1/10
stanmore 2013 febr. 05. - 11:35:12 1/10
(168/228)
Bocsi nem másfél hanem 2 év volt az elpocsékolt idõ.
1/10
stanmore 2013 febr. 05. - 11:23:48 1/10
(167/228)
Nekem meg az nem világos pl ,hogy miért kellett a szart keverni a frissen kinevezett Fideszes NKH vezérnek pl,hogy így nem adjuk meg az engedélyt az Alstom kocsikra ,mert nem felel meg a régi orosz kocsikra illesztett magyar szabványoknak,miközben Európa nálunk fejlettebb országaiban jól beváltan futnak.
És láss csodát, másfél év után hirtelen mégis megkapták az engedélyt,csak közben elveszett másfél év ,és tudjuk hogy egy beruházásnál ez milyen anyagi veszteséget jelent.
Nos helyesbítek nagyon is világos hogy Demszki és az elõzõ vezetés besározása volt a cél ,ami tetten érhetõ a kocsik tesztelésének beindításánál mondott alpolgármesteri hazudozás kapcsán is.Nade ez egy Fidesz módszer ,hogy semmit nem szégyenlenek a valóság meghamisítása kapcsán, ha ezzel a népet lehet hülyíteni .
Ennek mûvésze pl Selmeczi szenátorasszony és az összes fidesznyik hordószónok.
Úgyhogy ha lenne minimális szégyenérzet a Fideszben,akkor a metro kapcsán nem merne megszólalni,hiszen annyiszor tett keresztbe már annak, akár az elsõ Orbán kormányra gondolunk ,akár a felbérelt álcivil szervezetek halogató pereire stb stb ,hogy áldásos tevékenységük nélkül már évek óta mûködne a 4-es metro, dehát mint látható bõr az ebben az esetben sincs a képükön.
offtopic
-csengõzoli-- 2013 febr. 05. - 10:45:43
(166/228)
Nálam olyan,mint volt.
olahmiki1959 2013 febr. 05. - 10:22:46
(165/228)
Egyébként az én gépem vacakol, vagy ennek a topiknak tényleg szét lett húzva a formátuma?
olahmiki1959 2013 febr. 05. - 10:19:22
(164/228)
Úgy látszik, ez egy emberi tulajdonság, hogy senki sem tud leállni.
Sokszor elgondolkozom olyan dolgokon, hogy akik százmilliókat, vagy esetleg milliárdokat sikkasztanak, vagy nyúlnak le, egy pont után miért nem hagyják abba?
Azt mondják, hogy még ezt az utolsó bulit megcsinálom, aztán kiszállok?
És mindig jön egy újabb buli, amit még mindenképpen meg kell csinálni, és aztánmostmárténylegistenbizonyabbahagyom fogadkozással nyugtatják magukat, és telik az idõ, és õk még mindig csinálják?
Nem tudom...
Lehet, hogyha elkapna a gépszíj, én sem tudnék leállni. Biztosan akkora a kísértés, hogy egyszerûen nem lehet abbahagyni.
Dõl a pénz, senki sem szól, senki sem koppint az orrodra, egy idõ után kezded elhinni, hogy már vagy valaki, hogy mindent megtehetsz, hogy neked mindent szabad, talán élvezed a hatalmadat mondjuk egy faluban, hogy mindenki fél tõled, és tart a családodtól, és aztán már odáig is eljutsz, hogy azt hiszed, hogy a törvény felett állsz.
Pláne akkor, ha néhány hivatalos embert is megvásároltál.

Amikor Vizoviczky lebukott, és elkezdtek olyan szóbeszédek hallatszani, hogy magasrangú rendõröket is sikerült - némi anyagi juttatás fejében persze - a törvény másik oldalára állítania, akkor kissé megijedtem.
Ugyanis eddig azt hittem, hogy ilyesmi csak izgalmas amerikai játékfilmekben fordul elõ, de nálunk elképzelhetetlen.
Egy illúzióval megint kevesebb...

Az Alstom metrószerelvények darabja egymilliárdba került?
Ha metrószerelvény, akkor 5-6 kocsiból áll, de még így is eszméletlen drága, szerintem.
Viszont akkor tökéletesnek kellene lennie, nem?
Mi az, hogy új szoftvert kell beléjük telepíteni? A gyárban nem ellenõrzik ezeket, napokon, sõt, heteken keresztül, különbözõ tesztekkel, hogy minden rendben legyen?
Elképesztõ...

Most nem keresem ki neked, de biztosan ismered azt az évekkel ezelõtti híres felvételt, amikor egy Airbus, amit teljes egészében számítógép vezérelt, úgy szállt le a repülõtér betonjára, hogy szépen továbbfutott a kelleténél, és a fenyõfák között landolt. Fel is robbant egy hatalmas füstgomolyag kíséretében.
Akkor gondolták azt a szakemberek, hogy minden elismerés megilleti ugyan a technikai újdonságokat, de egy darabig még, ha lehet, azért maradjunk meg a régi, jól bevált, emberek által vezetett utasszállító repülõgépeknél, a hiperszuper számítógépek helyett...

Az nem egészen világos nekem, hogy mi a fenének kell nekünk ilyen drága, mindenféle kütyükkel felszerelt metró, a koszos Budapest sötét földalatti alagútjaiban való közlekedéshez.
Kicsit a kivagyiságot, a felvágást érzem ebben is, csakúgy, mint a röhejes, drága, és Budapest útjaira szinte alkalmatlan Combino villamosok esetében, amelyek olyan hosszúak, hogy néhány esetben majdnem elérnek az egyik megállótól a másikig, vagy a svéd autóbuszokat, amelyek hangtalanul járnak ugyan, de nyáron szédelegsz bennük a hõségtõl, és nem kapsz levegõt, mert azokat a béna kis ablakokat alig lehet kinyitni.
Kik, és miért vesznek ilyen jármûveket, baromi drágán, és tök fölöslegesen? Európában nincsenek a magyar viszonyokhoz sokkal jobban illõ buszok, és villamosok? És persze, sokkal megfizethetõbb áron?
Ez a nagy kérdés, felelõsségre vonás persze nincs, mert miért is lenne?...
-csengõzoli-- 2013 febr. 05. - 09:19:46
(163/228)
Így van a Bentley nem sokkal van a Rolls Royce alatt.
Nekem ilyenkor az szokott eszembe jutni,hogy ha nem ennyire eszetlen módon csinálták volna, hanem finomabban, eltitkolva a vagyont,akkor vajh meddig húzhatták volna büntetlenül?
Ha mondjuk nem kastély építenek,hanem házat és nem 17 autójuk van,hanem mondjuk max három.
Lehet,hogy az életben nem buknak le.
A másik ami még az 500 eurosok számolásakor önkéntelenül is beugrott, az az,hogy egy barátom most készül külföldre költözni a barátnõjéhez.
kb. 4 hónap alatt 900 eurót szeretett volna összegyûjteni, végül mivel csõdbe ment az étterem,ahol dolgozott, most úgy áll a dolog,hogy a repjegyen kívül 30 euroja lesz :D
100ezer ft-al meg még tartoznak neki.
Ezeknél meg kötegekben állt az 500 euros...

Hogy kicsit tovább kanyarodjuk a Déli pályaudvar felé, olvasd el ezt:
http://m.hvg.hu/itthon/20130204_A_BKV_beismerte_nagy_baj_van_az_uj_Alstom#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_2_4
Gondolom számodra is nagy meglepetés,hogy nálunk semmi sem tud normálisan elkészülni,mûködni.
olahmiki1959 2013 febr. 05. - 02:25:46 Előzmény -csengõzoli--
(162/228)
Hát igen...

Ha az autó nem Jaguár, hanem Bentley, akkor még nagyobb baj van.
Úgy tudom, hogy a Bentley nagyjából a Rolls Rocyce kategóriának felel meg.

Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy az adóhivatal vajon hol a bánatban volt eddig.
Amikor egy "népes család" megveszi a fél megyét, olyan kastélyjellegû házakat épít, mint amilyeneket csak filmekben lehet látni, olyan autógyûjteményük van a legdrágább luxuskocsikból, hogy az autókedvelõk közül többen ejakulálnak a láttára, akkor azok a tisztviselõk, akiknek az lenne a dolguk, hogy a feltûnõ vagyongyarapodásokat észrevegyék és megvizsgálják, esetleg az eredetükre vonatkozóan kellemetlen kérdéseket tegyenek fel, azok a munkájuk végzése helyett inkább kint vannak a büfében?
Jópofiznak a pultos csajjal? Vagy meccset néznek a tv-ben?

Azt a kérdést már fel sem merem tenni, hogy némelyik adóellenõr, amikor egy ilyen látogatáskor mindent rendben talál,(?) utána hogyan tudja megvenni hirtelen azt a hétvégi házat, amire már olyan régóta áhítozott a családja, hogyan, és mi módon kerül egyenesbe egy pillanat alatt az anyagi helyzete?...:))
Teljesen véletlenül nem fordulhat elõ, hogy "okosan viselkedik", és behunyja a szemét, de csak azért, mert bántja a túl erõs napfény??? :))DD (Persze, rossz az, aki rosszra gondol...).

Ha legalább a zene jó lenne, nem pedig ilyen borzalmas gagyi, akkor sok mindent meg tudnék bocsájtani...:))DD
olahmiki1959 2013 febr. 05. - 01:20:24 Előzmény stanmore
(161/228)
Csengõ valószínûleg alszik, vagy malac filmeket néz a neten, helyette megpróbálok én válaszolni...:)) Talán sikerül.

A Csengõ és köztem zajló beszélgetések sora, amit te purparlénak nevezel - rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, munkahelyek teremtésének problémái, elhelyezkedési nehézségek, primitív bûnözõk fényûzõ életmódja, helytelen kormányzati intézkedések kritikája, a fennálló problémákra való megoldási lehetõségek keresése, - szerintem nagyon komoly dolgok, mindenki számára érdekesek lehetnek, mellesleg pedig tökéletesen beleillenek a port témájába.
olahmiki1959 2013 febr. 05. - 01:05:00 Előzmény stanmore
(160/228)
A lebukásról csak annyit, hogy amikor megírtam, hogy az "éshát" kifejezést egyetlen ember írja egybe az egész neten, aki Dantonb néven örvend közutálatnak, élénken tiltakoztál, aztán persze kiderült, hogy mégis csak nekem volt igazam...:))
Hiába bújsz a legkülönbözõbb nicknevek mögé, - akár a nagy elõdöd, lehetnél a net modern Ságvári Endréje, akinek 32 neve volt, - akinek olyan stílusérzéke van, mint nekem, egy perc alatt lebuktat...:))
Néha szórakoztatsz, de a legtöbbször azt kell mondanom, hogy untatsz, méghozzá nagyon.
A kitartásodat becsülöm, és elismerem, mert aki annyiszor maradt már alul vitában mint te, már régen abbahagyta volna a hiábavaló erõlködést, hogy egy nála fényévekkel magasabban álló intellektuson megpróbáljon fogást találni, és te még mindig nem adtad fel.
Újból és újból megpróbálsz fogást találni rajtam, soha nem sikerül, de legközelebb megint nekirugaszkodsz a teljesen reménytelen vállalmozásnak.
Le a kalappal elõtted, és ezt most komolyan mondom!..::))
Amit te szánalmas kínhumornak mondasz, arra én csak azt tudom mondani, hogy lehet, hogy neked nem tetszik, ez magánügy, más az ízlésed.
Én csak azt tudom, - és ez nem öndicséret, mert az távol áll tõlem, ennyire talán megismertél(hihi!), hanem tapasztalat, - hogy a poénjaimon idõnként az egész fórum megszakad a nevetéstõl, és tucatjával kapom az elismeréseket miattuk, ami jól is esik. (Soha senki nem mondta még azt, hogy erõltetett, vagy alpári, netán bántó lennék.:)
Tõled nem emlékszem olyan esetre, amikor a humorodat - micsodát?...- megdicsérte volna valaki, - bizonyára nem figyeltem eléggé...)))
Én már régebben is elmondtam, hogy soha nem bántottalak téged személyedben, - vagy ha igen, akkor csak válaszoltam a támadásaidra, - te viszont engem mindig "megtalálsz". (Persze nem csak engem, hanem gyakorlatilag mindenkit, aki más véleményen van, mint te.)
Vitatkozhatunk, gyõzz meg az érveid helyességérõl, de ne kezdjél el személyeskedni, mert mindig te húzod a rövidebbet.
Lehet, hogy nekem látens (rejtett) kisebbségi érzésem van, neked viszont valódi.
Ebben is különbözünk egymástól - hála az égnek...

