9/10
samg 2013 okt. 08. - 14:57:47 9/10
(33/93)
Spoiler

Ja és itt mindenki írja, hogy a gyerek miatt halt meg az apja. És igazatok van, hibázott a fiú. De gondoljatok bele, hogy lehet amúgy is meghalt volna. Hisz, ha a gyerek nem csinálja a zûrt, akkor nyugisan pihizett volna a szobában, aztán jött volna a lánya barátja, és lelõtte volna.

Minden okkal történik.

Spoiler vége

Persze ez csak az én személyes meglátásom.
9/10
samg 2013 okt. 08. - 14:47:52 9/10
(32/93)
Nagyon tetszett!! Nem is értem ezt az 5,9-es értékelést. Az biztos, hogy soha többet nem fogok port.hu-s értékelés alapján dönteni, hogy megnézzek-e egy filmet.
9/10
King Diamond 2013 okt. 08. - 12:41:34 9/10
(31/93)
SPOILER IS LEHET!!!
Szia!
Nekem a 13-as rendõrörs is tetszett, de ott nem volt olyan magával ragadó a film hangulata, mint itt. Ha elolvastad, amit írtam, akkor abból kiderül, hogy számomra leginkább a film hangulata tetszett, az ragadott magával. És ez elég kevés horror/thriller filmnél van így nálam, pedig rengeteget láttam már ebbõl a két mûfajból. Az lehet, hogy tipikus fordulatok vannak benne, illetve, hogy klisés, de nekem mégis tetszett. A gyilkolásokra is azt írtam, hogy ötletes, mert nem egy kaptafára megy, mint rengeteg horrorban/thrillerben. Például az, amikor tiszta erõbõl, az egyik hátába vágja a baltát, elég kemény volt, és nem is mondanám annyira tipikusnak. Igen, az, hogy a gyerek engedte be a fickót, idegesített engem is, de valahogy meg kellett oldani, hogy elkezdõdjön a történet, hogy legyen apropó, amiért a többiek aztán bemehessenek a házba. A végén meg szerintem örültek, hogy túlélték ezt az egészet, nem azon járt az agyuk, hogy na most én jól megverem a fiamat. A költségvetéshez annyit mondanék, hogy ennyi pénzbõl egy olyan hangulatú thrillert készítettek, amit néha még jóval nagyobb költségvetésbõl sem (Nem sok hasonlóan feszült hangulatú filmet tudnék említeni az elmúlt pár évbõl, ami ehhez hasonló volt. Az egyik ilyen például a Hívatlanok volt, az is nagyon tetszett).
Nekem nem volt unalmas, egy percig nem unatkoztam rajta, bele tudtam élni magam a cselekménybe.
Szerinted ez még a közepes szintet sem éri el, szerintem meg bõven jobb ez, mint az egy kaptafára készülõ valóban tucat thrillerek/horrorok, amik nálam a közepes kategóriába tartoznak. Mert azért azt, hogy tucat, erre a filmre semmiképp sem mondanám.
3/10
Hungariancorazon 2013 okt. 08. - 04:46:43 3/10 Előzmény heyhooo
(30/93)
Mindenben nekem is ez a véleményem.
Annyit tennék még hozzá, hogy azért annak, aki beengedte nagyon nagy verést adnék a végén az anyja helyében.
3/10
Hungariancorazon 2013 okt. 08. - 04:40:45 3/10 Előzmény King Diamond
(29/93)
Félek veled vitába szállni, mert talán szidalmazást kapok, de nem állom meg.

SPOILER is lehet
1. A 13. rendõrörs ostroma is ilyen. Ostromolnak, mert bent van vki. Nem látom, hogy más lenne.
2. A "fordulatok" eléggé tipikusak és rá lehet jönni.
3. Gyilkosságok tipikusak. Lõ- és vágófegyverek, továbbá verekedés ugyanúgy, mint bármelyik trillerben.

És a legfontosabb:
4. Az egész a gyerek miatt van. Miatta halt meg az apa és még egy rohadt pofont sem kap az anyjától????

Továbbá:
5. Ez a költségvetéses dolog. Szerintem, ha csinálnak egy filmet akkor legyen nagyon jó, ha kell akkor több pénzbõl! Nem kell minden kisköltségvetésû filmet ezzel védeni.
+ 1 elég lassan jutunk el az éjszaka kezdetéhez! 25. percben jut be a fekete a házba és a film 1 óra 25 perces!!!
Arról nem is beszélve, hogy a kis csaj azután, hogy az apját megakarta ölni még sí érte??

