Téma: Joe Flanigan

10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:43:31 10/10
(272/2052)
JOE FLANIGAN - MÁSODIK SZÁMÚ KEDVENCEM
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:43:15 10/10
(271/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:43:00 10/10
(270/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:42:45 10/10
(269/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:42:29 10/10
(268/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:42:14 10/10
(267/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:41:57 10/10
(266/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:41:41 10/10
(265/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:41:26 10/10
(264/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:40:50 10/10
(263/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:40:34 10/10
(262/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 14:40:18 10/10
(261/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 11:33:30 10/10
(260/2052)
Joe Flanigan válaszai magyarul (forrás: axn.hu)

A blogon többen is jeleztétek, hogy szeretnétek magyarul is olvasni Joe Flanigan válaszait. Az AXN csapata ezért elkészítette a fordítást, így most magyarul is olvashatóak a színész válaszai. A korábbi, angol verziót is elérhetitek a hírek menüpontban.

Joe Flanigan: Mindenkinek köszönöm a kérdéseket, és borzasztóan sajnálom, hogy nem lehettem Veletek az online cseten. Torontóban voltam egy forgatáson, és a hotel internetkapcsolata épp a cset elõtt ment tönkre. Köszönet Ádámnak a türelemért. Nagyon várom, hogy egyszer élõben is találkozzak Veletek!

Kérdés 1
Teensqueen: Egy egyszerû kérdéssel kezdeném: hogy vagy?

J.F.: Nagyon klasszul. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen életem lehet.

Kérdés 2
Some guy from the Czech republic: Hello, Joe! Szeretném megtudni, mi a véleményed a tévémûsorok és mozifilmek letöltésérõl (mint például a Csillagkapu). Tudom, nem túl jó dolog, de az AXN-es vetítés elõtt nem volt más választásunk, ha meg akartuk nézni az Atlantiszt. Köszönöm a választ! Ui.: átadnád üdvözletem Davidnek?

J.F.: Hát… tudjuk, hogy nem fog megszûnni a letöltögetés. Sajnos ez az egyik oka a tévémûsorok színvonalesésének, mivel így bevételtõl esnek el a hálózatok. A letöltés számunkra a hurok az akasztófán…

Kérdés 3
Sylvia Knowles: Nagy rajongód vagyok! Szeretném megköszönni a sok jó pillanatot, amelyet John Sheppardként szereztél. A legeslegkedvencebb részem a „Vegas” címû! A Vancouver Con-on azt mondtad, méheket tartasz, hogy állsz most a méhészettel? Milyen új munkáid lesznek a közeljövõben?

J.F.: A méhek nagyon jó állatok, rém szorgosak. Szerintem nem is létezik lustálkodó méh. Épp most fejeztem be a Warehouse 13 forgatását a Sci Fi network számára. Januárban pedig egy vancouveri mozifilm-forgatás van kilátásban.

Kérdés 4
P$YCHO: Hi Joe! Szereted a sört? Melyik a kedvenced? Szép napot!

J.F.: Imádom a sört. Apám sörkészítõ volt, Budweisert csinált. Lehet szeretni, utálni, de ez a mi családi sörünk.

Kérdés 5
Philip Kasabov: Hey Joe, nagy rajongód vagyok, és két kérdésem lenne feléd:
1. Szerepelsz majd a Stargate Universe-ben?
J.F.: Nem.

Philip Kasabov: 2. Ha újból döntened kellene, ismét részt vennél a Csillagkapu: Atlantisz sorozatban?

J.F.: Valószínûleg. Hiányoznak a szereplõtársak, és szerintem még bõven maradt kiaknázatlan lehetõség az Atlantiszban. Az a határozott véleményem, hogy simán megért volna még 5 évadot. Igazából senki sem tudja pontosan, miért ért véget. Minden producer és executive munkatárs a másikra mutogat, és így nehéz kihámozni a valódi okokat. Szerintem a színészgárda bámulatos munkát végzett, és hozzájárultunk a sorozat világsikeréhez. Ezt azonban az írók és producerek valószínûleg nem így látják. Ha a „Universe” sikeres lesz, az írókban, producerekben még inkább megerõsödik a vélemény, miszerint a színészek nélkülözhetõk, és nem õk egy mûsor kulcselemei. Meglátjuk, idõvel kiderül. Nem tudom, nálatok hogy megy, itt nálunk rengeteg silány tévémûsor megy, és a mintaszerû dramaturgiánál én sokkal jobban értékelem a jó színészi játékot és az érdekes karaktereket.

Kérdés 6
Gina: Hello, Joe. Én egy tizennégy éves magyar lány vagyok, és három kérdésem van: 1. Tudom, hogy gitározol. Milyen zenét játszol? 2. Remélem, nem dohányzol. Igazam van? 3. Három kisfiú után nem szeretnél még egy kislányt is?

J.F.: Zenében mindenevõ vagyok. Most épp RadioHead-et hallgatok, reggel Mozart volt mûsoron, délután azt hiszem, beteszek egy kis Rage Against the Machine-t. Nem, egyáltalán nem dohányzom. Nagyon aktív életet élek, és dohányzással nem menne a sport. Nagyon szeretem a fiaimat, még a problémáikat is imádom. Jó lenne még egy kislány is, de õt valószínûleg örökbe fogadnánk, ha arra kerülne sor. Túl sok gyerek él rossz körülmények közt.

Kérdés 7
Rose: Még mindig gitározol? Köszönöm, Rose.

J.F.: Már nem annyit, mint régen.

Kérdés 8
George: Mikor láthatjuk a Csillagkapu: Atlantisz filmet?

J.F.: Jó kérdés. Errõl a producereket kellene megkérdezni.

Kérdés 9
Sanzi: Hi! A kedvenc Atlantisz részem a 519-es, Vegas címû. Rendszeresen pókerezel? Az a szép 1911-es 45-ös Colt sajátod volt? És a kocsi? Mindkettõ jól állt.

J.F.: Igen, az egy jó kis epizód volt. Szép fegyver, szép kocsi. Szívesen megtartottam volna mindkettõt. Igen, nagyon szeretem a pókert. Hallgasd meg újból a jelenet szövegét. Az a párbeszéd egy való életbeli élményemen alapszik, ami nálunk otthon történt meg. Egy barátom ujját leharapta egy kutya, és Robert Cooper író/producer ezt furcsának, ám egyben viccesnek is találta. Én is így voltam ezzel, így be is került a sorozatba. Amikor elmondtam a színészeknek – akik egyébként a Maffiózók (The Sopranos) címû sorozat szereplõi voltak – teljesen kikészültek, és így még viccesebb lett a jelenet.

Kérdés 10
Andra: Hi Joe! Ha Te kerülnél olyan helyzetekbe, mint amilyen szituációkkal John Sheppardnek kellett megküzdeni a sorozatban, ugyanolyan higgadt és profi tudnál maradni, mint a szereped? XXOO

J.F.: Jó kérdés. Szerintem sosem tudhatjuk elõre, hogyan reagálnánk egy esetleges krízishelyzetben. Az apósom részlegesen lebénult egy síbaleset miatt, ennek ellenére naponta eljár dolgozni, és egy szóval sem panaszkodik. Hihetetlen belsõ erõ van benne, még õt is meglepte. Számomra õ a valódi hõs. Szeretném hinni, hogy mindannyian hasonlóan reagálnánk az ilyen helyzetekben, de remélem, sosem kell megtudnunk.

Kérdés 11
Adam: Mi volt a legbizarrabb dolog, amivel rajongó meglepett? Részt vennél a "Dancing with the Stars" show-jában, ha meghívnának a celebek közé?

