道の進展 febr. 16. 10:45:30 Előzmény sexykex
(40/40)
Szerintem nem csak elvileg.
Nem hiszem, hogy létezik érzelem nélküli ember, pozitív vagy negatív értelemben egyaránt. Értelem nélküli már sokkal inkább.
Tolsztoj csak egy példa volt, Sekszpír Vilmost is írhattam volna vagy bárki mást, érzelem nélkül művészet sincs, már maga a késztetés az alkotásra is egyfajta érzelmi szükséglet.
5/10
offtopic
sexykex febr. 16. 09:10:02 5/10 Előzmény 道の進展
(39/40)
Tolsztoj írásai beilleszthetők egy művészeti irányzatba, a realizmusba, de Tolsztoj nem volt realista. Egy hóbortos orosz arisztokrata volt, akinek mind az élete, mind a művei közel álltak a romantikához. Az én realistám Jack London volt.
Amúgy sokkal szerencsésebbek vagyunk, ha nagy érzelmi kitöréseink közepette is meg tudjuk őrizni az értelmünket. Tehát a válasz: elvileg az értelem és az érzelem nem zárja ki egymást.
7/10
InteriorLulu febr. 14. 14:55:32 7/10 Előzmény nefefe
(38/40)
"...de ezzel még egyáltalán nem biztos, hogy a kör megszakad… Ugyanis ott a lánya, aki ha felnő, semmi biztosíték nincs arra, hogy nem keveredik hasonló helyzetbe."

Részben pont arról szól a film, hogy bár persze soha semmire nincs biztosíték, hősünk is a mintegy átörökített szülői mintát követve megy bele egy esélyesen bántalmazó kapcsolatba, és főleg ragad is meg benne.
7/10
InteriorLulu febr. 14. 14:40:35 7/10
(37/40)
A nagy problémám, hogy a bántalmazó párkapcsolatot (és az abból való kilépést) eleve eléggé életszerűtlen körítéssel, és ami még rosszabb, hiteltelen módon ábrázoló film voltaképpen becsapja azokat a (fiatal női) nézőit, akiket pedig deklaráltan még a promóciója során is megszólítani igyekezett. Ahogy a 444-nek a bemutatókor írt cikke a (majdnem) filmvégi, két főszereplő közti, a kislány születése utáni kórtermi jelenet kapcsán írja: "Bármely áldozat ebből csupán egy dolgot tud könnyedén kiolvasni. Hogy ha ő nem tud kilépni ilyen helyzetből, pláne a gyerekével, akkor ő elbukik, gyenge, és még a gyereket is veszélyezteti. Ez a jelenet mutatja meg a legjobban, hogyan kelt bűntudatot a film a nézőiben, épp azokban, akiken legalábbis papíron segíteni akar."
Ezt tovább taglalni nem akarom, az amúgy könnyen megtalálható cikk szépen kifejti a dolgot.

Nagyon menti viszont, hogy mint film tényleg igen jól működik. Gondolom eleve jólsikerült a forgatókönyv, merthogy a rendezés az lett, és miután szerintem Baldoni alakítása egyenesen remek, nagyon sajnálnám, ha a szexuális zaklatás vádjának következményeként a színész-rendező pályája esetleg megbicsaklana, pláne megroppanna.
道の進展 febr. 14. 14:20:27 Előzmény sexykex
(36/40)
Értelem és érzelem kizárná egymást?
Nesze neked Tolsztoj Leó. :)
6/10
Tinv febr. 09. 23:27:53 6/10
(35/40)
Nagyon "szép" az egész film, szépek az emberek, a ruhák, a lakások, a díszletek, jól esik a szememnek a sok "sötétített" film után.
Egyszer nézhető, hiányzik belőle valami megfoghatatlan plusz, ami miatt igazán megkapó lehetne - van, amikor a történet gyenge, de a szuper színészek imádnivalóvá teszik (Mamma mia), van, amikor az alap nagyon erős, hogy még ők sem tudják elrontani (Büszkeség és balítélet), de ez valahogy nagyon klisés és a színészek se tudják javítani.
5/10
sexykex febr. 08. 09:41:25 5/10
(34/40)
Megnéztem, noha az értelmes dolgokat többre tartom az érzelmeseknél. Sajnos a Max filmügyekben egyre gyengébb, vacak a választék sorozatokat viszont nem nézek. Noha most nézhetnék, mert Blake Lively és Justin Baldoni az életben is folytatja, amit a filmjükben elvileg befejeztek.
(Magánvélemény: aki egy bántalmazó, erőszakos családban nő fel, az könnyebben kerül hasonló helyzetbe felnőtt korában.)
10/10
Sanchoponcho jan. 31. 19:33:42 10/10
(33/40)
Nagyon jó film. Sajnáltam őket.
10/10
karibáO jan. 27. 08:42:35 10/10 Előzmény trev
(32/40)
Teljesen egyetértek. Egy 70 éves férfi.
6/10
nefefe jan. 27. 07:35:32 6/10
(31/40)
Teljesen jó a besorolás – romantikus, mert ott a szerelmi szál, dráma, mert a családon belüli erőszak az alaptéma. Ezek váltogatják egymást. Ezen kívül nem sokat lehet elmondani a filmről. A végét nem igazán értettem, mert az oké hogy elhagyja a férjét, mert fél a további erőszaktól, de ezzel még egyáltalán nem biztos, hogy a kör megszakad… Ugyanis ott a lánya, aki ha felnő, semmi biztosíték nincs arra, hogy nem keveredik hasonló helyzetbe. Tanulság van, de semmi újdonság. Közepes, egyszer meg lehet nézni.
7/10
Ahoj poplacsek jan. 26. 20:44:42 7/10 Előzmény k11zoltan
(30/40)
egyszer már láttam 7-et adni valamire, bár nem feltétlenül jó filmre
offtopic
k11zoltan jan. 26. 14:26:38 Előzmény pihes
(29/40)
Asszem ez az első "magas" pontszám tőled, amit látok.
Érdekes filmre :/
k11zoltan jan. 26. 14:24:21
(28/40)
Teljesen átlagos románc semmi extrával.

A filmet nézve, nem lett volna jobb a cím úgy, hogy: Velünk ér véget?
7/10
Bütyök78 jan. 25. 15:54:59 7/10
(27/40)
Kár volt a túlzásba vitt idegsebész nyálas-romantikus szállal elrontani a filmet, ez erősen az igazi mondanivaló rovására ment. Blake Lively -bár én kedvelem, és igazán gyönyörű- ugyanazt nyújtja minden filmjében. Egyetlen arca van, egyetlen típust tud eljátszani. Ezt itt is hozza, de jó lenne, ha kiderülne már, hogy tényleg jó színésznő.
10/10
trev jan. 07. 11:29:42 10/10
(26/40)
Valami különös véletlen folytán az ez előtti film, amit megnéztem, a Lily virágai c. 2024-es romantikus giccs volt, tényleg a legrosszabb fajtából. De nem ezért adok a Velünk véget érre 10 pontot. Hanem azért, mert ez jó film. Párhuzamosan építkezik romantikus és drámai vonalon úgy, hogy a két szál egymást erősíti és tompítja egyszerre. Erősíti azért, mert a drámai előzmények a főszereplők egymás kerülgetésén keresztül növelik a romantikus feszültséget, és tompítja azért, mert nem hagyja veszni ennek a 'húzd meg- ereszd meg' dinamikának a magyarázatát sem. Lily nem mer túlzottan közeledni az egyéjszakás kalandok hőséhez, utóbbi pedig szintén komoly okokkal rendelkezik a számára újszerű elutasítottságba való kapaszkodásra, amit ő szerelemként azonosít. Sajnos tévesen, de ettől nem válik negatív figurává, akkor sem, ha a bántalmazó kapcsolat az marad, ami. A film ezt szépen építi fel (a többi szereplő is ennek jól eltalált eszköze), jó aránnyal adagolva a mozaikdarabkákat, amik a végkifejlethez vezetnek. Élveztem minden percét.
10/10
moxika jan. 01. 12:22:46 10/10
(25/40)
Nem olvastam a könyvet. A film szerintem nagyon profi mind a színészi, mind a rendezői, mind az operatőri munka tekintetében. A színészek érzelmi játéka káprázatos volt, tökéletesen beszippanthatták a nézőt. Annyira erőteljesek voltak a közeli képek (arcok) amelyeken keresztül tapintható volt minden érzelem, köszönhetően a rendezésnek, az operatőrnek. Nekem nagyon tetszett és lesz..m, hogy milyen botrány alakult ki, ez a film és a szereplők éppen annyira voltak érzékiek és ízlésesek ami pont elegendő, hogy elvarázsolja a nézőt.
4/10
csaszarpingu 2024 dec. 17. - 16:59:56 4/10
(24/40)
a film (valójában): a könyvtől teljességgel elrugaszkodott, alternatív történet, a szereplők kb 10 évvel öregebbnek néznek ki mint amennyinek a könyv alapján lenniük kéne, rengeteg helyen borzasztó kellemetlen. Bár nem rontották volna el a könyvet ezzel a borzalommal. Egy újabb nyálas tinip.csás sz.r, az eredeti mondanivalóhoz és cselekményhez nem hasonlítható.
10/10
f.orsi 2024 nov. 20. - 16:10:53 10/10 Előzmény Weero89
(23/40)
Nekem is ezért tetszett ez a film. Szerintem sokkal jobb értékelést érdemel, mert nagyon is mély, és finoman, érzékletesen visz bele a bántalmazó-bántalmazott kapcsolat rejtelmeibe. A lezárás pedig inspiráló és felemelő.
6/10
itsme1 2024 nov. 10. - 08:31:31 6/10
(22/40)
El kellett volna dönteni, hogy romantikus filmet készítek vagy drámát! Ebben az alkotásban az előbbi kioltotta az utóbbit, pedig a mondanivalója, inkább egy erős drámát követelt volna. A történet jó, de több mint kétórásra nyújtani indokolatlan, és szintén a film kárára vált.
1/10
movieisdead 2024 nov. 01. - 22:44:12 1/10
(21/40)
Kritikán aluli, Isaura-szerű mély igénytelenség. Botrány.