Téma: Feledés

Carolin80 2013 szept. 13. - 16:07:03 Előzmény Doc Holliday
(299/419)
Így van . Bakterházat lenyúlták a Potterben. :) Ráadásul Tündér Lala remake...:)
Doc Holliday 2013 szept. 13. - 05:54:40
(298/419)
Hogy mi???????:)))))) hahaha. Eredet és az Utolsó szamuráj analógia???

Idézlek

"Hát sztem még a befejezés is azonos, a fõhõs eljut oda ahova vágyott, mindkét esetben (tomcruise vissza a japán kisfaluba, dicaprio meg vissza a gyerekeihez), és sikerül a meggyõzése a fiatal srácnak, (egyikben az álomban való gondolat elültetés, míg a másikban jóformán ugyanaz, a japán kultúra megvédése, tehát egy gondolkodásmód, ahogyan a szamuráj vélekedett errõl)"

Na most megnevettettél.:) viszont elgondolkodtam azon, hogy a Kõszívû ember fiai ugyanaz mint a Csillagkapu.:) Vagy az indul a bakterház ugyanaz mint Harry Potter.:)))))
Potter is Bendeguz is elhagyja az Otthonát. Potter varázsolni, Bendegúz tehénpásztorkodni tanúl. Mindegyikbe van banya és kísértet.
Carolin80 2013 szept. 12. - 23:29:50
(297/419)
Carolin80 2013 szept. 12. - 23:17:15
(296/419)
Nézd meg az a Holdat újra. Rengeteg cikk kielemzi ezt a neten...:)
Esélyes hogy te viszont akkor tudsz ilyen cikket mutatni, a hasonlatodról meg mondanivalóról ha te csinálsz egyet...:)

Nem hasonló hanem remake. Annyi történt hogy a lokalizáltabb ingerszegényebb moonhoz hozzáadtak egy minimális érzelmi szálat meg30 db harcost akik hakeszolnak a semmiért.

Moon vs Oblivion.: Klónok akik kapják a reményt. Moonban hogy hazamehet a családjához a gyerekéhez a küldetés végén. Naponta kapja a kamuvideokat. Oblivionban ugyanez naponta kapják a kamuvideokat hogy majd mehetnek a Titánra csak melózzanak rendesen. Klónok agya elõre programozott. Drón javítása ugyanaz mint a Hélium3 gépek javítása. Csupán mérnöki meló.A fõ gonosz a cég aki az egészet irányítja,A Moonban is elbukik mert minden nyilvánosságra kerül mikor az egyik klón hazajut. Nem igazán érdemes kivesézni ha nem érzed az azonosságot. A remaknél nyílván picit színesítenek de az erkölcsi mondanivaló mindegyikben ugyanaz.

http://earlynerd.wordpress.com/2013/04/25/oblivion-vs-moon/
http://movies.yahoo.com/blogs/movie-talk/d%C3%A9j%C3%A0-viewing-why-see-moon-oblivion-190152566.html
Carolin80 2013 szept. 12. - 22:40:10
(295/419)
ez teljesen más amit mondasz.Ennyi Erõvel az emlékmásban is A fõhõs nem tud aludni mert gyötri valami a múltban stb stb. Teljesen más a mondanivalója a filmeknek is. A Szereplõ azonosság lényegtelen... A filmek Mondanivalója is más. Én arról írtam hogy a Moon remakje az Oblivion (és ezt azért pár oldlaon megtalálod neten is hogy nagyjábol átvették és többet költöttekrá) . A két film között csupán a különbség, hogy jobban belevittek egy érzelmi szállat de igazából kidolgozatlanul azt is. Ugyanaz teljesen a mondanivaló is, az erkölcsi tanulság is, a mûfaj is, és nem csak az alapszál összehasonlítható hanem a film teljes dramaturgiája , sztorija, világ stb is...
Carolin80 2013 szept. 12. - 21:49:32
(294/419)
Utolsó szamuráj az történelmi film hehe
Carolin80 2013 szept. 12. - 21:27:22
(293/419)
Amúgy jól vagy?:))))
Viharmadár76 2013 szept. 12. - 16:21:21
(292/419)
Nem szeretem az összehasonlítgatásokat, de egyszerûen nem tudok mást mondani, az a film a Total Recall-ra emlékeztet (aki még emlékszik a 90-es évek elejei sci-horrorra), a Mars béli-gyárkomplexumra, összeesküvésekre, az eredeti személyiség és emlékezet törlésére, stb.
Körülbelül ennyi.
1/10
trixihorvath 2013 szept. 12. - 13:54:30 1/10
(291/419)
Nálam eddig ez a film viszi a "2013 legrosszabb filme" címet, borzalom, ne költsetek rá :S
Carolin80 2013 szept. 12. - 05:14:48 Előzmény AvatáR Gil Maerth
(290/419)
Ez a film nem más inkább , mint egy Moon remake..

spoiler.:

1.: Mindkét filmben egy munkát kell elvégezni konstans egy feljebb való civilizáció kielégítésére.
2. A munkásnak, illetve itt a két munkásnak egy illúzió van fenntartva az elvégzendõ munka motiváltságának megõrzése miatt. Moonban , hogy 3 év után hazamehet a családjához a földre, itt pedig , hogy elutazhatnak majd a Titánra a munka végeztével.
3.Mindkét filmben a Moonban és ebben a fõhõs is ráébred, csupán csak klónok, mert egy mûszaki hiba miatt találkoznak önmaguk másával..ami egy lényeges dramaturgiai fordulat.
4.: mindkét filmben a második klón nyer egy szabadabb életet. A moonban hazacsempészi magát az elõzõ klón segítségével a földre, itt pedig az újabb klón éldegél majd a földön megtalált viszonylagosan szegregált "paradicsomban".

spoiler off
csonakos 2013 szept. 09. - 07:25:45
(289/419)
Annak idején, mikor az elõzetest láttam bíztatónak tûnt, egészen a Morgan Freeman gyufagyújtós részig, gondoltam baj lesz és lett. A két nõt én is felcseréltem volna, szerintem nincs olyan nézõ, aki szimpátiát érezne Tom C. nagy szerelme után.
A trükkfelvételek elsõosztályúak, de megint itt vannak azok a zuhanások és kanyargások amiket emberi szervezet szerintem nem bír ki.
Nameg beviszik a szuperbombát a központba felrobbantani? Ennél márcsak a vírusfeltöltés volt gagyibb a Függetlenég napjában...ajvé.
AvatáR Gil Maerth 2013 szept. 08. - 10:14:28
(288/419)
ja és igen: mi került nekik 60 kerek évbe? :)
AvatáR Gil Maerth 2013 szept. 08. - 10:12:28
(287/419)
Ennél furább happy-endet nem láttam az tuti :)
Voltaképp a Függetlenség napja egyes részeit klónozással feldobták és ötvözték a Terminátor meg amátrix egyes részeivel, :)
Az tény hogy legalább próbáltak eredetit alkotni !
Dicsérendõ !

10/ 6,5 - közel a maradandó jóhoz.
10/10
truth555 2013 szept. 03. - 14:30:10 10/10
(286/419)
Erre szoktak mondani hogy inkabb fiction mint science. Annak viszont tokeletes. A sztori nem a legegyedibb, de a tortenetet, a latvanyvilagot es a hangulatot tekintve egyszeruen nem szamit. Hosszu evek ota az egyik legjobb scifi, a konnyebben emesztheto fajtabol. Van benne csavar is, eppen akkora amekkora erdekesse teszi a tortenetet.
djkriss 2013 szept. 02. - 10:41:35 Előzmény karlitomarsh
(285/419)
Sziasztok! Nemrég láttam a "rokon" filmet elisyum-ot is. A kettõ közül a Feledés vhogy jobban megfogott kicsit jobb színésznek tartom TK-t mint Md-t. Bár ilyenkor elgondolkodok azon hogy mi lett volna ha a fõszereplõket kicserélik egymás filmjeiben. hmm....érdekes..
karlitomarsh 2013 aug. 29. - 16:13:12
(284/419)
Korántsem tökéletes sci-fi, kicsit összelopkodott sztorival, de olyan látvánnyal, ami miatt hajlandóak vagyunk ezeket kicsit elfelejteni.
lamme 2013 aug. 29. - 14:08:12 Előzmény nephrat
(283/419)
Épp ez a fura. A hajó 52-es, de az emberke benne 49-es. Nem tûnt fel a szuper intelligens "Sally-nek", hogy itt valami nem stimmel? Közben meg vizsgálja Jack hangszínét, odarendel õrszem drónokat, stb., aztán meg "na jó' van,gyere'...

Én sajnos minden filmben keresem a realitásokat, a hétköznapokat is, így pl. bennem is felmerült, hogy mit ettek Harperék vagy pl. mivel védekeztek a nem kívánt terhesség ellen :D , de pl. honnan vett csini kislányruhát Julia :D

Amúgy nem volt rossz film, sõt, mostanában örül az ember, ha ilyesmit lát. Olga színészi teljesítménye nekem sem jött be.
6/10
M.Zs.F 2013 aug. 29. - 12:25:37 6/10
(282/419)
Érdekes és ideig-óráig maradandó film. Két hete láttam, de még ma is be-beugranak kockák a filmbõl.

10/6
nephrat 2013 aug. 24. - 10:29:02
(281/419)
****Spoiler****
A saját gépe lezuhant amikor a három drón elõl menekültek. Azt a gépet amivel a végén ment az 52-estõl vette el amikor átment a sugárzó zónába.
****Spoiler****
8/10
alien1976 2013 aug. 24. - 03:48:30 8/10
(280/419)
Nekem tetszett. Így röviden ennyi. Hosszabban pedig : lekötött, érdekes világvége bemutató film volt. Tetszett benne a történet, s a cselekmény vezetése, s természetesen a látványvilág. A képi megvalósítás, és a zene pazar volt.
Amit hiányoltam, az nem más, mint az idegenek bemutatása, kissé részletesebben. Nekem az kevés volt, hogy "bolygóról - bolygóra járnak, s kiszipolyoznak mindent."
Egy valami zavart.
SPOILER***********SPOILER************
A végén mikor ment azzal a csúcsjárgánnyal, annak az oldalán 52 volt, de õt 49 - nek szólította az idegen. Miért?"

Ennyi, és kész.