offtopic
idõjós1010 2009 febr. 27. - 20:45:24
(6/106)
Sokáig nagyon komikus kis figura volt Robert Carlyle, Adolf Hitler szerepében, és a magyar hang plusz rátett egy lapáttal a dologra. Egyszerûen nem lehetett komolyan venni a figurát, pedig igen nagy szükség lett volna rá. A film második felében már inkább kikupálódott a karakter, de még mindig nem volt az igazi, a film pedig alapból nagyon felületes volt, és pont a legizgalmasabb éveket hagyták ki.
Mindezek ellenére nem tartom egy rossz filmnek, nekem valahogy még így is tetszett, de el tudtam volna képzelni máshogy is.
Tisztában vagyok vele hogy Adolf Hitler a valóságban is közel állhatott ehhez a karakterhez, külsõre mindenképp, de hogy a többi, azt nem tudom, de így ebben a formában ez nagyon komolytalan volt. Persze voltak komolyabb pillanatok is.
offtopic
Jano44 2008 okt. 14. - 00:19:11
(5/106)
Tényleg tök gagyi. A fõszereplõ nem tudta teljesen jól megformázni Hitlert a magyar hang meg szánalmas. A Max-ban kissé jobban megcsinálták (ott csak arról szól a film, hogy miért nem festõ lett). A jelentõsége inkább a tabudöntögetésben van, de még mindig nem a valóság számít, hanem a költségvetés meg, hogy mulatságossá tegyék. Lehetne írni eg Hitler triológiát Felemelkedés-Hatalom-Bukás cím szóval, és ha reális lenne biztos falnák a népek.
Ebben viszont a szereplõk is sz..ul lettek kiválogatva (Röhm pl. kicsi volt bajszos és barna, nem magas, szõke, Göbbels meg kissebb és girhesebb volt Hitlernél, meg nem volt sok szó az SA verekedéseirõl a kommunistákkal és a liberálisokkal ) stb.
Na mindegy õ még tabutéma, olyan, mint Napoleon a 19 ik században.
offtopic
DeNiel 2008 okt. 11. - 22:58:03
(4/106)
Nem olyan rég volt szerencsém megnézni a filmet. Bevallom õszintén kicsit többet vártam az alkotástól. A karakterek
valósághû megformálására nem fordítottak elegendõ energiát, a szerepeket nem a megfelelõ színészeknek osztották ki, nem is beszélve a sok kitalációról, Hitler életével kapcsolatban. Könyörgöm! 60 évvel a háború után már rengeteg forrás áll rendelkezésünkre. Nem lett volna nehéz egy hiteles filmet megrendezni.(pl.: A bukás) Persze nyilván mögöttes érdekek miatt lett olyan a film amilyen vagy csak egyszerûen ennyire felkészületlenek voltak a készítõk. Nevetséges! A film hibát, hibára halmoz. Nem baj:) A sok amerikai valószínûleg szó nélkül bekajálta:) Nekik elegendõ a történelem leegyszerûsített és elnagyolt formában.

Ui: valaki látta a filmben Himmlert? Illett volna betenni, akár csak egy mondat erejéig. Elvégre õ sterilizálta késõbb Németországot. Érdekes dolgok ezek =)
offtopic
Moldávia bánata 2008 szept. 29. - 23:38:52 Előzmény yabbi
(3/106)
Olvastad már Hermann von Spritzenkampf Hitler testõre voltam címû könyvét? Ki ne hagyd! ;)
offtopic
yabbi 2008 ápr. 04. - 22:30:53
(2/106)
Vajon hány bõrt húznak még le Hitlerrõl ? :)
Nemsokára bemutatják itthon is a Hitler kutyájának macskája voltam, ill Hogyha én lettem volna Hitler címû filmeket. Mindkettõben valószínûleg Tom Cruise lesz a fõszereplõ. :))
10/10
offtopic
Amenophis 2008 márc. 29. - 23:52:08 10/10
(1/106)
Az életrajzi filmek közül ez az ALKOTÁS messze kiemelkedik. Nem tudom elégszer megnézni angolul és szinkronnal egyaránt. Robert Carlysle élete alakítását nyújtja, soha többé nem lesz ilyen nagy szerepe.