Petrapetrus 2008 aug. 27. - 12:27:35
(216/296)
Ez egy jó kérdés. Néhol nekem is gyanús volt, mert mintha nem úgy mozgott volna a szájuk néhol, ahogy kellett volna. :-)
Amúgy ezt már más is felvetette/megkérdezte.
Én nem tudom, de van benne gyanú... :-)
9/10
orion.anna 2008 aug. 27. - 12:26:16 9/10
(215/296)
Ja és vmit nm értettem. Nm láttam rajtuk semmi mikrofon félét. Playback volt? Vagy mi?
9/10
orion.anna 2008 aug. 27. - 12:25:17 9/10
(214/296)
Én sajnos még nem láttam az eredetit, csak a zenéje van meg. Néhány éve ismerkedtem meg a darabbal és láttam színházban (és igencsak homályos emlékeim vannak róla). Az elején a felvezetés kicsit uncsi volt, és nm is iagazán értettem mit akar jelenteni. Összeségében tetszett a dolog. De ami igazán tetszett, azaz Adj békét Uram jelenete. Nem tudom az eredetiben hogy volt, de ez lebilincselt. Az egész darabban a legszebb momnetum volt számomra. Ami nem tetszett azaz Unom a politikát.
Olter Wandát a szólóban pedig azonnal felismertem. Örülök, hogy õ is táncolt benne.
Herczeg Flóra nagyon-nagyon tetszett. Kiváncsi lennék a többi szereposztásra is.
Petrapetrus 2008 aug. 26. - 16:22:55
(213/296)
Szerintem nyitottnak kéne lenni az új hangok irányába is. Én például simán meg tudok szeretni valamit valaki más elõadásában is. Szerintem nagy baj, ha ez "megszokás kérdése". Ne legyen az. Engem a rossz levegõvétel, a hamis hangok, a "nem átélés" szokott idegesíteni, akarom mondani "nem tetszeni". Ha ezeket valaki megvalósítja, akkor nekem már jó. :-)
zsofiv 2008 aug. 26. - 15:30:43
(212/296)
aug.19-én
zsofiv 2008 aug. 26. - 15:30:16
(211/296)
én Szegeden láttam 9-én, és eszméletlenül jó volt. sose láttam még elõben csak felvételrõl,és ott lenni élmény volt.Bár én azt vártam hogy kicsit koncertesebb lesz a hangulat, hogy mindenki énekelni fog...
Feke Pál hangja nagyon jó, szinte olyan mint Varga Miklósé, csak lágyabb picivel.
Vadkerti Imre nem nagyon tetszett, persze azért mert Vikidál Gyula hangjához vagyok hozzászokva és õt nem lehet überelni...
A jelemezek, a díszlet, a tánc és a táncosok csodálatosak voltak.és a végén mikor megvilágították a Dómot is, rendkívüli volt.
Imádtam minden percét.
Remélem Erdélyben is elõadják valamikor...
Petrapetrus 2008 aug. 25. - 15:11:38
(210/296)
kérteK nem kérteM, pardon :-)
Petrapetrus 2008 aug. 25. - 15:09:16 Előzmény kamill
(209/296)
Neked egy kis infó: én vagyok a Roxínház új webmestere, most kértem meg nemrég, mert a régi távozott. :-) Tag lettem így én is, és igyekszem jó munkát végezni! :-D Ha esetleg érdekel valami, írj nyugodtan, ha tudok, segítek! ;-)
10/10
nihilke 2008 aug. 25. - 12:25:33 10/10
(208/296)
na ezt is sikerült megnéznem, de csak a második felét láttam:S bár az épp elég volt arra, hogy rájöjjek, Koppány siralmas:S a hangja túl "operás", a kiejtése meg olyan "õsmagyarparasztos" vagy milyen...pedig az õ dalai a legodab*szósabbak:((...István anyja sem nagy szám, táltosasszony fölösleges szerintem, Torda jelemze + sminkje viszont elég menõ, sokat dob rajta:)...összeségében viszont elég jó az egész...a díszlet is, a jelmezek is, a táncosok is...bár nem értem Istvánra minek annyi szõr, meg a hajuk...jó hogy nem raszta + azok a siránkozó asszonyok/csajok...:OO...ja meg a végén...már egészen beleéled magad mint egy filmbe...erre levetkõznek utcai ruhára és elsétálnak:O...na neeeeeeeeee:OOO....szóval az egész bõven nem 10es (elõször félrenyomtam:S..10/7)...(az eredeti meg a szt. lászlós a legjobb még mindig:))...amúgy meg remélem, a csíksomlyósat már nem fogják alulmúlni...Novák Péter mint Torda, a nép meg farmerban??:OOO

