Az aktuális rész ismertetője: A magyar halászok naponta sok tonna halat fognak ki vizeinkből, anélkül, hogy kizsákmányolnák tavainkat és folyóinkat. A halgazdálkodás szereplői ugyanis mindig több halat telepítenek a vizekbe, mint amennyit később kihalásznak. Sorozatunk második részében nyomon követhetjük a halak életét, a szaporodástól indulva egészen a halászatig. A műsor elmaradhatatlan része a főzés: akasztói pontypaprikást készítünk.
A műsor ismertetése: Mátyás király idejében több mint 600 halétel szerepelt az étlapon, ma csak néhányat ismerünk. Pedig a halászok nem csak kifogják a halat a vízből, hanem szaporítják, gondozzák, és persze az asztalra is varázsolják, hiszen ők készítik a legjobb halételeket. A Hal a vízben nézői megismerkedhetnek a magyar halgazdálkodással honfoglalástól napjainkig, és közben azt is megtudhatják, hogyan készíthetünk ízletes, finom halételeket.
Hozzászólások