A milliomos szakácsban olyan konyhaművészek versengenek, akik dolgoztak már szakácsként, érdeklődnek a modern gasztronómia iránt és úgy érzik, szívesen összemérik a tudásukat versenyző társaikkal egy izgalmas és szórakoztató műsorban. A tét nem kicsi: az epizódok győztesei egymillió forinttal lesznek gazdagabbak. A hetente jelentkező gasztro-vetélkedő minden adásában 3 szakács verseng egymással, akiknek egy meghatározott ízvilágban kell ínyencségeket varázsolniuk az asztalra. Konkrét recepteket nem kapnak, a hetente változó tematika ismeretében két fogást kell feltálalniuk a zsűrinek. A bevásárlás gyorsasági verseny is egyben és minden játékos csak abból főzhet, ami a kosarában található. A leghamarabb célba érő szakács elnyeri a lehetőséget, hogy ellenfelei helyzetét megnehezítve közölje velük, melyik receptet nem készíthetik el. A kész fogásokat Széll Tamás mellett további két kiváló szakember, Vrábel Krisztina gasztroblogger és Aczél László étteremkritikus, kreatív szakember véleményezik és a leggyengébbnek tartott szakács kiesik, ketten folytatják a versenyt. A második körben villámfeladatokat megnyerve választhat a győztes, hogy két különböző kosár hozzávaló közül melyikből szeretne főzni. A második forduló zsűrizése után a nyertes szakács nemcsak a dicsőséggel, de egymillió forinttal is gazdagodik!
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
Tóthpeti76
2015 okt. 26. - 22:23:07
Nulla mûsor, a zsûri nagy arcú, jellegtelen, üres kritikák, erõsen mínuszban. Kár az idõért, pénzért...
Szánalmas a mûsor és a zsûri viselkedése is. Átgondolatlan koncepció, rendkívül alacsony színvonalú mûsor. Sajnálom, hogy ennyi pénz kerül feleslegesen szétosztásra az alkalmatlan versenyzõk között..... És azt is sajnálom, hogy az Aldi fantasztikus marketing tevékenysége segítségével is ez a mûsorban ellenszenvet vált ki a nézõbõl....
Egynémely zsûri és mûsorvezetõi megjegyzés színtiszta rosszindulatot sugall.
Fõzzenek õk rövid idõ, nyomás alatt - úgy hogy finom és esztétikus legyen ám!
És a mûsorvezetõk mér' zavarják a szakácsot? Ez nem kulturkritika.
Ez olyan mintha valaki bemenne az étterem konyhájára és szemtelenkedne a fõséffel.
Arról nem is beszélve hogy tökéletes étel nincs, csak ami mû, vagy díszfotozás.
Ha ezek a versenyzõk évek, sõt, évtizedek óta szakácsok, - a nyertes hölgy például 20 éve fõz hivatásosként, ha jól emlékszem -, akkor egyáltalán nem vagyok elájulva a teljesítményüktõl.
Megint egy mûsor, amivel a TV2 megpróbálja felvenni a versenyt az RTL-lel, és persze nem sikerül neki.
Nagyon sok fõzéssel, sütéssel kapcsolatos mûsort néztem végig. Izgulhattam a versenyzõkért, ki esik ki és ki nem, sok fogást elleshetem, tanulhattam új dolgokat. Ezt a mûsort azonban egy picit sem tartom izgalmasnak, érdekesnek. Kettõ: étel, illetve édesség elkészítése után a versenyzõ nyerhet 1 milliót, még akkor is ha nem alkotott semmi különöset, csak jobb volt a másik két szintén nem nagy ásznál. Az eddigiekben még az amatõrök is kreatívabbak, érdekesebbek voltak a fõzés során, illetve a feladatok érdekesebbek.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások