Az aktuális rész ismertetője: A gyönyörű Toszkánába érve Castellino in Chianti egyik kis terén Floyd először egy igazi, hamisítatlan, szívet-lelket melengető toszkán fogást készít: galambot chiantival, zöldfűszerekkel, fokhagymával és májjal. Siennában, Toszkána legelőkelőbb városában osso buccót vagyis "lyukas csontot" főz. Északon új barátjánál, egy márkinál egy sikertelen vadászat után vaddisznóragut üt össze sült zelleres, hagymás, répás és gesztenyés körettel, és - emlékeztetve Hódító Vilmos és a malacsült valamint a szerencsétlen szakács incidensére az almával - borban párolt barackkal.
A műsor ismertetése: "Köztudott, hogy a 19. században egyetlen író vagy tudós sem hagyhatta ki a nagy európai körutat. Az igazi szakács számára pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy ellátogasson Olaszországba" - indítja sorozatát Keith Floyd, aki útját az "Öt föld" vidékén, északnyugaton kezdi. Menet közben aztán főz pestós halat, Piemonte szívében, Barolóban pedig, amely az olaszok egyik legnagyobb bortermelő vidéke, egy igazi, munkásoknak való pikáns előételt, a szardellából, fokhagymából, vajból és olívaolajból álló mártogatós bagna caudát. A Lago Maggiore tónál frissen fogott sügért tálal mandulás mártással, majd sort kerít egy klasszikus ételre, a bollitóra, ami egy többféle húsból (kakas, marhaoldalas és -lábszár, ökörnyelv, disznófejhús, házikolbász) álló, pörköltszerű étel. Végül bemutatóját egy helyi fogással, a fehér szarvasgomba-forgácsokkal ízesített fondutával koronázza meg.
Hozzászólások