Az aktuális rész ismertetője: A csodálatos hegyekkel, völgyekkel, tarkított Calabriában Floyd ellesi a sajt- és kolbászkészítés titkát, és ezúttal csupa egyszerű ételt készít: elsőként babgulyást sertéscsülökkel, répával, kakukkfűvel, petrezselyemmel és babérlevéllel ízesítve. A hegyek felé tartva aztán vesz egy darab vaddisznóhúst, amit páclében főz meg és paradicsomszósszal tálal. Végül grillezett sertéshússal és egy klasszikus olasz levessel, minestronéval lepi meg saját magát.
A műsor ismertetése: "Köztudott, hogy a 19. században egyetlen író vagy tudós sem hagyhatta ki a nagy európai körutat. Az igazi szakács számára pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy ellátogasson Olaszországba" - indítja sorozatát Keith Floyd, aki útját az "Öt föld" vidékén, északnyugaton kezdi. Menet közben aztán főz pestós halat, Piemonte szívében, Barolóban pedig, amely az olaszok egyik legnagyobb bortermelő vidéke, egy igazi, munkásoknak való pikáns előételt, a szardellából, fokhagymából, vajból és olívaolajból álló mártogatós bagna caudát. A Lago Maggiore tónál frissen fogott sügért tálal mandulás mártással, majd sort kerít egy klasszikus ételre, a bollitóra, ami egy többféle húsból (kakas, marhaoldalas és -lábszár, ökörnyelv, disznófejhús, házikolbász) álló, pörköltszerű étel. Végül bemutatóját egy helyi fogással, a fehér szarvasgomba-forgácsokkal ízesített fondutával koronázza meg.
Hozzászólások