10/10
offtopic
Katinka50 2009 ápr. 25. - 22:12:54 10/10
(19149/30469)
Egyre jobban nyomaszt a nevem mellett álló szán:DDDDDDDD
Még 6 nap és eltûnik:))))))))))
10/10
offtopic
Katinka50 2009 ápr. 25. - 22:09:50 10/10
(19148/30469)
Jó olvasgatást Mindenkinek!
Ma megint tanultam, jó volt!
Önismeretbõl megkérdezték miért vagyok-mit akarok??????
Elmondtam, meglepõdtek!........
Az emberek többsége olyan célokat tûz ki, amelyeket mindenki képes elfogadni! A "másságot" mindenben nehézen tolerálják!!!!
Kakukktojás vagyok??????????????
10/10
offtopic
Katinka50 2009 ápr. 25. - 22:00:16 10/10 Előzmény Belle
(19147/30469)
Hali Belle!
Kösz a "megemlékezést"!!!!!!
Téged mindig öröm "látni", jó olvasni:))
Nálam az Osvaldo képsorozat óta a TOP Listán vagy:)) Nyilván az elsõ háromban vándorolsz ide-oda:DDDDDDDD
Ûberelni nehéz Téged, szóval az év végi összesítésben még jó helyeken végezhetsz!!!!!!!!!!
A nyeremény??????????? TITOK:)))))))))
De örülni fogsz-hidd el:DDDDDDDDDD
10/10
csilla0223 2009 ápr. 25. - 18:29:44 10/10 Előzmény Belle
(19146/30469)
Szia!

Köszönöm szépen!!:-DDD
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 12:09:51
(19145/30469)
Na, de megyek is, mert muszáj tanulni.:-((

Jók legyetek!:-)))
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 12:07:52
(19144/30469)
Kifejezetten tetszik, ahogy Antonio beszól Gonzalo-nak! Erre kíváncsi leszek!:-)))
Belle 2009 ápr. 25. - 11:58:36
(19143/30469)
Info Chris-tõl mit szeret.:-))

I've always said Cartagena is the most beautiful city in the world. first day I don't wanna get back home. Let's bring the kids here. 9 órája ago from TwitterBerry

Mindig is mondtam, hogy Cartagena a legszebb város a világon. Elsõ nap, nem akarok hazamenni. Hozzuk a gyerekeket ide.
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 11:49:41
(19142/30469)
Én a spanyol elérhetõségét tudom, azt el is küldöm neked priviben, hátha kell.
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 11:48:55
(19141/30469)
Ettõl a videótól, az ütõ is megállt bennem Juan Primito-t látva... Szegényt elkapják Sapo emberei? Jaj, Carmelito-t is elõre sajnálom, én annyira csípem õt, nem akarom elhinni, hogy õt is kiiktatják.:-(((
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 11:45:40
(19140/30469)
Ettõl a fickótól a La tormenta óta rosszul vagyok, ha meglátom.:-)

A DB-ben, õ játszotta Bárbara apját még az elsõ részben.:-)

Tehát akkor hétfõn kezdõdik...jaj, úgy néztem volna, ha meglenne ez az adó...Ahogy hallottam, már a Digi tv-nél sincs a csomagban...hm. Legalábbis errefelé. Bár igaz, akkor is másnál kellene néznem.:-)
Belle 2009 ápr. 25. - 11:42:23 Előzmény dzsanna3
(19139/30469)
Kike a fodrász, vagy Chris a kérdés?:-))) Na jó, tudom, hogy Chris.:-)))
offtopic
Belle 2009 ápr. 25. - 11:40:31
(19138/30469)
Sziasztok, napsütéses szombatot mindenkinek!:-)

Elõször is, jól megkésve bár, de NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT kívánok Csillának!:-)

