10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 22:38:25 10/10 Előzmény dzsanna3
(19449/30469)
Én azt hittem, hogy a Nagy Almában nincsenek kukacok! :(
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 22:38:14 10/10
(19448/30469)
:) ez édi volt... :)
Nincsenek butuska kérdések...
Mindenki okos, aki kérdez... merthogy mindenki a kérdések által tud meg valamit - az is, akit kérdeztek... :)
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 22:36:40 10/10 Előzmény dzsanna3
(19447/30469)
Óh, és igen ünnep van! :) Május elseje a Munka ünnepe és az Eu-hoz való csatlakozás ünnepe is egyben! :)) Háromnapos hosszú hétvége! :)) Ez miatt gyûlt össze a család is nálunk, kicsit partizgatni, bár a reggeli viharos, esõs nyitánya a napnak nem ígért semmi jót, azért a végére mindenki jól szórakozott! :)) Már elpakoltuk a romokat, és mivel nem söröztem (*-*), még friss vagyok, és gondoltam benézek még hozzátok! :))
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 22:31:44 10/10 Előzmény dzsanna3
(19446/30469)
Ezer hála és köszönet a fáradozásaidért! :))
Komolyan nem láttam még senkit, aki ennyire kitartott volna bármilyen alhatározása mellett vagy a segítségnyújtásba bele ne fáradt volna egy-két alkalom, vagy a butuska kérdések hallatán! :)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 20:07:20 10/10
(19445/30469)
ezt a tövises rózsát megmagyarázom:
A ChM fórumán presi készíti õket már egy ideje... ez az a levélke, amit Santos írogatott Marisela-nak azzal, hogy HOY TAMBIÉN TE AMO - MA IS SZERETLEK - Presi átírta, üzenve ezzel a Telemundo-nak, hogy kínszenvedés a DB már egy ideje...

Tehát átfogalmazva így szól: MA IS MEGNÉZTEM A DB X-DIK RÉSZÉT :)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 20:02:29 10/10
(19444/30469)
Ez az a sorozat, amiért tûvé tettük az internetet... és most itt az alkalom, mág a WAPA csatornám is megvan Porto-Rico-ból és tessék... nem jön össze! Semmi nem jön itt össze... Európában sokkal jobb a technika és a hozzáértés mint itt... :(
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 20:01:17 10/10
(19443/30469)
Szia, Gabo! :)

Azért készül a beszámoló, hogy akik nem értitek a spanyolt, ne csak lássátok, hanem értsétek a sztorit... mindaddig szükség lesz rá, míg egyszercsak le nem adja valamelyik hazai tévécsatorna is, akárcsak a Zorro-t. Remény van rá, csak dátum nincs - merthogy Mo. is megvette a DB-t.
Most készítek képeket a tegnap esti, 176. részbõl - mindjárt felteszem õket...

Neked meg kellemes idõtöltést a kertben...
Csak nem ünnepnap van ma? Mert itt nincs!
Ez is egy érdekes különbség Amerika (egész Amerika, nem csak az USA) és Európa között: it szeptember elsején van a munka ünnepe! :)
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 19:46:05 10/10
(19442/30469)
Kezdõdik egy kis családi májuselseje a kertben, grillezik már a fél família ( kicsit átfagyva ugyan... tegnap ilyenkor jobb idõ volt:( ), remélem nem kap el a sör-virsli hév és lefekvés elõtt még benézek! :)))
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 19:43:25 10/10
(19441/30469)
A májusfámról csak annyit jegyzek meg kicsit duzzogva és sértõdötten, hogy elmaradt a meglepi. Persze könnyû volt a reggeli zápor-zivatarra fogni a fiatalembernek, de én nagyon vártam, és most kicsit vígasztalan vagyok.
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 19:41:14 10/10
(19440/30469)
Ez nem az a sori, amelyiket olyan sokat és sokfelé kerestetek már Bellével?!?!? : És nem adják?!?!? :(( Nagyon sajnálom! :(
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 19:39:47 10/10
(19439/30469)
Halihó Dzsanna! :))

