Az aktuális rész ismertetője: A kelet-romániai Dobrudzsában egy ortodox kolostorban járunk. A kolostor hetven lakója teljesen önellátó. Kedvelt böjti fogásuk a szerzetesleves vegyes zöldségből, savanyítva. A túróstáskát is maguk készítette túróval, saját termésű mazsolával készítik. S természetesen maguk sütik a kenyeret is.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások