6/10
napraforgó 2014 okt. 31. - 05:32:44 6/10
(278/378)
Megírtad, hogy "a végrendelet hány kézen megy keresztül"---> igen, emlékszem, de az a nyomorult végrendelet azóta újra vándorolni kezdett. Régebben Alejandro még "hivatalosan" élt, mostanra már halottá nyilvánították és a tulajdona felõl rég döntöttek.
A jog nem szereti a függõ ügyeket, fõleg nem a magánjog. Nem véletlen, hogy van az ún. elévülési idõ, aminek az eltelte után nem lehet követelni egymástól semmit, legalábbis perrel nem.
Az apasági ügyekben nálunk ez 1 év, munkaügyi jogvitákban 3, polgári peres ügyekben 5 év. Nem tudom, hogy Mexikóban hogy van ez, de feltételezem, hogy igen hasonlóan. Nem cél az, hogy polgári ügyek, fõleg örökösödési ügyek sokáig nyitva legyenek. 7 év, az túl sok idõ. persze lehet próbálkozni büntetõperrel - csalás, megtévesztés, okirathamisítás, stb., de kérdés, hogy ez mennyiben hathat vissza a polgári jogviszonyokra.
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 17:00:44 6/10
(277/378)
Az Árva angyalt akkor már régesrég abbahagytam. Még egy olyan gyenge, sz@r telenovellával, mint az, még nem találkoztam. Azt sem tudom, ki az az Ana Júlia, mire az a nõ feltûnt, én már rég nem néztem. De a Maricruzban is volt egy nadrágon keresztüli vajúdás, Esther, Jose Antonio felesége is pont így szült. Talán ez egyfajta mexikói népszokás...
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 16:51:08 6/10
(276/378)
"A film szerint nem követte õt, így csak valami belsõ hang adta tudtára hol és mi fog történni..." ---> ja. És a hang megmondta neki, hogy lányom, gyalogolj ki a sztráda elsõ pihenõjénél lévõ motelba, ha érdekeset akarsz látni..

Egyre gyengébb ez a sorozat is, ahhoz képest a szereplõk, no meg a szinkronszínészek is mennyire komolyan veszik.

De legalább megcsodálhattuk Sebastien Rulli szépen kidolgozott váll-, mell-, és hasizmait...
A kedves Alejandro még csak le sem soványodott a 7 év kóma alatt, sõt, még nõttek is az izmai...
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 16:46:39 6/10
(275/378)
Az is furcsa kicsit, hogy az elvileg lelõtt és halott Maria 7 évig úgy élt ebben az Aguaazulnak nevezett faluban/kisvárosban, hogy soha senki nem látta meg, aki besúghatta volna Pedronak. Pedig a hölgyike olyan nagyon nem bújkált, elõbb rúdtáncosnõ, majd prosti volt. Utóbbi minõségben gondolom sokat kellett az utcákon flangálnia. Az odáig rendben van, hogy medina nem érdeklõdött túlzottan a ledér erkölcsû hölgyek iránt a herehiány miatt némileg érthetõ, de hogy egyetlen ép férfiismerõse sem, aki elfecseghette volna neki? Meg aztán még egy lotyónak is kell enni, talán csak járt bevásárolni, vagy étterembe ez a nõ, mert ugye 7 évig nem lehet koplalni... Szóval ez a nõ soha, sehol nem futott össze senkivel, aki ismerte õt korábbról....
Alicante 2014 okt. 30. - 16:22:52
(274/378)
A végrendettel kapcsolatban október közepén ezt írtam:

" Az a végrendelet hány kézen megy keresztül (Pedro, Ezekiel, Adolfo, Mária és Sandro) már csak Graciela és JL hiányzik, de még véletlenül sem kerül illetékes kezébe."

A szobalányt ha nem nyírták ki feltették egy vonatra, amire nem lehet retúrjegyet váltani.
Alicante 2014 okt. 30. - 16:18:58
(273/378)
"Ale meg Monse hogy lehet olyan óvatlan, hogy be sem zárják az ajtót? JL csak úgy besétált, miközben ágyban voltak. Amúgy meg hogy lehet szeretkezni úgy, hogy az alsónemû mindkettõn rajta maradt???
"

:)))))
A kérdésedre a válasz az Árva angyalban megtalálható, ahogy Ana Julia farmerben szülte meg a gyermekét! :-D
Alicante 2014 okt. 30. - 16:16:53
(272/378)
"Már tegnap is azon gondolkodtam, hogy vajon hogy került Maria abba a városszéli motelba, ahol kifigyelte Alejandrot és Montserratot."

Ezen én is morfondíroztam, ezek mindenkirõl mindig tudják épp hol tartózkodnak, de arról Marcsi honnan tudott, hogy ott van a találka megbeszélve?
A film szerint nem követte õt, így csak valami belsõ hang adta tudtára hol és mi fog történni...

Graciela megint minõsíthetetlen hangon beszélt Carlottával, pedig csak szívességbõl lakik ott.
Az is megfordult a fejemben vajon mire költi azt a rengeteg pénzt, amit a ház eladásáért kapott, ráadásul JL is minden hónapban jelentõs összeget perkál neki!
6/10
napraforgó 2014 okt. 30. - 15:05:22 6/10
(271/378)
Már tegnap is azon gondolkodtam, hogy vajon hogy került Maria abba a városszéli motelba, ahol kifigyelte Alejandrot és Montserratot.
Ale ugye fölment hozzá a lakásába és megmondta, hogy nem fogadja el a feltételeit, majd távozott. Maria meg mérgelõdött, átkozódott, fenn a lakásban. Akkor Ale elment a motelba. Nem tudom, hogy mivel ment, volt-e autója, vagy kölcsönkapta-e - mondjuk Jozefináét, esetleg taxit hívott. (Habár a taxi veszélyes, felismerhetik...) Monse kocsival érkezett, elkérte a kulcsot, megjött Ale, de akkor már Maria ott leselkedett. Netán van kocsija? Vagy õ is taxit fogott? Nem hiszem, hogy kigyalogolt volna a város szélére az autópálya menti elsõ pihenõhöz... a kis tûsarkú topogójában....

Ale meg Monse hogy lehet olyan óvatlan, hogy be sem zárják az ajtót? JL csak úgy besétált, miközben ágyban voltak. Amúgy meg hogy lehet szeretkezni úgy, hogy az alsónemû mindkettõn rajta maradt???

Nevetséges, hogy a végrendelet hogy vándorol össze-vissza, kicsit sem hihetõ a történet.
Na és mit csináltak Fabiola szobalányával? Õt is kinyírták és eltüntették Sandroval együtt?
6/10
napraforgó 2014 okt. 28. - 17:14:23 6/10
(270/378)
Medinán és Nadián is elgondolkodtam. Mivel a házasságukat anno nem hálták el a férfi impotenciája miatt, a házasság gyakorlatilag nem teljesült be, ezért bármikor érvényteleníttetni lehetne. Még egy egyházi esküvõt is!
De ezek a hajmeresztõ fordulatok, amelyeket itt kitalálnak!
Én Montserrat helyében Alejandrot is kirúgtam volna, már akkor, amikor az elsõ gyereknél meggyanúsította a nejét, hogy nem tõle van a gyerek. Valahogy nekem az is hiteltelen volt, hoy Montse csak úgy megbocsátott neki, amikor bebizonyította az apasági teszttel, hogy az õvé a gyerek.
Mindkét férfi nagyképû, beképzelt, önzõ, a nõt mint tulajdontárgyat kezeli. Egyszerûen nem értem, hogy lehet épelméjû nõ, aki ilyen férfiak után veszkõdik. Mert ugyebár a hölgyike elõbb JL-ba, aztán meg Alébe volt szerelmes. Ennél már az is jobb, ha egyedül marad a gyerekeivel. Itt mindkét pasi csak a bajt hozza rá.
Alicante 2014 okt. 28. - 15:58:23 Előzmény napraforgó
(269/378)
Nekem úgy nem kóser ez a történet ahogy van. JL csak azért vehette el Monserratot, mert a férjét halottá nyilvánították, legalábbis úgy tudom. Miután elõkerült a férj természetesen a JL-szal kötött házassága érvénytelen. Így nem lehet követelõzni, mint ahogy a rendõrfõnök teszi! Medina is erõszakkal tartja fogva Nadját úgyanakkor õ viszont a törvényes felesége. Egyszerûen hihetetlen, hogy miért okoz mindkettõjüknek örömöt, hogy a párjukat annak ellenére akarják maguknak, hogy mindkét "feleség" gyûlöli a "férjét"! Szegény Viktória és Lauritó szenvedi meg leginkább ezt az eszement szerelmet....természetesen Viktor és Rosario is részese ennek a hallatlan önzésnek!
6/10
napraforgó 2014 okt. 27. - 17:46:14 6/10 Előzmény napraforgó
(268/378)
Most látom, hogy a 30 éves korból lemaradt a 3-as a 0 elõl...
6/10
napraforgó 2014 okt. 26. - 14:24:29 6/10 Előzmény Alicante
(267/378)
egy névtelen embert nem lehet csak úgy börtönbe zárni---> de lehet. ugyanaz vonatkozik erre is, mint a házasságra. Nem a nevet csukják le, hanem az embert.
Mindenhol nevezik valahogy az azonosítatlan személyeket (N.N., Anonymus, John Doe, stb.) Ez aztán nem akadálya egy eljárásnak. Amúgy meg, ahogy írtam, amennyiben Alejandrora gondoltál, õneki van neve, pont ugyanaz, amilyen néven felnõtt 0 éves koráig.
Alejandro Domingez, akibõl Alejandro Almonte Domingez lett Benjamin Almonte apai elismerõ nyilatkozata alapján. Hiába fosztották meg késõbb az apai nevétõl, megmaradt a korábbi, az anyai neve. Úgyhogy így semmi akadálya a letartóztatásnak, sõt ezen a néven szerintem a házassága is érvényes továbbra is.
Nagy baromság az az ötlet, hogy apai név elvesztésével a házassága is érvénytelenné vált.
nem ismerem a mexikói jogrendszert, ez tény, de ez a kitaláció olyannyira valóságtól elrugaszkodott, hogy biztos nem igaz.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 15:35:48 6/10
(266/378)
Alejandro nem névtelen, most is Domingez, mint volt azelõtt, hogy B Almonte elismerte fiaként. Ez az anyai neve, a törvénytelen gyerekek csak ezt viselik, apai név nélkül.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 15:32:41 6/10
(265/378)
Hát pont ezért nézegeti. Hogy Sandro kileshesse, ellophassa.... És a végrendelet megint elkezd vándorolni körbe-körbe.
Amúgy meg érdekes város ez a Kékvíz. Itt a kormányzó a drogmaffia feje, és a polgármester a jobbkeze. Adolfo meg a kedvenc bérgyilkosuk.
Josefina megint jól beleválasztott. Az elõzõ pasija egy lumpen élõsködõ volt, mellesleg még gyilkos is (Juventino az õ lelkén szárad), aki némileg jobb útra tért, de eközben Adolfó egyenesen egy hidegvérû gyilkossá nõtte ki magát.

Amúgy Maria az elmúlt 7 évben is ott élt a városban, õ vajon miért nem szúrt szemet Pedronak?
Amélia meg a terveivel, hogy bizonyítékot szerez Pedro ellen, és milyen furcsa, 7 év alatt semmit sem tudott meg.... Nem nagyon szaggathatta magát.
Alicante 2014 okt. 24. - 15:24:48
(264/378)
"A házasság személyek, emberek között kötõdik, nem nevek között. Akkor is érvényes, ha közben valamiért, akármiért megváltozik a név!"

Így van, ráadásul egy névtelen embert nem lehet csak úgy börtönbe zárni.
Alicante 2014 okt. 24. - 15:22:20
(263/378)
"Amúgy nem igazán értem, hogy miért is kell annyira titkolózni, hogy Alejandro él, gyakorlatilag már mindenki tudja úgyis."

Kész röhej Monseék félnek JL-tól, Pedrótól és Ezekieltõl ugyanakkor a nyilvános kávézó teraszán kedélyesen beszélgetnek Alejandróval és a személyzettel. Csak az nem látja meg õket aki nem akarja!

Engem az is idegesít, hogy Graciela a nyomaték kedvéért imádja ütögetni az ujjával mások halántékát, olykor a sajátját is! Tényleg idegbajos ez a nõ!!!

Maria meg miért nézegeti a dugi helyén Ale végrendeletét? Elég perverz szokás. Ráadásul Sandro kilesi a rejtekhelyet.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 06:03:39 6/10
(262/378)
Amúgy nem igazán értem, hogy miért is kell annyira titkolózni, hogy Alejandro él, gyakorlatilag már mindenki tudja úgyis.
Nem látom, hogy nagyon igyekeznének bármi komolyat is tenni, mert azt, hogy Alejandro megint megkörnyékezte Mariát, és Montserrat megpróbált pénzt szerezni a háza eladásából, hát nem tekintem komoly lépéseknek.

Gracielát meg olyan hihetetlenül ravasznak és gonosznak alkották meg, ami nincs is. És elég nehezen hiszem, hogy egy 60 körüli nõ olyan hihetetlen hatással van a férfiakra, mint õ.

Fabiola is csaknem 40, mint ahogy Alejandro, Dimitrio, Josefina, Maria, Jose Luis, Refugio, meg a többiek is mind a harmincas éveik végén járnak. Monse valamivel fiatalabb, róla elején azt mondták 19 éves, most minimum 8 évvel késõbb 27 lehet, talán 28, mert azért voltak itt-ott egyéb idõmúlások is, mint a 7 év + terhesség.

Ha úgy belegondolok, hogy a magyar lakosság nagyja hogy is néz ki 40 táján, vagy 60 évesen, hát nem úgy, mint itt.....

És igen, én se igazán értem, hogy miért is buzdít szexre egy orvos közvetlenül a szülés elõtt.... Én nem is igazán hiszem, hogy annyira tudnák élvezni a dolgot. A pasi azért nem, mert fél, hogy kárt tesz a gyerekben, a nõnek meg baromi kényelmetlen lehet, ha nem fájdalmas.
6/10
napraforgó 2014 okt. 24. - 05:49:17 6/10
(261/378)
A házasság személyek, emberek között kötõdik, nem nevek között. Akkor is érvényes, ha közben valamiért, akármiért megváltozik a név! Szerintem így Alejandro és Montserrat házassága még most is érvényes, függetlenül attól, hogy Almonténak, vagy Domingeznek hívják.

A mexikói szappanoperák nem arról híresek, hogy pontos jogi ismereteket közvetítenek. Néha hajmeresztõ hülyeségek vannak bennük. Sõt, sokszor, nem néha.

Egyébként Pedro seperc alatt rúgta ki Améliát, pedig õ is a felesége volt, pont ugyanerre való hivatkozással. Él a felesége, Nadia, ezért nem érvényes a késõbb kötött házassága. Mondjuk én hiányolom, hogy a késõbb kötött házasság érvénytelenségét nem egy bíróság állapította meg - formaság, de mégis szükséges - itt elég volt, hogy Pedro kijelentette neki és elzavarta.
Milibindi 2014 okt. 24. - 00:32:30 Előzmény napraforgó
(260/378)
Igen, csak most Montse valóban megcsalja a férjét, míg Alejandrot soha és ezúttal Montserrat is tényleg szökni akar, Jose Luisnál meg mindig volt valami indok, hogy miért ne tegye.
SPOILER
A szökésbõl ezúttal sem lesz semmi. Olvastam az elõzetesben.A többet nem akarok elárulni
SPOILER VÉGE
Milibindi 2014 okt. 24. - 00:26:51 Előzmény napraforgó
(259/378)
Nem, mert érvénytelenítették Alejandro és Montserrat házasságát! Azzal az indokkal, hogy a végrendelet hamis volt, így jogtalanul vette fel az Almonte nevetés így nem a saját nevén vette el. Tehát, hogy Montserrat egy nem létezõ emberhez ment feleségül.

Ma azt mondta az orvos Esmeraldáéknak, 8 hónapos terhesen éljenek házas életet, mert ez akár a szülést is beindíthatja. Nekem nincs gyerekem , nem tudom, hogy van ez pontosan, de nem hiszem, hogy ennyire elõre haladott terhes nõnek ilyet tanácsolna az orvos.