Lengabor 2015 ápr. 30. - 21:55:36
(2333/4273)
Szögezzük le: nekem személy szerint semmi bajom sincs a sorozattal. Sõt, amikor megtudtam, hogy kipróbálják fõmûsoridõben, még el is kezdtem neki drukkolni, hogy hátha tönkreteszi az ÉNB-t, ha már ennyire hangosak voltak a rajongói. Aztán gyorsan kiderült, hogy nagyobb volt a füst, mint a láng.

"Nem muszáj nézni a sorozatot."
Valóban nem. Nem is nézik. Ezért bukás.

"hogyha egy Ön által közkedvelt sorozattal játszották volna el ugyanezt Ön sem fogadta volna ezt kitörõ jókedvvel és Colgate mosollyal..."
Valóban nem. De tudja mi a vicces? Hogy megcsinálták velem is és tényleg nem örültem neki. A különbség, hogy azt nem a nézettség miatt hagyták félbe, hanem a ma már nem létezõ ORTT miatt, mert egy rakás karót nyelv sóhivatalnok erkölcsrendész úgy gondolta, hogy káros a kicsiknek, ezért állandóan megbüntették. Egy animérõl van szó egyébként, de mindegy. Tudom, hogy milyen érzés, amikor elvesznek az embertõl valamit. De ha már képernyõn van az általam kedvelt sorozat, akkor nézem. Mert ha nem, akkor nincs jogom háborogni sem. Az egyetlen csatornának sem jelent hasznot, ha valaki letölti/online nézi.
A média ilyen. Igazságtalan.

"Szerinted mitõl olyan "elijesztõs " sorozat , meg negatív hatással bír a többi mûsorra ?"
Minden hétfõn kapunk egy nézettségi táblázatot, különféle szempontok szerint rangsorolva az adott mûsorokat. Egyszerûen ránézek és látom, hogy mi van. Ugyanez az origos grafikonokkal is megtehetõ. A TV2-t szimbolizáló görbe a mûsor ideje alatt a kábelcsatornák szintjére süllyed, ami katasztrófa. Egy országosan, mindenki által fogható csatornát megveri a Cool és a Film+, amikért elõ kell fizetni. Tudják ez mekkora veszteség és közröhej a TV2-nek? Nem kell szó szerint érteni az elijesztést, de lényegében elijeszti a nézõket, mert amikor ez van képernyõn, a nézõk elkapcsolnak a TV2-rõl, a nézettsége pedig romokban lesz. Utána pedig sokan "elfelejtenek" visszakapcsolni a TV2-re. Nekik meg ez a problémájuk. Ezt ennél egyszerûbben nem lehet elmagyarázni.

"Még a fem3 csatornán nem kötött ki"
Amikor a SuperTV2 premierként adta, másnap reggel a FEM3 ismételte.

"már 2 reklámmal is súlyosbítja a nézhetetlenségét"
Ebbõl élnek. Ha a TV2 is kapna évi 80 milliárdot a semmire, ahogy az MTVA, akkor nem kellene reklámozniuk. A "közmédián" miért nem kérik számon, hogy mire szórják el az adófizetõk pénzét?

