Téma: A kõvirág

aljona 2021 nov. 26. - 18:29:24
(6/6)
A franciáknak semmi közük nem volt a filmhez.
"1946: A Szovjetunióban elkészül Alekszandr Ptusko rendezésében a Kővirág, az első agfacolor eljárással gyártott színes film. A német szabadalmat a szövetségesek feloldották." (Wikipédia)
Az imdb-n:
https://www.imdb.com/title/tt0038666/
A forgalmazási adatok szerint igen sok országban bemutatták.
adamnagysweetmovie 2012 jan. 07. - 11:49:38
(5/6)
Húzós, asszem beérem a popkulturális megoldással, a filmváltozattal:)
pozsizsuzsi 2012 jan. 07. - 08:33:13 Előzmény adamnagysweetmovie
(4/6)
Ma, mindjárt, 9:20 Duna TV.

off: én még ebben a kidásban olvastam, sõt, gyanúm szerint pont ebben a példányban, tegnap láttam meg egy aukciós oldalon 7990-ért. :(
offtopic
pozsizsuzsi 2011 aug. 07. - 21:31:31 Előzmény adamnagysweetmovie
(3/6)
Miért? Hol adták? Az adatlap nem írja...
feketevipera 2011 aug. 07. - 21:14:50
(2/6)
Meglehetõsen ritkán látható film, bár a Dunán mostanában adták egyszer-kétszer. Megtalálható benne minden, ami kell: szerelem, izgalom, dráma, itt-ott humor is. Igaz, az volt az érzésem, mintha pl. az erdõben játszódó jeleneteket is stúdióban vették volna fel, illetve valószínûleg helyenként a rávetítéses technikát is alkalmazták. Egyébként érdekes a szovjet-francia koprodukció, nem igazán találtam nyomát annak, hogy a franciák mivel is járultak hozzá a film elkészültéhez. Az IMDb azt írja, hogy "nyelv: francia, orosz", szóval akkor ezek szerint készült volna egy francia nyelvû változat is? Vagy franciára szinkronizálták? Meglehetõsen izgalmas kérdés (legalábbis számomra).
adamnagysweetmovie 2011 aug. 07. - 11:49:14
(1/6)
klasszikus, a rendezõje is, kár h. lecsúsztam róla. next time, please.