J.F.: Kaptam jónéhány bizarr ajándékot: antarktiszi jégdarabtól kezdve nõi bugyogókig. A legtöbb ajándék tényleg kedves és szívhez szóló.
Nem hinném, hogy az a „Dancing with the Stars”-típusú fickó lennék. Mit szólnál inkább egy „Lövöldözz a sztárokkal” címû show-hoz?

Kérdés 12
Deb Selle: Még mindig reménykedem, hogy egyszer elkészül az Atlantisz film. De addig is, milyen munkák érdekelnek, miben vennél részt szívesen? Egy másik sorozatban, mozifilmben, esetleg színdarabban?

J.F.: Nagyon szerencsésnek érzem magam a karrieremet tekintve is, és remélem, hogy ez a szerencse folytatódni is fog. Az Atlantisz óta rengeteg ajánlatot kaptam. Azonban ezek közül többhöz költöznöm is kellett volna, ez pedig nagyon nehéz helyzetbe hozta volna a családomat. Néhány ajánlat pedig nem volt annyira érdekes, mint amilyen John Sheppard szerepe volt. Olyan mûsorra várok, amelyben tényleg nagy hangsúlyt helyeznek a fõszereplõkre is. Júliusban lesz egy filmforgatásom.

Kérdés 13
Maria Petrova: Ha ezúttal Te kérdezhetnél a Csillagkapu: Atlantisz rajongóktól, mit kérdeznél?

J.F.: Szívesen látnátok még több részt az Atlantiszból? Filmet, több sorozatepizódot vagy mindkettõt? Mely karakterek tetszettek, melyek nem annyira? Szívesen látnátok-e egy új sorozatot, amelyben Chris Judge (Teal’c), David Hewlet (Rodney McKay) és én együtt szerepelnénk? Akkor is, ha ennek nem lenne köze az Atlantiszhoz?

Kérdés 14
Kuraimo: Hogy csinálod, hogy ilyen jól nézel ki?

J.F.: ?? Úgy érted ûrlényekre lövöldözök, megmentem a világot és poénokodok?

Kérdés 15
G: OK, a Csillagkapu franchise, és a fõszereplõk sok esetben valahogyan kötõdnek egymáshoz. De nem volt furcsa, amikor Amanda Tapping / Sam Carter megjelent a sorozatban mint vezetõ? Úgy értem számodra, és az Atlantisz szereplõi számára – szakmailag, persze.

J.F.: Nagyon kedvelem Amandát. Személyesen, és mint színészt is. Nem hiszem, hogy bármi rizikója lett volna annak, hogy áthoztuk õt az Atlantiszba, nem lett volna az Atlantiszból CSK-2 sorozat. Sok olyasmit próbáltam megvalósítani az Atlantiszban, ami távol állt a CSK-1 stílusától. Igyekeztem szembe menni az árral.

Kérdés 16
Iary: A gyerekeidet elvitted valaha a Csillagkapu: Atlantisz forgatására? Ha igen, hogy tetszett nekik? Hogyan fogadják, hogy az apjuk egy sci-fi hõs?

J.F.: Sokáig azt hitték, hogy minden nap az ûrbe utazok, hogy kinyírjam a rosszfiúkat. Máig játszanak a John Sheppard figurával, és ez azért mindig nagyon jól esik nekem.

Kérdés 17
Cécelie: Hi, Cécile vagyok Franciaországból. Arra lennék kíváncsi, hogy volt-e valamilyen személyes elképzelésed, amely alapján John Sheppard szerepét alakítottad. Gondoltál-e közben olyan történésekre, amelyek nem kerültek képernyõre, de szerinted megtörténtek Shepparddel.

J.F.: Sheppard családjáról és magánéletérõl például nem sokat tudunk. Szerintem ebbõl még sok érdekes dolgot ki lehetne hozni. Még több földi részben reménykedtem, amelyekbõl Sheppard ilyen oldalát is megismerhettük volna.

Kérdés 18
George: Hello Joe, egy rövid kérdésem lenne: "To je na hovno tohleto, kdo vymyslel ze budeme zrovna pod vodou". Ezt érted? Ez David Nykl monológja a 214-es, Grace under Presure címû epizódban. Cseh vagyok, és érdekelne, hogy értetted-e, vagy csak a szövegkönyvbõl válaszoltál?.

J.F.: Nichol beszélt csehül. Megkértem, mondja el a lehetõ legobszcénebb dolgot csehül…

Kérdés 19
Eleeri: Nagy rajongója vagyok a Csillagkapu: Atlantisz sorozatának, és meg kell kérdeznem, hogy szereted-e s Star Wars filmeket? Ha igen, melyik a kedvenc részed?

J.F.: Imádom a „Star Wars”-ot. A kedvencem azt hiszem, a Birodalom visszavág, az eredeti persze. Han Solo nagyon menõ!

Kérdés 20
Katja: Mi az, amivel jelenleg foglalkozol a Csillagkapu: Atlantisz végeztével? Hosszú nyaralás vagy egy új forgatás? Nagyon hiányolunk!

J.F.: Épp most fejezõdött be egy torontói forgatás, júliustól pedig egy filmen fogok dolgozni. Addig nem akarok újabb tévés projektbe kezdeni, amíg nem kapok valami igazán érdekes ajánlatot.

Kérdés 21
Carmen: Hello Joe! Az atlantiszi karaktered jó barát, bátor harcos, aki nagyon vonzó tud lenni, és borzasztóan sármos. Az a kérdésem, hogy ezek közül mely jellemvonások illenek rád, Joe Flanign-re is?

J.F.: Túl okos vagyok, hogy válaszoljak erre a kérdésre.

Kérdés 22
v.rejam@gmail.com: Hi Joe...Vojta Majer vagyok Csehországból. Elõre is elnézést a nyelvtani hibáimért! Tehát a kérdéseim: 1. Mi a kedvenc söröd? 2. Tényleg szereted Johnny Cash-t? Ennyi. Köszönöm.

J.F.: Nagyon szeretem a sört, de a nagy kedvenc a „Lagavulin 16 years" nevû single malt whiskey. Johnny Cash nemzeti örökségünk, Isten áldja Johnny Cash-t.

Kérdés 23
Michael Petrik: Hello Sheppard alezredes. Kiváló színésznek tartalak. Ha a Csillagkapu és a sorozatokban megjelenõ minden dolog valójában is létezne, Joe Flaniganként vállalnád, hogy elsõként lépsz át a kapun egy ismeretlen bolygóra? Vállalnád az elsõ lépéseket? Köszönöm a választ.

J.F.: Azt hiszem, vagyok annyira bolond, hogy megtegyem.

Kérdés 24
Csaba Komives: Hello Joe,
Richard Dean Andersonról és az õ Csillagkapus humoráról kérdeznélek. Azt vettem észre, hogy nagyon hasonló humorral dolgoztál az Atlantiszban. A kérdésem az, hogy Richard inspirált-e erre vagy a rendezõ elképzelése volt ez?

J.F.: Nem, igazság szerint a Csillagkaput csak sokkal késõbb láttam. És szerintem Rick, és az én karrierem nagyon különbözik egymástól, de általában nagyon tetszik, amit Richard csinál. Nagyon különbözõ döntéseket hozunk, de mindketten szeretjük a mókát.

Kérdés 25
Palotai Marci: Hello Joe, Te is úgy szeretsz golfozni, mint John Sheppard? Köszönöm.

J.F.: Igen. Nagyon.

Kérdés 26
Cristi: Hi John, Cristi vagyok Romániából. A Csillagkapu: Atlantisz egyes részeiben találkoztál olyan emberekkel, akik meditálnak, hogy Õsökké válhassanak, és egy magasabb létsíkra kerüljenek. Ezen kívül valódi Õsökkel is találkoztál. Ezek hatására nem kezdett érdekelni a meditáció (befelé figyelés – meditáció, forest sangha)?