Nagyon fantsztikus ez a beszámoló! :)) Le is mentem õket mindig, és, amikor nézem a sorit, nagyon hasznosan suttogja az érteni valót a fülembe! :)))
10/10
Gabo-ito 2009 máj. 01. - 19:37:01 10/10
(19438/30469)
Sziasztok ma is! :))

Köszönöm az infót, akkor hiába vártam, lestem, kerestem! :(( De egyszer hátha leadják itt is! :))
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 19:13:10 10/10
(19437/30469)
Szóval, ma itt ülök a WAPA tévé elõtt... epedve várva Luciana y Nicolas-t, de csoda hajnövesztõ szeren kívül másról még nem volt sz annak ellenére, hogy 13 órakor kellett volna kezdõdnie... :(
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 15:28:57 10/10
(19436/30469)
szia, Tücsök, de jó látni téged a fórumon! :)

Már érdemes nézni a DB-t, a tartalom nem adja vissza a látnivalót... már tényleg izgis! :) Ebben a hónapban be is fejezõdik...
offtopic
tücsök85 2009 máj. 01. - 09:56:17
(19435/30469)
Kösziiii, máris olvasom! Számomra még nem izgis annyira, hogy nézzem... de így nagyon jól tudom követni az eseményeket :) talán jövõ héten vmikor már bele is nézek?

ja a sziasztok lemaradt :)
és szép májusi napot mindenkinek! itt ragyogó napsütés van
offtopic
tücsök85 2009 máj. 01. - 09:54:03
(19434/30469)
a spanyol La1, azaz 1-es csatornán adják a DB-t, a TVE Internacionalon még nem megy... azt lehet fogni magyaron, már akinél bennmaradt a programban :(
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 03:14:31 10/10
(19433/30469)
CHRISTIAN MEIER en la telenovela DONA BÁRBARA
2009 04 30 CSÜTÖRTÖK(20:00)
CAP 176

Santos - Pajarote - Carmelo
Santos sír, Pajarote zokog... Santos újra meg újra megpróbálja újraéleszteni Carmelito-t, de eredménytelenül... Végül fel kell adnia

DB - JP - Brujeador! - Fegyvereket, embereket szerezz!
Brujeador - Így mindannyiunkat megölnek! Dona! Ez õrültség! Ezt akarja Sapo!

Sapoék - megszökött JP közlik vele a rossz hírt, és megkötözve cipelik elé a 3 gondatlan õrt - akik közlik, hogy JP ájultnak látszott
Sapo - Az egy hülye volt! Egy degenerált, és megszökött? Akkor ez azt jelenti, hogy ezek még degeneráltabbak, ha hagyták magukat átverni!

Marisela - Cecilia - baba kórházi számlája...
Antonio - szabadlábra helyezve

Don Encarnación Gonzalonál - Santos korrupt, nem az, akinek megismertük. Kér még egy italt?
Encarnación - Igen, köszönöm. De hiszen te ajánlottál neki magas politikai állást!
Gonzalo - Igen, mert azt hittem, hogy becsületes, de a közpénzt saját célra költötte el. A barátja, cinkosa: Antonio pedig börtönben van... hosszú idõre

Cecilia - Antonio - Marisela áruló, mit keres itt? Nem akarom a házunkban látni! Marisela elmegy... Cecilia kiakad - Antonio! Õ fizette ki a kórházi számlát! Egy fillérrel sem tartozunk! És valaki kifizette a kauciót is érted!
Antonio - Az nem Santos volt?

Pernalete - Mojiquito - Megölték a fiúkat... Barbarának azonnal tudnia kell róla

DB - Eustaqia, ápoljátok JP-sebeit! Én megyek, velem semmi baj nem lesz!

Gonzalo - Encarnación - folytatják épületes beszélgetésüket... Encarnación issza Gonzalo szavait...

