8/10
édesmaya 2015 ápr. 19. - 19:48:57 8/10
(2073/4273)
Zandrának és Gabusnak küldöm!
8/10
édesmaya 2015 ápr. 19. - 19:47:18 8/10
(2072/4273)
Én is napi szinten olvasom ezt a topikot, csak nem írok, de imádom a hsz-eket!

Zandra és Gabus én még nem köszöntem meg a nagyszerû munkátokat, most itt megköszönöm, én is élvezem a feliratozott videókat.
Egy faceról hozott fotóval szeretnék nektek kedveskedni. Tudom nincs mindenki fenn a facen, ezért.
10/10
lizbell 2015 ápr. 19. - 19:36:32 10/10
(2071/4273)
megelõztél! :)) elég szánalmas lehet az élete ha olvasás és sétálás helyett fórumokon kutakodik és beszólogat!
8/10
édesmaya 2015 ápr. 19. - 19:35:01 8/10 Előzmény BMariska52
(2070/4273)
Szia Marika, ne törõdj a trollkodóval! Ha nem szól hozzá senki, le fog kopni.
Bemes 2015 ápr. 19. - 19:26:30
(2069/4273)
Huhh, de tipikus történet! Én ilyet Gyõzikével kapcsolatban hallottam.
zandra 2015 ápr. 19. - 19:26:14
(2068/4273)
SPOILER
Én sem értettem Aynurt. Bár nyilván Sami jól adta a gavallért az udvarlás alatt, de akkor is, fõleg azok után, amiket Handan elmondott neki. Elég elhamarkodott volt ez a házasság is.

Azért nem mindenki vár a Kuzeyben sem. Sõt, a többség nem: Banu, Zeynep, Demet, Simay, Gülten. A Gümüsben a fõszereplõ falusi lány volt, a nagymamája, aki felnevelte még kendõt hordott, ott azért hitelesebbnek tûnt ez. De ott is volt házasság elõtti szex, sõt házasság elõtti terhesség is, sõt még abortusz is. Már nem emlékszem a szereplõk nevére, de Mehmet barátnõje, testvére és unokatestvére is teherbe estek a házasságuk elõtt.
Ugyanígy volt a többi eddig általam látott török sorozatban is: Seherezádé, Végsõ akarat, Tiltott szerelem.
A Kurt Seytet nem néztem még meg, de ha jól tudom, az a 19. században játszódik, akkor azért mások voltak az erkölcsök . De írod, ott is házasság elõtt történt, szóval... Még egy 19. századi nõ is modernebb mint Cemre.
Bemes 2015 ápr. 19. - 19:24:16
(2067/4273)
Lehet, hogy Sami sem volt mindig ilyen mogorva, hisz Handam is annyira belezúgott, hogy még a családját is feladta. Õk egymást tették tönkre, Sami sem kapott semmit az asszonytól. Ez kölcsönös, mindkét félnek kell adnia, hogy kaphasson. Nekem Sami empatikusabb embernek tûnik, ezért fordult meg a fejemben, hogy Handan miatt kezdõdött el ez a pokoli viszony.
BMariska52 2015 ápr. 19. - 19:04:57
(2066/4273)
Vagyunk itt egy páran, akik kikérjük magunknak, amit írsz, és honnan veszed egyáltalán hogy nem olvasunk és nem sétálunk? Már jó ideje jól elvagyunk itt a fórumon, nem kértük, hogy minõsíthetetlen hangon beszólj nekünk, eddig sem hiányoztál, a sértegetést pedig tartsd meg magadnak.
BMariska52 2015 ápr. 19. - 19:02:11
(2065/4273)
Van, aki úgy gondolja-látja, Kuzey és Cemre között nincs kémia (szerintem van, és késõbb még lesz is), hát itt meg Kuzey és Zeynep között egy gramm kémia sincs! Kuzey arckifejezése mindent elmond, és Alié is, ezt a csókot csak Zeynep hitte el igazinak.
rolka75 2015 ápr. 19. - 18:56:39
(2064/4273)
Komolyan vannak olyan degeneráltak akik az ilyen f..okat nézik?? Olvassatok vagy menjetek sétálni. Minõsíthetetlen TV mûsor.
BMariska52 2015 ápr. 19. - 18:53:36
(2063/4273)
Gabus Drága Tündér vagy! Teljesen levettél a lábamról ezzel a "teljes albummal". Eddig is szerelmes voltam Toygar zenéjébe, de így egyfolytában ezt hallgatni, elolvadok tõle! Részenként nekem is megvan, de az egész albumot Neked köszönöm NAGYON-NAGYON! Most majd ezt hallgatom rongyosra.
BMariska52 2015 ápr. 19. - 18:50:14
(2062/4273)
Kedves Szandra! Nem mondom azt, hogy kénytelen vagyok!, de Meghajlok a Te igazad elõtt. Mégpedig azért, mert én tényleg szeretem Cemrét, de még nekem is furcsa az õ viselkedése, bár én sok mindennel igyekszem õt megmagyarázni és védeni. Azt még megértem, hogy Güney-nek miért nem adta oda magát, mert még nagyon fiatalok voltak, és akkor még Cemre úgy gondolta, hiszen, mindjárt házasok leszünk, akkor miért ne mennék szûzen a házasságba? Aztán, amikor Güney ilyen csúnyán átverte, talán már csak azért sem adta könnyen magát másnak, és valahogy azt hitte, ill. azt a szerepet szánták neki a forgatókönyvírók, hogy ha csupa dacból hozzámegy Barishoz, közben valami csoda folytán a Herceg megmenti õt attól, hogy beteljesüljön a nászéjszaka? Eléggé vegyes érzéseim vannak ezt a filmet látván, én még most is pislogok az öltözködésükön, a szoknyák felvágottságán, hosszán, a hátkivágásokon, azon, hogy mennyi mindent megmutatnak egyesek, a magassarkúban való tipegésrõl nem beszélve, ami csak szegény Handannak nem sikerül, de azért csak erõszakolja. Én is ellopkodtam lánykoromban anyám körömcipõjét és abban táncoltam, az acélsarok pótlását már anyura hagytam..., és randira én is visszahajtottam a szoknya korcából vagy kettõt, mikor már befordultam a sarkon. Viszont, 22 évesen fél év udvarlás után rohanvást mentem férjhez nagymama szoba-konyhájába, mert már nem bírtunk magunkkal, meg sem tudtam gondolni, 9 hónap boldog házasság után örökre távozott a férjem. Pont ezért tettük jól, amit tettünk, legalább ennyi boldogság jutott nekünk.
Simayt én elõször kifejezetten könnyûvérûnek tartottam, aztán látva, honnan "szabadult", jobban megértettem, hogy lázad. Most viszont teljesen elhatalmasodott rajta a gonoszság, és nem tekint vissza a saját hibáira, honnan és hogyan indult el az, hogy Kuzey hite megrendült benne. Zeynepet nem is értem, mit akar Kuzeytõl, egyáltalán nem való hozzá a fiú, nem is véletlen, hogy Burak kezdte el érdekelni, de makacsul még mindig harcol Kuzey figyelméért és betart Cemrének.
zandra 2015 ápr. 19. - 18:26:41
(2061/4273)
SPOILER
Én kedvelem Samit, de az Aynurral való kapcsolatából azért kitûnik, hogy lehet akármilyen kedves hozzá egy nõ, õ akkor is alapjáraton egy hímsoviniszta, mogorva és rendkívül házsártos ember. (Bár nekem ez tetszik, hogy nem csináltak belõle az írók egy szirupot, így sokkal életszerûbb.) Szóval nem tudom, ha Handan kedvesebb lett volna, akkor hogy alakult volna a házasság. Bár szerintem nehéz lehet kedvesnek maradni egy ilyen ember mellett.
zandra 2015 ápr. 19. - 18:12:48
(2060/4273)
Lemaradt a mondat vége: Négy év azért elég messze van a rögtöntõl*
zandra 2015 ápr. 19. - 18:11:42
(2059/4273)
Nekem sem az a bajom Cemrével, hogy szûz, hanem a forgatókönyvvel van bajom, éppen azért mert "ezek a mai fiatalok..." Nos, Cemre is mai fiatal, ezért életszerûtlen ez az ártatlanság a 21. században. Ne értsetek félre, nem az a szokatlan, hogy valaki nem dobja magát oda az elsõ adandó alkalommal (nem mindenki Simay, aki mai fiatal), hanem, hogy két egészséges fiatal felnõtt 4 évig együtt van, és nem fekszenek. Négy év azért elég messze. Ha egy vallásos török falun játszódna a cselekmény, nem lenne ki a fél mindenük a nõknek, nem innának, és mindennap 5x Mekka felé fordulva imádkoznának, még hiteles is lehetne Cemre, de így nekem egyszerûen hiteltelen ebben az egyébként realisztikus sorozatban ez az egész. Nem azt mondom, hogy Simay jobb, persze, hogy nem jobb, de valóságosabb karakter.

Egyébként szerintem mindig voltak "Simayok". Én is ismerek olyat, aki a 60-as években nõtt fel, aztán terhesen ment haza az iskolából... Elhiszem, hogy változtak a normák az évtizedek alatt, de azért ma sem minden lány dobja oda magát azonnal, és ma is vannak olyan fiúk, akik értékelik az ilyesmit, és udvarolnak, stb. De Cemre akkor is túlzás, az õ hihetetlen karaktere õ egy 18. századi romantikus regénybe illene bele esetleg.
malvinkicska 2015 ápr. 19. - 17:07:53
(2058/4273)
Igen igazad van mi nem, a disco világban voltunk fiatalok velünk akkor, még bilétes bálnak nevezték a mulatságokat , és udvarlóval anyukánkkal mentünk, és nem zavart senkit ez volt az akkori erkölcsi norma. A mai vílág sajnos nem errõl szól persze szülõ válogatja, az én unokám, úgy szilveszterezett, eljött a fiú apja anyja és meg beszélték, hogy legyen, most ezzel nem akarok nagyzol, de ebben a rossz drogos világban nagyon észnél kell lenni a szülõnek, már mikor baj van akkor késõ gondolkodni nem így , hanem úgy kellett volna.
BMariska52 2015 ápr. 19. - 16:42:33
(2057/4273)
Sok tekintetben közrejátszik, hogy egykorúak és valószínûleg hasonló családi indíttatásúak lehetünk... Cemrével kapcsolatban ugyanúgy érzek, mint Te. Azzal is magyarázhatom, hogy mondhatnánk a "mi korunkban", sõt a hatvanas-hetvenes években egészen más világ volt, mindent másként éltünk meg, mint a "mai fiatalok", pedig akkor is, de sokszor elhangzott! Senkit nem akarok ezzel bántani, de akkor más volt a romantika, nekünk más volt, és a fiúk sem gondolták, hogy rögtön ágyba kell bújni, volt rendes udvarlási idõ, nem okozott nekik akkora traumát, ha nem adtuk magunkat azonnal, sõt! Én úgy éltem meg, jobban tisztelték azt, aki nem adta magát mindjárt oda. Arról nem is beszélve, hogy nálunk otthon nagyon szigorú erkölcsök voltak, amit még ma sem bánok!
BMariska52 2015 ápr. 19. - 16:27:55
(2056/4273)
Szép Délutánt Mindenkinek!
Mint nem FB-tag, köszönöm szépen a képet; Kedves Gabus, legyõzhetetlenül ügyes vagy montázsokban! Sajnos 3 napig nem lehettem köztetek, nehéz napok elé nézünk Anyukám betegségével kapcsolatban. Mostanában jólesik majd az új részeket nézni és Veletek izgulni tovább, a fórumon olvasgatni, kicsit kizökkenni. Kedves Gabuska és Szandra, ismételten és minden nap köszönöm Nektek, hogy lehetõvé teszitek az új részek élvezetét!
Bemes 2015 ápr. 19. - 10:00:04
(2055/4273)
Valószínüleg nagy igazságot mondtál ki azzal, hogy a filmben azokat tudjuk megérteni leginkább, akikkel hasonló szituációkat megéltünk. Részint mert hasonló a mentalitásunk, részint meg át tudjuk érezni a fájdalmát, értjük mit miért tesz. Az ember a saját élete során hoz rossz döntéseket, van amirõl csak késõbb derül ki. Szerintem ha Cemrét nem dobja Güney, akkor késõbb jön ki, hogy nem illenek egymáshoz.
Szeretem olvasni Zandra gondolatait is, és meg is értem õt, ma nagyon más már a világ, sokat változtak az emberi kapcsolatok is. Az embert nagyon befolyásolják a társadalmi körülmények, elvárások.
A mai viszonyok között jobb ha a nõk képezik magukat, megpróbálnak inkább "Gültenek"lenni. Ma nem értékeli a társadalom a házimunkát, gyereknevelést.
malvinkicska 2015 ápr. 19. - 07:14:18
(2054/4273)
Szép napot mindenkinek. Ahogy nézem a részeket egyre jobban ködösítve van, ki lõtte le azt a férget, Cemre és Baris jól játszák az érdek házasságot, még Gültent is elviszik Párizsban.Az tetszett milyen szépen beszélgetett Sami a fiával, kezdjen új életet, ami nem lesz könnyû ezek után. Már nem vesézem tovább az elõttem szólók sok oldalról leírták a véleményt Cemrével kapcsolatban, amivel persze egyet értek.