nap alatt jött rendbe, mint ez a kicsi)
Milibindi 2014 dec. 20. - 01:48:35 Előzmény napraforgó
(356/378)
Nyilván, amit drog csempészésbõl szerzett,meg amíg polgármester volt.Egy ilyen bûnözõ lelkiismeretfurdalás nélkül meglopja a falut is, biztos, hogy nem volt polgármesterként sem tisztességes.(Ugye az elhangzott, hogy pl. Ezequiel is ebbõl lett milliomos a szegény rendõrbõl) Nyilván van annyi , amibõl gond nélkül bújkálhat

Esmeralda akkor kezdett vajúdni, amikor együtt találta félreérthetõ helyzetben Monicát és Refugiot. Bevitték a kóházba, Zulema, ha jól rémlik , majd megszületett a gyerek. Monica meglátogatta Esmeraldát és elmagyarázott mindent, hogy mi történt közte és Refugio között. Tán még Esmeraldának is mondta, hogy egy fontos készül a haditengerészet, de ebben nem vagyok teljesen biztos. Utána próbálták elkapni a Skorpiót, ami Monica életébe került. Refugio ismét meglátogatta még a kórházban Esmeraldát és akkor mondta mit történt a kapitánnyal. Tehát Angelito 1-2 nappal Monica halála elõtt születhetett.

Jose Luis férfi, tehát simán elõfordulhat, hogy biliztetni akarja a gyereket idõ elõtt. (Na meg abból kiindulva, hogy nyalókát akart neki adni, ) Még valamikor gyerekkoromban volt egy film Három férfi és egy mózeskosár. Na az pont errõl szólt :D:D
Igaz napi két órát látogatta Rominát, de nyilván pelenkát nem cserélt , ilyesmit Montse csinált meg.

Szerintem 2 évesen már nem csak azt kéne mondania, hogy mama, mama. Tán JL. azt mondta papának nevezte, ez is az 1 év körüli gyerekekre jellemzõ. Én 10 hónaposan kezdtem ilyeneket mondani.
6/10
napraforgó 2014 dec. 19. - 08:24:04 6/10
(355/378)
Monse és Jlu a 132-133. részben kötnek házasságot. Monse és Ale a 141. részben találkoznak újra. Jlu már a 144. részben gyanítja, hogy Monse terhes. Ez a 155. részben lesz egész biztos, Ale és Moncsi szökése elõtt. Esmeralda a 159. részben kezd el vajúdni, már nem tudom, hogy még ott megszül-e, vagy csak egy résszel késõbb. Monica a 162. rész legvégén hal meg, a témát a 163. részben tárgyalják ki. Monse a 174. részben szüli meg Rominát, Nadiáék esküvõjén (de ez már majdnem egy évvel késõbb van, mint ahogy Monica meghalt.)

Így hát Angel még Monica halála elõtt megszületett. Romina viszont csak késõbb, így nem biztos, hogy õ már elérte volna a két évet. Bár itt, Mexikócityben JLU kérdezgette a kicsi lányt, nem kell-e pisilni, ez meg a 2 éves kort elért gyerekekre jellemzõ. Elõtte egy gyerek nem is képes mûködtetni a záróizmait, így tök fölösleges eröltetni a biliztetést...
Ha meg már a kis Romina is megvan 2 éves, akkor Angelito több annál... És akkor már kicsit vicces, hogy Laurito és Victoria nem nõttek egy centit sem 3 év alatt....
Pedro meg már mióta bújál! Minõl fizeti az embereit? mibõl él? Pláne hol és hogyan?
Milibindi 2014 dec. 18. - 18:19:51
(354/378)
***nyalókát****
Milibindi 2014 dec. 18. - 18:17:16
(353/378)
Nem Rominát mondták 2 évesnek, hanem Angelitot. Pontosabban Josefina mondta, mikor Adolfo után ment a temetésen.Azt hitte Adolfo azért olyan, mert ennyire megviselte Refugio halála. Ekkor mondta, hogy bár nem ismerte jól Refugioékat ,de sajnálja Esmeraldát,mert egyedül maradt egy kétéves gyerekkel.
Monica halálára is két évet mondtak, Montserrat utána , vagy valamikor akkor tájt lett terhes. Arra pontosan emlékszem, hogy Esmeralda még a kórházban volt a szülés miatt.

