9/10
Mákostonhal 2007 dec. 15. - 23:05:57 9/10
(13/273)
A szárnyas fejvadász a filmtörténelem egyik lagnagyobb horderejû alkotása. Nagyon kevés sci-fi van, ami tetszett, de ez nagyon. ( F*ck StarWars! )Érdekes, hogy Ridley Scott hihhetetlenül gyors tempóban történõ iparosmunkájából megtudott születni egy ilyen jó film. Félre értés ne tessék, szeretem Ridley papit, csak túlzott rohanásának sok elviselhetõ, és csak kevés nagyon jó film az eredménye.(Hehh, mit kezdjek én a Sólyom végveszélybennel, vagy a Mennyei királysággal? Pfff.)A szárnyas fejvadászban egyszerûen minden profizmusra vall. A sztori ugyan egyszerû, az atmoszféra ami belõle születik a profi operatõri munkának, vágásnak, rendezésnek köszönhetõen, hihhetetlenül egyedi cyberpunk világot teremt. Harrison Ford stílusos alakítása pedig ezekkel párhuzamosan némi film-noirt csempész a filmbe. Rutger Hauer enyhén fogalmazva is kib*szott jól alakít, hogyha fogalmazhatok így. Az "Eltékozolt tehetségek" listámon õ a harmadik Ray Liotta és jómagam mellett. Najó, csak vicceltem, fiatal vagyok én még a tékozláshoz. :)
Micsoda magántörténelembe kezdtem én itt. :)Visszatérve a filmre, fel lehet még fedezni egy csomó utalást, keresztény motívumot, én 2-dik nézésre már azon kezdtem el gondolkodni, mi van ha Deckhard is replikáns, mert vannak ilyesmi jelek is, pl. az egyszarvú az álomban, de találja ki mindenki úgy ahogy akarja. Még egy útolsó dolog. Aki nem a rendezõi változatot látta, nem tudja, mit hagyott ki, az ugyanis sokkal jobb. A szárnyas fejvadász egy gigantikusan jó film, talán ajánlólevél is lehetne Ridley papinak a mennyországba, de várjuk csak ki a végét. 90%
zszoltan 2007 aug. 26. - 19:56:34
(12/273)
Hát a 'Blade runner' nem egy gyerekmese, az biztos. Én a SW4-et nagyon rég láttam, de kellemes emlékeim vannak róla. Talán ha újra megnézem, az én szememben is kopni fog kicsit. De szerintem szerintem nem. :)
zszoltan 2007 aug. 20. - 16:55:23
(11/273)
Pedig a StarWars-trilógiához hasonlítani valamit nálam komoly dicséretnek minõsül. ;)
De természetesen olyan értelemben nem lehet említettekhez hasonlítani, hogy jóval mélyebb, 'drámásabb' tõlük a 'Blade runner'.
trabiracer 2007 aug. 19. - 16:01:24
(10/273)
Ez a film a kultikus filmek egyik tagja a véleményem szerint. Óriási hiba összehasonlítani egy Alien v. Starwars stb filmekkel. Totálisan más kategória. A film mondanivalójára aki meg nem jön rá, az ne nézzen ilyen filmeket.
Redfield 2007 máj. 10. - 21:06:50
(9/273)
a rendezõi változat egy álom-jelenettel van kibõvítve, ami a végére ad magyarázatot.
zszoltan 2007 máj. 10. - 17:54:19 Előzmény Newcastle United
(8/273)
Hú, de rég láttam! De határozottan kellemes emlékeim vannak róla, pedig szerintem akkor még túl kicsi voltam a mondanivaló felfogásához. Majd beszerzésnél figyelek, hogy a rendezõi változat legyen. Vagy inkább a könyvet kellene...

SPOILER (AKI NEM LÁTTA NE OLVASSA TOVÁBB)

Én a végén valami kis hajtogatott figurára emlékszem a lány szobájának padlóján. Az a rendezõi változat lehetett?
10/10
Neszfor 2007 febr. 10. - 13:59:32 10/10
(7/273)
A 2001: Ûrodüsszeiával egyetemben a sci-fi csúcsa. Ha valaki ennél jobbat akar csinálni meg kell, hogy feszítse magát. :)
tódor 2006 nov. 04. - 22:55:33 Előzmény amatõõr
(6/273)
alap mû.... érdemes megnézni (nekem kedvencem)
az gyszervún kívûl még nagyon komoly kis betét rész a pok történet... és a millió kis pók felfalta az anyját.... mindezt úgyhogy a pokhoz érzelmi kötödése volt a nõnek... amimi ráadásul mesterséges volt
az angol film kritikusok az utobbi 25 év 7. legjobb filmjének választották s igazuk volt... ez csemege a javából, csak meg kell hozzá nyilni, mint ahogy Borgeshez is, akihet Pihlip K. Dicket hasonlítják...

All those moment will lost in time like tears in rain.
amatõõr 2006 júl. 31. - 16:19:59 Előzmény amatõõr
(5/273)
fene, kicsillagozták, így nem érthetõ, inkább magam csillagozom. tehát: "Ló - f*szt, né hoty már!"
amatõõr 2006 júl. 24. - 09:28:14 Előzmény Newcastle United
(4/273)
Nekem nem tetszett, ez is egy amolyan kötelezõ alapmûnek számít, dehát ez van.
Viszont ami kimondottan tetszett, az a magyar nyelvtörõcske rész volt:) "L******T...":)
8/10
Newcastle United 2006 júl. 10. - 11:19:32 8/10
(3/273)
Szerintem se lehet összehasonlítani az Alien sorozattal, egészen más kategória.
A rendezõi változatot érdemes megnézni, a vágott verzióban egészen átírták a végét és egy "átlagos" befejezést csináltak, ha jól tudom a producerek utasítására, mert túl borúsnak találták Ridley Scott befejezését.
Redfield 2006 júl. 09. - 11:34:45
(2/273)
Lehet, de megvan a saját külön hangulata, és nem mondhatod, hogy nincs benne annyi fantázia... A könyv is nagysikerû, amibõl adaptálták, és szerintem remek film. A befejezés pedig egyszerre izgalmasabb is, és egy kicsit (lelkizõsen) megfogó. Nem tudom, hogy a rendezõi változatot láttad e, mert csak abba van benne az a jelenet, (a kulcs), ami önmagában nem mond semmit, de a végével összekapcsolva mindent megváltoztat... :) az álom az egyszarvúról.
Ádesz 2006 júl. 08. - 14:52:59
(1/273)
Hát nem tudom, igen vegyes érzelmekkel gazdagodtam a film végén, inkább negatív mint pozitív. Szerintem ez a film egyáltalán nem olyan erõs és fõleg nem oylan izgalmas mint az Alien sorozat bármely tagja..., mert leginkább azokhoz lehet hasonlítani