Ja, természetesen ezeket a mondataimat - töredelmesen bevallom, - nem önállóan gondoltam ki, hanem az Echo tv egyik legutolsó adásából nyúltam le...:)))DD
1/10
stanmore 2013 febr. 04. - 23:04:52 1/10
(159/228)
Baromi érdekes a purpárlétok mikikével ,de egyrészt hogy kapcsolódik ez a topichoz?,másrészt mások számára nem feltétlenül szórakoztató,ezért talán offba kéne legalább tenni.
1/10
stanmore 2013 febr. 04. - 22:59:52 1/10 Előzmény olahmiki1959
(158/228)
Hát mikike nem vagy formában,de mikor is voltál? Soha, de én egy udvarias ember vagyok.Eleinte még reménykedtem ,mert egész jól indítasz ,még egy rövid kuncogás is elhagyta az ajkamat,amikor ecseteled,hogy napokig nem tudtam összeszedni magam te lehengerlõ irományaid után:D
Aztán ellaposodsz,és az már uncsi és bárgyú érvelés ,amit ezek után irkáltál.Mert pl mikike a gondolkodás és a kifejezésmód két különbözõ dolog.Te pl nem szó szerint idézed esetleg az Echo Tv bõl hallottakat,de tartalmilag pontosan ugyanazt mondod önálló gondolat nélkül,és még azt sem ismered fel hogy mekkora hazugságokat szajkózol.Ez pedig komoly probléma.Én pedig átszûröm a hallottakat,megállapítom hogy igaz vagy sem, és ezután ha kell, szó szerint meg is ismétlem.Te erre képtelen vagy ,ezért állítasz olyan butaságokat hogy eddig minden pozicióban baloldali ember ült és ezért kell helyettük az elnyomott ámde tehetséges jobbosokat kivétel nélkül mindenhova benyomni.Muhahaha mikike ez tõled nagyon önálló gondolkodásra valló megállapítás ugyebár? Bár annyi valóban igaz, hogy ekkora marhaságot nem sokan lennének képesek állítani rajtad kívül.
Nos amit meg a végén produkálsz az annyira szánalmasan kínhumor a stan és panozással,meg a paranoiás stréberkedéseddel,nem beszélve arról hogy, ha már emlegetted nekem a lebukást , hogy láthatólag nem tudsz angolul:)
Úgyhogy mikike megint el kell ismernem , hogy nagyrabecsült Proctor kollegám ismét telibetalálta a szöget ,amikor a minap pl felszólított téged hogy várnak téged a gyerekek a homokozóban a kis vödröddel.Én ugyanis nem szégyenlek mástól átvenni poént,mert nincs látens kisebbségi érzésem mint neked,aki ezt öntömjénezéssel kompenzálod.
offtopic
-csengõzoli-- 2013 febr. 04. - 18:06:53
(157/228)
Áh,nem vagy elég figyelmes, nézd meg a második videót 2:48-nál, ugyanaz a ház.
Az autó nem Jaguár, Bentley!
Gróf úréknál volt még bõven más típus is, lásd pl ezt: http://www.youtube.com/watch?v=VSmWKL1cBdM
Tudod nem baj,ha nem mondják be az illetõ származását, ha kiderül, hogy fémkereskedõ családról van szó, mindenki tudja,hogy kikrõl beszélünk.
Könyv? Na, ez most tényleg jó poén volt!
Szerinted ezek hány könyvet olvastak el életükben? :D
olahmiki1959 2013 febr. 04. - 17:47:09
(156/228)
Tanulságos volt, sok szempontból.

A zene elején volt egy egészen jó, bár rövid gitárbevezetés, aztán viszont átment teljes katasztrófába, elsõsorban a szövegben lévõ, rengeteg prozódiai hiba miatt.
De nem ez volt a lényeg.
Hanem az az elképesztõ luxus, a háznak a berendezése, meg az az ezüstmetál, - ha jól láttam, - Jaguár, aminek a láttán felmerül az emberben, hogy ezzel a szar, végtelenül primitív zenével ilyen vagyonra lehet szert tenni?

A második bejátszás sok mindenre magyarázat lehet, - bár nem tudom, hogy az énekes család szerepelt-e a letartóztatottak között, mert neveket persze nem mondtak, - a ház mindenesetre nagyon hasonlított a klipben szereplõ házhoz.
Itt olyan õrületes pénzek forognak, - és biztosan nem ez volt az egyetlen ilyen eset kis hazánkban, csak a többit is fel kellene deríteni - amirõl egy átlagembernek fogalma sincs.
Azt egyébként a bûnüldözõ szervek helyében megnézném, hogy amikor a színesfémet az országhatárokon át kamionszámra vitték ide-oda, akkor az ügyeletes vámtiszt mindig a feladata magaslatán állt-e, vagy esetleg valami jelentéktelen, apró figyelmességért - mondjuk néhány tíz, vagy százezer forintért - félrenézett, és a papírok meg a rakomány ellenõrzésekor hülyének tettette-e magát...
Mert hogy hivatalos segítség nélkül az ilyen horderejû ügyleteket nem lehet megcsinálni, az biztos.

Azt észrevetted egyébként, hogy a tudósításban mindent mondtak, - "a társaság, amelyik ezzel foglalkozott", "egy család vezette az ügyleteket", stb. - de a "cigány" vagy a "roma" szót kínosan kerülték, az egész szövegben egyszer sem hangzott el.
"Nagyon helyesen egyébként, hiszen nem szabad, hogy a közvélemény helytelenül az általánosítás hibájába essen, és az elõítéleteket sem szabad feleslegesen gerjeszteni"...- mondanám, ha liberális értelmiségi lennék...)))DDD

Még egy dolog, - de ez már tényleg csak az én kekeckedésem,- hogy figyeld meg, az ilyen luxusvillákban a kilincs, a tükröknek a kerete, meg a fürdõszobai csap is aranyból van, de könyvet egy darabot nem látsz sehol...
Ne röhögj, tudom, hogy végtelenül naiv vagyok, és a mostani világ sokkal keményebb annál, mintsem, hogy olyan gyerekes dolgokkal foglalkozzunk, mint a könyv...
-csengõzoli-- 2013 febr. 04. - 16:16:55
(155/228)
Mivel zeneszeretõ ember vagy két videót ajánlanék neked, az elõzõ felvetésedre reagálva.
Ez az elsõ, ebbõl elég 10-20mp -et bírnod:
http://www.youtube.com/watch?v=rPiAIH8UcLo
És jöhet a második,ezt érdemes végignézni, szerintem meg is találod a két klip közti kapcsolatot.
http://www.youtube.com/watch?v=pejMcY2dIfs
olahmiki1959 2013 febr. 04. - 15:53:02
(154/228)
Azt is megnézném, sõt, azt nézném meg igazán, hogy 25-30 év körüli, kigyúrt, 120 kilós, napbarnított... khm... fiatalemberek, néhány kiló arannyal a nyakukban, meg a csuklójukon, hogyan tudnak kiszállni sokmilliós terepjárókból, amikor - és õrájuk tényleg illik ez az elcsépelt mondás, - életükben nem dolgoztak még egy percet sem.
Mibõl telik nekik erre a luxusra?
Állam bácsi figyel az ilyesmire?
Meg arra, hogy falun kacsalábon-forgó villákban laknak sokszor a nevüket sem leírni képes, két osztályt végzett, primitív emberek, akikrõl mindenki tudja a környéken, hogy uzsorázásból élnek úgy mint a királyok, csak a hatóság nem tud róla.
Úgyhogy van még dolgunk, - hogy Hofit idézzem.
vénasszonyok:nyara 2013 febr. 04. - 15:31:59
(153/228)
Hozzátennék még annyit: az, hogy racionalizálták a munkahelyeket és megszûnt az ú.n. látens munkanélküliség
(magyarul; voltak nélkülözhetõ állások, elsepregettek egyesek 8 órában, kevés fizetésért) nem okvetlenül nevezhetõ fejlõdésnek. Való igaz, nagyobb lett a termelékenység, de keletkezett egy nagy tömeg, a felesleges emberek tömege, akik munkahely, lakás nélkül az utcákon tengetik az életüket, alkoholmámorban, olcsó cigarettával kényeztetve magukat. Lehet, hogy ezek korábban nem sok hasznot hajtottak, de valami hozzávetõleg emberinek csúfolható életet éltek, legalább 8 órán át nem az utcán voltak, nem ittak, valamennyire hasznosnak érezhették magukat. Lehet, hogy ezek a munkahelyek megértek annyit a társadalomnak, amennyibe kerültek.
olahmiki1959 2013 febr. 04. - 15:24:16
(152/228)
Ezért jó ez a beszélgetés, mert mindig újabb és újabb témák jönnek elõ.

A népszámlálás.
Biztosan neked is feltûnt, - nekem igen, - hogy az általános kérdések mellett, illetve sokszor azok helyett is, teljesen konkrét, a magánéletedben kutakodó kérdéseket is feltettek.
Hogy hogyan, milyen közlekedési eszközökkel jutsz el a munkahelyedre, hogy ha munkanélküli vagy, mikor próbáltál utoljára munkát keresni, hogy ne csak azt írd be, - ha nyugdíjas vagy, - hogy azelõtt mérnök voltál, de azt is írd oda, hogy konkrétan melyik vállalatnál, stb.
Az elsõ gondolat, hogy mi közük hozzá?!
Ha ez egy általános, a magyar nép helyzetét, állapotát, körülményeit felmérni akaró kérdõív, ahogyan évtizedekig az is volt, - ami ráadásul anonim, tehát nem névreszóló, és az adatokat állítólag titkosan kezelik, - akkor mi volt vele az igazi cél?
Miután Magyarországon vagyunk, az ember - sajnos - rögtön gyanakodni kezd, nekem az volt az érzésem, hogy ezzel a kérdõívvel is tulajdonképpen azt akarták felmérni, hogy ki az, akit vissza lehetne küldeni dolgozni, - hogy ilyen egyszerûen fogalmazzak.
Egyébként a felmérés eredményérõl tényleg nem lehet azóta sem hallani a világon semmit.

Végül egy szóvicc tõlem neked, mert a humoros vénámat azért nem tudom nem megcsillogtatni, - szerintem sokkal jobban jártunk volna mindnyájan, ha nem a rokkant, hanem a roppant nyugdíjakat vizsgálták volna felül...:))
-csengõzoli-- 2013 febr. 04. - 14:36:30
(151/228)
Ez a cikk nem nyugat-európával,hanem Szlovákiával példálózik.
http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-264580
Ott 70ezres számot említ,ami arányaiban is sokkal kevesebb,mint az itthoni akár 300 ezer,ami ugye szintén egy finom becslés.
Mindezt csak azért írom,mert amit a nyugati emberekrõl írtál az 100%-ig igaz.

