Az aktuális rész ismertetője: Szicíliában szeptemberben pisztáciaszüretkor látogatott a stáb. A pisztáciát sósan, például borjúszelet ízesítésére használják, de természetesen desszert is készül belőle: fagylalt, keksz, sütemény. Jellegzetes ételük a caponata is, amely a legkülönbözőbb zöldségekből készül egyenként megsütve és cukros ecettel ízesítve. Főzés közben láthatjuk, hogy Szicíliában még a hagyományos munkamegosztás uralkodik: terítésnél, mosogatásnál még véletlenül sincs férfi.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások