malvinkicska 2015 ápr. 29. - 07:25:24
(2293/4273)
Megnéztem a soros részt Simay, és Zeynep jól kevernek mind a kettõnek Kuzey a cél, de biztos elérhetetlen számukra. Gülten ráébredt, milyen házasságban sodorta egy szem lányát, nem olyan könnyû azoktól csak úgy megszabadulni. Handan továbbra is rondán viselkedik a személyzettel, amiért nem hallgatóztak, áskálódik utánuk ez szemétség. A vállalkozással biztos baj van , mert Ebru és Baris együtt valami nagy követ fújnak,amit senki nem tudhat meg, mert akkor baj lesz. A kesztyû dolog is valami felhívás Güneynek, Burak részérõl, úgy látszik átmegy lassan krimibe a sorozat, nyomoz mindenki a másik után.
Bemes 2015 ápr. 28. - 18:57:12
(2292/4273)
A Tiltott szerelemben szerintem a szexszuális vágy volt a központi kérdés, nekem nem lett meggyõzõdésem, hogy ott volt-e egyáltalán szerelem.
Itt meg egy elfojtott régóta tartó szerelem, gyerekkorba nyúló.

Baris Venusszal tiszteségtelen volt, már akkor úgy nézett Cemrére hogy látszott rajta a vágy. Katicával értek egyet ebben. Nem szerelem, nem szeretet csak vágy.
Úgy gondolom a célja az volt, hogy Banut féltékennyé tegye Cemrével, és ez zilálja szét Güney-Banu házasságot. Ezt már az elején is megpróbálta, amikor egy vacsorára Cannal meghívatta Cemrét, ahol nem lett volna helye. Ekkor jelentette be Güney és Banu az eljegyzést, ekkor hallgatta telefonon Cemre sazon játszó és énekelõ Kuzeyt.

Én is azt gondoltam, hogy Kuzey több okból vállalta a börtönt. Egyrészt valahol õ magát is hibásnak találta a balesetben (ezt máskor mondta is amikor Alival beszélgetett a parton),másrészt õrûlt szerelmi csalódása, az hogy megütötte az apját- szóval ismerve a lelki alkatát ehhez már csak hab volt a tortán, hogy a család szinte elvárta tõle. Handan meg is mondta, hogy õ a hibás, tönkretette a fia életét, és most mi lesz velük. Hát ez biztos kiváltott belõle egy dacot,közben az okos bátyja ott vinnyogott összekuporodva.
Güney saját maga miatt kellett volna hogy vezekeljen. Nem látszott, hogy a baleset során meghalt fiú miatt lett volna olyan lelkiismeretfurdalása, mint Kuzeynek. Güney gyáva volt, mit gondolt négy évig? Hogy gondolhatott a testvérére? Akárhogy is, õ vezette az autót. De még késõbb is Kuzey fejéhez vágja hogy Cemre miatt vállalta a börtönt. Güney terel, nem vállalt és nem vállal felelõsséget. Eredeti módon hálálta meg testvérének.
zandra 2015 ápr. 28. - 18:49:44
(2291/4273)
Igen, ez jó felvetés. Ha Güney lenne az abszolút fõszereplõ, a tragikus fõhõs, Kuzey pedig mellék, akkor simán meglenne a katarzis nálam, nem nagyon érdekelne Kuzey. De a sorozat 3/4-ében Kuzeyt mutatják, szóval nem csak Kivanc-láz tehet róla, készítõk is azt sulykolják belénk, hogy inkább õ a fõszereplõ. Érdekes lenne a sorozat ha másképp osztják ki a szerepeket, közvélemény és színész szempontjából is, Kivancnak szerintem nagyon állt volna Güney, Güneyt színésze viszont lehet, hogy komikus lett volna a bunyós jelenetekben.

