Téma: Kossuthkifli

1/10
sawyerx 2015 márc. 23. - 17:17:49 1/10
(170/470)
Ja és ha már magyar film, ebbe 40 fõs kis amatõr stábom tényleg mindent beleadott:

https://www.youtube.com/watch?v=mswpruw0tX4
3/10
rigoperl 2015 márc. 23. - 14:20:56 3/10
(169/470)
Persze hogy nem volt casting Rudolf Péter feleségének szerepkörére, ami nem is lenne gond, ha a filmet a saját pénzükbõl finanszírozták volna. Errõl szó sincs, így kötelessége lett volna a lehetõ legjobb színésznõt megtalálni erre a szerepre. Nagy-Kálózy Eszter erre teljesen alkalmatlan. Egy utószinkron valóban segíthetett volna más hangjával. De akkor már inkább az a színésznõ játszhatta volna el.
offtopic
robicsek2 2015 márc. 23. - 12:44:18
(168/470)
Mi ez a szûretlen lõre ? Ettõl megyünk ki majd (f)osni a mezõre :)))
4/10
Kábel Ábel 2015 márc. 23. - 12:27:41 4/10
(167/470)
Sokakkal ellentétben nekem tetszik Nagy-Kálózy Eszter játéka és a maszkja is. Bár egy korban passzoló színésznõ kiválasztásával pár száz órával csökkenteni lehetett volna a sminkesek munkáját. A kotnyeles vénasszony karaktere alapból jó. Nincs fontos szerepe de a beszólásai/bölcsességei nagyon ülnek.

Batykó is jó figura lehetne, viszont Kálloy-Molnár Péter erõltetett beszéde sokat ront rajta. Nagyon idegesítõ, mikor ízesen próbál meg valaki beszélni, de csak valami erõltetett bénaság jön ki belõle. Plusz az álszõrzet is túl sok a fején.

Lengyel Tamás õrnagyával kapcsolatban még nincs végleges álláspontom. Szélsõséges Kossuth-pártisága viszont remek humorforrás.Nem huszár, hanem honvédõrnagy!

A legprofibb és hitelesebb eddig számomra Reviczky Gábor játéka. Haumann Pétert nem érzem annyira jónak. Azt, hogy egyedül nevelt leánygyermekét kitagadja, mert férfit talál a szobájában, nagyon gyenge és életszerûtlen fordulatnak tartom.

A koldusok szerepeltetése a második részben hiteltelen volt. Kb. a középkorban járhatták ilyen bandák az utakat.
csincsilla72 2015 márc. 23. - 12:10:12
(166/470)
Nem az a baj, hogy egy fiatal színésznõ játssza az idõs asszonyt, hanem az, hogy nincs egy idõs hanggal utószinkronizálva.
Nekem tetszik a történet, de tény, hogy a kivitelezést ért kritikák egy része teljesen jogos.
4/10
Kábel Ábel 2015 márc. 23. - 12:08:34 4/10
(165/470)
Valami korabeli szûretlen sört ittak, többször is elhangzott.
10/10
gézakód 2015 márc. 23. - 11:40:13 10/10
(164/470)
Közben beleolvastam az újabb hsz-ekbe.... nos igen, kifelejtettem... a vágások esetenként nagyon rosszul sikerültek, s ez is ront az élvezhetõségen.
10/10
gézakód 2015 márc. 23. - 11:37:00 10/10
(163/470)
Hibákról beszélünk (is), de most a hsz-ekben megjelenõ hibákat is érdemes megjeleníteni. Pl ami a figurák hitelességét, vagy a történet hitelességét bírálja.
Alapból nem akar hiteles lenni, szórakoztató akar lenni. Szerintem nem lenne szabad hibának felróni a limlomász öltözetét, viselkedését, mert ha szellemek, boszorkányok beleférnek, akkor az annyira kitágítja a határokat, hogy a viselkedés, öltözködés, maga a történet is elmozdul a mese, a fantázia birodalma felé, s ez megenged olyan rendezõi "túlkapásokat", ami más esetekben, pl. egy történelmi film estében valóban hibának minõsülne.
Oláhmiki megemlítette az ital minémûségét is. Nos abban a korban a borok mai szemmel nézve ihatatlan lõrének néztek ki. Szerintem nagyobb hiba lett volna ha szûztiszta, mélyvörösen csillogó Cabernet Sauvignon lett volna a poharakban.
Nem lehet számonkérni a mûfajt sem, ez egy couvé akar lenni, hogy maradjak a borok területén. Egy keverék olykor élvezhetõbb mint egy fajtabor, és hiba lenne egy couvétól számonkérni, hogy most ez mi akar lenni, se nem Merlot, sem nem kékfrankos, sem nem Pinot Noir, stb.
És talán a legnagyobb hiba, hogy sikerfilmekhez próbáljuk mérni. Szerintem ha a magyar filmkészítésben próbáljuk valahol elhelyezni, akkor reálisabb eredményre juthatunk.
S azzal sincs baj, hogy logikailag nem hiteles egy bajtársának gondolkodás nélküli lelövése. A mese és valóság határán húzódó történetekbe ez simán belefér.... de az már valóban hiba ahogyan ezt megteszi... mint ahogy hiba a kard eltörése is, a térkép eltépése, az õrnagy szerepének túljátszása, a hanghibák (bár ezek a második részben erõsen lecsökkentek.
A valóban értékelni próbálók között egyértelmû az a vélemény hogy a második rész jobb mint az elsõ. Ha ez a tendencia folytatódik, egész jó kis sorozat is kikerekedhet belõle. Meglátjuk....
Sorozatfüggõ 2015 márc. 23. - 11:35:44
(162/470)
Szerinted kellett casting ahhoz, hogy Rudolf Péter felesége játszhassa ezt a szerepet? Kétlem. Egyébként nagyon szeretem Nagy-Kálózy Esztert, az egyik legszebben beszélõ magyar színésznõnek tartom. De ez a szerep számára melléfogás.
4/10
Kolókapitány 2015 márc. 23. - 11:14:32 4/10
(161/470)
Eddig nagyon nagy csalódás. Már régóta várok egy jó kosztümös magyar filmre/sorozatra, és úgy tûnik várhatok tovább. Túlmenve a történet érdektelenségén és a hülye természetfeletti részeken, ami nagyon zavaró a sok rossz ütemû vágás. Az elsõ részt láttam eddig csak, egyedül Reviczky néhány perce tetszett, meg itt-ott a zene. Eddig az a véleményem, hogy minden szinten össze van csapva az egész. A második részt még megnézem, de ha az se hoz hatalmas javulást, akkor ennyi. És az a baj ezzel, hogy ha megbukik akkor majd azért fog, " mert a magyaroknak nem kell kosztümös film, csak a bugyuta vígjáték" és majd ezentúl is úgy fogják osztani a pénzeket, hogy jönnek az újabb Dumapárbajok és hasonló minõsíthetetlen szemetek.

A magyar történelemnek annyi érdekes korszaka van, nem tudom felfogni, hogy egy Mátyás király sorozatot pl. miért nem lehet/akarnak összehozni. Nagyon szomorú vagyok.
3/10
rigoperl 2015 márc. 23. - 09:53:42 3/10
(160/470)
A 2. rész után rájöttem, hogy miért érthetetlen annyira Nagy-Kálózy Eszter beszéde. Õ egy idõs asszonyt játszik, sminkkel valamelyest sikerült öregíteni, de a hangja persze fiatalos maradt. Ezt a színésznõ úgy próbálja megoldani, hogy suttogósan beszél- nyilván azt gondolja, hogy ezáltal öregesebb hatást kelt, ami persze egyáltalán nem sikerül. Pont emiatt lesz érthetetlen a beszéde, és persze ettõl egyáltalán nem lesz hitelesebb.
Érdekes kérdés, vajon történt-e casting erre a szerepre, ahogy az ilyen nagy filmeknél megszokott. Nagyon kétlem. Nagy-Kálózy Eszter szerepére rengeteg alkalmasabb, 70 körüli színésznõt találhattak volna, akit se öregíteni nem kellett volna, se suttogva nem kellett volna beszélnie, hogy a hangszíne 70 évesre változzon.
robicsek2 2015 márc. 23. - 09:13:55
(159/470)
Erre nagyon jó indok az , hogy örült a csávó. Az örültek nem éppen arról híresek, hogy az adott kor elvárásainak eleget tesznek :) Megjegyzem merész húzás egy úgymond mintaképet, és egy úgymond a becsületet tisztességet bátorságot is jelképezõ huszárt ilyen módon bemutatni. De ez valamilyen módon lerángatja az ember a valóságba. Azok az emberek is esendõek voltak. nekik is megvolt a maguk baja. És lehet hogy ma hõsként tekintünk rájuk miegymás de köztük is lehettek ilyenek mint Swappach õrnagy aki a hatalom vágy kiélését stb ilyen nemes eszmékkel burkolja mint szabadság szabad magyar nemzet. STB

Kíváncsi leszek, hogy lesz e olyan történés hogy Batykó össze szedi a tökeit, és leteremti Swappach-ot.

