Shanks 2011 máj. 01. - 20:41:10 Előzmény lilahagyma
(71/151)
Kata nem bírta ki a nászéjszakáig..

Tényleg nagyon szerelmes ez a lány. :)
offtopic
lilahagyma 2011 máj. 01. - 13:36:39
(70/151)
Gondolom, a csaj Dianaval akar versenyezni. És mindenáron divatos óhajt lenni. Elég felszínesnek tûnik.
géGyula 2011 máj. 01. - 13:35:45
(69/151)
Igen, ott és azok még át tudnak érezni valamit.

Nálunk bezzeg!

Beleolvastam az eddigi topikba, hát épületes élmény!
sanjust 2011 máj. 01. - 11:57:34
(68/151)
Ez így van ,és bizony a ceremónia nézése közben áthatotta az embert az angol történelem õsi hagyománya ,hiszen ezek az emberek I Erzsébet, VIII.Henrik.,Viktória ,Hódító Vilmos,és Morus Tamás,Thomas Beckett utódai és a levegõben benne van Shakespeare és Woodhouse szelleme.És még az a mesei fieling is, hogy hetedhétországra szóló lakodalmat tartottak,ahol a csizmadia inasok is cigánykereket hánytak.Láthatóla ezt az ünneplõ tömeg is átérezte.
sanjust 2011 máj. 01. - 11:46:41
(67/151)
természetesen általánosítás ,mégpedig olyan szempontból ,hogy jelenleg mi a végeredmény.Az pedig igenis az ,hogy minden valószínûség szerint Ottó sokkal kultúráltabb,jobb politikát csinálna mint a mai politikai vezetés .És ebbõl a szempontból az angol monarchia is betölti szerepét és nem is rosszul.
1/10
MiaLarge 2011 máj. 01. - 11:34:02 1/10
(66/151)
Már itt is téma?! aaaaaaaaaaaaahhh
géGyula 2011 máj. 01. - 11:32:47
(65/151)
Hazánkban itt és most élve a valamire való egyénben kielégítetlen vágyakozás ébred bármire, ami nem gagyi, nem kell okvetlenül, hogy szuper, ideális, profi vagy kiváló legyen, csak ne legyen gagyi. Vagyis legyen minõség (NémethLászló-i értelemben)
Ilyen a nyugat-európai kultúra, azon belül fokozottan az irigylésre oly méltó angolszász kultúra és mentalitás.
Ebben az országban királyság van, a legtiszteletreméltóbb, legirigylésreméltóbb demokráciával. S a kettõ nem „üti egymást”! A királyi család mint emberi kisközösség számomra végtelenül rokonszenves, lényükbõl történeteikbõl árad a tisztesség, természetessség, jószándék, a legnemesebb hagyománytisztelet és a liberalizmus szabad szelleme, mely megfér egymással.
És ez rávetül a társadalomra is, vagy a társadalom helyzete váltja ki, hogy ilyen királyi családjuk legyen?!
Hiszen társadalmi szinten a törvények hagyományokon alapulnak(nincs írott alkotmány!), de a fair play a brit nemzeti érzés, és a közgondolkodás sarkalatos része, ragaszkodnak nemzetük, történelmük hagyományaihoz, s mégis tudnak és hajlandók modernizálni, újítani, s szerintem itt megemlítendõ, hogy öniróniájuk nevezetes.
Úgy lehet összefoglalni, hogy innen nézve a kontraszt csak növeli az OTT pozitív megítélését. ITT, a gagyi pokla, OTT a minõség paradicsoma, így a megrendültség csak fokozódik.
Ez a válasz arra a kérdésre: Mit nekem angol király? Mit érdekel engem, hogy jövök én ahhoz, hogy szinte meghatódok?
Hát ezért.
Így függenek össze a dolgok, melyek elsõ látásra oly távoliak. Így a magyar orbáni alaptörvény és társai az angol trónörökös esküvõjével, illetõleg ezen esküvõ itthoni hatásával, az általa kiváltott érdeklõdéssel, aratott tetszéssel.
Hiszen mi nem hogy egy minõségi királyi családot nem tudunk fölmutatni, de, köztársasági elnökbõl is, s egyre inkább úgy tûnik, kormányból, s kormányfõbõl is csak gagyit.
Meggyõzõdésem, hogy azok többségében, akik hazánkban szívesen nézték, azokban ilyes érzések munkálnak, az más kérdés, megpróbálják-e tudatosítani magukban.
géGyula 2011 máj. 01. - 11:25:43
(64/151)
Nem terveztem, hogy nézem. Mivel azonban otthon voltam, gondoltam belekukkantok, rákapcsoltam KálmánOlgára, informatív és kedves volt , ugyanakkor nem próbálkozott idétlen bratyizással, mint annyian, Egyszer-kétszer átkapcsoltam a királyi egyesre, de inkább KálmánOlgát választottam, Friderikusz óta õ a legjobb. Szinte észrevétlenül valami elkapott, elkezdtem (mû)élvezni, azért írom így, mert úgy hatott rám, mint egy jó film pl. Katharzis-félét éltem át, hasonlított ahhoz, amikor anno a WT ledõlését közvetítették, akkor szomorú megrendültséget , most viszont lelkesültet éreztem. Megadatott nekem, hogy néhány évet a WTC közelében tölthettem, Londonban ahhoz képest mikroszkópikus ideig voltam, nem vagyok anglomán, a nyelvet bírom, de nem anyanyelvi szinten, viszont általában igen faxnis vagyok filmekkel, mûsorokkal(akár kukacoskodónak is nevezhet valaki,ha esetleg néhány véleményemmel találkozott)
Szóval magamnak is megfejthetetlennek tûnt, mit érdekel engem ez a mennygzõ ilyen módon, mit nekem, ki nekem az angol királyi család, mit érdekel, mit izgat?

