Rádaу úr okt. 16. 17:09:28
(105/125)
Valamiért a 3. rész utánérzésem volt, de itt nem volt egy karakteres és szerethető szereplő sem. A vége nem tetszett, ahogy "az új" szörny sem. Kiábrándító volt. Tényleg el kellene engedni.
Off - Nem mellesleg az Alien 4. részével irányomból semmi baj sincsen. Bár abban sem tetszett az akkori "új" szörny. - Off
6/10
norbertobaggio okt. 16. 09:58:37 6/10
(104/125)
A nagy hype miatt jobbra számítottam. Igazából felesleges volt elkészíteni ezt a részt ugyanúgy mint az Alien 4et. El kellene már ezt engedni ugyanugy mint a terminátor-filmeket
7/10
APBT okt. 16. 00:44:14 7/10
(103/125)
A kivitelezés és a mozi minősége kiváló. Azonban, a főszereplőt játszó Cailee Spaeny a maga 155cm-es magasságával és kislányos formájával semmit nem tesz hozzá az egészhez. A karakteres és 182cm magas Sigourney Weaver lábnyomába sem érhet. A szereplőgárda természetesen itt is sokszínű, ami itt annyira nem zavaró, sőt kiemelkedően jó színészi teljesítményt nyújt David Jonsson Andy szerepében. Óriási hiba szerintem, hogy az Ian Holm által megformált Rook számítógépes munka, egy profi maszkmesteri arc ezerszer jobb lett volna. Erre is lusták voltak a készítők. Arra is figyelhettek volna, hogy a metró lépcső átalakítására egy kicsit több munkát fordítsanak, mert ez így kiábrándító volt, nálam azonnal el is vette a hangulatot. A történet faék egyszerű, de ezzel nem is lenne gond, mert egyik Alien filmnek sem ez volt az erőssége. A fő probléma, hogy ahelyett, hogy valami új sztorit írtak volna, inkább az eddigi filmek nosztalgia turmixát kapjuk meg. Ez a majdnem kifogyó muníciós résznél érte nálam el a kellemetlenségi küszöb csúcsát. Viszont az tetszett, hogy mennyire a technikára, azaz Andyre vannak szorulva a főszereplők. Teljesen ki vannak szolgáltatva neki. Azt én sem értem, hogy miért tiniket kell minden filmbe betenni, elég hiteltelen így az egész.
Összességében nem kaptunk rossz filmet, de semmi újat vagy átütőt nem tud adni.
Andyt minek kell hibernálni és miért kell gravitáció a lift működéséhez, az rejtély marad.
Zahire okt. 12. 20:25:30 Előzmény Pimpalini
(102/125)
A filmet a Scott Free Productions, a Brandywine Productions, a TSG Entertainment és a 20th Century Studios készítette, nem a Disney ....
Zahire okt. 12. 18:31:37 Előzmény -Feri
(101/125)
Miért éppen Sörös Sándort emeled ki ? Miért nem valamelyik Éjjel-nappal Budapest, vagy Barátok közt és hasonló produkciók "színészét" ?
9/10
Szümbül szept. 25. 15:43:31 9/10
(100/125)
A frászt kaptam tőle. Feszült és izgalmas volt.
Tetszettek a látványelemek.
Alien: Romulus Movie Explained SPOILERS:
https://cuty.io/EZ3Yy
8/10
grebel szept. 23. 15:33:37 8/10
(99/125)
Szerintem pedig kihozták a maximumot, amit lehetett. Nekem pozitív meglepetés volt. Ugye azért nem 10 pontocska, mert az alapötlet(ek) anno korszakalkotók - vagy mik - voltak.
Mi a tökömet kerestek a metróba, ott is vannak szörnyek? ;-)
Zoli2024 szept. 23. 07:44:12 Előzmény jmisi31
(98/125)
nem vagyunk egyformák, de ez nem is baj szerencsére, mindenkinek más az igénye és az elvárás szintje, nekem ez egy lagymatag (sz. r) széklet, elmegy egynek, de mégeszer moziban pénzt nem adnék érte
Pimpalini szept. 20. 22:24:27
(97/125)
Az Alien-filmek számomra mindig érdekesek, még akkor is, ha az Aliens-et eddig sajnos nem sikerült felülmúlni. Vagyis mindig várom őket, s rám, mint rajongóra mindig számíthatnak a mozik, ha erről a témáról van szó.
Ettől a filmtől első blikkre kicsit féltem, mert azt hittem, a Disney elrontja, illetve tartottam a tini-horrorrá degradálástól is. Ez utóbbi félelmem kicsit megalapozott volt, mert a szereplőgárda összetétele sajnos nem nekem lett címezve. Az első fél óra ezért nekem dögunalom volt, nem volt egyetlen karakter sem, akiért lehetett volna izgulni, viszont emellett jó néhányat lehetett szívből utálni.
Szóval a történet első fele nekem laposra sikerült, unalmasra, bár a látvány itt is nagyon erős volt.
Ez utóbbi egyébként nagy erénye a filmnek, szerintem ebben a legerősebb. A látvány, a díszletek, a hangulat az, ami miatt egyértelműen érdemes megnézni Fede Alvarez munkáját.
Aztán úgy jó 30-40 perc után már (végre) a történet is kezd belelendülni, s pozitív meglepetésként a film egyre feljebb srófolja a feszültséget, így kapunk néhány nagyon jó és eredeti jelenetet is, amellett, hogy az előző részek emlékezetes elemeiből is építkezik az Alien: Romulus.