Ha kétéves akkor sem szabad még nyalkát adni neki ugyanúgy lenyelheti és megfulladhat.
6/10
napraforgó 2014 dec. 18. - 12:46:45 6/10
(352/378)
Én úgy hallotam, hogy Rominát 2 évesnek mondták, lehet, hogy Jose Luis már jó ideje veszkõdött azon, hogy megszerezze a kislány felett a felügyeleti jogot. Pedro jó régóta bújkál...
Milibindi 2014 dec. 18. - 11:12:26
(351/378)
Refugionak meg lehetett volna annyi esze, mint Monsterratnak, hogy megígéri Adolfonak , hogy hát persze hallgatok, "barát" vagy!
Kérdés, hogy elhitte volna-e, mert Refugio pl. hamis tanúzásra még a legjobb barátja Jose Luis kedvéért sem volt hajlandó! Mindenki elõtt megmondta, hogy nem igaz, hogy vele volt Montserrat balesetének idején. Mondjuk az sem világos minek akart akkor hamis alibit JL. , hiszen nem volt köze hozzá)
Milibindi 2014 dec. 18. - 11:06:11
(350/378)
*** Jose Luisnak***
Milibindi 2014 dec. 18. - 11:04:37
(349/378)
Jose Luis is annyi esze van, mint egy marék lepkének! Egy 1 éves gyereknek nyalókát akar adni! Mi van , ha letörik egy darab belõle, lenyeli és megfullad a gyerek???
Volt egy szinkron hiba is. Montserrat azt mondta, Jose Luis elrabolta Victoriát.
6/10
napraforgó 2014 dec. 17. - 06:31:14 6/10
(348/378)
Egyetértek veled. Adolfito nagyon érdekes figura.... Valószínûleg nagyon jó nevelést kaptak a húgával/nõvérével együtt, de azért valami családi defekt ott is lehetett.
Mert Nadia feleségül ment egy nála idõsebb férfihoz, aki az esküvõ elõtt még csak nem is próbált lefeküdni vele. (a mai világban?) Ez neki nem volt furcsa, talán betudta az iránta tanúsított tiszteletnek. De Pedro az esküvõ után sem csinált semmit és ez frusztrálta a lányt, nem értette a szitut. Mert Pedro ugye nem világosította fel, hogy jajj szívem, nincs mivel...
Adolfo meg cél nélkül nõtt fel, link fiatalember lett, aki a haverjával, Dimitrioval csak lumpolt, ivott és kártyázott napszámra.
Pedro meglátta benne a lehetõséget, dolgozzon neki. Ez bizony mocskos meló volt, de akkoriban Adolfot csak a sok pénz érdekelte, hogy tovább lumpolhasson. Láthattuk, hogy e munka során eleinte nem is volt képes senkit megölni, Ezekiel tette meg helyette, vagy ugye õ is kijátszva Pedrot, ügyesen megkerülte a parancsait. Aztán Adolfo egyszerre csak túllépett az erkölcsi gátjain és rendes bérgyilkos lett, ölt parancsra is, meg a saját védelme, incognitója megõrzése érdekében is. Mivel szorult a hurok körülötte, már a hozzá egyre közelebb lévõ barátait, ismerõseit kénytelen voltmegölni.
Ahogy mondani szokták, a fák nem nõnek az égig, tehát Adolfonak nyilván el kell buknia.
Azért kicsit fura, hogy a fõszereplõk fele meghal, elhullik a sztori során.
Valahogy a való életben azért nem ilyen sûrû a halálozás....
nota19 2014 dec. 16. - 21:37:51
(347/378)
Jav: "értelemmentes" természetesen "érzelemmentes"-et akartam írni, hehe, a tudatalatti. : )
nota19 2014 dec. 16. - 21:31:39
(346/378)
Nem tudom, hogy más hogyan van vele, de én nagyon bírom Adolfót. Az õ un. jellemfejlõdése nagyon érdekes. Az elején egy felelõtlen, és nem is kicsit idióta, vicces fickó, aki késõbb Pedro hatására fokozatosan szörnyeteggé válik. Mindezek mellett sem lesz egy értelemmentes terminátor, hanem a testvére, az unokahúga és persze Josefina kedvéért olyan dolgokat tesz, amivel saját magát hozza kritikus helyzetbe. Nagyon jól megoldotta Nesma azt, hogy a saját védelme érdekében gyilkol most már, de közben lelkiismeretfudalása van, sõt nagyon fáj neki az, amit tesz. Szerintem Ferdinando Valencia nagyon jó a szerepben, pl. amikor lelõtte Monicat, vagy most amikor Refugiot, igazán jó volt a srác. Tképpen sajnálom, mert már kényszerpályán van, és ha meg akarja tartani az imádott Josefinát, nem tehet mást.
Alicante 2014 dec. 13. - 18:20:40
(345/378)
"Én útálom az ilyen túlzó érzelemkitöréseket, sajnos ez minden téren nagyon jellemzõ a mexikói telenovellákra. A hangos óbégatás, a magamat földhöz csapkodom, meg a hasonlók...brrr....."

Én is így vagyok vele, látványos szenvedés, cirkusz még a kórházakban is akár egy lábtörésnél is, idegbajt kapok ezeknél a hangos érzelem kinyilvánításoknál.