Másrészt (úgy)tudjuk, 2 milliárdan nézték.Miért? Ez egy újabb kérdés, erre volt néhány pszichológus, persze nõk, akik okosakat próbáltak mondani, ha jól rémlik, fogyasztói álomról, gyerekkori tündérmesék elményvilágának nosztalgikus fölmerülésérõl beszéltek, Nagyjából, amit pl. a Gettómilliomos címû Oszkár-díjas film fogadtatásáról is elmondtak.

Persze közhely, hogy mindenki más, de e közhelyszinten túl is úgy vélem, én másért néztem szívesen, mint ahogy ezek az okos hölgyek a kétmilliárdról föltételezték. Nem vagyok különösebb híve a Gettomilliomosnak, s ha magamba nézek, semmi nem rezdül bennem, ami fogyasztói álomra, gyerekkori meseélményre hajazna.
Hát ezen gondolkodtam, s meg is írom rögvest, mire jutottam
offtopic
meszag 2011 máj. 01. - 10:59:51 Előzmény Moldávia bánata
(63/151)
ne irigykedj! :D Megnézzük a Tiedét is, meg mondjuk a csengõét, és elemezzük. :)
offtopic
-csengõzoli- 2011 máj. 01. - 10:51:35
(62/151)
Szerintem el is lennétek egymással :)
offtopic
meszag 2011 máj. 01. - 10:46:20
(61/151)
ellenállhatatlan kényszert érzek, hogy NANU-val kibeszéljelek....
offtopic
meszag 2011 máj. 01. - 10:43:44
(60/151)
Ez általánosítás. A Habsburgoknak meg már elég régen kellett kompromittálódniuk a (politikai) hatalomért. :)
-csengõzoli- 2011 máj. 01. - 10:16:30
(59/151)
Á,szerintem ez kacsa.
Ezt az örökbefogadást a teljes királyi családdal le kéne egyeztetni :)
Nanu meg szegénykém..., hagyjuk... :)
Shanks 2011 máj. 01. - 10:08:10
(58/151)
Nagyon durván feltud pörögni a tag.
Sokszor csak úgy ontja magából a kommenteket. :D
Shanks 2011 máj. 01. - 09:32:33 Előzmény lilahagyma
(57/151)
Az szép.

De csak feketét vagy sárgát fogadhatnak örökbe. A fehér kisfiú valamiért nem divat a sztárok körében. Az nem divatos, nem menõ.

Amúgy ez tényleg érdekes, mert az, hogy a Madonna örökbe fogad egy gyereket, még elmegy..

De hogy egy királyi házaspár is ? Gondolom egyszer majd a Vili lesz az "uralkodó" , megfog szakadni a vérvonal, hát hülye ez a Vilmos ? Vagy ennyire papucs, hogy (feltételezem) Katerina félti a jó alakját és ezért nem akar gyereket.. inkább örökbe fogadnak... Az anyámasszony katonája Vilike meg nem mer ráb@szni az asztalra, hogy "Na figyelj ide TE asszonyállat!!!!! Ne szórakozz a faterral !!!! Ma gyereket csinálunk vagy elválunk!!! Érted ?!!! (és itt még megkérdezném németül is, hogy érti-e... csak a poén kedvéért) "

Ez a Vilmos szégyent hoz a férfi társadalomra...
offtopic
lilahagyma 2011 ápr. 30. - 23:11:46
(56/151)
Még ha azt írta volna: mi, a mai diákság megvetjük a giccset és a drogokat, akkor lett volna értelme a beírásának.
De így kb. ennyi: mi, a mai diákság leszarjuk a fákat. Nagyszerû teljesítmény, a hozzászólónak láthatóan van mivel dicsekednie.
sanjust 2011 ápr. 30. - 22:41:14
(55/151)
Sivár életetek lehet,gondolom szaladtatok a való Világot nézni:)
sanjust 2011 ápr. 30. - 22:39:52 Előzmény NANU..! NANU..!
(54/151)
A tapasztalat azt mutatja ,hogy általában minél alacsonyabb sorból és minél újkeletübben lesz valaki politikus ,annál nagyobb gazember lehet.
Ezért aztán a monarchia nem biztos hogy a legrosszabb variáció a politikai vezetésre .hasonlítsd csak össze pl Habsburg Ottó intelligenciáját ,emberi kvalitásait ,a mai führerekével.Szerintem önmagáért beszél a dolog.
sanjust 2011 ápr. 30. - 22:35:55 Előzmény NANU..! NANU..!
(53/151)
Aranyos vagy ,hogy ilyen komolyan érvelsz egy régi nótából idézett szöveg ellen:)
-csengõzoli- 2011 ápr. 30. - 22:28:48
(52/151)
Na,menjél szépen facebookozni :)