Kács egy varázslatos község a Bükki Nemzeti Parkban. Az itt élő emberek vendégszeretetének, a helyi asszonyok ízletes ételeinek híre elért hozzánk is, ezért aztán felkerekedtünk, és észak-kelet felé vettük az irányt. Itt az erdő szó szerint a házak mögött kezdődik. Az ablakon bekukucskálnak az énekes madarak, a réteken pillangók sokasága, a faluban és környékén sok érdekes látnivaló. Mi megnéztük a római katolikus templomot, ellátogattunk a Vízfő forráshoz, a Kecskekő völgybe, a riolittufába vájt barlanglakásokhoz, és meghallgattuk a népdalkör helyi népdalait is. Adásunkban a következő helyi ételek bemutatásával ismertetjük meg nézőinket: Kötözött tésztaleves,Bükki káposzta, Lekvárral rakott aranygaluska, Vargányaleves krumpligombóccal, Kemencés kacsa párolt káposztával, hagymás tört krumplival, Almás köles.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások