10/10
-greghouse- 2012 jún. 25. - 23:59:30 10/10
(4/4)
Két dolog...
Egyrészt: maga a mûsor nagyon jó volt. Kihozta azt a maximumot, amit az adott félórában ki lehetett hozni. Nem hangsúlyozta túl sem az egyik, sem a másik munkáját, mindenbõl mutatott egy kicsit, plusz egy tisztességes, rövid értékelést a részletek közt. Önmagában tehát jó, a hangulat is, a színek, a kávéházi világ, a kiválasztott részletek.
Ezért a mûsor az adott keretek közt tizes.
Másrészt: szégyen, hogy a magyar közszolgálati televízió az egy és negyedszázados évfordulón így emlékezik meg. Éjfél körül kap fél órát a 20. század egyik legnagyobb magyar írója. Fõmûsoridõben meg a Zsaruvér és Csigavér, ami szintén nem rossz...de talán a jövõ héten is lehetett volna, és talán illett volna egy fõmûsoridõs hosszabb mûsort adni, vagy egy komplett Karinthy mûsort csinálni, filmet vetíteni.
Ezért az mtv mûsorpolitikája egyes a tízbõl. Rossz tanuló, intõ.
De a kettõt nem lehet átlagolni.
Itt mûsort pontozunk, és az tizes. Nem büntetem a mûsort azért mert a tévé illetékes igazgatója hülye.
...Még valami: akik az elõzetest írták, vehették volna a fáradtságot és átlapozzák a forgatókönyvet. Netán - uram bocsá - megnézik ezt a "nagyon hosszú" .."emlékmûsort". Nem, ehelyett leírták a narrátor hölgy elsõ néhány mondatát szó szerint. Gyalázat.
...Talán a tizest ha megnézik, valakinek valahol eszébe jut, hogy többet érdemelt volna.
De lehet, hogy túl optimista vagyok. Különben is, ezt a topicot vagy hárman olvassuk. Ennyien néztük volna???
...Karinthy csak legyintene, "le vannak....".
Béke poraira.
10/10
-greghouse- 2012 jún. 25. - 19:33:05 10/10 Előzmény olahmiki1959
(3/4)
Nyilvánvalóan senki nem látta a mûsort. Mondjuk akkor sem értem, mert a csatorna saját érdeke lenne, hogy értelmes elõzetes ismertetõt adjon ki, és ne egy rövid elmélkedést...Nekem talán a legnagyobb kedvencem Karinthy, kétségtelen zseni volt, rendkívül sokoldalú, pl. imádta a modern technológiát, a repülést, a filmeket, mindent. Persze, olvasni kell, de ha már megemlékeznek róla, illene kicsit felhívni a figyelmet arra, mi a bánat lesz a mûsorban: összeállítás is lesz-e benne írásaiból, vagy csak esztéták bámulnak a kamerába és okoskodnak róla....
olahmiki1959 2012 jún. 25. - 18:19:09
(2/4)
Ebbõl az ismertetõbõl semmi nem derül ki.
Mi ez a mûsor? Dokumentumfilm? Karinthy írásaiból készült kis jelenetek fûzére? Kortársak visszaemlékezéseibõl készített összeállítás? Inkább életrajzi elemekbõl építkezõ, vagy inkább a mûvekre koncentráló filmetûd?
A film 26 perc, Karinthy igazi mélységeinek megismeréséhez a tízszerese sem lenne elég.
1anka 2012 jún. 22. - 21:47:17
(1/4)
?