amúgy a zene is élõben ment zenekarral meg mindennel?
10/10
nico_ 2008 aug. 24. - 13:11:20 10/10 Előzmény Alex27
(207/296)
Úgy néz ki a dolog, hogy az elsõ részben "Társulat-dalokat" énekelnek, a másodikban keresztmetszet a darabból. És ez így is van meghirdetve ott, ahol nincs nagyszínpad és nem fér el a díszlet, illetve a 100 táncos.
Persze megértem a csalódottságot, mindenki a teljes rock-operát szeretné látni. (Kiváncsi vagyok, mi lesz Tatán, ahol nem az eredeti szereposztásban kerül bemutatásra)
Alex27 2008 aug. 23. - 14:36:45
(206/296)
Nem tudom :))
Lehet,hogy én értettem félre, de én úgy értettem,hogy elõadnak ebbõl is egy kicsit meg másból is egy kicsit. Elõadnak néhány ismertebb és jobban kedvelt dalt az rockoperából, és elõadnak mást, sokak által megkedvelt, a társulatban is énekelt musiceleket, slágereket, egyéb dalokat.
De lehet,hogy tényleg csak én értettem félre :)
Alex27 2008 aug. 23. - 14:32:46
(205/296)
egyet értünk, az tényleg uncsi volt, de legalább volt idejük az embereknek,hogy ráhangolódjanak az elõadásra :DDDD

biztos jó lesz, nekem nagyon tetszett, tényleg örök élmény marad!! :))
Majd azért számolj be,hogy neked hogy tetszett így élõben! ;))
Petrapetrus 2008 aug. 23. - 14:31:50
(204/296)
Én azt olvastam, hogy nem csak az Istvánból énekeltek, hanem más musicalekbõl is. Ha rövidített istvánról lett volna szó, akkor gondolom csak abból énekeltek volna dalokat, még akkor is, ha nem lehet összehozni egy "rövidített darabot". Vagy nem?
Alex27 2008 aug. 23. - 14:29:59
(203/296)
ja, még a siófoki haknizásról akartam írni. Én is olvastam a cikket, de a választ is, bár az nem kapott akkora hangot.
Én úgy tudom, hogy egy rövidített(!) István, a király-ban egyeztek meg a szervezõk (MINDKÉT oldalról). De rövidített verzió nincsen, vagy teljes elõadás vagy valami más, de olyan nincs,hogy kihagyuk pl. az összecsapást, vagy pl. a koronázást.

A másik az,ha tényleg szerzõdés szegés volt, akkor nem hiszem,hogy a Társulat tagjai hibáztak. Ha a rockopera volt megbeszélve, nem hiszem,hogy Õk csak úgy kényük-kedvük szerint elkezdtek haknizni.
Ha valaki itt hibázott, azok a szervezõk voltak, MINDKÉT oldalról, szerintem!! :))

Na mindegy, ez már úgyis megtörtént, ezen már változtatni úgysem lehet, remélem tanultak az esetbõl! :))
Petrapetrus 2008 aug. 23. - 14:21:58
(202/296)
Szimbolizáció ide, szimbolizáció oda, unalmas volt. :-) (Márhogy a lótifuti az elején)
Én is látom majd élõben, ráadásul elsõ sorból (már megvan a bérletem), kíváncsi vagyok rá...
Alex27 2008 aug. 23. - 14:17:17
(201/296)
Nekem tetszett most is nagyon, bár tény és való,hogy nem jött át igazából. Szerencsére ott voltam az arénába, háát az egy leírhatalan élmény volt. :)) Tényleg kár,hogy a tv nem adta vissza ugyanazt.
Szerintem Feke istenkirály volt, imádom a hangját, és valahol a jellemét is, na és persze a színészi játékát is :))

Az elejét elõször én sem értettem,hogy mi volt, de késõbb megkaptam a választ erre: az a társulatot, a szerepdöntõket szimbolizálta. "Mondd Te kit választanál?"
bettigirl 2008 aug. 22. - 22:35:26 Előzmény Gabi'91
(200/296)
Egyetértek, itt a rendezéssel volt a legnagyobb probléma! A színészek szerintem rendben voltak, mind hangilag, mind színészileg.
Petrapetrus 2008 aug. 22. - 17:42:22
(199/296)
Hmm, megint elõszedtem ezt a számot... Nagyon szeretem. EMESE, EMESE!!! :-D : http://www.youtube.com/watch?v=Faf22wJVnY0
Petrapetrus 2008 aug. 22. - 17:39:05
(198/296)
Így van, a szerzõk élnek és virulnak, reméljük még sokáig.
A táltosasszony is egy újítás volt, mert ezzel az új Istvánnal át akarták gyúrni kissé az elõzõt. Ne legyen ugyanolyan. Szerintem nem volt semmi gond, hogy Torda helyett táltosasszony lett. Nekem tetszett/tetszik az ötlet. Szandi ügyes is volt, csak hiányoltam belõle az önkívületet. Én legalábbis úgy képezelem el ezt az "Adjatokos" dolgot. :-)
3/10
Semprini 2008 aug. 22. - 17:35:31 3/10
(197/296)
A szerzõk hálistennek még élnek, ezért aztán nem is foroghatnak, másrészt pedig a tudtukkal és beleegyezésükkel lett kettéválasztva a táltos szerepe, talán abból a meggondolásból, hogy több döntõsnek jusson szerep az elõadásban.