Szóval ne haragudj, de ez egy még közepesnek sem mondható film... szerintem.
4/10
9/10
King Diamond 2013 okt. 06. - 22:43:02 9/10
(28/93)
Szokás szerint a sok "mûértõ" lehordta már elég sok mindennek ezt a filmet. Már jó pár hete láttuk moziban, de még mindig tökéletesen emlékszem mindenre belõle, annyira jó kis film volt. Azok a nyavalygások, hogy "sokkal többet is ki lehetett volna hozni belõle, stb." nevetségesek. Összesen készült 3 millió dollárból. És azért nem lehet azt sem elmondani, hogy ne lenne benne legalább 2 ismertebb név, akiknek a fizetése is benne van ebben. Akinek ez nem volt elég izgalmas, annak tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy ne nézzen thrillereket. Mi moziban néztük, és annyira magával ragadott a hangulat, hogy többször is éreztem, hogy szinte a számban dobog a szívem, annyira beleéltem magam. A film hangulata zseniálisan kemény. A cselekmény szintén fantasztikus, nem láttam még ilyen történetû filmet, pedig azért elég sokat láttam már. A szereplõk is nagyon jók (bár Lena Headey-nek jobban áll a szõke haj). A gyilkolások ötletesek, még ugyan sokat lehet rajta izgulni, és a zene is remek.
Eléggé le van húzva itt is, meg az IMDb-n is, szerintem ez a közepesnél egy jóval jobb thriller.
9/10
kybuck 2013 okt. 05. - 04:20:46 Előzmény Csemy_
(27/93)
Ne légy naiv, persze hogy élnek!
8/10
Csemy_ 2013 szept. 26. - 17:21:10 8/10
(26/93)
Nagyon elgondolkodtató film.

SPOILER Rémes belegondolni, hogy valóban ennyi elmebeteg ember élne közöttünk...(?) Merem remélni, hogy nem...:P
greeen 2013 szept. 22. - 19:35:25
(25/93)
a nagy siker az túlzás. Mert egy kissé sikeresebb film termel pikk pakk ma márpár 100 milát. De kétségkívûl igaz, hogy sokszor egy ilyen filmet 50-60 milás költségvetéssel hoznak ki, ezt pedig mindössze 3 millió dollárból. Ezen le is esett az állam! Hogyan? A színészek mit kaptak? Melegszendót meg csokit? Mert ebben az is benne van ám! És ezt figyelembe véve 3 millió befektetéssel eddig termelt közel 90 milliót, az nem semmi...
LaFleur93 2013 szept. 22. - 12:38:55
(24/93)
Ritkán látni ilyen gyenge kivitelezését egy viszonylag érdekesnek mondható alapsztorinak, borzasztó nagy csalódás, ahhoz képest, hogy odakint mekkora siker lett.

http://cinemaaudio.blogspot.hu/2013/09/nevetseges-oldokles.html
Carolin80 2013 szept. 21. - 23:13:16 Előzmény bugottara
(23/93)
Megnéztem a filmet, bár tulajdonképpen nem vártam tõle sokat. Az, hogy használható e a sztori, azt nem igazán merem kijelenteni, mert mire is lehet használni egy agymenést? Egy teljesen abszurd dolgot? ...Hibát keresni nincs is értelme, mert az alapsztori egy hiba..

Spoiler.:
12 óra õrület, szabad gyilkolászás. Tûzoltók , rendõrök nem vonulnak ki stb. Ennyi idõ alatt, ilyen szervek nélkül egy ország tulajdonképpen a romokban heverne! 1000 milliárdos katasztrófák tömege..Ha egy vihar elszabadul, az nem áll meg 12 óra után. Az anarchiának szabad utat adni olyan, mintha kieresztenénk egy halálos vírust ellenszer nélkül!
De abban egyet értek veled, hogy a filmet izgalmasabbá, feszültséggel telítettebbé lehetett volna tenni. A hibák végtelenek maradnának úgy is...Ez csupán csak a film költségvetésének a függvénye lenne...
4/10
bugottara 2013 szept. 20. - 13:04:49 4/10
(22/93)
A film 10/4 - használható alapsztori, nagyon gyenge megvalósítással...A filmben a problémát adó szituáció enyhén szólva bosszantó (számomra)...---SPOILER---> Mekkora a valószínûsége annak, hogy egy ilyen világban a felnõtt/szülõ a filmben látható fiktív világ mûködésérõl tapasztalatlansága és fiatalságából adódó naivitása miatt még semmit nem tudó gyereke elõtt használja a biztonsági rendszere jelszavait?
Ez még akkor is hatalmas baki, ha a filmben említést tesznek arról, hogy azon a környéken nem jellemzõ az erõszak a "megtisztulás éjszakáján"!
Mindegy...(sokkal,de sokkal) többet ki lehetett volna hozni belõle!
6/10
matany001 2013 szept. 18. - 21:17:21 6/10
(21/93)
Most néztem meg, hát igen ez a társadalom kritika cuccosa elég helyén való volt, a sztori alapötletérõl nem is beszélve. A kivitelezés sajnos hagyott maga után piszkot. Sajnos nekem ez nem mondanám hogy max egyszer nézhetõs, de nem hiszem, hogy egy két évig elõkapom talán haveri társaságba mikor össze ülünk filmezni, arra tökéletes :) 10/6
kybuck 2013 szept. 14. - 03:47:53 Előzmény adamnagysweetmovie
(20/93)
Elõfordul.:)
adamnagysweetmovie 2013 szept. 12. - 08:16:16
(19/93)
Te minden metaforát betû szerint értesz?
:)
kybuck 2013 szept. 12. - 00:32:46 Előzmény adamnagysweetmovie
(18/93)
Attól, mert vannak megmozdulások és tüntetések, még nem következik, hogy egy ilyen intézményesített dolog, ráadásul úgy, ahogy ábrázolják valószerû és mûködõképes lenne. Ennek így semmi köze a valósághoz, csak átemel onnan néhány dramaturgiai elemet, ennyi az egész.
adamnagysweetmovie 2013 szept. 11. - 15:54:14 Előzmény heyhooo
(17/93)
Sem idõben, sem térben nem olyan hihetetlen, khm..... Csak egy kicsit el kell vonatkoztatni.