Baris szerelmességét (vagy minek nevezzem) nem a szexuáis vonzódásra alapozom. Eleinte csak úgy nézett rá tényleg, a võlegénység idején viszont már-már szerelemmel, egyértelmû a különbség, és szerelmet is vall ami pont azért nem tûnik mesterkedésnek, mert õ maga is szégyellve mondja ki, szóval...
Ja, én is úgy érzem, hogy nem is mernek egymáshoz érni. Frigid :D Hát azért nem, de a Samsunban is olyan szégyenlõsen nézett, illetve nem nézett rá. Szóval, nem éreztem azt, hogy alig bír magával.
zandra 2015 ápr. 28. - 16:50:55
(2290/4273)
Most így ömlesztve válaszolok mindenkinek. Bocsi, hogy ennyit írok mindig, de tényleg annyi gondolatot ébreszt ez a sorozat, meg a hozzászólások.

Ezt már írtam, hogy én sem érzem a nagy lángoló szerelmet Kuzey és Cemre között, inkább csak a szeretet. És szerintem se lenne ez akkora baj, AMENNYIBEN a sorozat nem venné ennyire halálosan komolyan a szerelmi szálat. De mivel úgy veszik, hogy ezek nem tudnának egymás nélkül élni, ezért elvárnám, hogy forrjon a levegõ a fõszereplõk között, ehhez képest... Én sem tudom hogy ez tudatos-e Kivanc részérõl, de nekem nem jön be Kuzey hidegsége. A Tiltotban Behlül és Bihter is küzdöttek eleinte az elfojtással, mégis, akkor is érezhetõ volt a feszültség. Güney azt mondta akkor jött rá, hogy Kuzey szerelmes Cemrébe, amikor a meghallgatáson nézte. Hát... én nem sok szerelmet láttam Kuzeyjen, legalábbis én ennyibõl nem jöttem volna rá, hogy szerelmes. Nekem Kuzey magatartása Cemrével szemben olyan tinédzserlámúros, Barisé pl. sokkal férfiasabb, pedig Kuzey az alfahím. Ironikus, hogy a sorozat legerotikusabb jelenete egy elhálatlan nászéjszaka az egyik "fõgonosszal".
Cemre meg azzal tud felhúzni, hogy mekkora szerelemszakértõnek képzeli magát. Azt hiszi, hogy csak õ tudhatja mi a szerelem, és az csak vak rajongás lehet. Nagyon ellenszenves volt, ahogy kiosztotta Güneyt a 77. részben vagy amikor magában oltotta Zeynepet az elsõ évadban, hogy milyen jogon szerelmes õ Kuzeybe, ugyan mit tudhat a õ szerelemrõl. Ezt úgy mondta, mintha nekik akkora történelmük lenne Kuzeyjel.

Amikor azt mondom, hogy szerintem Baris szerette Cemrét, akkor én a forgatókönyvírókra és a színész játékára alapozom. Ebben a filmben minden apróságnak van jelentése, tehát nem véletlen, hogy Baris úgy néz rá már a kezdetektõl fogva, (pedig akkor még szó sem volt róla, hogy Güney beházasodik a családjába, õ pedig akkor Venussal volt), vagy hogy mindig védte Banuval szemben, meg az sem, hogy mennyire ki volt bukva a "szakítás" után (bírtam, amikor szétszedte Cemre szobáját.) Ha csak érdekbõl vette volna el, nem hiszem, hogy így viselkedett volna, Pl. egy ilyen jelenet a sok közül, amikor virágot akar vinni Cemre ajtójához (de az éppen Kuzeyjel skypol). Az ilyen jeleneteknek kell, hogy jelentésük legyen. Egyedül az Ebrunak tett kijelentése áll csak szemben az egész Cemrével szembeni viselkedésével. Azért is kétséges ez a güneyes dolog, mert elég lutri, hogy majd a nagyravágyó Güney annyira bekattan Cemre látványától hogy ezért eldobja a vagyont és a karriert. Szerintem is büszkeségbõl mondta azt Ebrunak, mert a nászéjszakán történtek és azok után, hogy becsalta Cemrét Ferhat csapdájába, tudta, hogy õ itt már nem rúghat labdába, és a nagymenõ üzletembernek ciki lett volna, hogy a kis tikárnõ dobta.
Igen, azzal nem vádolható Cemre, hogy szerelmet hazudott. De Baris szemével nézve, akármennyire is látta, hogy nem szerelmes belé, arra szerintem semmilyen võlegény nem készülhet fel, hogy a feleség már másnap el akar válni. Ki nézne ki ilyet Cemrébõl? Nem véletlen, hogy Baris is megkérdezte, hogy mitõl változtak meg hirtelen az elvei, erre õ, ha gerinces megmondhatta volna, hogy nem szereti, de szeretné szeretni vagy legalább valami ilyesmit (bár ez se lett volna igaz, hiszen végig Kuzeyrõl ábrándozott,) de helyette a szemébe hazudott hogy rá van szüksége. Cemre igazából az elejétõl kezdve arra használta Barist, hogy Kuzeyt féltékennyé tegye, pl. a hajós esetnél is, és ezt sem éreztem korrektnek.
A házasság alatt is elég normális volt vele Baris. Ebbõl is látszik, hogy tiszteli, mert kérhetett volna többet is Cemrétõl a hallgatásáért, amekkora szemét. (Azért láthattuk, hogy hogy bánik egy nõvel, ha nem tiszteli (szegény Simay.)) Cemre mégis folyamatosan a háta mögött ügyködött, kuzeyezett.

Abban van igazság, hogy Cemre fordította egymás ellen a testvéreket, ha nem is tudatosan. Mert szerintem egyértelmû hogy elõtte szerették egymást, ennek kifejezõi a gyerekkori jelenetek. Valaki írta régen, hogy Güney gonoszságból zárta be Kuzeyt a ládába, szerintem pont azért hogy megvédje, mert Handan(?) megakarta verni. Én nem látom úgy, hogy Kuzey utálta volna Güneyt mielõtt meglátta Cemrével. Régen azt hittem, hogy Kuzey azért vállalta a börtönt, mert úgy érezte, hogy õ is hibás volt (mármint technikailag) De a reptéren õ mondta ki, hogy, az is benne volt, hogy bûntudatot keltsen a szüleiben és Güneyben, meg azt is tudta, hogy így visszafizethetetlen adósságot csinál Güneynek. Be is ismeri, hogy õ sem ártatlan. Ilyen szempontból egy nagyon kicsit együtt tudok érezni Güneyjel, mert lehet, hogy Kuzeynek 4 év kimaradt, de Güneynek egész életében bûntudata lesz. Más kérdés, hogy azt nem így kellett volna feldolgoznia. De alapvetõen nem lett volna annyira rossz ember, csak neki ez után bizonyítania kellet az egyetemen és a munkában is önmagának is, hogy magával is elhitesse, megérte hagyni, hogy Kuzey magára vállalta. ÉS ettõl lett annyira nagyravágyó

A színészekrõl: Szerintem mindkét fõszereplõ nagyon jól játszik, sõt, az összes férfi színész nagyon jó, ezt fõleg azóta realizálom, hogy felirattal nézzük. Pl. Güneynél, Barisnál rontott a legtöbbet szinkron, de engem Makranczi dadogása sem nyûgözött le, Kivanc eredeti hangján viszont egész szeretni való ez a beszédstílus.
A nõk közül én csak Handantól és Simaytól vagyok "elájulva". A Gültent játszó színésznõ a T.sz.-ben tetszett, de nekem Gültenként eléggé teátrális, kicsit karikatúra-szerû, valahogy kilóg a sorozatból.