J.F.: Nem tudok túl sokáig egy dologra figyelni, és a meditációhoz ez kellene.

Kérdés 27
Jan from Poland: Szeretném megkérdezni, hogy ha lehetõséget kapnál, hogy szerepelj az új Csillagkapu sorozatban, a Stargate Universe-ben, belemennél? Visszatérnél John Seppardként?

J.F.: Nem hiszem, hogy erre sor kerül.

Kérdés 28
Maria Petrova: Mi az az egy dolog, amit ellopnál Atlantiszról?

J.F.: Ûrhajók…és sör.

Kérdés 29
Marta Poland: Egy ismerõs egyszer azt mondta nekem, hogy az a jó science fiction, amelyben több a tudomány, mint a fantasztikum. Mit gondolsz errõl?

J.F.: Érdekes kérdés. Szerintem mindkettõ kell bele. A jövõ, és a lehetséges jövõbeli civilizáció ma még fikció, ami csak késõbb válhat esetleg valósággá. Lehet, hogy még a mi életünkben.

Kérdés 30
Martine Dellaleau: Volt szerencséd a „The Kindred” címû epizódban egy jelenet erejéig két fiaddal, Trumannel és Aidannel játszani. Apaként milyen érzés volt?
Köszönet, amiért válaszolsz erre a sok rajongói kérdésre.

J.F.: Ma is jól megnevettet. Börtönbe került falusiakat játszottak a fiúk, és nekem kellett kiszabadítani õket. A rendezõ elmondta nekik, hogy legyenek nagyon komolyak, fáradtak, ijedtek, stb… A középsõ fiam erre, amikor meglátott, nagy mosollyal felkiáltott: „Apuci!” A legnagyobb fiam, Aidan pedig nagyon is komolyan vette a szerepet, és teljesen rosszul volt Truman színészi teljesítményétõl. Nagyon jó pillanatok voltak.

Kérdés 31
Rics: Hi Joe, Mindenféle rovartól irtózol, vagy csak az Iratus bogártól? :D

J.F.: Nem vagyok egy nagy bogárrajongó.

Kérdés 32
Violeta from Romania: Hi Joe. Tudom, hogy történelmet tanultál a fõiskolán. Én is törit tanulok, és teljesen történelem-függõ vagyok. A kedvencem az ókori történelem. Melyik a te kedvenced?

J.F.: Ehhez a válaszhoz egy egész napra lenne szükségem. Mindig is lenyûgözött a történelem, és azt hiszem, minden válasz a történelemben van eltemetve. Csak elég bölcsnek kéne lennünk, hogy megértsük õket. A legidõsebb fiam is érdeklõdik a történelem iránt. Ha más nem, a múlt tanulmányozása adhat egészséges jelentudatot. Szerintem az emberiség legjobb idõszaka még elõttünk van.

Kérdés 33
Michal: Hi Joe, Szlovákiából írok. Elõször is hadd gratuláljak az Atlantisz 5 évadjához – nagyon jó órákat szerzett nekem. A kérdésem, hogy a sorozatban a saját hangodat használod? Szerintem nem ez a mindennapi életben használatos hanghordozásod. Minden jót neked, remélem, látunk majd egy Csillagkapu: Atlantisz filmben :-)

J.F.: Nem vagyok biztos benne, hogy jól értem a kérdést. De az biztos, hogy van egy kis nyugati akcentusom, ami sokszor megtéveszti az embereket, mert nem tudják hová kötni.

Kérdés 34
Melania A.: Hello Joe! Volt bármilyen készség, amit tanulnod kellett az Atlantisz forgatásához? Mik voltak azok? Imádom az egész szereplõgárdát, és csodálat a kamerák mögötti csapatnak is, fantasztikus munkát végeztetek!

J.F.: Volt, igen. Most már tényleg tudok lövöldözni, sört inni és vicceket mondani.

Kérdés 35
Hugi: Hi Joe! Ha Jedi lovag lennél, milyen színû lenne a lézerkardod pengéje? Köszi!

J.F.: Lila

Kérdés 36
Éva: Milyen válasszal tudnád bizonyítani, hogy valóban Joe Flanigan ül a cset túloldalán?

J.F.: Néha azt kívánom, bár ne én lennék Joe Flanigan.

Kérdés 37
Lise: Hello Lise megint. Egy utolsó kérdés: ha egy földönkívüli lény becsengetne az ajtódon, mit csinálnál: megismerkedné vele vagy hívnád a hadsereget?

J.F.: Valószínûleg itallal kínálnám, és megkérném, vigyázzon a fiúkra, amíg én szörfözök egyet.

Kérdés 38
Marianna: Hi! Nézted a sorozatot, mielõtt bekerültél a szereplõk közé? Mi volt az elsõ gondolatod, amikor megkaptad John szerepét? ~Köszönöm!

J.F.: Ahogy azt már az elõbb írtam, sosem néztem a Csillagkaput azelõtt. Valójában a menedzserem adta a kezembe, akinek azt mondtam „Köszönöm. Köszönöm, de nem.” Nem érdekelt még egy Star Trek-szerû sorozat. Amikor újra felkerestek, hogy elmondják, milyen is, nagyon szerények voltak, és ez mindent megváltoztatott.

Kérdés 39
Julia: Volt olyan eset, amikor a sorozat alkotói megkérdezték a színészeket, hogy mit szeretnének látni/játszani a következõ epizódokban? Volt valami, amiben te is dönthettél? (kis dolgok talán, mint ruhák, színek, speciális effektusok, szövegek)

J.F.: Általában egyeztetünk olyan apróbb dolgokban, mint a jelmezek vagy egy-egy dialógus.

Kérdés 40
Sorins: Ha egy idegen bolygóra indított küldetésre csak egyetlen csapattagot vihetné magaddal, ki lenne az? Komolyabb kérdésem pedig, hogy egy – nem Csillagkapu filmben/sorozatban – kivel dolgoznál újra együtt az Atlantisz legénységébõl

J.F.: A legbiztonságosabb csapatot Jasonnel (Ronon) alakítanánk, de viccesebb lenne egy Hewlett (McKay)-Flanigan csapat.

Kérdés 41
Michal: Ha a Csillagkapu valóság lenne, Joe Flanigan vagy John Sheppard életét választanád?

J.F.: Nehéz kérdés. Valószínûleg vegyíteném a kettõt.
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 11:31:13 10/10
(259/2052)
Joe Flanigan válaszolt 2009. június 11. (sci-fi magazin)

Az AXN csatorna honlapján már magyarul is olvashatóak Joe Flanigannak, a STARGATE: ATLANTIS sztárjának a rajongói kérdésekre adott válaszai.

Május végén – amikor több száz sci-fi és Stargate rajongó, valamint a szervezõk, az AXN csapata várta Joe Flanigant a már korábban meghirdetett élõ csetelésre – a technika ördöge meghiúsította a találkozót.

Pedig a korábban megnyitott csetszobába ötszáznál is több kérdés érkezett a színészhez, és az élõ beszélgetésre is sokan várakoztak. Az AXN eljutatta Joe Flanigannak a rajongók kérdéseit. A sztár elnézést kért a csetelés elmaradásáért, és humorosan, közvetlenül, õszintén válaszolt a rajongóinak, akár a STARGATE: ATLANTIS-ról, akár magánéletérõl kérdezték.
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 11:28:38 10/10
(258/2052)
Szerepek

