zee944 2008 jan. 07. - 12:26:21
(8/88)
Hehe, a szinkron azért annyira nem brilliáns. Láttad egyáltalán eredeti hanggal? Michael Palint (akit nagyon elpocsékoltak ebben a filmben) Székhelyi József szinkronizálja Haumann Péter helyett, és igencsak gyengén.
9/10
Semprini 2008 jan. 07. - 11:43:53 9/10
(7/88)
A kilencvenes évek egyik legjobb vígjátéka, a fõszereplõgárda a Hal neve Wandában már együtt domborított, most is remekelnek, bár ez a film nem lett akkora siker, de semmivel nem rosszabb, sõt! Cleese karaktere ezúttal kicsit emlékeztet Basil figurájára a Waczak Szálló sorozatból - talán nem véletlenül, Kevin Kline pedig kettõs szerepben látható, mindkettõben tökéletes, és magyar hangja ezúttal is Tordy Géza, ahogy Cleese-nek is Szilágyi Tibor. Szóval a szinkron (is) briliáns! Jamie Lee Curtis is hozza a szokásos formáját, és a mellékszereplõkre sem lehet panasz, Michael Palinnel az élen, sõt még Cleese lánya is felbukkan a kattamaki gondozójának szerepében.
Remek szórakozás, bármikor újranézhetõ.
10/10
zee944 2008 jan. 07. - 11:39:53
(6/88)
Kár, hogy nem sikerült olyan jól, mint a Wanda, de azért még így is a jobb post-Python filmek közül való. Ami viszont szégyen, az Michael Palin kihasználatlansága. Egy unalmas, gyengén megírt szerepben kulloghat a sor végén, nulla poénnal. Pedig a Wanda dadogós Ken-jeként annyira zseniális volt.

Ja, a szóvicceket rühellem, pláne, ha valami magyar vonatkozásuk is van. "Tapír, ami elérhetõ"? Ez poén? Nekem más elképzeléseim vannak a humorról... szerencsére van a filmben az is.
Shaba 2008 jan. 07. - 11:30:18
(5/88)
John Cleese tevékeny jelenléte és csak rá jellemzõ, ütõdött kavarása fergeteges játékot eredményez, kétségtelen. De Klevin Kline-t nem engedhetem leszólni. Soha rosszul játszani õt én még egy szerepében sem láttam. Amúgy kerültek õk már össze A hal neve: Wandán túl a '85-ös forgatású Silveradóban is... A szójátékok és rímek ebben a filmben is frenetikusak, de én akkor vágtam magam hanyatt - és örülhettem egyben, hogy támlás széken ülök -, mikor az állatsereglet feletti mustrán már az új, a Vincent fiú által kiötlött üzleti szemléletet követve egy kedélyes hang hamisítatlan szlogenstílusban közli a nagyérdemûvel: "Tapír. Ami elérhetõ."
heathenreel 2007 aug. 17. - 19:57:22
(4/88)
Szerintem is inkább John Cleese miatt nagyon nagy. Fõleg, hogy õ az egyik író. De KK is jó az öreg szerepében.

Jó móka ez a fóka. És nem is pufóka.
És milyen serény, pedig nincsen rajta sörény.
De a hableány se silány.
9/10
Cheek 2007 aug. 03. - 22:04:46 9/10 Előzmény Ronaldo
(3/88)
John Cleese nélkül nem is lenne ilyen jó. :)
Ronaldo 2007 júl. 28. - 17:46:57
(2/88)
Ez egy nagyon jó vígjáték!A helyenként tipikusan John Cleese-es poénok mind telitalálat.Kicsit furcsa Kevin Kline-os hozzászólás, amikor JC sokkal egyedibb figura és egyértelmûen miatta jó egy ilyen film:)
kevinspéci 2007 júl. 21. - 14:57:51
(1/88)
Amiben Kevin Kline szerepel, az nem lehet rossz film.