El Miedo
Pernalete - Mojiquito - Rossz hírünk van Dona!
DB - Beszéljenek! Altamira gyászban van! Megölték Carmelito-t, és a társa, M. Nieves kómában van. Ha magához tér, el tudja mondani, ki tette ezt velük! A Brujeador lassan a gyilkosra emeli a szemét!
DB - Azonnali és körültekintõ nyomozást akarok!
Mojiquito - csak akkor tudunk elõbbre lépni a nyomozásban, ha MN felépül - ha felépül!

Gervacia - Don Santos, mondja, hogy megtalálták Carmelito-t, merta lova egyedül jött haza! Mondja, hogy megtalálták!
Santos - Gervacia, erõsnek kell lenned! - és félre áll...
Gervacia odamegy Pajarito-hoz, aki az ölében tartja Carmelitot... FGervacia megkérdezi, Pajarote, miért vérzik? Jaj, szerelmem, Carmelito... zokogja.

Miedo -
DB - Ha a gyilkos tudja, hogy MN él, nagy veszélyben lesz.
Brujeador egyedül marad DB-val - A Mandragónok voltak! Érzem a vért a levegõben... Nagyon jó orrom van ehhez
DB - Biztosnak kell lennünk benne, mert Santos engem fog gyanúsítani, mint mindig...

Antonio - Cecilia - Genoveva jön egy távirattal - Cecilia sírva fakad - Carmelito... Marisela-nak is azonnal meg kell tudnia...

Santos - Cosme a temetést el kell intéznetek - az öreghez megy...
Gervacia bezárkózott a szobájába - az ágyában Carmelito fekszik...
Santos és az öreg Melesio kopognak... Nyisd ki légy szíves!

Marisela irodája - Genoveva közli vele a rossz hírt
Gonzalo - Te mit keresel itt! förmed rá - Ki vagy rúgva!
Marisela - Õ olyan, mint a nõvérem, ha õ nem lehet itt, én is elmegyek!
Carmelito meghalt... Megölték! Megyek Altamira-ra vele...
Gonzalo - Én is megyek veled!
Marisela - Semmiképpen sem! Neked semmi keresni való nincs ott!
Gonzalo - Hogyne mennék beled? a võlegényed vagyok
Marisela - Nem akarom, hogy velem jöjj - Bízz bennem! Megteszed?
Gonzalo - Rendben van!

Santos - Doktor, hogy van?
Doktor - Nem sok jót ígérhetek, de olyan fiatal és erõs... talán...
Santos - Doktor meg kell mentenie! Muszáj!
DB érkezik - Santos keményen néz rá

Gonzalo Sapo-val tárgyal telefonon
Felveszi a másik telefont;< ahol közlik, hogy Antonio szabad lábon van
Ordít a telefonba, hogy azonnal tartóztassák le és vigyék vissza! Mennek is a házába, de nem találják... A cseléd elmondja, hogy hazautazott egy haláleset miatt

Santos - Miért tetted? Bosszúból vagy a pénzért? - kérdi Barbara-t
Barbara - Tudtam, hogy engem fogsz vádolni, de esküszöm, hogy nem én voltam. Esküszöm Juan Primito, Estaquia, sõt a te életedre, ami az én életem is, hogy nem én voltam! - Santos végignéz rajta, és kimegy a rendelõbõl...

Antonio megérkezett - Santos is Melesio házában van - az öreg elmondja, hogy Gervacia bezárkózott Carmelito-val, és nem enged be senkit magához.
Megjön Marisela Genoveva-val - Santos le sem veszi róla a szemét

Santos - Persze, most vigasztalni jöttél azok után, hogy elmentél az ellenségünkkel

Marisela kimegy... Antonio rászól Santos-ra... Santos visszakérdez - Hogyhogy véded? És egyáltalán, hogy kerültél ki a börtönbõl?
Antonio elmondja, hogy Marisela fizette ki a kauciót és a kórházi számlát is... - Õ ugyanaz a Marisela, aki mindig is volt, Santos
Santos - elámul...

MN menyasszonya a kórházban - beszél hozzá: Beszélj! Mondj valamit! Szükségem van rád! - sirdogálja a fülébe... - az orvos megkéri, hogy menjen haza pihenni... - de õ azt mondja, innen nem mozdul egy pillanatra sem. Meg fog menekülni, tudom!

Genoveva vigasztalja Pajarote-t... - kéri, hogy meséljen el mindent magáról, mert igazából semmit sem tud róla...
Pajarote azt mondja, elmesélem, de ne nevess ki - elmondja, hogy újszülöttként az utcán hagyták egy kapu elõtt... Sokat éhezett...

A gyilkos León (oroszlán) a tesójával, Tigre-vel búslakodnak azon, hogy MN nem halt meg! León fél, mert mindenki tudja, hogy õ volt Carmelito legnagyobb ellensége... Ha akarod a pénz felét, akkor gyerünk, meg kell ölnünk!

Marisela kopog Gervasia ajtajánál, és kéri, hogy engedje be
Gervasia könyörög Carmelito-nak, mondja meg, mit mondhat a gyerekeinek...
Azt mondtad nekem, hogy együtt öregszünk meg, együtt halunk meg... Ne hagyj magamra szerelmem! - zokogja

Marisela kérleli, és Gervasia kinyitja neki az ajtót - Elveszítettem a Carmelito-mat - mondja

A lányok már gyászruhában, Carmelito fehér öltönyben...
Bejön Santos - Gyönyörû, mint mindig - feketében - és követi az egész férfi csapat is... Santos áll, és nézi Marisela gyûrûjét...
Gervasia zokog - könyörög, hogy ne vigyék még el Carmelito-t, mert soha többé nem láthatja... csak még egy kicsit várjanak!

A következõ kép viszont a temetés.. A pap beszél, de utána Santos következik... egy fa mögül látjuk óvakodni a gyilkost, León-t...

Tigre viszont a kórházban jelenik meg, ahol MN menyasszonya (nem tudom a nevét szokás szerint :) alszik, minden üres és néma... odaoson az ágyhoz, kezét a tõrén tartja, amikor megjelenik a doki és fennhangon megérdeklõdi, mit keres ott...

Santos beszéde - és sírástól akadozó hangja... isteni jelenet!
Carmelito - kezdi a beszédet - Mindannyian szerettünk téged, és az aljas gyilkosod itt hagyatta veled árván két gyermekedet, a feleségedet özveggyé tette... (Pernalete és Mojiquita is jelen van) Santos sokat sejtetõen rájuk nézve folytatja - elegem van az igazságszolgáltatás tehetetlenségébõl, hogy semmit nem torolnak meg...

Megjelenik DB feketében... Mindenki ránéz... a Brujeador viszont megérzi a háta mögött a gyilkos jelenlétét, lassan felé fordul, mire az behúzódik a fa mögé.

Santos folytatja a beszédét - Esküszöm, hogy én igazságot szolgáltatok a saját kezemmel! Carmelito, megbosszulom a halálodat! - és sokat sejtetõen DB-re néz - ugyanezt teszi Marisela is, de õ együttérzéssel.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Elõzetes:
Marisela csókolózik Santos-sal, és esküszik neki, hogy soha senki nem érhet az ajkaihoz, csakis õ!

Viszont a következõ jelenetben azt látjuk, hogy Gonzalo ugyanebben a gyászruhában egy ágyra hajítja õt, és meg akarja erõszakolni!

JUJ, DE IZGIS!!!! :):):)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 01:23:46 10/10
(19432/30469)
Írtam privit neked! Kukkolj bele! Fontos!!!!!:)
offtopic
Belle 2009 máj. 01. - 01:12:37
(19431/30469)
Köszönöm.:-)
10/10
dzsanna3 2009 máj. 01. - 01:11:24 10/10
(19430/30469)
Szép álmokat neked is... :)