Dzsanna, neked pedig köszönet a szorgalmadért, örülök, hogy olvashattam a DB tartalmakat, még sajnos nem láttam a részeket, de mindenképpen pótolni fogom, mert egyre érdekesebb a történet újra, hála az égnek!:-) Bár a jó ég tudja, netrõl mikor fogom letölteni, annyi dvd kellene ehhez a telenovellához.:-(( Ha valaki mentette már õket, kéretik megírni, hol jár mennyiségben eddig.:-) Pulso képeket is köszönöm, nagyon jók, Chris pedig istenien néz ki rajtuk, mint mindig.:-)) A postást pedig máris várom, köszönöm szépen!:-)))) Épp ma találkoztam egy ismerõssel, akinek a gyermekei is az USA területén élnek (Miami, Chicago), egybõl Te jutottál eszembe.:-))) Õk is mennek majd nemsokára ki oda látogatóba megint. De jó nekik! Állítólag a Bahamákra is mennek a mázlisták!:-)))

Ana, Katinka, kis tanulósok, bírjátok még?:-))) Engem már kerülget az idegesség, pedig még hol van a vége?:-)

Tücsök, ha jól sejtem, Te is hamarosan már túl leszel a szakdolgozati teendõkön.:-))) Egy kalappal neked is az államvizsgához!

Gabo, Viki remélem nektek is jól telnek a napjaitok! Fõleg ebben a szép idõben!:-)))

Szolanita, igaz téged ritkán láthatunk, de remélem Te is jól vagy!:-)))

Otter, rólad sem feledkeztem ám meg, olyan régen adtál hírt magadról, abban is azt ígérted, hamarosan jössz!:-) Várunk ám vissza!:-)) Lehet, mire visszatérsz, már azt vesszük észre, hogy folyékonyan beszélsz spanyolul!:-))) Várom a beszámolókat!:-)))
Victtoria 2009 ápr. 25. - 10:55:13
(19137/30469)
Akinek megvan a No se lo digas a nadie és át tudja másolni vagy ki tudja írni DVD-re az szóljon, mert kellene!!!Köszi
10/10
dzsanna3 2009 ápr. 25. - 03:19:15 10/10
(19136/30469)
CHRISTIAN MEIER en la telenovela DONA BÁRBARA
2009 04 24 PÉNTEK(20:00)
CAP 172

Gonzalo - Marisela, ne szórakozz velem! Miért jöttél vissza hozzám?

Cecilia - Antonio ágyikóban, szerelmi vallomások...

DB - Santos-nak - Hinned kell nekem, veszélyben vagy!
Santos - Nem hiszem egyetlen szavadat sem!
DB - Santos, mi már mindenen keresztül mentünk... Hazudtam, öltem, csaltam, becsaptalak, de a szerelmemben sohasem kételkedhettél! Ha elveszítem a szerelmed, élõ halott vagyok, de ha valami bajod esnék, abba tényleg belehalnék! - ezzel otthagyja Santos-t, aki nagyon elgondolkodik ezen.

Gonzalo - Feküdj le velem! - parancsolja Marisela-nak
Marisela - Szó sem lehet róla!

Santos a srácokkal - Aggódik Antonio-ért, aki Gonzalo mellett veszélyben van, de nem akar tudomást venni róla.

Cecilia - Antonio - Nem tudok másra gondolni, hogy mi történt Gonzalo-val, kételkedem már benne azok után, amit a tisztiorvos mondott... Cecilia - És ha Santos-nak mégis igaza volt?

Santos - Andrés-ékkal tárgyal az étkezõben a SAPO általi veszélyrõl.
A srácok nem hisznek neki elõször, de Santos meggyõzi õket, hogy Barbarát már úgy ismeri, mint a tenyerét. Pontosan tudja, mikor hazudik, mikor mond igazat, és most igazat beszélt.

DB - Eustaquia - Menj aludni, öreglány... Amikor Santos itt élt, nagyon boldog napjaink voltak.
Estaquia - de õ sosem volt boldog...
DB - Dehogynem! Csak nem akar rá emlékezni
Melqui - Sapo emberei fel vannak fegyverezve...
DB - Holnap kísérj el San Fernando-ba

Andrés-ék kételkednek DB szavahihetõségében, de összefoglalják a hallottakat: tehát ezek szerint az 5 gazember egyike SAPO, akik megerõszakolták a Dona-t, és SAPO egy és ugyanaz: Fidel Castro, aki droggal kereskedik, és aki összepaktált Gonzalo-val? Santos - Igen, így van! Van itt egy foto és egy üzenet is a saját keze írásával, amit õ küldött nekem... Keresni kezdi a fiókban... de nem találja.