"szörnyû vontatott így"
Valószínûleg ez a nézõk baja is, ezért alakulnak így a nézettségi adatok is. Tényleg sajnálom, hogy ez történt.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 21:40:55 8/10
(2332/4273)
Szerinted mitõl olyan "elijesztõs " sorozat , meg negatív hatással bír a többi mûsorra ?
Még a fem3 csatornán nem kötött ki , ami végül is nõi csatorna lenne . Azt is írod feminista maszlag , bizonyára láttad már , de mivel ebben sok bunyó , gyilkosság , akció és izgalom is akad miért is az ?
A tv2 most már 2 reklámmal is súlyosbítja a nézhetetlenségét .
Már láttam a teljes 1 évadot ,de 20:10 kezdés miatt újra elkezdtem nézni , de szörnyû vontatott így. Aki elsõ alkalommal nézi elég kitartónak kell lennie , hogy nézõje maradjon .
Megjegyzem a 2. évad klasszissal jobb , de nagyon úgy tûnik a tv2-n nem terem neki babér.
Apropó a 2. évad , ha láttad szerinted milyen ?
Marianna Turi 2015 ápr. 30. - 21:24:52
(2331/4273)
Drága Katica, nem öreges. Én 20 éves fejjel mondom ezt. De hát kinek a pap kinek az ÉNP...
Marianna Turi 2015 ápr. 30. - 21:22:47
(2330/4273)
Távol álljon tõlem hogy bárkivel is ismeretlenül veszekedjek, de számomra annyira antipatikus mikor valaki egy fórumra csak azért jön hogy borzolja a kedélyeket. Nem muszáj nézni a sorozatot. Az én korosztályom amúgy sem egy IQ gazdag korosztály ha az Éjjel Nappal Budapest a napi vitatéma, míg egy ilyen sorozatban több az érték. Az meg külön nevetséges az Ön részérõl hogy azt mondja hogy könyörögtünk. Szerintem hogyha egy Ön által közkedvelt sorozattal játszották volna el ugyanezt Ön sem fogadta volna ezt kitörõ jókedvvel és Colgate mosollyal...
Lengabor 2015 ápr. 30. - 20:52:37
(2329/4273)
Nézik természetesen, de jóval kevesebben, mint amikor a Zsaruk vezette fel az Éden Hotelt. A dominóeffektus alapján pedig bedõlt a nézettség, vagyis mind az Éden Hotel, mind az azt követõ mûsorok kisebb nézettséget értek el, mint egy héttel korábban. Ráadásul a Kuzey Güney jelenleg éket vág a Jóban Rosszban és az Éden Hotel közé (kvázi kakukktojás), hiszen mindkét mûsornál kisebb nézettséget ér el, az Éden Hotelnek pedig sokkal gyengébb felvezetéssel kell feltornáznia magát, ami nem megy neki (plusz ott az erõszakolós botrány is most).
Összegezve: ezek miatt a török sorozat teljesen negatív hatással van a további mûsorokra. A TV2-nek pedig az lenne az érdeke, hogy a csatornát nézzék, de ha egy ilyen sorozat "elijeszti" a nézõket, akkor baj van.
Lengabor 2015 ápr. 30. - 20:19:14
(2328/4273)
Óvja-védi a rosseb. Egy csõdhalmaz az egész jelen állapotában, amit többek között a Kuzey Güney-nek is köszönhet. Inkább szánnivaló a csatorna. De a rajongói is, ha nem képesek szembenézni a valósággal. Leszerepelt a sorozat Magyarországon, ez van. Ha javít az eredményein, az maga lesz a csoda. A nézettség és az igény nem a nõi lelkektõl függ, szóval az ilyen feminista maszlag nem sokat ér egy piaci alapon mûködõ kereskedelmi csatornánál.
Egyébként valóban unalmas, mert védhetetlen az egész, ezt nem lehet és nem is érdemes magyarázni. További jó feliratos nézést mindenkinek. Ha pedig a TV2 leveszi a képernyõrõl, ne tessék meglepõdni. Én (és más is) szóltam, az okai egyértelmûek lesznek.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 19:55:06 8/10 Előzmény Lengabor
(2327/4273)
Te biztos % kapsz a tv2-tõl , hogy ennyire óvod véded a csatornát.
Fölösleges ne tedd , minket úgysem gyõzöl meg a statisztikákkal a tv2 meg elmehet amerre akar ......
Már írtam mindig a pasik akik bele avatkoznak a nõi lelkekbe . Tisztelet a kivételnek , csak az szinte alig van , mert betéved a fórumra és ossza az észt ha kell , ha nem .
Persze szíve joga itt lenni , de nem kell egy témán lovagolni....., mert unalmas egy idõ után :(
Lengabor 2015 ápr. 30. - 19:34:36
(2326/4273)
"Mi az, hogy kikönyörögték az újabb esélyt"
Miért, mit csináltak? Minek petícióztak, hogy folytassa a SuperTV2 a sorozat vetítését? Az talán nem könyörgés volt?

"szerinted miért volt bukás a SuperTV2-ön?"
Talán azért, mert hétrõl hétre megkapom a nézettségi adatokat, amit fel is dolgozok és a sorozat címe a béka hátsója alatt volt? Tudom, mit beszélek.

"szerinted ki az, aki du. 2 órakor meg tudja nézni?"
És Ön szerint (nem tegezem le) ki az, aki délután kettõkor megnézi a TV2-n a Magánnyomozókat? Ha már annyira böngészgeti az origo nézettségi grafikonjait, az nem tûnik fel, hogy olyankor a TV2 nyer a mûsorral, ergo van, aki tévézik olyan idõpontban is? Ennyire szelektív a látásmódja, hogy csak azt veszi észre, amit akar? Bármilyen mûsorról is van szó, akkor kell jól teljesítenie, amikor képernyõre kerül. Nyilván más az elvárás egy délutáni és egy esti mûsortól, de ha az adott idõpontnak megfelelõ eredményt hozza, akkor sikernek nevezhetõ. Na ez az, amit a Kuzey Güney NEM hozott a SuperTV2-n, ezért volt bukás.

"Egyébként Te is dolgoztál ebben az idõben?"
Ha úgy volt a beosztásom, akkor igen.

Egyébként nagyon el van tévedve drágaságom, ugyanis én nem nézem se az Éjjel-Nappalt, se a Barátok köztöt, se a Fiorellát, de ezt sem. Szóval rám nem lehet fogni, hogy befolyásolna. Viszont mivel a nézettségi adataikkal dolgozom, ezért pontosan tudom, hogy mi az ábra. Csak az ilyen elvakult emberek képesek mindent a "szennymûsorokra" fogni, ahelyett, hogy esetleg elgondolkodnának azon, hogy a kedvencük talán mégsem olyan jó a nézõk többségének.

Én nem tartozom az unatkozók közé. Azok tartoztak oda, akik képesek voltak a neten p*csogni, hogy folytassák a sorozatot, most meg cseszik nézni. A száj nagy volt, a nézettségi adat meg lent van a fenében. Persze vagdalkozni és a Berki-féléket szidni könnyebb. Akiket amúgy lehet, de nem miattuk nem nézik a sorozatot, hanem azért, mert nem érdekli a magyarokat annyira. Pont. Majd ha leveszik a képernyõrõl, lehet sírni.
malvinkicska 2015 ápr. 30. - 19:23:19
(2325/4273)
Nagyon aranyos vagy jól felraktad millió hála, tudod már írtam imába foglalom a neved és a társadét, mivel minden vasárnap megyek a szent misére, és hiszek benne ennek a fertõnek egyszer vége lesz. Az a baj ez személytelen és azért mernek írni sok mindent, de gyáva nyulak lenének, ha vállalni kéne az írottakért magukat, én amit ide írok komolyan szoktam gondolni és dolgok szívbõl jönnek.
9/10
gabus53 2015 ápr. 30. - 19:08:32 9/10
(2324/4273)
Kedves Lengador!

Te mirõl beszélsz? Mi az, hogy kikönyörögték az újabb esélyt, szerinted miért volt bukás a SuperTV2-ön? Bár én már nyugdíjas vagyok -és mielõtt bármi megjegyzést tennél, nem 40 évet dolgoztam le, hanem ennél többet, mert arra mindig jó voltam, hogy napi 10-12 órában dolgozzak és ott legyek a munkahelyemen és helyt álljak-. Te is megtetted ezt?

A SuperTV2-ön azért volt bukás, mert az emberek többsége napközben dolgozik, szerinted ki az, aki du. 2 órakor meg tudja nézni? Egyébként Te is dolgoztál ebben az idõben? Csak kérdés részemrõl...

Azt kérdezed az (1) bekezdésedben, hogy miféle színvonaltalanság jellemzi a magyar televíziózást? Ha úgy érzed, hogy ezektõl a jellemtelen sorozatoktól értékesebb ember leszel (gondolok itt: inteligánciára, tudásra, stb.), mint pl: talpig férfinak lenni, ahhoz újra kell születni, neked való.
-------
"Én nem vagyok kíváncsi mindennap arra, hogy ki hogyan részegedik le"
Nem kell nézni. Sokan viszont kíváncsiak rá, õk viszont a török szappanra nem kíváncsiak. Az emberek ízlése és szokása nem egyforma, de ezzel gondolom nem mondtam újdonságot.
Nem is nézem ezeket a szenny mûsorokat, csak sajnos belebotlok naponta többször is, mert a média tele van ezzel.
------
Bocsesz, mégis mirõl beszélsz, vagy mégis hogy gondolod, hogy te megpróbálsz itt bárkit is lealacsonyítani a te szintedre.
"Ezt persze laikusoknak hiába magyarázza az ember, úgysem hiszik el, mert õk csak a szeretett sorozatukat védik és az értékeit látják, de médiaszempontból nem oda való, ahol most van, mert hatalmas kárt okozott eddig."

Tulajdonképpen nem is olvasom tovább a bejegyzésed, mert miután megnéztem a hozzászólásaid, Te is az unatkozok közé tartozol.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 18:55:11 8/10
(2323/4273)
Szia Gabus !
Nagyon jól megcsináltad a fb-n a Seyit cikket.
Amcsiba tuti nem veszik le pár rész után , biztos sikeres lesz ( gondolom ) ott nincs rtl klub .
Köszi mindent ! :))
Lengabor 2015 ápr. 30. - 18:52:33
(2322/4273)
Nyilván nem csak a petíció és a csatornának küldött emailek térítették õket "jobb belátásra", de a TV2 szerette magáról azt hangoztatni, hogy családbarát és a nézõiért van. Most akkora bajban vannak, hogy bármibe belekapaszkodnának. Jól jött nekik ez a háborgás is. Nem lett volna kötelezõ nekik pont ezt adniuk, hiszen van még tartalmuk bõven, amit vagy kábelcsatornán, vagy éjszaka vetítenek. Mégis erre esett a választásuk. Ha neadjisten a Kuzey Güney-t kidobják a 20:10-es sávból és más kerül a helyére, akkor majd kiderül, hogy mit terveztek volna eredetileg akkor, ha nincs háborgás. Mert a Zsaruk semmi esetre sem maradt volna.
A lényeg viszont az, hogy a rajongók "leszerepeltek". Vagy az is lehet, hogy van összesen 500 ezer nézõ, aki erre fogékony, csak éppenséggel az kevés. Amíg egy Barátok közt vagy egy ÉNB 1 millió feletti nézettséget is hoz, addig ez nagyon kevéske. Ennél még a Fiorellát és A Macska utolsó részét is többen nézték. Tudom, sokak szerint az is "szenny", de ez van. A kisebbség mindig próbál "többségnek" tûnni, de a valóságban mindig kiderül, hogy mi a helyzet.
Én õszintén sajnálom és tényleg nem szemétségbõl írom, mert örültem volna, ha siker lesz. Nem magam miatt, mert nem érdekel. A nézõi miatt. De ami kábelen sem volt siker, az országoson még ritkábban lesz az. :(
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 18:46:22 8/10
(2321/4273)
Kedves Mariska !
Elsõsorban jobbulást kívánok Neked , sajnos ez a sok front jön megy befolyásol minket .
Néha van , hogy " csak " olvassa az ember a fórumot , érdekes ,nagyon jó vélemények , eszmecserék vannak :))
Lengabor 2015 ápr. 30. - 18:35:18
(2320/4273)
Azért csinálták, mert az RTL Klub tönkreverte õket a fõmûsoridõben. Közben pedig a sorozat rajongói bombázták õket ezerrel, hogy hol a fenében van már a második évad, miért nem folytatják stb. Mivel a vetítési joguk még bõven él az elsõ évadra, ezért jobb híján összekötötték a kellemest a hasznossal. Õk kvázi "ingyen" megoldották a néznivalójukat, a rajongók száját pedig befogták, mondván: nesztek, itt van, ne csak a neten járjon a szátok, bizonyítsátok be, hogy elegen vagytok ahhoz, hogy megverjétek az RTL Klubot. A TV2 a saját érdekeit nézte. Ehhez képest mi történt? A rajongók SEMMIT sem bizonyítottak be, csak azt, hogy egy kicsi, de erõs csoport hangos volt, a számarányuk viszont még arra sem elég, hogy egy olyan gagyi, mint a Zsaruk, nézettségét elérje. Ezáltal az úgynevezett rajongók (akik idõközben "megcsalták" a csatornát, mert elkezdték felirattal nézni) öngólt lõttek, a TV2 még nagyobbat bukott, de legalább moshatják a kezüket, hogy "mi megadtuk a lehetõséget, ti nem néztétek elegen". Más kérdés, hogy õket ez nem vigasztalja.
Lengabor 2015 ápr. 30. - 17:36:54
(2319/4273)
Azért itt elég sokan el vannak tévedve és összekeverik a szezont a fazonnal. Mi köze az Éjjel-Nappal Budapestnek és Berki Krisztiánnak ahhoz, hogy ez a sorozat bukás? Kikönyörögték, hogy adjon a csatorna még egy esélyt neki, holott már a SuperTV2-n is bukás volt, nem hiába akarták többször is levenni a képernyõrõl és a FEM3-on sem véletlenül került jóval korábbra az ismétlése. Adtak neki még egy esélyt, mivel a Zsaruk is bukás volt. Mi lett az eredmény? A Kuzey Güney-t még annyian sem nézik, mint a Zsarukat. Errõl egyedül az tehet, hogy nem érdekli a nézõket. Az egy teljesen más kérdés, hogy egyébként miféle színvonaltalanság jellemzi a mai magyar televíziózást, de attól még nem fog senki sem olyan dolgot nézni, ami nem tetszik neki. Tudomásul kell venni, hogy az Éjjel-Nappal Budapest sokakat érdekel, ez meg nem. Jóformán a 60 év felettiek miatt hoz a teljes lakosság körében viszonylag elfogadható számokat, ergo nagyon öreges sorozatról van szó, ami se reklám-, se presztízsszempontból nem értékelhetõ. Van, akinek az Éden Hotel a szenny, másnak a török sorozat. Ez is egyfajta "demokrácia". Amire többen "szavaznak", az nyer és az "kormányoz". Kuzey-ék le lettek szavazva, az ÉNB és a Barátok közt meg nem.

"elképzelhetõ a tv2 berág és leveszi a képernyõrõl"
Nagyon valószínû.

"nem hiszem el, hogy ilyen filmre nem lenne igény"
Van, csak nem elegendõ az igény nagysága egy országos kereskedelmi csatorna számára.

"miért csak a 18-49 korosztályt nézik?"
Azért, mert kereskedelmi értelemben õk számítanak. A TV2 rendhagyó módon kitolta 59 éves korig a korcsoportját, de a sorozat úgy sem villog.

"ha megnézzük a mûsorújságot, akkor délben, délután, este és éjjel is ez a mûsor megy"
Ennek is köszönhetõen a SuperTV2 egyik legnépszerûbb tartalma az Éden Hotel, az Éden Éjjel és az Éden Hotel 18+. Míg annak idején a Kuzey Güney sehol sem volt nézettségileg. Lehet itt háborogni, szomorkodni, hitetlenkedni, de ez van. Ha a nézettségmérõ adatai ezt mutatják egy csatornának, akkor eszerint fognak cselekedni.

"Én nem vagyok kíváncsi mindennap arra, hogy ki hogyan részegedik le"
Nem kell nézni. Sokan viszont kíváncsiak rá, õk viszont a török szappanra nem kíváncsiak. Az emberek ízlése és szokása nem egyforma, de ezzel gondolom nem mondtam újdonságot.

"a Kasza c. mûsorról, amit a SuperTV2-rõl áttettek az anyacsatornára, mert a kutya sem nézte"
Nagy tévedés. A Kasza! nagyon is jól hozott a SuperTV2-n, pont ezért került át a TV2-re. Az más kérdés, hogy az RTL Klubbal nem tud mit kezdeni, de azt is látni kell, hogy mióta a Kuzey Güney rontja a levegõt, azóta az utána következõ mûsorok nézettsége összedõlt. Az Éden Hotel, a Kasza!, A konyha ördöge, az NCIS és a Frizbi is rosszabbul teljesített, mint egy héttel korábban. Ezt persze laikusoknak hiába magyarázza az ember, úgysem hiszik el, mert õk csak a szeretett sorozatukat védik és az értékeit látják, de médiaszempontból nem oda való, ahol most van, mert hatalmas kárt okozott eddig.

"bár a közönségarányt kibõvítették (18-59 célcsoport)"
Nem kibõvítették, hanem ez a TV2 célcsoportja. Az origo is három csoport alapján közli a nézettségeit és naponta változtatják, hogy épp melyikkel foglalkoznak. A teljes lakosság az fõleg a közmédia miatt érdekes, a 18-49 a legtöbb kereskedelmi csatorna lételeme (kiváltképp az RTL Klubé), a 18-59 pedig a TV2-é. Utóbbi kettõben a sorozat katasztrofálisan teljesít, nincs mit szépíteni ezen. Egyedül a teljes lakosságnál hoz értékelhetõ eredményeket, de még a saját nézettségéhez sem konstans, mert össze-vissza csökken.

"és még TV-t sem nézek"
Na ez meg a másik. A legjobb, amikor olyanok panaszkodnak, akik nem is tévéznek. Mert lehet, hogy 1120 háztartás alapján dõl el minden, de azt elég szakszerûen választotta ki a Nielsen. Maguk az adatok persze inkább hasraütés-szerûek, de közelítõleg leképezik a magyar igényeket. Épp ezért fogadja el az összes piaci résztvevõ és épp ezért tojnak nagy ívben arra, ha a neten random emberek nem hiszik el a valóságtartalmát.

"Mire leadnák szinkronnal a második felét, mi akkorra kétszer végigforgatjuk felirattal!"
Épp ezért sem fogják leadni valószínûleg, mert nincs értelme. Ha már a "rajongói" is így vélekednek és a nézettsége is botrányos, akkor minek erõlködjenek vele?

Meg lehet ezen sértõdni, lehet ignorálni és figyelmen kívül is hagyni, de a lényeg, hogy a szeretett sorozatuk nem lett bombasiker. Nem élt a lehetõséggel. Az Igazgyöngy is bukott anno a VIASAT3-on, nem hiába került át délelõttre, most meg kora reggelre, a Hazugságok gyûrûjében ordas nagy fiaskó lett, a Szerelemben, háborúbannak elég volt két rész is a pusztuláshoz. Úgyhogy nem azért nem vesznek sok török sorozatot, mert "drágák", hanem azért, mert a tapasztalatok alapján a Szulejmánon kívül ma már egyik sem rúg labdába. Ki tehet errõl? A magyar társadalom. Ha nekik ÉNB vagy Castle kell, akkor azt kapják. A csatornának a legtöbb nézõ kell, nem a szánalmasan alacsony közönségarány.
BMariska52 2015 ápr. 30. - 17:35:26
(2318/4273)
Kedves Fórumtársaim!
Mai napon olyan migrénem van, hogy kerítést szaggat! Csak olvaslak Benneteket és köszönöm szépen, hogy vagytok, hogy ilyen nagy igazságokat írtok Gabuska, Malvinka, Katica, Bemes, Érsek! Aranyos Szandra és Gabus! Köszönöm szépen, hogy ma is részem lehetett a Ti munkátok gyümölcsében! Szép hétvégét, jó pihenést, minden Édesanyát éltessen a Jó Isten! Szeretettel: Mariska
9/10
gabus53 2015 ápr. 30. - 16:14:45 9/10
(2317/4273)
Igen, én is meglepõdtem, hogy most milyen jól fordította a kedvenc "Google" fordítónk. Ide is majd kiteszem nemsokára.
:-)
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 15:51:44 8/10
(2316/4273)
Nem hiszem hogy lényeges lenne.
Véletlenül a fordítóval ez a cikk nagyon jól értelmezhetõ.
Gondoltam Kivancról minden hír érdekli a rajongókat .
Itt mindig elég érdekes , friss hírek vannak .
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 30. - 15:43:45 8/10
(2315/4273)
Pontosan szóról szóra igaz amit írtál .
OFF ! Azt olvastam valami nagy baklövést követett el a tv2 ennek az éden hoteles müsorral kapcsolatban . Bûntetés is kilátásba helyezve a Média Tanács által . A tv2 tagadta a vádakat , de aztán elismerte hibáztak és valószínû ilyen jellegû müsort nem készít többet . A Vodafon-cég is betiltotta , hogy a mûsorban a reklámjuk szerepeljen e miatt.
Valami olyan szitu volt állítólag , hogy az egyik srác résztvevõ mondhatni szexuális erõszakot követett el az egyik lány ellen .
A hab a tortán :((( a berki személye , meg az a cynthia diktátornak nevezett nõnemü förtelem .
OFF !
9/10
gabus53 2015 ápr. 30. - 15:43:20 9/10
(2314/4273)
Köszönöm az infót, hamarosan ki is teszem az FB-re. Csak egy kérdés: ha jól értelmezem a fordítást, akkor ott általában a nõk nevét teszik elõre?

Szép napot :-)