Téma: Kossuthkifli

amuci 2015 márc. 15. - 22:14:37
(30/470)
Még ilyen sz@. filmet, kár a kidobott pénzért. Miért kell erõltetni az archaikus beszéd módot, talán ettõl lesz hitelesebb az alkotás. "Gyönyörû" trágár monológok,rémesen bugyuta történet, ki a fene fogja ezt végignézni?
Gratulálhatunk az m1 alkotó stábjának, sikerült a költségvetési elõirányzatot teljesíteni.
Linda2 után is van élet.
2/10
marie1 2015 márc. 15. - 22:13:11 2/10
(29/470)
Sajnálatosan nem tetszett. :-( Mondjuk nem voltak különösebb elvárásaim, csak inkább reménykedtem. Elmondom a pozitív dolgokat.

Kellemes a zenéje, néhol egészen jól sikerült operatõri munka és bevilágítás jellemzõ. Viszont a problémáim sûrû tömött sorokban:

1. Rémes a hang, vagyis sajnálatosan vagy bénák a hangmérnökök, vagy még mindig képtelen a magyar film a normális utószinkronra. Néhol egyáltalán nem lehet érteni a szereplõk mondókáját. Olyan, mintha színházban ülnénk. Néhol hadarnak, vagy csak egyszerûen nem artikulálnak elég jól ahhoz, hogy utómunka nélkül megfelelõ legyen a dolog.

2.Egyetlen szerethetõ karakter sincsen a filmben. Nincs egy olyan pozitív hõs, akiért érdemes lenne néznem. Sajnos tehetségtelennek találom Trokán Nórát, és nem is túl szép. Lengyel Tamás jól alakít, de egy eléggé dúvad, agresszív figura, egyszerûen nem elég elegáns és shármos. (Sajnos én leragadtam Kovács Istvánnál...mondjuk az Egri csillagokban.) A nézõnek hõsre van szüksége, akiért rajonghat, ha már 6 részen keresztül kell hétrõl hétre figyelemmel kísérnie a sorozatot. És ez a hõs nyilván valóan nem lehet Batykó vagy Vödric Demeter...

3.Számomra alig érthetõ Nagy Kálózy Eszter beszéde, és az orgánuma olyan gyengécske, hogy itt különösen fontos lett volna az utószinkron. Amúgy tehetséges színésznõ, ám itt sajnos azt érzem, hogy egy Tábori Nóra alkatú és karakterû mûvész alkalmasabb lett volna. (És akkor most nem gyanakszom arra, hogy Õ a Rudolf Péter felesége...)

4.Túl sok az agresszív bohóckodás, nem elég színes a helyszínek felvonultatása - hiába a trükkökbe, effektekbe beletolt pénz.

Egyszersmind érdektelen számomra a sorozat, sajnos. Semmi nincs, ami megragadott volna benne.
Dióhéjban, hirtelen ennyi. Nem is lesz több, mert nem kívánom nyomon követni a sorozatot a továbbiakban.
robicsek2 2015 márc. 15. - 22:08:34
(28/470)
Ajánlóm a Török csel címû 4 részes film sorozatot !
robicsek2 2015 márc. 15. - 22:05:37
(27/470)
Biztos forrásból tudom, hogy készültek transzparensek reklám plakátok stb. Sógornõm olyan helyen dolgozik. És õk is készítettek jó pár reklám felületet belõle.
10/10
Lympha 2015 márc. 15. - 22:05:12 10/10
(26/470)
Negatív kritikát akartam írni elõször, de rájöttem, hogy a maga mûfajában jó, és végül is rendben van (ahhoz képest, hogy magyar, meg fõleg rendben), csak az én ízlésem más... Fiatal koromban egy ilyen típusú külföldi filmen valószínûleg még szórakoztam is volna. Számomra furcsa, mert nem ehhez vagyok (és vagyunk) szokva, ha ez az idõszak a téma, ugyanakkor nem lehet a kritika oka, hogy de miért ilyen, ha egyszer nem egy történelmi drámáról van szó...
Kovács kolléga 2015 márc. 15. - 22:02:13
(25/470)
Bár ezt a regényt még nem olvastam, de a szerzõ más mûvét viszont már ige, így nagyon nem lepett meg, amit láttam. Hangsúlyozom, nem az íróval van a baj, hanem azzal, aki ezt filmre vitte. Mert vannak kiemelkedõ regények, amelyek megfilmesítésre kívánkoznak (pl. Egri csillagok) és vannak, amelyek nem (pl. Termelésssi regény). Nos, a Kossuthkifli az utóbbi kategóriába tartozik.

Egyszerûen borzadály volt, amit ma láttam, és itt külön ledorongolnám a kép- és hangminõséget. Ha valaki idõnként átkapcsolt az m3-ra, ahol A névtelen vár ment (szintén kosztümös filmsorozat rengeteg éjszakai jelenettel), akkor érzékelhette, mi a különbség a drágakõ és a lószar között.
Kocsko01 2015 márc. 15. - 22:01:19
(24/470)
Sajnos nem sikerült végignézni, eléggé gagyira sikeredett
1/10
mychroleslie 2015 márc. 15. - 21:59:48 1/10
(23/470)
Párommal megnéztük az elsõ részt. Borzalmas... Ennek se füle se farka, van benne pár idióta ember, akik "elvannak". Semmi történelmi alapja, követhetetlen, értelmetlen. A színészek biztos jót szórakoztak. Ennyi. Pedig reménykedtünk benne hogy talán végre lesz egy jó kis magyar sorozat, hisz a szereposztás jónak tûnt. Hát tévedtünk. A többi részt azt hiszem kihagyjuk.
10/10
DUNAWÖLD 2015 márc. 15. - 21:57:35 10/10
(22/470)
Hát ez az...Írástudatlanok is szavaznak, máshol is...
Egy gyerek is rájön, hogyan kell szavazni a honlapon.
10/10
DUNAWÖLD 2015 márc. 15. - 21:55:22 10/10
(21/470)
Fehér Béla írásait élvezettel olvastam a Magyar Nemzet hasábjain
(Szilvakék paradicsom).

A film tetszett! Alig várom a következõ részt!
meher 2015 márc. 15. - 21:55:08
(20/470)
Hát ezt végig szenvedtem, de azt hiszem a többit nem fogom.
tramonto 2015 márc. 15. - 21:52:39
(19/470)
Ez sem lesz sikersorozat, akár a Fapad. Legalábbis részemrõl.
9/10
linkingabo89 2015 márc. 15. - 21:28:28 9/10
(18/470)
a grafikai része is igencsak rendjén van ;)
9/10
linkingabo89 2015 márc. 15. - 21:19:32 9/10
(17/470)
Végre egy normális és igencsak nézhetõ magyar film(sorozat)! :)
10/10
gézakód 2015 márc. 15. - 19:26:05 10/10
(16/470)
Egyrõl tudok....:)
Eléggé új vagyok a fórumon, s nem tudtam hogyan kell szavazni, de kíváncsi voltam vajon ki lehet az aki elõre "tudja" neki hány pontot ér. Így aztán próbáltam ide-oda kattintani és kiderült, hogy én is 10 ponttal szavaztam. Tíz pontot még nem adtam filmre, eléggé esélytelen hogy valaha is adok (esetleg ha én rendezem...:), de ellensúlyozandó a tévedésem, ha láttam, annyival pontozom lefelé, amennyit most felfelé pontoztam.... bocs.
2/10
marie1 2015 márc. 15. - 19:06:45 2/10
(15/470)
Igen, igen, az én korosztályomnak nagyon is igénye lenne jó történelmi filmre, sorozatra akár. Olyanra, ami tartalmas, értékeket mutat. Egy kicsit aggódom éppen Rudolf Péter miatt (Üvegtigris széria...), de remélem, hogy mivel itt eleve a téma is magvasabb, nem lesz nagyon bugyuta az alkotás. Valóban nehéz jó helyre tenni a filmet, ami a mûsoridõt illeti, ám még nagyobb gond, hogy az igazán értelmes és gondolkodó közönség már csak ritkán néz TV-t, mert nem kíváncsi a sok színvonaltalan szemétre, amit sugároznak...
Azért én kíváncsian várom a sorozat elsõ részét...
Pataki Tamás 2015 márc. 15. - 18:02:19
(14/470)
"Történelmire meg végképp nem" - hát én meg pont történelmi filmre vágyok már mióta, ahol nem mi vagyunk a rosszak, meg nem a zsidókat sajnáltatják, vagy ahol nem csinálnak bohócot a(z) (h)õseinkbõl. Kifejezetten örülnék egy jó, török korban játszódó hõsi filmnek.
convar 2015 márc. 15. - 15:38:54
(13/470)
"hogy még volna is igény jó magyar sorozatra"

jav.: hogy még HA volna is igény jó magyar sorozatra
convar 2015 márc. 15. - 15:37:51 Előzmény Kovács kolléga
(12/470)
Amit az elején írtál az mind szép, de még mindig ott tartunk hogy még volna is igény jó magyar sorozatra (bár sztem nincs, történelmire meg végképp nem - itt jegyzem meg ill. itt vallom be hogy én is csak Rudolf Péter miatt adok esélyt neki) akkor sem fognak tudni róla az emberek hogy esetleg van is (ismét a Duna Tv-s ill. úgy ált. a köztévés nézettségre célzok), bár nem tudom más formában reklámozták-e még. Gondolok itt az írott sajtóra, vagy akár utcai transzparensekre, stb. Ha igen az sokat jelenthet.

Sztem ha most nem fogják nézni a Dunán azt mindenképpen kudarcként fogják megélni. Utólagos siker (ill. emiatt inkább beszéljünk utólagos elismertségrõl) nem hinném hogy különösebben érdekelné a készítõket, vagy oké, érdekli, de az biztos hogy nem ez motiválja õket.

Az ismétlések hiányát én sem értem és én is óriási bakiknak tartom. Jövõ vasárnap pl. nem fogok ráérni mert versenyem lesz. Tehát vagy letöltöm bizonyos oldalakról az epizódot (pontosabban letölthetem, szerencsés esetben), vagy várhatok x hónapot mire megismétlik vmelyik csatornán vagy megjelenik dvd-n.
adamnagysweetmovie 2015 márc. 14. - 09:10:32
(11/470)
A magyar nyelvvel küszködõ ajánló: "fedélzetén egy megtört és egy bosszúszomjas atyával (Reviczky Gábor)"

Vajon mindkét atyát a Senkitnemhagyunkazútszélén játszhatja?