Marisela - Gonzalo - Meg akartál alázni, azért hívtál vissza dolgozni?
Gonzalo - És te? Szórakozásból jöttél vissza vagy hogy megalázz?
Marisela - Elkövettem egy csomó hibát Santos-sal, amit nem fogok mégegyszer sem veled, sem mással! Feleség leszek, de szeretõ nem!
Gonzalo - Ezen a héten összeházasodunk! Rendben?
Marisela - Igen, igen!
Gonzalo - Akkor meggondoltad, drágám?
Marisela - Igen. Viszlát holnap, drágám! :)

Marisela - Genoveva-nak - Micsoda undor! Öösszeházasodunk Gonzalo-val egy héten belül!

Cecilia - Gonzalo - A mi gyerekeink lesznek a legszebbek és a legjobban neveltek a világon! - döntik el még mindig az ágyban

Marisela - Genoveva - Bolond vagy, Marisela? Megbánod egész életedre!
Marisela - Csak ki kell derítenem, mirõl van szó... és ha kell, akkor ezért férjhez megyek hozzá! - muszáj
Genoveva - Összeházasodtok, és le fogsz vele...
Marisela - Csitt! Mindannyian veszélyben vagyunk... Nagyon nagy problémában vagyunk. Érzem. Valami nagyon rossz fog történni, ezért férjhez megyek, hogy megakadályozzam.

Santos - Hol van a foto? Valaki itt járt, és elvitte a képeket.... De ki?

Gonzalo - Újra meggyûrûzi Marisela-t és azt mondja, többé ne vedd le! - ezzel kimegy, viszont DB érkezik az irodába - Tehát megint összejöttél Gonzalo-val...

Marisela - Mit keresel itt?
DB - Nem mondom meg neked, csak õrá tartozik.
Marisela - MInden rám tartozik, aminek köze van a fõnökömhöz
Gonzalo - Összeházasodunk egy héten belül
DB - És miért olyan hamar?

Carmelito és a felesége beszélgetnek - az asszony nagyon félti a párját... Nagyon vigyázz magadra, mondja... Carmelito - Ne aggódj, visszajövök épen és egészségesen érted és a két gyermekemért... Nem keresek más nõt, mert számomra te vagy a legszebb, legjobb.... 17 pozitív jelzõt sorol fel :) - de a lányzó sírni kezd...
Carmelito - Csak egyetlen éjszaka az egész. Megígérem, hogy holnap este otthon leszek!

Cecilia - Antonio - búcsúzkodnak - valaki fényképet készít róluk...

Gonzalo - Miért jöttél?
DB - Hogy van a barátunk?
G - Nagyon fél, elment... Rendõrségtõl, ellenségeitõl... stb.
DB - Elment? Ne mondd! Sok ellensége lehet!
DB - Szóval, nem tudsz semmit sem róla!
G - Sokkal jobb, ha ez az ember eltûnik, nyugodtan élhetünk...
DB - Marisela, elkísérnél ebédelni? - sokat sejtetõen néz rá...
Marisela - Nem vagyok még éhes! - de kutat az anyja tekintetében
DB - Drágám, sok mindent meg kell beszélnünk, elvégre egy héten belül a gobernador felesége leszel, ami azért egy nagyon nagy dolog. Olyan esküvõ lesz, mint a quitadolores-é, emlékszel?
(Quitadolores Florencio egy híres énekes volt, akihez férjhez akart menni DB, de csak azért, hogy féltékennyé tegye Santos-t... és ezen a napon megjelent az egyik bandita, aki megerõszakolta Barbara-t anno... és ezen a napon újra, majd elvágta az ereit - DB élet-halál között lebegett, Santos találta meg õt az erdõben)
Marisela - rábólint, igen, emlékszem!
DB - Nagy esküvõ volt... van mit megbeszélnünk!
Marisela egybõl éhesnek látszik, hogy vele menjenE :)

Gonzalo - Ki volt ez a Florencio?
DB - Nagyon szép
G - Azt akarom akkor, hogy a miénk is olyan legyen!
A két nõ elmegy ebédelni :)

Santos - a bárban Mojiquito-val - Facundoi ajánlatot tett a gyár megvételére - fillérekért.

