8/10
Érsekvári 2015 ápr. 02. - 21:34:41 8/10
(1833/4273)
Olyan szépen írtok Isten bizony öröm olvasni benneteket !
Valóban sok értékes kedves ember találkozott itt a fórumon .
Manapság ez nagyon ritka . Így ismeretlenül is kirajzolódik az emberek jelleme és nagyon szeretetre méltó mindenki aki itt jelen van :)) Nagyon örülök , hogy részese lehetek ennek a társaságnak.
malvinkicska 2015 ápr. 02. - 21:06:47
(1832/4273)
Nagyon szépen köszönöm elismerõ szavaidat, az biztos a világ hozta ezt, mert az emberek megélhetése, anyagi gondjuk van sok embernek, de azért mikor most az Ukrajnában élõknek volt gyûjtés mindenki adott amit tudott, olyan jó érzés adni, õrültünk nem mi vagyunk olyan helyzetben.Az biztos nagyon sok szép dolgot tudnék írni, meg rosszat is. A legngyobb gond a kis települések le vannak építve, se posta ,iskola, orvos két naponta jár, az a jó tündéri becsületes. A templomba járás is gyérül ,mert az emberek hite megrendült. Az én unokáim naponta 60km-t utaznak, hogy kijárják a nyolc osztályt, mert ami közelebb az a fiaméknak nem felelt meg, szóval itt sem rózsás az élet. Az élet szinvonalat tartani lehessen rengeteget kell dolgozni, a munka helyen kívül is remélem nem veszed rossz néven a részletes írásomat, de ez most csak úgy jött, most olvassák a templomokba Jézus kínszenvedésérõl az evangéliumokat, szóval nagy dolgok ezek. Istentõl áldott békés ünnepeket kívánok, neked családodnak, számunkra valóban támadjon fel megváltó.
BMariska52 2015 ápr. 02. - 20:27:30
(1831/4273)
Kedves Malvinkicska! Sajnos, biztos igazad van, hiszen ott élsz, de én úgy gondolom, ezt a mai rohanó világ hozta magával, már falun sem azok a tisztalelkû emberek vannak többségben, mint az én emlékeimben mai napig élõ ottaniak, nem õk a hibásak ebben. Hiszen ezt Te is tudod, sok mindent kiöltek belõlük, a hagyományok tisztelete sem él már, és az a másik nagy baj, hogy a fiatalok nemcsak hogy elvágynak, hanem el is hagyják a falut, az öregeknek nincs kire örökíteni mindazt az "aranyat", ami a birtokukban van. Én fõvárosi születésû vagyok, de a szememben a vidéki emberek az etalon, szomorú, hogy már az én drága rokonaim többsége sem él. Sok jót kívánok Neked, mindig látom a leveleidbõl a Te emberségedet, hogy még sok minden megmaradt Benned, légy erre büszke és a Családod is. Minden jót, Kellemes Ünnepeket, szép Feltámadást!
9/10
gabus53 2015 ápr. 02. - 20:08:20 9/10
(1830/4273)
Szia BMariska!

Nagyon köszönöm, és neked nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok. :-)
malvinkicska 2015 ápr. 02. - 19:25:22
(1829/4273)
Olvasom a véleményeteket a vidéki életrõl én is egy kis falucskában élek amelynek a lakói száma a 400-t sem éri el. A véleményem itt is megváltoztak az emberek, már nem olyan szeretettel fordulnak egymás iránt, mint mikor ide férjhez hoztak. Pl itt még vannak disznótorok, de már fele annyi helyre nem viszünk kóstolót, csak a szûk család és igaz barát ha van de az is egyre ritkább.
BMariska52 2015 ápr. 02. - 18:51:33 Előzmény Bemes
(1828/4273)
Milyen igazad van, hogy jobb és kellemesebb az egyszerû vidéki élet és a vidéki emberek között élni. Nekem minden rokonom vidéken él, az egész gyerekkorom minden nyarát egy kis Fejér megyei faluban töltöttem, egyszerûen imádtam ott lenni sírtam, mikor iskolakezdéskor haza kellett jönni. Minden tisztelet, becsület a vidéki emberkéknek, sok sötét buta, mikor leparasztozza õket, (õ inkább az!) nem tudja, mit mond, õ is azt a kenyeret eszi, amit nehéz munkával teremtenek meg számunkra a dolgos falusi emberek.
BMariska52 2015 ápr. 02. - 18:34:28
(1827/4273)
Ezt ma olvastam egy újságban: "A mûvészetben nem véletlenül van benne a szó: 'mû'. Elõ kell állítani valamit, ami nem a valóság, mégis hiteles. Ösztönt, indulatot, érzést elõhozni valahonnan úgy, hogy külsõ hatás nem éri az embert. Nem egyszerû játék."
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 02. - 18:17:35 8/10 Előzmény malvinkicska
(1826/4273)
Nagyon jó rész volt ez a mai , fõleg értettem is ami nem mellékes.
NAGYON SZUPER A FORDÍTÁS MEG A FEL IRATOZÁS !
Mivel ezt a részt megnéztem már , de így élvezetes.
Kedvenc részem ez a eljegyzés jelenet . Az összes színész remek Gülten arcmimikája külön fejezet .
Kuzeyrõl nem is beszélve , meg a zene is illik a hangulatához .
Egyre jobb részek jönnek .
KÖSZÖNÖM , hogy megírtad és megnéztem a szemét Ferhát VÉGRE :)) hogyan távozik az örök vadászmezõkre .
BMariska52 2015 ápr. 02. - 17:48:53
(1825/4273)
Kedves Fórumtársaim!
Mindenkinek Boldog Húsvéti Ünnepeket, szép idõjárást és jó pihenést kívánok szeretettel:
BMariska
9/10
gabus53 2015 ápr. 02. - 16:49:44 9/10 Előzmény lizbell
(1824/4273)
Jobbulást kívánok.
malvinkicska 2015 ápr. 02. - 14:49:28
(1823/4273)
Az biztos ha egyszer elromlik az egészségünk nehezen jövünk rendbe, igaz legdrágább kincsünk. Mindenkinek gyógyulást kívánok, de az idõ is nagyon rossz, sajnos, nehezebben megy.
10/10
lizbell 2015 ápr. 02. - 13:27:24 10/10 Előzmény Érsekvári
(1822/4273)
Köszönöm mindenkinek, nem vagyok jobban de olvasgatlak benneteket!
Írjatok sokat! :)
Bemes 2015 ápr. 02. - 12:10:04
(1821/4273)
Talán az az emberi tulajdonság, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb. Talán aki egész életében gürizett, vágyik egy könnyebb életre.
De látod, Handan is változik ahogy belelát a gazdagok világába. Késõbb már õ is mãsként értékel.
Nem vagyunk egyformák , Te is és én is szeretjük az egyezerûbb életet, nem hiányzik a "nagycsilláros" mutogatható gazdagság.
Én Budapesten éltem 27 éves koromig, azóta vidéki kisvárosban élek, és nagyon szeretem ezt az életformát. A mai internetes , autós világban minden kulturális lehetõség adott, ha valakinek van rá igénye. Szoktam mosolyogni azokon, akik azt hiszik vidéken információ hiányban élnek az emberek.
Szeretem a természetközelséget, nekem a hétköznapok itt élhetõbbek.
Szokták mondani, hogy legjobb az arany középút, én is ezt vallom.
Bemes 2015 ápr. 02. - 10:42:10
(1820/4273)
Szia Katica!

Te gondolatolvasó vagy!
malvinkicska 2015 ápr. 02. - 09:58:39
(1819/4273)
Banu az Ezelben is olyan utálatos volt lehet ez egy ilyen izgága személyiség , vagy kitudja ,de ezek láttán sok minden megfordul az ember fejében, mert ezt tökéletesen játsza. Güney biztos megfogja még báni, hogy vele kötötte össze az életét, ezzel a nagyképû hisztis csajjal.
malvinkicska 2015 ápr. 02. - 07:24:01
(1818/4273)
A mai rész is sok emberi gyarlóságot mutatott be, ezek a gazdagék, azt hiszik, mindenkin, át gázolhatnak, de Can rendes volt, mert megvédte Cemret, annak van emberi méltósága ami Güneynek és a családnak nincs. Az nagyon elegáns beszólás volt Cemre részérõl, hogy illenek egymáshoz, Banu is csak nézett. A zene nagyon szép volt különösen a hegedû amikor Baris megkérte a kezét, az viszont szívbe markoló volt mikor Cemre Kuzeyt látta, ahogy adja agyûrût neki B. A Kuzey arca sok mindent elárult szavak nélkül mit érezhetett, mikor látta ezeket a dolgokat, már a rendõrrel sem olyan hévvel beszélt ahogy szokott Ferhat miatt.
8/10
Érsekvári 2015 ápr. 01. - 18:46:36 8/10
(1817/4273)
Nagy kaland lesz akkor , kívánom találkozz össze Kenannal !)
Bemes 2015 ápr. 01. - 18:23:45
(1816/4273)
Persze, nincs semmi baj a többi filmmel sem. Én is szeretek szórakozni, csak azt szerettem volna kifejezni, hogy az úgynevezett kasszasikereknek zömében semmi közük a valósághoz. Ott a hõsök szinte irracionálisan birkóznak meg az ellenféllel, szupermenek, vámpírok stb.stb.
Ezekhez képest Kuzey annyira más, minden kötözködésem ellenére valóságos történet, emberekkel, élethelyzetekkel.
Valahogy több török filmnél is úgy érzem, hogy a történet csak az apropó ahhoz, hogy bizonyos emberi, erkölcsi kérdésen gondolkoztasson el.
Pl. Ezelnél a barátság, szerelem, vagyon. Tiltott szerelem szintén a nagybácsi unokaöccs- fiatal feleség háromszög stb.
A török filmeknek van mondanivalójuk és mellesleg szórakoztatnak is.
Bemes 2015 ápr. 01. - 18:09:24
(1815/4273)
Igen, nagyon megrázó jelenet, én is annyira megsajnáltam Kuzeyt. Micsoda dilemma az erkölcsi-elvi döntés és az igazi, örök szerelem választása!
Mert Kuzeynek az egyetlen szerelme volt mindig Cemre. Cemre meg talán Güney esetében még nem is igazán szerelmet érzet, csak késõbb jött tisztába az érzéseivel.
Én megértem, mert saját tapasztalatom, hogy az ember fiatalon mondhatni beleképzel mindent a fiúba, az álmába szerelmes .
Inkább azt nem értem, hogy lehet olyanhoz férjhez menni, akinek az érintését sem birom elviselni.
Persze az, hogy én nem értem, elképzelhetõ, hogy más ezt érti. Csak valami érzelmi hullámvölgy miatt hozhat ilyen döntést valaki- és végül náluk eléggé létezetõ volt ez.
Bemes 2015 ápr. 01. - 17:57:56
(1814/4273)
Persze, mindenkinek van kedvenc filmje, nincs semmi baj azzal, ha Te nem szereted Kuzeyt, biztosan nem tudod elfogadni . Gondolom én meg éppen azért szeretem, mert érzem miért ilyen, talán hasonló lelki alkat.

Irigyellek az isztambuli utadért, én jövõre tervezek egy török körutat.
Érezd nagyon jól magad, várlak vissza, hogy mesélj valami szépet az útról.