SPOILER
A gyűrű és az azzal kapcsolatos "konfliktus" kiemelendő, s a megvalósítása is megsüvegelendő, mert amellett, hogy úgymond a "szokásos" visszaszámlálásos dramaturgiai elem elsütéséről van szó, rendkívül eredeti ötlet, s igen csak látványosra sikerült. Nem is tudom, hogy a franchise történetében van-e ehhez hasonló, mindenesetre az ezzel kapcsolatos képkockákért érdemes lehet kipróbálni a filmet IMAX-ben is.
SPOILER VÉGE

Ami számomra nagy pozitívuma volt a filmnek, az, hogy jó néhány eredeti ötletet vonultatott fel, s a megvalósításuk, illetve úgy általában a látvány, a díszletek, s a hangulat is rendkívül erős lett. Ez az, amitől tényleg elhiszi a néző, hogy ez egy Alien-film, dacára a szereplőgárdának.
Véleményem szerint a sztori is vállalható, igaz nem túl bonyolult, a szokásos és agyon ismételt "pár ember akar valamit, majd izgulni kellene azért, melyikük válik a szörny(ek) eledelévé, s ki éli túl a körülbelül két órás játékidőt" vonalra húzható fel.
Ez utóbbi az, ami számomra kicsit negatívum, vagyis az, hogy már megint nem kaptunk egy Aliens-hez hasonló, pörgős akciómozit, már megint alig van szereplő, s megint ott tartunk (körülbelül), mint 1979-ben.

Ettől függetlenül a film jó néhány jelenet miatt szerintem jól sikerült, nemcsak vállalható, hanem rajongóknak kötelező, más, mozit szerető nézőnek erősen ajánlott.

Nekem az Aliens 10/10;,
ez a film 10/7,5, de csak szereplők miatt, egyébként jobb lenne.
10/10
Medinilla11 szept. 13. 21:14:23 10/10
(96/125)

Ide írd a spoileres tartalmat

Látványos, jó film volt. Tetszett a történet. Hihetetlen látványvilág. Jó lett!
5/10
Terkos44 szept. 13. 20:43:09 5/10
(95/125)
Közepes , egyszer nezős iparos munka,semmi maradandó! A színészek egyáltalán nem karizmatikusak,nem tudtam értük izgulni! Darabszámnak pont jó!
-Feri szept. 11. 21:36:16
(94/125)
Ma megnéztem én is, különösebb elvárások nélkül. A film atmoszférája jól sikerült, jól dolgoztak a díszlettervezők és építők. A történet volt setesuta és ellentmondásos, ami nálam nem egy pozitívum, mert mégiscsak az adná az alapját mindennek. Fiatal - szinte tini - bányászgyerekeknek, akik elvileg bányákban sínylődnek, honnét van profi űrhajójuk? Ráadásul a cég sem engedi őket elvileg leszámolni, ahhoz képest tetszőlegesen elhagyhatják akár a bolygót is, persze légiforgalom irányításnak se híre se hamva. Kicsit olyan űrgammásra sikerült ez az oldala a filmnek, bár még abban is voltak felnőtt színészek. Visszagondolva, ezeket a tiniket Sörös Sándor simán lejátszotta volna a vászonról. A jeleneteket már írták mások is, hogy lényegében újraforgatott anyag egy jó részük, tele (nem is annyira) rejtett visszautalásokkal. Igaziból az nem tetszett főleg, hogy nem adott hozzá újat a sorozathoz, szinte minden részét láthattuk már valamelyik korábbi filmben. A percek alatt kifejlett méretűre növő alienek meg tényleg a 'hagyjuk inkább'-kategória, bár ez már a klasszikus filmeknél is zavart. Szerintem a film olyan 6/10 körüli, egy-két év múlva nem hinném, hogy túl sokan beszélnének még róla.
10/10
jmisi31 szept. 09. 09:46:14 10/10 Előzmény Zoli2024
(93/125)
Nem a véleményével van baj, hanem a fotelharcos kritikusokkal, akik nem tisztelik a másik ember véleményét! A film jó volt, már csak azért is igaz ez az állítás, mert megosztó lett. Megértem, hogy sokaknak nem tetszik és örülök, hogy még többünknek igen. Magyarországon forgatták, magyar készítők keze munkája és, ha csak azt nézem, hogy mennyire nevetséges volt az Alien franchise a Feltámad A Halál óta, akkor ez a film bizony minden tekintetben üde színfoltja ennek az univerzumnak. És mielőtt engem is "betalálnál", betéve fújom a Bolygó Neve Halált, mert az a kedvencem, ahogy az első rész is a mai napig a legjobb sci-fi horror. De hogy ez rosszabb lenne, mint a nem koherens Végső Megoldás vagy a Feltámad valamint a Prometheus és a Covenant... akkor ott már nálad van nagyon alacsonyan az ingerküszöb.
Zoli2024 szept. 03. 23:52:23 Előzmény Ildikó Nóra
(92/125)
sajnos gondolom te se láttad az alap műveket és, úgy teszel véleményt.... ez a baj manapság 😂
Zoli2024 szept. 03. 23:50:41
(91/125)
Semmi bajom Fede Álvarez-el, hisz megpróbálta, nem mondom azt, hogy rajta bukott el a film, hanem azon, hogy be engedték a producer székbe Ridley Scottot és, hozta magával a Prometheus és Covenant mocskát... az öreg nem tudja elengedni ezt a teremtés története maszlagot sajnos.
Az utolsó 15 perc.... hát az valami borzalmas volt meg kell hagyni. Ha nem lenne az utolsó 15 perc, akkor 10/6, így 10/3 jó indulattal.
6/10
huanmigel szept. 03. 23:35:33 6/10
(90/125)
Nekem a vége szétbaxta az egészet, annyira erőltetett volt és mű. Egy előttem kommentelő kiválóan megfogalmazta hogy mennyire jól működött az elképelés /és mellesleg a megvalósítása is /az egyik előző részben, ebben pedig mennyire nem. Olyan érzésem volt mintha ez lenne a nagy “átütő” a többi filmhez képest, de így hogy láttam az előzmény/eke/t inkább tűnt úgy mintha az a rész kimaradt volna a rendezőnek.
6/10
huanmigel szept. 03. 23:35:33 6/10
(89/125)
Nekem a vége szétbaxta az egészet, annyira erőltetett volt és mű. Egy előttem kommentelő kiválóan megfogalmazta hogy mennyire jól működött az elképelés /és mellesleg a megvalósítása is /az egyik előző részben, ebben pedig mennyire nem. Olyan érzésem volt mintha ez lenne a nagy “átütő” a többi filmhez képest, de így hogy láttam az előzmény/eke/t inkább tűnt úgy mintha az a rész kimaradt volna a rendezőnek.
9/10
Ildikó Nóra aug. 31. 20:08:10 9/10
(88/125)
A film kellemes meglepetés volt, érdemes megnézni, végig érdekes, izgalmas volt. A történet, a szereposztás, a filmzene, a film hangulata, az operatőri munka, a szinkron is tetszett. A főszereplőknek jól állt a szerep. Kár, hogy nem derült ki több minden a szereplőkről.
8/10
szimbol aug. 29. 23:03:32 8/10
(87/125)
Kellemes csalódás volt. Tényleg voltak megmosolyogtató újrahasznosított jelenetek a korábbi nagy klasszikusokból. Ugyanakkor sok jó eredeti ötletet is felsorakoztattak. Nagyobb hangsúlyt és szerepet kapott a facehugger. Cailee Spaeny szerintem egészen jól vette az akadályt. Normális, egyértelműen beazonosítható nemű, természetes lány, akinek még értelem is csillog a tekintetében. Ez manapság nem gyakori összetevője egy filmnek. Pedig működik. Szerény véleményem szerint óriási melléfogás volt, hogy huszonéves gyerekekről szólt. De legalább kedvelhetőek voltak, és lehetett azonosulni némelyikkel. A kopasz ázsiai csaj, gondolom csak a hülyeségkvóta miatt kellett bele. Nem is adott hozzá semmit. Pont ettől nem volt súlya az egésznek. Naná, hogy megijed, és fél egy tini egy szörnytől. Sokkal megrázóbb volt, amikor a képzett, harcedzett tengerészgyalogosoknak lett tele a gatyája vagy a börtönbolygó romlott, sokatlátott rabjainak. Ez, hogy néhány fiatal nem bír el egy ilyen durva idegen lénnyel, nem annyira sokkoló. Fede Alvarez tiszteletreméltó munkát végzett. Hangulatos, látványos lett a film. Alázattal és tisztelettel nyúlt a témához, és úgy, ahogy sikerült is értékelhető alkotást létrehoznia. De rettenetesen hiányzott a feszült, rémisztő, nyomasztó atmoszféra. Ahhoz James Cameron vagy Ridley Scott színvonalú rendező kell. Ez így, csak egy jó sci-fi horror volt. De nem egy nagyszabású Alien film. Vágónak is olyat kellett volna választani szerintem, aki sokkal gyakorlottabb feszes, izgalmas akciófilmekben. A kicsit buta kamerabeállítások, és a sokszor lomha vágás is megölte sokszor az izgalmas jeleneteket. Megnézni viszont mindenképpen érdemes. Azt hittem, hogy nagyon rossz lesz, de nem. Igazából jó volt, csak egy másodpercig nem féltem, pedig azt vártam a filmtől. Nem ér 8-at, csak azért kapott ennyit, mert 7,1-nél (ahol most az értékelés tart) többet ér.
3/10
ursusursus aug. 28. 20:15:40 3/10
(86/125)
Unalmas. Következetlen (sokszor röhejesen). Ezerszer elpuffogtatott frázisok. B kategóriás tini horrort csináltak belőle