Genoveva - az újságíróval beszélget - Ne vesztegesse az idejét velem, terhes vagyok és egyedülálló
Hapsi - Menjünk ebédelni

Sapo hívja Gonzalo-t és Genoveva hallgatja le most kivételesen a beszélgetést
Gonzalo pénzt kér SAPO-tól az esküvõre - leszögezi, hogy csak kp jöhet szóba, nem akar lebukni

DB - Senki sem hall minket - Mit csinálsz? Hozzámész ehhez az emberhez?
M - Ezt akartad nem?
DB - Válaszolj, miért?
M - mindig ezt akartad
DB - Azelõtt, de már nem!
M - Most miért nem?

Gonzalo - Genoveva-nak - Virágot mindenhova, de ne legyen rózsa, amit ez a hülye Santos küldözgetett örökké!
Genoveva - rendben, Gonzalo!
Gonzalo - Kormányzó, megértetted? Nem Gonzalo!
Antonio - Mit ünneplünk itt?
Gonzalo - Marisela és én összeházasodunk!
A - Összeházosdsz Marisela-val?
G - Nem gratulálsz?
A - Ez egy végzetes hiba. Ha akarod, adok egy tanácsot
G - Nekem te ne adj tanácsot!
A - Én haragból házasodtam, és megbántam, nem akarom, hogy te is így járj, testvér!
G - Ne hívj engem testvérnek - kiabálja Gonzalo
Marisela otthagyta Santos-t, és most velem van, hozzám jön feleségül!
Antonio bezöldül...

Marisela - DB - Miért nem akarod...

Carmelito-ék útban a bankba - Pajarote le akar lépni, hogy Genoveva-t visszacsábítsa - aki ugye elment az újságíróval ebédelni éppen...
Viszont már csak ketten vannak a csekkel (vagy a pénzzel) - Maria Nieves-sel... és a Mandragón fiúk lesik õket egy fa mögül...

Genoveva ebédel az újságíróval, aki invitálja õt táncolni, sétálni... udvarolni akar neki... - amikor Pajarote elkapja a srác vállát és felállítja az asztaltól

Antonio - Még mindig nagy türelemmel beszél Gonzalo-val, gyõzködi, hogy ne kövessen el hibát - Figyelj! Én láttam Marisela-t, amikor egy kis vad leány volt, és Santos tanította, nevelgette õt. Marisela úgy tekint Santos-ra, mint egy hõsre... akkor is szerelmes belé, ha most itt van veled... Mindig így lesz!
Gonzalo - Nekem ne magyarázzon egy paraszt, mert az vagy!
Antonio-nak elveszett minden türelme és kiabálni kezd Gonzalo-val - Figyelj, ha paraszt vagyok, akkor most figyelj, mert egy paraszt akkor robban, amikor akar, és én most akarok! Santos-nak volt igaza, te nem az vagy, akinek hittünk, akit elhitettél velünk, hogy te vagy, aki szép világot teremt itt a közösségnek! Te egy hatalomtól megrészegedett kiskirály vagy!

Santos Andrés-sal az autóban - közelednek a gyárhoz, aminek a nagy kapuja elõtt fegyveres õrök állnak... Andrés félénken közli, hogy mi fegyvertelenek vagyunk ezekkel szemben, de Santos azt válaszolja, dehogyis! Mi a törvény erejével vagyunk felfegyverkezve... ezzel kiszáll az autóból és odamegy az emberekhez azzal, hogy õ a birtokosok képviselõje, és beszélnie kell Fidel Castel-lel...

DB - Marisela, el kell mondanod nekem az igazat, miért akarsz Gonzalo-hoz hozzámenni, és miért ilyen hamar? Tudom, hogy nem bízol bennem, de most nagyon fontos, hogy az igazat mondd. Látom rajtad, hogy szomorú vagy és kedvetlen. Ki kell játszanunk az utolsó kártyánkat is mindannyiunk érdekében.
Marisela - Kártya? Santos tanított kártyázni, de ennek ehhez mi köze?
DB - Santos, Santos, Santos... igen, nagyon szerencsés vagy, hogy olyan sok mindenre megtanított téged... És sajnos mindig õ áll kettõnk között... akkor elkezdem én, jó? Nézd, Gonzales összejátszik a legnagyobb ellenségemmel, SAPO-val...
Marisela megrökönyödik - Te tudtad?
DB - felsóhajt... persze, hogy tudtam. Figyelmeztetni akarlak, ne menj hozzá, nagyon veszélyes vizekre evezel vele. Mesélj, mit tudsz! Most az egyszer õszintének kell lenned velem!
Marisela elmondja a kihallgatott telefonbeszélgetés lényegét... és hogy ezért akar hozzá menni, hogy megvédje Santos-t és az anyját...
DB elérzékenyülve feláll, odamegy hozzá, és átöleli.
10/10
dzsanna3 2009 ápr. 25. - 01:26:57 10/10 Előzmény Ana8
(19135/30469)
Én is alig várom, hogy megkapd, mert nagyon kíváncsi lennék az arcodra, amikor meglátod... :) Azért ajánlom, hogy mielõtt kibontod, igyál egy pohár hideg vizet - helyezd magad kényelembe, nehogy valami bajod essék! :)
10/10
dzsanna3 2009 ápr. 25. - 01:25:32 10/10
(19134/30469)
PROMO DE EL GRAN FINAL DE DOÑA BÁRBARA - http://www.youtube.com/watch?v=E0Qu_mdzp5k

Nagy anya-lánya összeölelkezések, Cecilia és Antonio szintén, Barbara a poza-ban fürdik, Santos verekszik éppen (remélem, hogy Gonzalo-t csapja le), szegény Juan Primito üvölt fájdalmában... - talán ennyi, ez is alig látható :)

Most már tényleg kíváncsi vagyok hány részes lesz... hogyhogy már a nagy befejezés képsorai is napvilágot látnak, ha még 29 rész van hátra a 200-ig? hmmmmmmmmm....
10/10
dzsanna3 2009 ápr. 25. - 00:40:28 10/10
(19133/30469)
Szia, Lányok! Megjött az éjszakás mûszak!(18:33-kor):)
Ma lesz DB, és ha kibírom addig alvás nélkül, akkor közvetítem :)

Spanyolország hétfõn kezdi vetíteni a tve-csatornán a Dona Barbarát... A mai napon exluzív elsõ rész összeállítást adtak le 21 percben... A jó hír az benne, hogy egybõl feltették a netre... és remélem, hogy ez így is lesz a továbbiakban is, mert így lesz alkalmunk az elsõ 60 - eléggé rossz minõségû - részt lecserélni, illetve a fordításokat bepótolni és mint egy regényt követni...

Mármint akit érdekel... én mindenesetre nekilátok.
Megmondom õszintén, hogy most visszanézve az elsõ részt, egészen más szemmel látom és értem meg a történéseket, mint eddig...

KVÍZ-KÉRDÉS - Kit játszik õ a sorozatban?
10/10
offtopic
Ana8 2009 ápr. 24. - 22:53:34 10/10
(19132/30469)
Mindenkinek Jó éjt és Szép napot holnapra!:-)
10/10
Ana8 2009 ápr. 24. - 14:26:29 10/10
(19131/30469)
Nini miket találtam:)
10/10
Ana8 2009 ápr. 24. - 14:25:37 10/10
(19130/30469)
Nini miket találtam :)