Hogy ez az 50es korosztály hogy tud elhelyezkedni arról lövésem sincs.
De ne várj tõlem választ,mert ez kb. olyan,mint mikor az autótolvajt kihallgatják a rendõrök és felteszi nekik a nagy kérdést,hogy : De kérem, hogy tartanám el a családom a korábbi 80ezres postai kihordó állásomból?
Miért nem a politikusokat ültetik le,azok mind rablók!
Na,hát gondolom érzed,hogy erre maximum annyit tud mondani a leglelkiismeretesebb rendõr is,hogy : Erre ne tõlem várjon választ.
Kérem én csak Csengõ Zoli vagyok, nem a csodatévõ Csengõzoli! :)

Egyébként a linkelt cikk azt is taglalja,hogy pontosan látták,hogy azokon a helyeken a legtöbb a rokkant nyugdíjas, ahol a legtöbb a munkanélküli, tehát ez,mint menekülési út szolgált sok embernek.
A hozzászólásod végén felvetett kérdés viszont érdekes, kiváncsi lennék végül hány emberrõl derült ki,hogy csalással százalékoltatta le magát.
Egyébként zárójeles kérdés az is,hogy a népszámlálásnak van már eredménye?
Mert anno nagy botrányt kavart és azóta se hallok róla semmit a világon.
olahmiki1959 2013 febr. 04. - 12:47:23
(150/228)
Azért, mert valamiben nem értünk egyet, attól még továbbra is szeretlek, viszont az érveid nem gyõztek meg.

Nem véletlen, hogy annyiféle szempontot felsorakoztattam neked, ezeket mind átgondoltam, és szerintem mindegyik meg is állja a helyét.
Az állam abszolút felelõtlen, átgondolatlan, és elhamarkodottan meghozott intézkedéseivel szemben mindenképpen.

A kiindulási pontod eleve hibás, és ebbõl levezetve a többi sem nagyon stimmel.
A 800 ezer rokkantnyugdíjas egy nagyon jól hangzó legenda, valamivel több, mint 300 ezerrõl lehet szó.
Az is nagy szám persze, de azért jóval kevesebb, mint 800 ezer.

A környezõ országokkal, meg pláne a nyugatiakkal való összehasonlítás meg a legnagyobb demagógia, és a legátgondolatlanabb dolog. (Nem tõled, a hivatalok részérõl).
Ugyanis a magyar emberek átlagéletkora még mindig az egyik legalacsonyabb az EU-ban, a különbözõ halálozásokban meg betegségekben viszont a legelsõk között vagyunk.
Franciaországban az átlagéletkor a 80 év körül jár, nálunk 62 év körül. (Nagyjából).
Én elég sokat dolgoztam különbözõ nyugat-európai országokban, egy ottani 70 éves ember úgy néz ki, mint egy magyar 50 éves, és fordítva, nézd meg a magyar 60 éves asszonyokat, amikor dagadt lábbal, megrakott szatyrokkal vánszorognak az utcán, a közértbõl hazafelé tartva. Siralmas. Ilyen embereket nyugaton egyszerûen nem lehet látni.
Ha a tv.-ben mutatnak egy városi utcaképet, öt másodperc alatt, 100 százalékos biztonsággal megmondom neked, hogy ez külföldi felvétel, vagy magyar.
Az öltözködés, az emberek járása, a testtartás ég és föld köztük és köztünk.
A dolog lényege, hogy nagyon is elképzelhetõ, hogy sokkal több nálunk a beteg ember, mint külföldön, mert a magyar embernek mindig háromszor annyit kellett dolgoznia, mint más országok állampolgárainak, hogy meg tudjon élni, ebbõl kifolyólag pedig fizikailag teljesen lerobban, mire eléri a nyugdíjkorhatárt.
Ezért is marhaság, amikor olyanokat mondanak politikusok, hogy ha Nyugat-Európában 70 évre akarják emelni a nyugdíjkorhatárt, hát akkor majd szép lassan, mi is emeljük 70 évre!
Csakhogy a magyar emberek nagy része meg sem éri azt a kort!
Szerintem minden országban az adott ország lakosságának átlagéletkorához, és egészségi állapotához kellene "belõni" a nyugdíjkorhatárt.
Nem lehet külföldi példákat átültetni a magyar viszonyokra.

Arra még mindig nem válaszoltál, - tudom, nem is nagyon lehet, de attól a kérdés még nagyon is aktuális, - hogy ha fiatal, képzett, egészséges embereknek sincs munkájuk, akkor egy rokkant, 50 év feletti ember hogyan tud elhelyezkedni?
Erre ha lenne ötleted, az nagyon elõre vinné a beszélgetést.
Ugyanis a legkönnyebb kimondani azt, hogy dolgozzál, ha nem teszel mellé munkalehetõséget.
Ez lett volna, és ez lenne a mai napig minden kormány legnagyobb feladata, hogy munkahelyeket teremtsen.
Nagy beruházásokat indítson be, sok ezer munkahellyel, próbálja azokat a gyárakat, üzemágakat újból beindítani, amelyek a rendszerváltáskor be lettek zárva, és amelyekben még a Kádár-korszakban is vezetõ pozíciókat töltöttünk be Európában.
Intézkedéseket hozni a több milliós parlamenti fizetés biztonságával a hátad mögött, íróasztal mellett, munka után a 20 milliós kocsiba beülve hazahajtatni a budai villanegyedbe, baromi könnyû.

Én nem azt mondtam, hogy a csalókat ne próbálják meg kiszûrni a rokkantak közül.
De aki valóban rokkant, azt hagyják békén, ne akarják visszaerõltetni a munka világába, mert nem fog menni.
A baleseti rokkantakat, akiket például nem idegi, meg más, megfoghatatlan probléma miatt százalékoltak le, hanem azért, mert a kezüket szétroncsolta a gép, vagy ráesett a lábukra egy kétmázsás vasdarab, azokat eleve nem kell vegzálni.
Értékelhetõ, a társadalom számára hasznot hajtó munkát nem fognak tudni végezni.

Ja, és még egy tévedésedre hadd hívjam fel a figyelmed.
Ahhoz, hogy valakit rokkantként, idõ elõtt leszázalékoljanak, és rokkantnyugdíjat kapjon, csak akkor volt lehetõség, ha az illetõnek megvolt a minimális, 15 éves szolgálati ideje. Anélkül nem lehetett.
Mert te azt mondod, hogy ezek az emberek jogtalanul kapnak rokkantnyugdíjat.
Nem igaz, mert ha még csúszópénzzel, a doktort lefizetve is kapták meg ezt a státuszt, akkor is elõfeltétel volt a szolgálati idõ megléte.
Maximum annyi lehet, hogy magasabb fokozatú rokkantságot állapítottak meg náluk, mint kellett volna. De teljesen egészséges embereket sem akkor, sem most nem minõsítettek rokkanttá.
Ez is csak egy jól hangzó legenda.
A legnagyobb probléma ezzel az egésszel, - és be is fejezem, - hogy az égvilágon semmiféle kimutatható megtakarítással, haszonnal nem jár a rokkantak felülvizsgálata, mert már eddig is kiderült, hogy gyakorlatilag elenyészõ azoknak a száma, akiket kidobott a rendszer, - azok általában saját maguktól is kiléptek belõle, mert érezték, hogy szorul körülöttük a hurok, - a többiek pedig a teljes bizonytalanságban, félve a holnaptól, és nem tudva, hogy mi fog történni velük, élik a mindennapjaikat.
Ha Orbánékban lenne egy kis politikai érzék, el sem kezdték volna ezt az egész cirkuszt.
Hasznuk nincs belõle, - sem nekik, sem nekünk, - viszont rengeteg negatívumot, ellenséges hangulatot, felszított érzelmeket sikerült magukra zúdítaniuk.
-csengõzoli-- 2013 febr. 04. - 11:36:42
(149/228)
Hát amit te vársz az egy idealizált jogrendszer.
Nem tudom ilyen létezik-e bárhol,de gyanítom nem.
Szigorúbb, igazságosabb jogrendszerre lenne szükség, sokkal több hangsúlyt kéne fektetni a szigorúbb törvénykezésre. (pláne most válság idején,mikor megszaporodnak a bûncselekmények)
De ugye akkor jönnek a jogvédõk,hogy jaj szegény visszaesõk, ne legyen már 3 csapás törvény, micsoda diktatúra ez kérem.