Még a katarzisról annyit, hogy szerintem nem csak akkor valósul meg, ha a jó elnyeri a jutalmát, a rossz pedig megbûnhõdik. Mennyivel érne kevesebbet a Romeo és Júlia vagy a Hamlet ha boldogan élnek amíg meg nem haltnak lett volna a vége?
Tetszik adriendresz forgatókönyve, tiszta Shakespeare:D, teljes katarzis, de azzal egyetértek Bemessel hogy az eredeti verzió azért életszerûbb. Kuzeybe már így is túl sok hõsiesség szorult.
BMariska52 2015 ápr. 28. - 15:46:51
(2289/4273)
Tartok tõle, hogy Toygar nem tud olyan zenét írni, ami nekem nem tetszik! Nagyon szépen köszönöm ezt a gyönyörû videót, csodásan fényképezett, szép a lány is; ezt a házat már a TSz-ben is kedveltem. El tudnék tölteni pár napot ebben a környezetben és a cd-rõl Toygar zenéje szólna...
BMariska52 2015 ápr. 28. - 15:34:54
(2288/4273)
Kedves Bemes! Tudom, hogy ezt picit régebben írtad, de kis szünet volt nálam... Ezzel a mondattal mindent elmondtál, leírtad vele az igazságot: " Nem érzem szükségét annak, hogy az erkölcsös, jószándékú Kuzey pusztuljon bele a végén. "
Köszönöm szépen!
BMariska52 2015 ápr. 28. - 15:10:51
(2287/4273)
Kedves Gabuskám!
Köszönjük szépen a képeket, ez is jól áll Kivanc-nak, hogy kedveli a természetet, miért ne, attól csak többek, jobbak vagyunk, a természet gyermekei!
Lengabor 2015 ápr. 28. - 13:41:32
(2286/4273)
http://www.origo.hu/teve/20150428-napi-teves-nezettseg-2015-04-27.html
Nem lesz ennek hosszú jövõje a TV2-n, de én figyelmeztettem a rajongókat, akárcsak a Szerelemben, háborúban esetén, hogy katasztrófa, amit produkál. Nem hitték el, talán most sem fogják. Aztán majd csodálkoznak, ha repül a mûsorból és megkérdõjelezik a nézettségmérés hitelességét. Pedig a legegyszerûbb ok az, hogy ez nem kell a magyarok túlnyomó többségének.
9/10
gabus53 2015 ápr. 28. - 12:54:39 9/10
(2285/4273)
Kedves Fórumtársak!

Egy kedves fórumtársam és sorozat rajongó - ki továbbra is anonim szeretne maradni – alábbi gondolatait szeretném megosztani veletek.

Mintha a testvéred lenne, de legföljebb jó barátod!
(amikor a szülõk próbálkoznak)
by @UnknownSeriesFun

Három részletbõl áll ez a rövid videó, a részletek idõrendben következnek a történetben.
Az elsõben Gülten mondja ki:
- Olyan vagy Cemrének, mint a testvére!
Ekkor Kuzey még bírja, ártatlanul mosolyog, Cemre már félrenéz, zavarban van.
A második szintén Gülten.
Itt már Kuzey sem képes megismételni, felnéz, megakad, aztán végül barátokat mond.
A harmadik pedig Sami úr.
A történetbõl tudjuk, õ maga se hiszi, amit mond. Kuzey is csak a szemét forgatja.

https://www.youtube.com/watch?v=vRQNAiTVSKs&feature=youtu.be

:-)
Bemes 2015 ápr. 28. - 07:39:05
(2284/4273)
Nem véletlen, hogy Kuzey nem néz vággyal Cemrére, hisz errõl az elfojtásról szól a film sokáig.
Azért van olyan sok jelenet, amikor látszik, mindig figyeli a lányt, annak minden rezdülését. A szexualitást teljesen elnyomja. Mert akkor hogy hihetnénk neki becsületesség terén?
A szerelmet sok esetben tükrözi a szeme.
A Tiltott szerelem a szexuális vonzalomról szólt, ez a film másról.
Bemes 2015 ápr. 28. - 07:33:40
(2283/4273)
Szerintem sem utàlta, jó testvérek voltak. Csak nagyon különbözõek.
Alival azért is alakulhatott ki olyan mély barátság,mert lelkileg õk hasonlítottak egymáshoz. Szavak nélkül is megértették egymást.
A jellembeli különbözõség felnõtt korban okoz konfliktusokat, mély sérelmeket. Ezért is mondják hogy az ember a családtagjait nem választhatja meg... Kuzey a végsõkig ragaszkodott a testvéri érzésbe, Güney rúgta fel,innentõl mit számít a vérszerintiség? Güney mindent megtesz hogy lenyomja a víz alá, hogy megalázza. Ali a kocsiját is eladja, az életét is feláldozná.
Szóval az elvek szépek, de azért nem erkölcstelen tett, ha Kuzey átlép a testvéri tabun a film végére.
Sõt egyenesen hiteltelenné tenné számomra a filmet. Már Simayhoz is túlzottan korrekt, mert pátyolgatta az ellenségét. Ha Kuzey ösztönlény lenne, már régen bemosott volna neki.

Biztosan más a véleményünk a katarzis fogalmáról itt sokakkal. Szerintem ez is rendben volt a filmben, hisz a bûnös bûnhõdik, gyõz az erkölcs.
Mert Kuzey erkölcsileg a szememben nem botlik el, mondhatnám ostobának kellene tartanom, ha a történések után nem élne Cemrével. Szóval nem kívánom a "vérüket".
Bemes 2015 ápr. 28. - 07:14:52
(2282/4273)
Sok mindennel egyetértek amit írsz. Kellenek az ilyen Baris féle figurák is. Jól mutatja a film a gazdagok üzleti világát, hogyan torzít a pénz, hogyan ír felül mindent. Can a kivétel.
Baris torzult személyiség, a kiskori csalódása, hogy õ nem fia Attilának elbizonytalanította. És igen, mindenkin átgázol. Canon is, õt is átveri.
Értem õt, de legalább olyan sumáknak tartom mint Güneyt.
Változatlanul azt gondolom, hogy az õ részérõl a házasság akkora marhaság volt, hogy nem is hiszem el a szerelmét. Meg akarta kapni Cemrét, gondolta egy jól irányítható csaj, akit lenyûgöz a vagyon, a gazdag élet. Na és a fõ motíváció, tönkrevágni Banuék házasságat, Güneyt kitúrni. Baris magából indul ki, azt hiszi vagyonért mindenki mindenre képes. Cemre megmondta neki, hogy csak barátként kedveli, sosem tudja viszonozni az érzéseit-tehát nem vágta át.
Egyébként nem védem Cemrét, mert ekkora marhaság csinálása nekem is érthetetlen, mi lett volna ha Baris él a jogaival a nászéjszakán? Ekkor volt szimpatikus Baris, a tartása és türelme miatt. Azt is megértem, hogy Sinaneréknek kínos az állandó botrány körülöttük.
Igaz hogy Burak csak vér szerinti fia Attilának, de azért elég pocsék érzés lehetett neki megélnie, hogy cseléd gyerekként játszott a testvérével. Ez komoly trauma, ha felnõttként szembesül vele. Volt benne büszkeség az elején, hogy nem kell olyan vagyon, amit nem akart ráhagyni Attila. Barisban nnincs ilyen érzés. Még Attila él, amikor aláhamisítja az aláírását. Mert õ akarja megmondani kinek mi jár. Nem elég neki, hogy milyen körülmények között nõtt fel, milyen lehetõséget kapott Attilától.
Én úgy érzem nem is tudta szeretni Attila urat, és jogos volt a féltékenysége Banu iránt. Bár lehet, hogy Banut a gyenge idegzete miatt kényeztette feltûnõen az apja, na meg Banu olyan hízelgõ típus.
Güney nem lelkizõs ember, persze nála is mûködik az ego, mint mindegyikünknél. Azaz azért neki is fájnak dolgok. Cemre nem dõlt meg neki, Kuzey jobban szerette Alit stb.
Amúgy õt a kitõrni vágyás nagyon célorientáltá tette. Mindig az ész dönt nála, a számítás. Haladni elõre minden áron gyõzni. Lehet, hogy az elkényeztetett Banut ez fogta meg benne, hogy Güney mint mondta olyan "titokzatos" távolságtartó. Mert nem sok kedvesség van benne. Senkivel szemben. Az anyját sem szereti, nem tudja felvállalni, kényelmetlen neki honnan jött.
Jó ez a film, nagyon jók a figurák fejlõdése.
Nem lepõdnék meg, ha kiderülne hogy a forgatókönyvíró tanult pszichológiát. Biztosan alapos elemzést adhattak a színészeknek, hogy ilyen jól hozzák a karaktereket.