"Ahhoz inkább szokva vagyunk sötét jövõképpel riogató filmekbõl, itt viszont, ahogy a híradásokból megtudjuk, megvannak a Megtisztulás napjának ellenzõi is, mint rendes demokráciákban. Tüntetnek, tüntetnek,majd hazamennek. És ez az, ami igazán fel bírja zaklatni a nézõt, ez a valóságosság." (port kritika)
2/10
heyhooo 2013 szept. 09. - 11:35:15 2/10 Előzmény Újvállalkozó
(16/93)
Hát csak akkor ennek az egésznek idõt kellett volna szentelni, kidolgozni ezt a részét is a filmnek, a játékidõ csak 85 perc volt, szóval lett volna rá idõ bõven.
Amúgy ha jól emlékszek 2022-ben játszódik a film az USA-ban, nem pedig egy képzeletbeli világban. Na már most ki hiszi el, hogy a jelenkorhoz számítva 9 évvel késõbb ilyennek van realitása? Senki.
6/10
Újvállalkozó 2013 szept. 08. - 22:54:34 6/10
(15/93)
Volt benne pár idegesítõ dolog, aláírom, de el kellene vonatkoztatni, hogy abszurd és hiteltelen. Gondoljatok rá úgy, mint egy másik világra (Sliders), ahol az emberek másként viselkednek, gondolkodnak, éreznek. Nem kell másik dimenzióba menni, elég lenne csak Észak Koreába, Burmába, az egyik arab olaj-államba vagy Mexikóba. Mindenhol más értékek vannak, szokások, stb. 6/10
2/10
heyhooo 2013 szept. 08. - 00:23:41 2/10
(14/93)
************************************SPOILER***********************-**************

Több sebbõl vérzik a történet.

* A kissrác teljesen logikátlanul viselkedett, a bûn éjszakáján amikor bárki bárkit megölhet, beenged egy rosszul kinézõ feketét, akirõl fogalma sincs ki, teljesen abszurd.
* A csaj barátnõjének a csávója... Nem engedi a fater hogy együtt legyek a lányával, a szerelmemmel, sebaj lepuffantom a fatert most úgy is legális azt majd élhetek boldogan a csajjal..... Ez mi ??
*Az is érdekes, hogy a fater milyen gyorsan meggondolja magát amikor is arról van szó, hogy kivigyék e a fekete csávót vagy ne. Ott van a lehetõség a megmenekülésre, de inkább harcoljunk egy ismeretlen csöves miatt csak mert a gyerekei szomorúan néztek rá, ezzel komoly veszélynek kitéve a családját. Na de mindegy is, megenyhült a fater, van ilyen, na de most következik a legszánalmasabb jelenet: ugye megenyhültek, nem akarták halálba küldeni a fekete csávót, de azért ott hagyják megkötözve a széken, amikor egy banda épp felfegyverkezve készül behatolni a házba azzal a céllal, hogy megöljék a fekete férfit :D:D NA itt komolyan gondolkoztam, hogy felállok és haza megyek.
*A banda vezére, lelövi a haverját, csak mert csúnyán beszélt azzal, akit épp terveznek lemészárolni.
*A szokásos klisék, a gonosz addig szórakozik és húzza az idõt az áldozattal amíg a jó meg nem jelenik és le nem puffantja...Többször is el lett sütve ebben a filmben.
*Aztán a végén...A jó szomszédok megjelennek, látszólag megmentik õket, aztán hirtelen eltûnik minden emberi érzésük és készülnek lemészárolni a családot, nem túl meggyõzõ indokkal, persze addig húzzák az idõt õk is, hogy megjön a segítség azt kudarcba fullad a terv :D

Szóval az egész történet alapja teljesen abszurd, az emberek egyszerûen nem így mûködnek, teljesen lehetetlenség az, hogy egy ilyen éjszaka után másnap minden a régi kerékvágásban menjen, bûnözés nélkül teljes boldogságban.

Azért van egy pozitívum is, a fater lánya elég tetszetõs volt :D

3/10

************************************SPOILER****************************