2005 Silent Men Regis

2004 Csillagkapu: Atlantisz John Sheppard õrnagy/alezredes

2004 CSI: Miami Mike Sheridan 2.14-es epizód ("Slow Burn")

2003 Thoughtcrimes Brendan Dean NSA ügynök

2003 Tru Calling Andrew Webb 1.3-as epizód ("Brother's Keeper")

2003 111 Gramercy Park Jack Philips

2002 Judging Amy Tobin Hayes 4.7-es epizód ("Damage Control")

2002 Birds of Prey Claude Martin nyomozó 1.3-as epizód ("Prey for the Hunter")

2002 Farewell to Harry Nick

2002 First Monday Julian Lodge

2000 Pszichozsaru Dr. Tom Arquette 4.12 – 4.15 epizódok

1999 Providence Dr. David Marcus 1.8 – 1.11 epizódok

1999 The Other Sister Jeff Reed

1999 The Force

1998 Cupid Alex 1.6 – 1.9 epizódok

1998 Dawson és a haverok Vince 2.4 -es ("Tamara's Return") és 2.5-ös ("Full Moon Rising") epizódok

1997 Murphy Brown Scott 10.8-as epizód ("From Here to Jerusalem")

1997 Tell Me No Secrets Adam Stiles

1997 The First to Go Peter Cole

1995 Sisters Brian Cordovas 1995-1996

1995 A Reason to Believe Eric Sayles

1995 Deadline for Murder: From the Files of Edna Buchanan Scott Cameron

1994 Danielle Steel: Családi album Lionel Thayer
10/10
christianbale 2009 júl. 29. - 11:27:26 10/10 Előzmény rockqueen
(257/2052)
Rendben....

Joe Flanigan (Los Angeles, 1967. január 5. – ), amerikai színész. Több ismert televízió-sorozatban játszott, például a Pszichozsaru, a First Monday, a Sisters. 2004-tõl a Csillagkapu: Atlantisz címû sci-fi sorozat egyik fõszereplõje.

Fiatalkor [szerkesztés]
Joe Flanigan az amerikai Nevada állambeli Renóban nõtt fel, egy kisebb farmon. 14 éves korától egy ojai-i bentlakásos iskolába került, ahol feltûnt az A Streetcar Named Desire címû iskolai mûben. Késõbb a University of Colorado egyetemen tanult tovább, ahol történelem szakon végzett, miközben feltûnt a Coriolanus címû Shakespeare-mûben, illetve folytatott tanulmányokat Párizsban is.

Karrier
Az egyetem elvégzése után az írói pálya érdekelte, rövid ideig dolgozott több New York-i újságnál is. Barátai tanácsára tanulmányokat folytatott a Neighborhood Playhouse-ban, ezután Los Angelesbe költözött, hogy színészi karrierjét elkezdhesse.

Aktuális szerepe
a Csillagkapu: Atlantisz sorozatban John Shepard õrnagy, illetve alezredes, aki az atlantiszi expedíció katonai vezetõje. Ennek hatására költözött családjával Vancouverbe, ahol a sorozatot forgatják.

A Csillagkapu: Atlantisz „Epiphany” címû részét Flanigan írta a sorozat második évadjában.

Magánélet
Flanigan házas, felesége Katherine Kousi, és három gyermekük van (mind fiú :) :)
10/10
rockqueen 2009 júl. 28. - 19:19:14 10/10 Előzmény christianbale
(256/2052)
Ha tudsz róla érdekességeket légyszi írj párat, mert olyan keveset tudok róla!
10/10
christianbale 2009 júl. 28. - 13:59:20 10/10
(255/2052)
JOE FLANIGAN - MÁSODIK SZÁMÚ KEDVENCKÉM :)

Majd még jövök késõbb.. korog a hasi : :)
10/10
christianbale 2009 júl. 28. - 13:58:49 10/10
(254/2052)
10/10
christianbale 2009 júl. 28. - 13:58:30 10/10
(253/2052)