Oda be lehetne vágni a Nemzetbiztonság BT -böl Kálloy Molnár Péter szövegét ! "Te pszichopata klán ivadék ! " :))

"Amikor az õrnagy ékes nyelvezettel könyörögve próbálja az utat teljes szélességben elfoglaló birkanyájat arrébb terelni, az tetszett.
Ezekbõl a pillanatokból kellene minél több..."

Számomra az csak akkor lett volna vicces, ha úgy oldják meg hogy , mutatják hogy Swappach üvölt valakinek hogy menjen le. aztán bevágják a birkákat. Ennyi finito. Több dolog ezzel kapcsolatban nem kellet volna.

"
Néhány apró hiba, csak úgy belekötésileg...
Egy jó minõségû huszárkard SOHA nem tört ketté, ha rácsaptak vele egy fatörzsre, maximum a pengéje úgy mélyedt bele a fába, hogy utána elég nehezen lehetett kirángatni belõle.
Alig hihetõ, hogy egyik katona néhány sikamlós megjegyzés miatt lelõje a saját bajtársát, azokban a zûrzavaros idõkben, amikor minden jó magyar emberre szükség volt az ellenállásban, sokkal elõbb figyelmeztette volna:
- A menyasszonyomról beszélsz, a kutya úristenit! Elhallgass, mert a mordályommal üstöllést betapasztom a lepcses pofádat!..."

Amit ti hibának gondoltok az a film része.

Ez egy kifacsart világkép akar szerintem lenni, szépen elhelyezve az adott korban. Tehát ne várjunk abszolút realitást.

Nem tudom észre vettétek e, de a humor források néha teljesen elütnek az adót kortól és néptõl.
Pl mikor Lengyel Tamás elõhúzza a kardot , és úgy csinál mint egy Szamuráj. Nem tudom, hogy ez improvizálás volt e vagy így találták ki. De fura volt.

A sorozat eddigi legnagyobb baj számomra. hogy enyhén szólva is egy katyvasz. Komoly is porbál lenni, humoros is , érzelmes is , Fantazi is :) Döntsék már el mi legyen ,vagy pedig ne a komolyabb részeket oldják rögtön humorral. mert ez valahogy felemás érzést ad. legalábbis itt ennél.

Sajnos ez kezd inkább tragi komédia lenni nem a jobbik fajtából :)

Egy tulhájpolt ember, tulhájpolt klipjének jól sikerült paródiájának cimét idézzem, "Tragikus videó" lesz ez :)
olahmiki1959 2015 márc. 23. - 08:00:42
(158/470)
Úgy tûnik, a sorozat lassan beindul, és kezdi felvenni az utazósebességet - mindenféle értelemben.
Ez a második rész már sokkal élvezhetõbb volt, mint az elsõ, a hangban sem volt annyi hiba - bár Nagy-Kálózy Eszter szövegét még mindig csak kb. 70 százalékban értettem, amirõl szerintem nem õ tehet, nagyon sok, cirkalmas, idegen szót tartalmazó szövege van, ráadásul pöszére maszkírozták egy mûfogsorral, és ez az elegy túlmegy azon a határon, amit egy átlagos tv nézõ még erõlködés nélkül be tud fogadni.
Ma volt izgalmas menekülés, útonállókkal történõ összecsapás, széf kifosztása, és örömmel jelentem, elõször történt meg, hogy spontánul, hangosan felnevettem.
Amikor az õrnagy ékes nyelvezettel könyörögve próbálja az utat teljes szélességben elfoglaló birkanyájat arrébb terelni, az tetszett.
Ezekbõl a pillanatokból kellene minél több...

Néhány apró hiba, csak úgy belekötésileg...
Egy jó minõségû huszárkard SOHA nem tört ketté, ha rácsaptak vele egy fatörzsre, maximum a pengéje úgy mélyedt bele a fába, hogy utána elég nehezen lehetett kirángatni belõle.
Alig hihetõ, hogy egyik katona néhány sikamlós megjegyzés miatt lelõje a saját bajtársát, azokban a zûrzavaros idõkben, amikor minden jó magyar emberre szükség volt az ellenállásban, sokkal elõbb figyelmeztette volna:
- A menyasszonyomról beszélsz, a kutya úristenit! Elhallgass, mert a mordályommal üstöllést betapasztom a lepcses pofádat!...

