Magyarország összes tájegységhez hasonlóan a Balatonnál is három alappillére volt az étkezésnek: a káposzta, a gabonafélék és a burgonya, ehhez kapcsolódott a hal fogyasztása, mely jellegzetes és egyszerűségükben is különleges fogásokat eredményezett. A filmből ezek közül megismerhetjük az egyébként tiszai halászoktól átvett halászlé, a töltött csuka és az ecetes hal receptjét, valamint egy finom süteményét, a "lábatlan tésztáét", és a híres, cikóriából főzött "tihanyi habos kávéét" is.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Nagyon szeretem a gasztronómiai mûsorokat. Személy szerint nagyon õrülök az ismétléseknek, mert ez egy nagyon jól sikerült mûsor. Több ilyen kellene, mert egy nagyon gazdag és fantáziadús ország vagyunk, tele meglepetésekkel. Igazi hagyományõrzõk szeretnénk maradni, és nem szeretnénk, ha feledésbe merülne nagyanyáink és anyáink konyhamûvészete. Azt nem tudom, hogy DVD-n kaphatók-e, de remélem így van. :-)
Jó lenne több ilyen sorozat. A külföldi gasztronómia naponta szerepel a kábeltévék mûsorán. Miért pont a magyar konyha lett agyonhallgatva? Nagyon színvonalas gasztronómiai mûsorokat lehet(ne) készíteni itthon is.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások