malvinkicska 2015 ápr. 08. - 07:21:25
(1913/4273)
A mai részben Barisnak valahol volt igaza, miért ment hozzá, nem gondolta Cemre végig, hogy egy házasságban nem lehet így viselkedni, hiszen fiatalok hús vér emberek, az is lehet van egy kis vonzalma Barisnak Cemre iránt, ésa férfi számára megalázó ahogy viselkedik. Az öreg elment lehet már az is Ferhat után, az egész család, félelemben van, és ráadásul oda vitte, a Simay anyját, biztos célja van vele annak a szemétnek.
Bemes 2015 ápr. 08. - 07:19:43
(1912/4273)
Kuzey nagyon vad volt az elején. Mégis belõlem ez mély együttérzést váltott ki, mert láthattuk min ment keresztül, milyen nagy árat kellett ( aránytalanul nagyot)fizetnie a gyerekes hülyeségéért. Hányan csinálnak kamaszkorukban szerelmi csalódásukban hülyeséget, vagy tartós családi pokol miatt billennek ki a lelki egyensúlyukból. Vállalta a büntetést, a börtön pedig tönkre is tette az idegrendszerét. A családban is ott volt a bûntudat, az apja átérezte, próbált segíteni hogy neki is legyen esélye, mint Güneynek.
Güney nem birta feldolgozni.
Nagyon rázós lehet egy ilyen családon belüli szerelmi háromszög, gondolom még normál esetben is idõnként feszélyezetté teheti a kapcsolatot mindenki számára.
Ezért is próbál a végsõkig elmenekülni Kuzey, és valahol Handannak is van igazsága abban , hogy Cemre a testvérek között áll. Jó lett volna, ha a fiük ezt meg tudták volna beszélni.
Kuzey szégyellte szerintem, hogy az érzéseit nem tudta palástolni, ami nem csoda mert Güney ezer jelét adja, mennyire nem birja elviselni szerelmüket. Szerintem meg is gyûlölte Kuzeyt.
zandra 2015 ápr. 07. - 22:53:22
(1911/4273)
Igen, nagyrészt szerintem is szemérmesség is benne van. Azért szerintem kellemetlen lenne egy karácsonyi vacsoránál egy ilyen helyzet. (Bár Güneyjel õk valószínûleg nem fognak kedélyesen összejárni.)
Kuzeynél azt figyeltem meg, hogy még azután is szemérmes Cemrével, miután már kezdenek közelebb kerülni egymáshoz (még én se néztem végig a sorozatot, szóval nem tudom változik-e ez), bár lehet, hogy ez a tiszteletbõl is fakad.
Hát én nem vagyok annyira elfogult Kuzeyjel, az elsõ évadban nem is szerettem annyira, túl agresszív és meggondolatlannak tartottam, de a másodikra már én is nagyon megkedveltem. A Ferhat-ügy lezárása után sokkal nyugodtabb és okosabb is lett, már nem mindent az öklével old meg, ha üt, az már általában indokolt :D( pl. ha Güneyt veri azt kifejezetten élvezem, de Baris is megérdemelte amiket kapott tõle) Amit még mindig nem bírok benne, az a túlzott vaskalapossága, fõleg a nõkkel szemben. Ezt még Handan asszony is a szemére veti majd.
zandra 2015 ápr. 07. - 22:49:16
(1910/4273)
SPOILERES
Én Barist csak a Simay ügy után kezdtem el nem kedvelni, az üzleti machinálásai nem érdekeltek, Cemre ellen meg voltak indokai, de ahogy Simayt ok nélkül megalázta az nagyon gusztustalan volt.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 07. - 21:38:06 8/10
(1909/4273)
Leveled van !
10/10
v.eres 2015 ápr. 07. - 20:30:42 10/10
(1908/4273)
Itt megtalálod az egészet, meg több jó kis sorozatot is...

http://www.sorozatbarat.guru/video/series/1159/Holgyek_orome_online_sorozat
BMariska52 2015 ápr. 07. - 19:32:20
(1907/4273)
Kedves Fórumtársaim! Ne haragudjatok, hogy mûsorom kívüli témával zavarlak Benneteket, de tudom, hogy van köztetek Viktoriánus-kor rajongó is! Kérem, ha valaki tud, segítsen nekem: Sajnos, technikai okokból lemaradtam a Hölgyek öröme 2. évad utolsó, 8. befejezõ részérõl. Kérem, írjon nekem privát üzenetet valaki, aki tudna segíteni, hol láthatnám? ez így nagyon bosszantó, hogy nem tudom a végét. Lehet, hogy valaki tud egy linket, ahol megnézhetném? Próbáltam kutakodni, de sikertelenül. Elõre is köszönöm szépen! Még egyszer bocsánat a más témáért! Remélem, nem törölnek ezért!
BMariska52 2015 ápr. 07. - 17:45:26
(1906/4273)
Én pedig azt gondolom, az utolsó mondatodnál ott a PONT!
BMariska52 2015 ápr. 07. - 17:34:29 Előzmény zandra
(1905/4273)
Igazad van, nekem is nehezen elképzelhetõ a szituáció, bár nincs testvérem, de pl. barátnõm levetett pasijával sem szívesen akartam volna kapcsolatba kerülni, ez szerintem egyfajta szemérmesség is, lehet hogy rosszul gondolom?
Lehet, hogy ez nem helyes, de én Kuzey-t mindenestõl szeretem és nemcsak a színész miatt! Ez abból indul ki, hogy elõször az esendõségébe szerettem bele, de ez sosem sajnálatból ered nálam! Aztán jött a többi magától..., már a szeretet mellett is mindig és kizárólag neki drukkoltam az összes ellenféllel szemben! Pont azért, amilyen, a szememben õ egy értékes ember a hibáival együtt szerethetõ és vele tudok érezni.
BMariska52 2015 ápr. 07. - 17:30:02
(1904/4273)
Nagyon érdekes a csók-példa, amit leírtál, még nem hallottam. Nekem egyébként nem hiányzik a túlzott erotika egyáltalán. Annyira tele vagyunk már vele utcán, buszon, oda nem illõ helyeken nem is simán csókolóznak, hanem bebújnak egymásba. Ami inkább hálószobába való jelenet, megveszel egy újságot, mindjárt a címlapon is ez van, kinyitod a vízcsapot, onnan is ez folyik. Jó hogy én már nem vagyok egy mai csirke, de az én ifjúságomban még volt romantika, ezt is már valahol itt egyszer leírtam. Ha egybõl nekiesnek egymásnak, elveszik a varázsa az egésznek, ha minden rögtön megtörténik, mi a meglepetés? Ha már az utcán is úgy öltöznek egyesek, hogy mindent látsz (haspóló, egyebek), akkor nincs meg az a sejtelmes érzés, hogy vajon mi lehet mögötte? Senki ne vegye rossznéven, de éreznünk kéne, hogy ez az igazság. Én kifejezetten szeretem ezt a fajta lassú tempót, még ha a világunk rohanó is, azért még nem késünk le semmirõl és szerintem szebb, ha lassabban éljük át - éljük meg a dolgokat!
BMariska52 2015 ápr. 07. - 08:30:06
(1903/4273)
Már el akartam köszönni, mert ma "gyermekes" napom van, de megláttam az írásodat! Erre illik igazán, hogy "Szívembõl szóltál"! Én 23 évesen éltem át a férjem elvesztését, 40 év után sem lehet feledni.
Békés Szép Napot kívánok!
BMariska52 2015 ápr. 07. - 08:28:17
(1902/4273)
Kedves Szandra! Látom, mikor lesz a vizsgád. Nagyon-nagyon szorítok, tiszta szívembõl! Kívánom, úgy vizsgázz, ahogy szeretnéd! Biztos nagyon ügyes leszel! Gondolatban Veled leszek!
Még annyit, hogy Arany Jánost nagyon szeretem én is, így még nem gondoltam rá (Hamlet-fordítás), én inkább a balladáit ismerem és szeretem, egy ronggyá olvasott balladás kötetem van Tõle!
malvinkicska 2015 ápr. 07. - 08:19:00
(1901/4273)
KI elõztél amit akartam írni de nem baj, igazán drámai ez a sorozat, sok minden történik benne, és minden az emberi érzelmekkel, van össze fügésbe, igen a hadnagy is elmondta az õ lelkét mi bántja ezzel is erõt akar adni Kuzeynek neki van remény, mert él de az övé, már örök álmát alusza, nem lehet leírni milyen megható részek ezek mikor bele gondolunk, akiket mi is elvesztettünk, nem lehet feledni a szívünkben örökké él, csak meg kellett tanulni élni nélkülük, ma reggel nekem is vissza jöttek az emlékek, mennyi idõbe telet míg eltudtam engedni a férjem az örök mezõkbe. További szép napot mindenkinek.
BMariska52 2015 ápr. 07. - 07:58:38
(1900/4273)
Annyira gyönyörûen vágták össze a mai részben az egyik pillanatban a verekedést, a másikban a szépnek igérkezõ pillanatokat, igazán gyengéden nyúl Baris a lányhoz, de a lány sír és talán képzeletében azt látja, amit a másik képkocka mutat. Minden egyes ütést egy finom érintés vált fel... Nagyon tetszett. A másik, ami megragadó volt, a beszélgetés Kuzey és Seref között, aki egy igazán szimpatikus figura, gondoltam, hogy az õ múltjában is van valami fájdalom és most hogy ezt megosztotta Kuzey-el, közelebb kerültek egymáshoz, talán Kuzey távolságtartásából is lefarag egy kicsit ez a mélyen emberi közeledés, hogy kiadta magát neki valaki, feltárta elõtte az õ érzéseit és próbálja ráébreszteni, tényleg nincs egyedül a fájdalmával, hiszen mindenkinek vannak sebei. Köszönöm ezt a mai reggelt Drága Lányainknak! Szép napot Mindenkinek!
Bemes 2015 ápr. 07. - 07:42:34
(1899/4273)
Szia!

Szorítok Neked ezerrel, és kívánom azt a bizonyos "szekérnyit"..

Arra gondoltam, Banu és Baris is megszokta hogy megszerzi amire vágyik. Talán ezért nem is akarják észre venni a jeleket. Mint mondani szokás, rózsaszín szemüvegen át nézik a világot, még izgalmasabbá tette számukra a kezdeti ellenállás Banu esetében Güneyt, Barisnál Cemrét.

Amíg csak nagyon vágyunk valamire, felnagyította látjuk a jó tulajdonságait, aztán jön a csalódás sok esetben.
Olvastam a Dalai lámától egy jó, és egyszerû példát erre. Nagyon megtetszett neki egy óra, addig nézegette, addig nõtt benne a vágy a birtoklásáért ,hogy csak megvette. Mihelyst az övé lett, úgy lett fokozatosan egyre jelentéktelenebb, végûl már nem is értette miért is vágyott rá.

Én úgy éreztem a mai részben, hogy Gülten nagyon elbizonytalanodott. valahol érzi, hogy nagy bûnt követett el.
Bemes 2015 ápr. 07. - 07:30:11
(1898/4273)
Megint milyen mondat volt ma is!
Seref: nekem is vannak sebeim, azért látom a tiéidet. Mennyire igaz.

Tényleg az a jó a török filmekben, hogy még a legellenszenvesebb szereplõ is megérthetõ, még azt is tudják érzékeltetni miért váltak ilyenné.
És nincs idealizált, nyálas figura, még kedvenceinknek is vannak esendõ érzelmeik, buta tetteik. Ettõl annyira hiteles a film.
Sok szituáció annyira ismerõs, az érzelmek is- valahogy tudjuk mit éreznek, éltünk át hasonlót.
Arra gondoltam, ezek a törökök sokunk családi történetébõl remek filmet tudnának csinálni.
simike2015 2015 ápr. 07. - 02:30:44 Előzmény Érsekvári
(1897/4273)
Ne felejtsd el, hogy Baris elég sokáig járt Venusszal, együtt is éltek, szóval Cemre nem az elsõ nõje Barisnak. Az hogy nagyon tetszik neki Cemre, az biztos, és gondolom, meg van gyõzõdve róla, hogy majd mwghódítja.
simike2015 2015 ápr. 07. - 02:25:10 Előzmény Érsekvári
(1896/4273)
Ez a dal az El condor pasa (A kondorkeselyû) címû, a majd 40 évvel ezelõtti fiatalságomat idézi. Ez gondolom rgy újabb elõadás, de nagyon szép.
zandra 2015 ápr. 07. - 00:37:54
(1895/4273)
Szombaton lesz, és köszönöm:))

Szerintem Cemre mér régebb óta szerelmes volt Kuzeybe, pl. amikor elõször meglátta Simayt, akkor is látszott, hogy nem tetszik neki a helyzet, de csak késõbb vallotta be magának is.
Igen, Baris alapvetõen egy negatív karakter, így nem könnyû vele azonosulni, nekem valamiért sikerül. Talán mert számomra õ eleve sajnálnivaló karakter volt az elejétõl, pl. Attila mindig elég rendesen kihasználta "Banu hercegnõ" kedvéért (mondta is, hogy õ mindig szorgalmasan tanult, dolgozott. Erre Attila az egyetemen bukdácsoló Banura hagyta a céget...), a gonoszkodásai meg sosem jöttek össze (elõre röhögök, mikor forral valamit), szóval nekem õ olyan szánalmasan aranyos, nyomi "gonosz", mint a Tom & Jerrybõl Jerry vagy a Kengyelfutó gyalogkakukkból a Farkas:D Bár én ugyanúgy sajnálom a többi negatív szereplõt, Banut is, Handant is, Simayt is a késõbbi részekben. De ezt szeretem a török sorozatokban, hogy nem 2 dimenziósak a karakterei, mint a többi szappannak.
Na, igen, ezt én sem értem, hogy a francba nem vette észre, hogy Cemre szinte szó szerint irtózik tõle. Elég életszerûtlen....
Talán azért nem gondolta, hogy a vagyonát akarja, mert sokáig nem adta meg magát, nem nyomult, meg Cemre azért ránézésre (is) egy ártatlan lány, Güney viszont egy dörzsölt üzletember.
De még az is lehet, hogy nem érdekelte. Banu is tudja, hogy Güney a pénzért, cégért van vele, és nem nagyon zavartatja magát...
Bemes 2015 ápr. 06. - 22:46:39 Előzmény zandra
(1894/4273)
Szia Zandra!

Ugye megírod mikor vizsgázol, hogy szoríthassunk?!

Egyébként nekem is érthetõ Kuzey tartózkodó viselkedése. A film elején csak Kuzey volt szerelmes, Cemre még Güneyt akarta. Kuzey megpróbált távol maradni tõle, csajozott, aztán ott volt Zeynep aki tetszett neki nagyon. A sok gond (Güney dobta Cemrét, Kuzey rengeteg problémája)egyre jobban közelebb hozta õket egymáshoz. Cemre innentõl kezdett beleszeretni Kuzeybe, amire szerintem Zeynep megjelenésekor jött rá maga is.
Én is azt írtam korábban, hogy ez a házasság Barissal fura, mit gondolt Cemre és Gülten pl. a nászéjszakáról.
Különben mosolyogtam a regényalakokon, valahogy én is hasonlóan sajnáltam õket.
Barist talán csak néha, akkor is inkább a családja miatt, a státusza miatt- ami aztán már becstelenségre is sarkallja. Nem tudom mit várt Cemrétõl, hogy nem érezte a kényszerességét?
Ha Güneynél felmerült benne a gyanu, hogy a gazdagság miatt akarja Banut, hogy nem merült ez fel benne Cemrével kapcsolatban?
Mert azért bármennyire is drukkolok Cemre-Kuzey szerelemnek, azért Cemre a biztonságért, jólétért ment férjhez a sértettségen és dacon kívül.
Hiába álmot kergetett, mintha nem is akarta volna igazán megtudni az igazságot. beérte Cemre kertelésével, ami azért elég ciki volt. Cemre nem volt õszinte magához sem, mellébeszélt.Gülten meg örült, hogy kivágta magát a lánya a kínos helyzetbõl. Tulajdonképpen Baris kulturáltan, elegánsan kezelte ezt a dolgot, nem próbálta kikövetelni a jogait, elég sokáig türelmes volt.