(Valaki alább megjegyezte, hogy valószínûleg én sem tudnék jobb párbeszédeket írni, mint amik a filmben elhangzanak. Lehet, de azért erre nem tennék fel kockázat nélkül egy nagyobb pénzösszeget...:)

Az a borzalmas lötty mi volt, amit Szarvas Józsefnél ivott a társaság?
Félig kész sör, forrásban lévõ bor, vagy mi a bánat?
Egy homályos, átlátszatlan, leginkább narancs, vagy ananászlére hasonlító rettenet volt, ami a valóságban úgy meghajtotta volna a szereplõket, hogy az egész éjszakát az árnyékszéken kuporogva töltötték volna...:)

Badagány, a limlomász...
Szellemes név, fantáziadús szóalkotás, a figura viszont nekem kissé kimódoltra, mesterkéltre sikeredett.
Egy, még mai szemmel is divatos bõrdzsekit és cowboly kalapra emlékeztetõ fejfedõt hordó, kifejezetten jóképû, sármos ócskás, valószínûleg cigány férfi azokban az idõkben szinte kizárt, hogy ilyen pallérozottan, jól fogalmazva beszélt volna, ugyanakkor a film készítõinek szándéka érthetõ, hogy ezzel az összképpel akarták rokonszenvessé tenni ezt a figurát, ami sikerült is nekik.
A Badagányt alakító színészt viszont nem találtam meg a nagyon hosszú stáblistán, pedig legalább ennyit megérdemelt volna...

Várom a folytatást, lehet, hogy egész jó lesz a végeredmény...
10/10
gézakód 2015 márc. 23. - 01:53:11 10/10
(157/470)
A figura kialakítása miatt történt. Nekem csak annyi ezzel a gondom, hogy van jóegynéhány jelenet, ami nem kidolgozott. Ez sem. Nem így lõnek le valakit, pláne nem az akkori idõkben. S nem is így hal meg.
Aztán ott van az a jelenet amikor kitépi a csaj kezébõl a térképet. Sokkal nagyobb érték volt annakidején, hogy csak úgy eltépjék. Még indulatból sem, pláne nem teszi ezt egy katonatiszt. Ha csak ez a kettõ lenne....
Erre mondhatnám hogy trehány munka, de ahhoz hogy minden kidolgozottabb legyen túl kevés volt az idõ és a pénz. Egy perc játékidõre vetítve, úgy értem....
2/10
vakkond 2015 márc. 23. - 00:36:38 2/10
(156/470)
Sajnos a Duna sosem volt híres a pontosságáról, teljesen fakultatív náluk az adásidõ.
Többször szembesültem hazaérkezéskor komoly filmeknél azzal, hogy a negyed
vagy fél órával késõbbi kezdés miatt a felvevõ nem rögzítette a film végét.

A mostani részt már végig se tudtam nézni, úgyhogy részemrõl itt ért véget ez a szerencsétlenség.
kowalsky 2015 márc. 23. - 00:29:22
(155/470)
annyira unalmas, olyan érdektelen az egész. sem nem vicces sem nem profi sem nem semmi. rakat szõrmók pasi, érthetetlen nyelvezettel/mondandóval. fehér jó pedig. meg hát láttunk ARANYEMBERT meg ezt meg azt .. bármit el lehet mondani - majdnem bárhogy .. áááááááááááááááá
1/10
Anna.C. 2015 márc. 23. - 00:23:07 1/10
(154/470)
Sajnos Nagy-Kálózy E. továbbra sem beszél érthetõen, pedig igyekeztem figyelni, még a tévét is hangosabbra vettem a szokásosnál. Pl. ki tudja mit mondott, amikor arról mesélt, hogy lánykorában elmentek Bécsbe, de hogy miért is, abból már egy árva szót sem értettem. Gyorsan elhadarja a szövegét és ráadásul halk is, na és a sok idegen szó miatt is érthetetlen. Nekem ez a rész sem jött be, annyira gagyi az egész. Az õrnagy pedig borzalmasan túljátszik mindent mozzanatot, fárasztó nagyon.
3/10
far vik 2015 márc. 22. - 22:57:07 3/10
(153/470)
Ja, és Port.hu, Batykó anyja (szelleme) miért nincsa stáblistán? Hát Elepi Kõszál (ifj. és id.)?
3/10
far vik 2015 márc. 22. - 22:53:01 3/10
(152/470)
Számomra csalódás. Kusza, zavaros, a hang jó, de a szöveg sokszor elsikkad, a fényképezés se a legjobb, bár még az a legsikerültebb. Valószínû végigkínlódom, de nem szeretem. A legnagyobb bajom, hogy szerintem (végig?) nem tudták eldönteni, mi is legyen a mûfaj... A mai mellbevágó(dó) epizód vette el végleg a kedvemet. A vígjáték lehetõsége oda, marad a vadromantika, ami nekem nem jön be...
2/10
-csengõzoli-- 2015 márc. 22. - 22:37:15 2/10
(151/470)
Szerintem is jobb volt,mint az elsõ, bár az elején itt sem értettem mit motyog Nagy-Kálózy Eszter.
Ebben a részben legalább volt valami történés,nem csak unalmas dialógusok.
Ennek ellenére nem lesz a kedvencem...