Én se gondoltam volna, hogy Viktor fog segíteni Pedrónak, viszont hihetetlen, hogy a rendõrség-tengeri gyalogság emberei még véletlenül sem sejtik, hogy épp merre császkál...pedig csak a fõszereplõket kellene figyelni!
Amikor Ezékiel felkereste Pedrót miért nem tudták mindkét be-kijáratot lezárni?...pedig sokan voltak!
6/10
napraforgó 2014 dec. 13. - 04:29:39 6/10
(344/378)
Végre fény derült a titokra, ki segített Pedronak elmenekülni!
Pedro nagyon ügyes, nemcsak Montserratot zsarolta meg, hanem Victort is - ha õ meghal, a parancsára a bérgyilkosai megölik Nadiát és Victoriát. Innentõl Victornak nem érdeke, hogy Pedro meghaljon.
Adolfo sincs túl jó helyzetben, már hazudozni kényszerül. Vajon Finita meddig hisz neki?
Gracielát kicsit sem tudom sajnálni, pláne hogy - Spoiler - nemsokára kiderül, csak hazudta a halálos betegséget. Most is, mint mindig, csak kihasználja a gyerekeit. (Érdekes, hogy pont Dimitrio, akinek a javára mindig kivételezett, akik méltatlanul is kényeztetett, tagadja meg leginkább...)
6/10
napraforgó 2014 dec. 12. - 06:52:54 6/10
(343/378)
Amúgy meg borzalmas volt a végén Nadia hisztériája. Õ vajon mit csinálna hasonló helyzetben? Ha a kislányát, csak Victor élete árán menthetné meg? Vagy ha akárki más életét akarnák helyette? Az agyatlan sivalkodás nyilván nem segít.
Monse azt a megoldást választotta, amit kell: most add be az ellenszert, én meg idõt nyerek azzal, ha mindent megígérek. Ez ellen lehet tenni, lehet védekezni, de ha ha Ale ott, akkor meghal, azon már nem lehet változtatni.

Én útálom az ilyen túlzó érzelemkitöréseket, sajnos ez minden téren nagyon jellemzõ a mexikói telenovellákra. A hangos óbégatás, a magamat földhöz csapkodom, meg a hasonlók...brrr..... lehet, hogy a mexikói nézõk annyira ostobák, hogy nem hiszik el, hogy valaki szenved, ha nem csapja magát földhöz legalább háromszor, nem sikoltozik, sivalkodik, tépi a haját, stb.???
6/10
napraforgó 2014 dec. 12. - 06:14:26 6/10
(342/378)
Az nyilvánvaló, hogy Pedronak most a gyerekre/gyerekekre fáj a foga, ez látszik a Montserrattal kötött egyezségén is. Alejandrot meg gondolom azért mentette meg, hogy tovább játszhasson vele, tovább kínozhassa. Ráadásul a szerncsétlen azt sem tudja, miért gyûlöli ennyire...
(Ha Pedro gondolkodna, rájöhetne, hogy nem Ale vezette a kocsit, amely õt elütötte. Ale szemre jó 10 évvel fiatalabb nála, és Pedro akkoriban csak 20 éves volt....Csoda, hogy nem gondol a zsarnok, álnok apukájára, akitõl kitellett az ilyen kis "huncutság".)

Gondolom, hogy Pedro azért sejti, hogy Moncsicsi nem fogja betartani az ígéretét, de nyilván erre is van valami alternatív ötlete.
Carlota valóban eléggé ostobácska, ráadásul nem is az a modell-szépség (bár a férfiak többsége jobban szereti a töltött galambot, mint a piszkafa vékonyságú "vállfa-lányokat"). De Carlota nagy elõnye az, hogy csupa szívjóság és a mégoly szemét férjéért is tud rajongani. A férfia meg szeretik, ha csodálják õket.... Na, Carlota ezt maximálisan tudta biztosítani...

Relatív, hogy Pedro mennyire nyilvánosan jelent meg - Alejandro birtokára például úgy ment, hogy elõre küldte Mariát, aki minden alkalmazottat eltávolított azzal a fals dumával, hogy Ale és Moncsi egyedül akarnak maradni... Így nem kellett attól tartania, hogy az alkalmazottak meglepik, rendõrt hívnak, vagy segítséget nyújtanak ellene. És mivel teljesen egyedül voltak, nem is volt nyilvános a megjelenése...
Milibindi 2014 dec. 11. - 23:12:55
(341/378)
Valóban fura, hogy nem tartanak Pedro Medina újabb támadásától. Nadiákhoz bejutott pl. , hogy telerakja az ágyat skorpióval, az esküvõn is volt egy egy dobozba. Szóval számíthattak volna rá, hogy bármikor ket célozza meg Pedro.
Milibindi 2014 dec. 11. - 23:09:01
(340/378)
Azért érdekelhette volna egy idegen asszony élete, mert így menteni tudta volna a bõrét. Egyébként tényleg naiv elképzelés volt Carlotától, hogy megváltozott hirtelen Ezeqiel .
Ha ilyen gyáva nyúl volt vajon hogy lehetett belõle rendõr?????????
Milibindi 2014 dec. 11. - 23:05:53
(339/378)
Lehet épp valami információt vitt Pedronak és ezért volt a Medina házban Suarez.