Szerintem Ferhat szerepe a legkönnyebb, csak gonosz, igaz nem is róla szól a film.
Nagyon különbözõ ízlésûek vagyunk itt, nem írok a színészek küllemérõl, mert ez nekem nem lényeg.
Az viszont meglepett, hogy Güney játéka olyan csodás sokaknak. Pl. A balesetnél Kivanchoz képest nagyon gyatra volt. Nem láttam még más filmben, elfogadom, hogy itt a fapofát kellett adnia- de azért engem amikor a sírós jelenetei voltak sem gyõzött meg.
Viszont Zeynep, Simay, Handan, Sami , Gülten kiemelkedõt nyújt. Én Banutól sem vagyok elájulva, az Ezelben ugyanezt a gesztusrendszert hozta.
malvinkicska 2015 ápr. 28. - 06:50:40
(2281/4273)
Köszönjük szépen a képeket, aranyos vagy, szép napot neked.
9/10
gabus53 2015 ápr. 27. - 23:12:58 9/10
(2280/4273)
Kedves Fórumtársaim!

Az egyik kedves rajongó tette fel FB oldalunkra Toygar Isikli egyik szép videóját, amelynek felvételei a Tiltott szerelemben látott, Behlül tengerparti házában készültek. A videón szerepel még Seda Güven (Valentina Verjenskaya), aki Sura testvérét alakította a Szerelemben, háborúban c. sorozatban.
https://www.youtube.com/watch?v=aMiZr4Sdfs8&feature=youtu.be

Szép estét.
9/10
gabus53 2015 ápr. 27. - 21:21:34 9/10
(2279/4273)
Kivanç Tatlitug a török GQ Magazin 2015. májusi számában

A török GQ magazin 2015. májusi számához készítettek fotósorozatot Kivanc-cal, a Hét tó Nemzeti Parkban (Yedigöller Milli Parki). Ez a gyönyörû természetvédelmi terület Ankarától 200 km-re található. Nevét az egymás mellett elterülõ 7 tóról kapta.
Két napot töltöttek ott a stábbal.
A fotósorozattal Kivanc természet iránti szeretetét akarták bemutatni.

Szép estét mindenkinek!
xxNikixx 2015 ápr. 27. - 21:01:18
(2278/4273)
Meglepõ, hogy ezt nézi is valaki... :S Ahogy be volt harangozva meg a plakátok... te jó isten ilyen sz@rt rég láttam már, ennél a zsaruk sokkal jobb volt. Most kénytelen vagyok az éjjel nappal budapest nézni addig amíg nem kezdõdik az éden hotel....
1/10
DrAgy 2015 ápr. 27. - 20:28:49 1/10
(2277/4273)
7.7 pont :DDDD
Lengabor 2015 ápr. 27. - 20:18:32
(2276/4273)
Az csak a legnézettebb epizódjára vonatkozik. A sorozat nézettsége katasztrófa, rosszabb, mint a korábban ebben az idõpontban vetített Zsaruké, ez pedig nagy szó, mert az is bukás volt.
Marianna Turi 2015 ápr. 27. - 19:05:11
(2275/4273)
A múltkori nézettségi index után itt egy újabb. Az origo kimutatása alapján teljes lakosságban a sorozat a 18. legnézettebb. Ez szerintem nem is annyira rossz.
Marianna Turi 2015 ápr. 27. - 18:39:21
(2274/4273)
"ha Baris valakinek vermet ás, abba maga esik bele" Ezen nagyon jót kacagtam :)
Teljesen egyetértek azzal amit leírtál bár én érzek egy kis féltékenységet is Baris részérõl. Fõleg így újranézve. Atilla nagyon kedvelte Güneyt és ha szerencsétlen megérte volna még lehet õ támogatta volna legjobban a frigyet Banuval.