A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot gyakran egyszerűen szentendrei skanzen néven emlegetik. Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye. Bemutatja a Kárpát-medence jellegzetes tájegységeinek népi építészetét, a falusi és mezővárosi társadalom különböző rétegeinek lakáskultúráját, életmódját. Műsorunkban bemutatott ételek a következőek: Felvidéki gombócleves, Túrós kalács, Gulyka - krumplis gombóc, Suhantott leves gombótával, Rozmaringos bárány, Kelett gömbőke. A múzeum munkatársai főzés közben sok érdekességet mesélnek a tájegység néprajzáról, gasztronómiai hagyományairól. Megismerjük az építészek munkáját, és belesünk az erdőhorváti házba, ahol az öntött perec készítésének folyamatát mutatják be.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások